Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Τρία αμφιτέρματα βάση λογικής!

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2023 - 12:13

Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε Γάνδη, Βασιλεία και Φιορεντίνα.

Europa Conference League: Τρία αμφιτέρματα βάση λογικής!

ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Βασιλεία: Σε ένα πολύ ιδιαίτερο και σημαντικό παιχνίδι στην Τουρκία υπέστη την ήττα με 1-0. Σαφώς δίκαιο το αποτέλεσμα, είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα και ήταν χωρίς ιδέες επιθετικά. Στο πρωτάθλημα κρατούσε τη νίκη στα χέρια της αλλά ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις σε 2-2 από τη Σερβέτ. Συνεχίζει ο υπηρεσιακός Βόγκελ στην τεχνική ηγεσία, αναζητείται αρκετές μέρες ο αντικαταστάτης του Φρέι, πάντως η διοίκηση δεν φαίνεται να βιάζεται ιδιαίτερα και δεν αποκλείεται ο Ελβετός να ολοκληρώσει την αγωνιστική περίοδο στον πάγκο.

Τραμπζονσπόρ: Πήρε αυτό που ήθελε τόσο πολύ παρά την αγωνιστική της απραξία. Σημαντική νίκη που της δίνει προβάδισμα για τη πρόκριση. Θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα γκολ αν ήταν πιο εύστοχη. Και αυτό το αποτέλεσμα της κάνει αρκεί να καταφέρει να παίξει έξυπνα και να το διαφυλάξει. Άλλωστε, η σεζόν εντός συνόρων φαίνεται δύσκολη, με τον τίτλο να κάνει «φτερά», σε αντίθεση με το Κύπελλο, που μετέχει στα προημιτελικά. Ο προπονητής Αμπντουλάχ Αβτσί γνωρίζει πως η ομάδα του έχει θέματα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, κάτι άλλωστε που μαρτυρά και το 0-3-6 στα 9 τελευταία επίσημα. Όσον αφορά στα ευρωπαϊκά ματς μακριά από την Τραπεζούντα, αυτά έχουν αρνητικό πρόσημο. Μετράει λοιπόν πέντε σερί ήττες, πιο πρόσφατη νίκη ήταν το 3-1 επί της ΑΕΚ στο «ΟΑΚΑ».

Εκτίμηση: Η Βασιλεία είναι αναγκασμένη να ανεβάσει ρυθμό και να κυνηγήσει ένα γκολ. Ο ι Τούρκοι σκοράρουν με ευκολία. Μπορεί να δούμε γκολ εκατέρωθεν. Goal/goal (1.70).

ΓΑΝΔΗ - ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ

Γάνδη: Στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε με 1-0, που λογικά παρουσιάζεται ως δίκαιο αποτέλεσμα. Στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Διαφορετική η εικόνα στο δεύτερο μέρος με τη Γάνδη να αισθάνεται ικανοποιημένη στο τέλος που ηττήθηκε με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (χαμένο πέναλτι και δοκάρι η Καραμπάχ). «Αν προκριθούμε θα περάσουμε για δεύτερη σερί χρονιά στους «16». Εκεί υπάρχουν δύσκολοι αλλά και κάποιοι πιο βατοί αντίπαλοι. Αν αποφύγουμε ένα μεγάλο όνομα και πάμε στα προημιτελικά, τότε όλα θα είναι πιθανά. Ιδανικά θα θέλαμε να συμβεί κερδίσουμε την Καραμπάκ με δύο γκολ διαφορά. Θα αποφεύγαμε έτσι την παράταση ενόψει Κλαμπ Μπριζ», σχολίασε ο προπονητής Βανχάζεμπρουκ.

Καραμπάγκ: Αδίκησε τον εαυτό της και θα μπορούσε να έχει πετύχει πιο ευρεία νίκη. Τώρα με αυτό το αποτέλεσμα καλείται να δείξει σοβαρότητα και πολύ προσοχή, για να πάρει μια ιστορική πρόκριση. «Μετά το πρώτο παιχνίδι μάθαμε καλύτερα τον αντίπαλό μας και έχουμε προετοιμαστεί σοβαρά. Θα έχουμε απέναντί μας μία πολύ δυνατή ομάδα, αλλά οι παίκτες μου είναι έτοιμοι και πιστεύω ότι θα κάνουμε καλή εμφάνιση. Βλέπω ότι κάνουμε πρόοδο από παιχνίδι σε παιχνίδι, είναι όνειρό μας να προκριθούμε και θα κάνουμε τα πάντα, για να τα καταφέρουμε», σχολίασε ο Γκουρμπάνοβ.

Εκτίμηση: Ομάδες που μπορούν να σκοράρουν εύκολα. Η μία καλείται να βρει το γκολ που θα την βάλει στο κόλπο της πρόκρισης και η άλλη είναι φωτιά στις αντεπιθέσεις. Goal/goal (1.90).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΜΠΡΑΓΚΑ

Φιορεντίνα: Το εκτός έδρας ματς με την Μπράγκα την περασμένη Πέμπτη εξελίχθηκε σε θρίαμβο. Μεγάλη νίκη πρόκρισης με σκορ 4-0. Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις η Φιορεντίνα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο, η οποία επί της ουσίας καλείται απλά να τσεκάρει το εισιτήριο για τους «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Στη Serie A, εξάλλου, η κατάσταση παραμένει από ενοχλητική έως απογοητευτική. Την Κυριακή είχε ντέρμπι (εντός έδρας) με την Έμπολι. Από το 28' πίσω στο σκορ, είχε λίγες ευκαιρίες, για να πάρει τουλάχιστον το 1-1 με γκολ του Καμπράλ.

Μπράγκα: Δεν έχει περιθώρια να ανατρέψει το 0-4 του πρώτου αγώνα, καθώς αυτό δεν είναι ρεαλιστικό. Επίσης, η εμφάνισή της, κυρίως αμυντικά, δεν επιτρέπει να ονειρεύεται κάτι καλύτερο. Απλώς, θα προσπαθήσει να κάνει μια καλή εμφάνιση για να γλυκάνει τον αποκλεισμό της. Την Κυριακή πήρε το τρίποντο επί της Αρούκα (2-0 εντός) με άκρως «επαγγελματική εμφάνιση» και παρέμεινε στο -2 από την Πόρτο. Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και θα επιδιώξει να φτιάξει την ψυχολογία της.

Εκτίμηση: Δεν βγάζει κάτι αυτό το παιχνίδι. Μεταξύ όβερ και αμφιτέρματος κινούμαι. Θα επιλέξω το goal/goal στο 1.78.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr