Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Με τα γκολ στο Χόθορνς

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2023 - 09:35

Γουέστ Μπρόμ. και Μίντλεσμπρο προσφέρουν θέαμα το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ.

Τσάμπιονσιπ: Με τα γκολ στο Χόθορνς

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Τσάμπιονσιπ

ΚΟΒΕΝΤΡΙ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Κόβεντρι κέρδισε τη Ρόδεραμ και παραμένει στο κόλπο των πλέι –οφ με δύο σερί νίκες, αήττητο τριών αγωνιστικών και μία ήττα σε πέντε ματς. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς, μετρά οκτώ under 2.5 σε εννέα αγώνες. Οι έξι προηγούμενες νίκες με σκορ 1-0 ή 2-0, ο Γκιόκερες έχει 2 γκολ και 3 ασίστ στις τελευταίες έξι εμφανίσεις. Εκτός ο μπακ Νταμπό, ο μέσος Ο’ Χερ και ο επιθετικός Ταβάρες, αμφίβολοι Πάνζο (στόπερ), Σέιφ (μέσος).

Η Σάντερλαντ έχασε μετά από πέντε αγωνιστικές κόντρα στη Ρόδεραμ και βγήκε από την πρώτη εξάδα, ωστόσο η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ μόνο άλλη μία φορά στη σεζόν έχασε δύο σερί αγώνες και αυτή ήταν τον περασμένο Οκτώβριο. Τελευταία νίκη πρωταθλήματος με Κόβεντρι το 2007 και εκτός έδρας από το 1985. Έχει σκοράρει και στα εννέα τελευταία ταξίδια της. Εκτός ο εξτρέμ Γκουτς, οι μέσοι Έμπλετον, Έβανς και ο αρχισκόρερ Στιούαρτ, αμφίβολος ο μπακ Χάγκινς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ κρίσιμο παιχνίδι, η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο, αξίζει μια ματιά για γκολ στον φορμαρισμένο Γκιόκερες.

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ-ΛΟΥΤΟΝ

Η Μπέρμιγχαμ υπέστη τρίτη σερί ήττα μεσοβδόμαδα στο Νόργουιτς και πλησιάζει πλέον επικίνδυνα την ουρά. Η ομάδα του Τζον Γιούστας εντός έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία εννέα παιχνίδια. Έχει 11 γκολ στα πρώτα 15’ των αγώνων της φέτος, μόνο η προσεχής αντίπαλος Λούτον έχει περισσότερα στο φετινό πρωτάθλημα (12). Eκτός oι μπακ Ουίλιαμς, Σάντερσον, o μέσος Μπέλιγχαμ και ο δεύτερος σκόρερ Ντίνι, αμφίβολοι οι μπακ Ρόμπερτς, Λοντζέλο και οι μέσοι Κάμπελ, Καντρά, Μπιέλικ.

Η Λούτον έχασε εντός έδρας από την Μπέρνλι μεσοβδόμαδα και επέστρεψε στις ήττες μετά από πέντε αγωνιστικές, παραμένοντας οριακά στην εξάδα και πληρώνοντας έξι σερί under 2.5. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς είναι επικίνδυνη εκτός έδρας με αήττητο πέντε αγωνιστικών, ενώ έχει σκοράρει και στα έξι τελευταία ταξίδια. Στα δύο προηγούμενα παίκτης της αντιπάλου αποβλήθηκε. Eκτός ο μέσος Φρίμαν και o μπακ Μπράντλι, αμφίβολος ο Ντράμε (μπακ) και ο Νακάμπα (μέσος), τιμωρημένος ο στόπερ Λόκγιερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Kαλή η Λούτον εκτός έδρας, μπορεί να κάνει τη ζημιά και να πάρει το διπλό.

ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ-ΧΑΛ

Η Μπρίστολ Σίτι πήρε στο τέλος δεύτερο σερί Χ στο Σάντερλαντ και παρέμεινε αήττητη για όγδοη σερί αγωνιστική (πέντε ισοπαλίες με under 2.5), ούσα ακόμα η μόνη μαζί με την Μπέρνλι που δεν έχει ηττηθεί το 2023 στο πρωτάθλημα. Η ομάδα του Νάιτζελ Πίρσον έχει κερδίσει 15 από τα τελευταία 19 εντός με Χαλ, απέναντι στην οποία ο Βάιμαν έχει 6 γκολ. Eκτός Γουίλσον, Άτκινσον (μπακ), Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Νέισμιθ.

Η Χαλ έμεινε σε δεύτερη λευκή ισοπαλία σε τρεις αγωνιστικές όπου δεν έχει νίκη, αλλά παράλληλα έχει μόνο δύο ήττες στα τελευταία 12 παιχνίδια, με έξι ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Η ομάδα του Λίαμ Ροσίνιορ έχει κρατήσει ανέπαφη εστία σε τέσσερα από τα πέντε τελευταία, όσες στα προηγούμενα 30 μαζί. Δεν έχει κερδίσει σε δύο γύρους την Μπρίστολ Σίτι από το 1964-65. Εκτός οι Μπάξτερ (αναπλ., τερμ.), Κόβιλ, Σαγιαντμανές, Τραορέ (μεσοεπιθετικοί), αμφίβολος ο επιθετικός Κόνολι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φορμαρισμένες οι δύο ομάδες με αρκετές ισοπαλίες, πιθανό να μοιραστούν ξανά τους βαθμούς.

ΜΠΕΡΝΛΙ-ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ

Η πρωτοπόρος μπορούσε νίκη με Μίλγουολ αλλά έμεινε σε δεύτερη ισοπαλία σε τρεις αγωνιστικές, ωστόσο δεν ανησυχεί για την άνοδο, καθώς έχει αήττητο 13 αγώνων, ενώ έχει σκοράρει και στα 30 τελευταία παιχνίδια, το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της με γκολ πρωταθλήματος. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί είναι αήττητη στα τελευταία οκτώ με Χάντερσφιλντ από το 2013. Εκτός ο μπακ Χάργουντ – Μπέλις, αμφίβολος ο μπακ Μπέιερ, ο αρχισκόρερ Ροντρίγκεζ και ο επιθετικός Μπένσον (δεύτερος σκόρερ).

Η Χάντερσφιλντ κέρδισε με ανατροπή στο ντεμπούτο του Νιλ Γουόρνοκ, επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά από επτά αγωνιστικές και αναπτερώνοντας τις ελπίδες για παραμονή. Έχει όμως μόνο δύο νίκες στα τελευταία 16 ταξίδια πρωταθλήματος. Ο Ρόουντς έχει σκοράρει και τις τρεις φορές που έπαιξε στο Μπέρνλι. Εκτός o βασικός τερματοφύλακας Νίκολς, οι μπακ Τέρτον, Τζάκσον και οι μέσοι Ανιορίν, Νακαγιάμα, αμφίβολοι οι μπακ Χέντλι, Πίρσον, Αγινά και ο μέσος Χολμς. Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Μπόιλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H Mπέρνλι θα κερδίσει αλλά δύσκολα μία ομάδα με ανεβασμένο ηθικό λόγω Γουόρνοκ, πιθανό το under.

ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ-ΚΑΡΝΤΙΦ

Η Νόργουιτς πήρε τη δεύτερη νίκη της σε τρία αήττητα ματς κόντρα στη Μπέρμιγχαμ και ελπίζει ακόμα σε πλέι – οφ, με τον Τζόλη να σκοράρει για πρώτη φορά με τη φανέλα της. Η ομάδα του Ντάβιντ Βάγκνερ, δέχεται γκολ σε επτά σερί εντός και έχει εκεί μία ανέπαφη εστία σε 13. Εκτός ο επιθετικός Ρόου και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολοι οι μπακ Μπάιραμ, Χέιντεν, ο μέσος Ράμζι και οι επιθετικοί Σάρτζεντ (αρχισκόρερ), Πούκι (δεύτερος σκόρερ).

Η Κάρντιφ λύγισε τη Ρέντινγκ και πήρε δεύτερη νίκη με τον Σαμπρί Λαμουσί, παραμένοντας εκτός επικίνδυνης ζώνης. Οι Ουαλοί δεν έχουν κερδίσει τρία σερί χωρίς να δεχτούν γκολ από τον Δεκέμβριο του 2020. Μακριά από την έδρα τους έχουν πληρώσει μόνο ένα γκολ – γκολ στα τελευταία εννέα, ενώ στις τελευταίες οκτώ ήττες σε ταξίδια δε σκόραραν καν. Εκτός ο μέσος Άνταμς και ο μπακ Κόλινς, αμφίβολος ο μέσος Ρόμπινσον και ο μπακ – χαφ Ο’ Ντάουντα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Bελτιώνεται η Κάρντιφ αλλά η Νόργουιτς είναι πιο δυνατή, ειδικά αν παίξουν οι καλοί επιθετικοί της. Άσος.

ΠΡΕΣΤΟΝ-ΓΟΥΙΓΚΑΝ

Η Πρέστον μετά από δύο σερί ήττες, έφερε δύο ισοπαλίες στα επόμενα παιχνίδια της και πλέον θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου, έχει πρόβλημα όμως εντός έδρας, όπου δεν έχει καταφέρει να κερδίσει έξι σερί αγωνιστικές (5 ήττες), το χειρότερο σερί στο σπίτι της από το 2016. Εκτός είναι ο δεύτερος σκόρερ Ρίις και μέσος ΜακΚαν, αμφίβολος ο μπακ Χιούζ, τιμωρημένος ο αρχισκόρερ Έβανς και ο βασικός μέσος Γουάιτμαν (2 αγ.).

Η Γουίγκαν έμεινε στο μηδέν με τη Νόργουιτς την προηγούμενη αγωνιστική αλλά κατάφερε να πάρει τον πόντο για δεύτερο σερί παιχνίδι και τρίτο στα τελευταία τέσσερα, όπου είναι αήττητη. Η ομάδα του Σον Μαλόνι πληρώνει έξι σερί under 2.5. Δεν έχει όμως νίκη στα δέκα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της (5 ισοπαλίες, 1 ανέπαφη εστία), με τελευταίο διπλό πρωταθλήματος τον Οκτώβριο. Εκτός Κέλι, Kερ, Μπένετ (μπακ), αμφίβολοι οι μπακ Ρέκικ, Γουάτμαου και ο μέσος Αζίζ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δίνει μάχη η Γουίγκαν, μπορεί να πάρει το Χ στην προβληματική εντός Πρέστον.

ΚΠΡ-ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η ΚΠΡ έχασε από τη Μίντλεσμπρο και απέλυσε τον Νιλ Κρίτσλι, με τον Γκάρεθ Έινσγουορθ να επιστρέφει μετά από σχεδόν 14 χρόνια, έχοντας περάσει μία δεκαετία στη Γουίκομ. Είναι 11 αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις, το χειρότερο σερί της από τον Δεκέμβριο του 2012. Εκτός ο αναπλ. τερμ. Γουόλς, ο μπακ Μπαλόγκουν και ο ένας αρχισκόρερ Ντάικς, αμφίβολος ο μπακ Λερντ, ο μέσος Ρίτσαρντς, ο έτερος αρχισκόρερ Γουίλοκ και ο δεύτερος σκόρερ Ρόμπερτς.

Η Μπλάκμπερν με δύο σερί νίκες και αήττητο έξι αγωνιστικών (στις οποίες έχει δεχτεί μόνο τρία γκολ) ξαναμπήκε στην εξάδα. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον πληρώνει under 2.5 γκολ σε επτά από οκτώ αγωνιστικές. Οι τρεις τελευταίες νίκες της και οι πέντε από τις τελευταίες έξι ήταν με ακριβές σκορ 1-0. Εκτός Μπαρνς (μπακ), ο βασικός τερματοφύλακας Καμίνσκι και ο δεύτερος σκόρερ Ντακ, αμφίβολοι οι μπακ Πίκερινγκ, Αγιάλα, Μόλα, Γουόρτον ο πρώτος σκόρερ Μπρέρετον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: H KΠΡ θα είναι ανεβασμένη με τον νέο προπονητή και ίσως κρατήσει την Μπλάκμπερν στο Χ.

ΡΕΝΤΙΝΓΚ-ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Η Ρέντινγκ λύγισε στο Κάρντιφ και επέστρεψε στις ήττες, παραμένοντας πάντως σε απόσταση ασφαλείας από την ουρά, αν και έχει μία νίκη σε οκτώ αγωνιστικές. Η ομάδα του Πολ Ινς έχει μία ήττα σε έξι εντός. Ο Κάρολ έχει 3 γκολ σε 3 από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια του με Μπλάκπουλ. Εκτός οι μπακ Χάτσινσον, Μουρ, οι μέσοι Eτζάρια, Τέτεκ, αμφίβολοι οι μπακ Ραχμάν, Χολμς και οι επιθετικοί Ζοάο, Λονγκ, τιμωρημένος ο μπακ – αρχηγός Γιάντομ.

Η Μπλάκπουλ επέστρεψε στις ήττες αν και πάλεψε στο Μπλάκμπερν, παραμένοντας στην ουρά της βαθμολογίας με μόνο ένα τρίποντο σε 16 αγωνιστικές. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι δεν έχει νίκη σε οκτώ σερί εκτός έδρας παιχνίδια και δέχεται γκολ σε δέκα σερί ταξίδια, καθώς και σε 11 από τα τελευταία 12. Εκτός Γκέιμπριελ, Εκπιτέτα (μπακ), Στιούαρτ, Μπρίντκατ (μέσοι), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθ.), αμφίβολοι Γκουντ (μπακ), Τράιμπουλ (μέσος), επιστρέφει από τιμωρία ο δεύτερος σκόρερ Μαντάιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν μπορεί η Μπλάκπουλ, ειδικά εκτός έδρας, πολύτιμος άσος για τη Ρέντινγκ.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.-ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ υπέστη δεύτερη σερί ήττα με τρία γκολ παθητικό μέσα στην έδρα της Μίλγουολ και επέτρεψε να την πλησιάσουν. Οι «λεπίδες» δεν έχουν όμως υποστεί δύο σερί εντός έδρας ήττες στην Τσάμπιονσιπ από τον Οκτώβριο του 2021, ενώ έχουν μείνει χωρίς γκολ μόνο σε ένα από τα τελευταία δέκα ως γηπεδούχοι. Εκτός οι μπακ Mπάλντοκ, Στίβενς, Ο' Κόνελ, ο μέσος Νόρινγκτον – Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ, αμφίβολος ο επιθετικός Σαρπ.

Η Γουότφορντ παρά τις απουσίες κέρδισε τη Γουέστ Μπρομ. και συνεχίζει να ελπίζει για πλέι – οφ, με αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών (αλλά με τρεις ισοπαλίες) και μία ήττα σε οκτώ αγώνες. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς πληρώνει γκολ – γκολ σε πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια της. Eκτός οι μπακ Κάθκαρτ, Τρόοστ –Εκόνγκ, Φερέιρα, Σιεράλτα, Χάουζ και οι μέσοι Μπασιρού, Γκόσλινγκ, Καγιέμπε, Κλέβερλι (αρχηγός). Αμφίβολοι οι επιθετικοί Ενγκακιά, Μανάι, o μπακ Καμαρά και ο μέσος Καλού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γκολ-γκολ και over στο ματς ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες.

ΣΤΟΟΥΚ-ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Η Στόουκ με δύο νίκες σε τρεις αγωνιστικές παραμένει σχετικά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ θέλει να κρατήσει ανέπαφη εστία σε τέταρτο σερί εντός έδρας παιχνίδι για πρώτη φορά από το 2012. Στις τελευταίες πέντε νίκες της χρειάστηκε να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές. Εκτός ο μέσος Κλούκας και ο μπακ Έντουαρντς, αμφίβολος ο δεύτερος σκόρερ Κάμπελ, ο μπακ Τουανζέμπε, ο μεσοεπιθετικός Πάουελ, o μέσος Τσελίνα και ο μπακ – χαφ Τίμον.

Η Μίλγουολ του Γκάρι Ρόουετ έμεινε στην ισοπαλία με την πρωτοπόρο Μπέρνλι και πάει φουλ για την είσοδο στα πλέι-οφ, έχοντας μόνο μία ήττα σε έξι ματς και δύο σε ένδεκα. Ήδη έχει πάρει φέτος πέντε εκτός έδρας νίκες σε 16 ματς, όσες είχε όλη τη σεζόν πέρσι. Έχει μόνο ένα Χ στα δέκα τελευταία μακριά από το γήπεδό της. Εκτός ο μπακ-αρχηγός Χάτσινσον, οι μέσοι Μίτσελ, Στάιλς, Μπέρι και ο επιθετικός Μπένετ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άλλο ένα αμφίρροπο ματς, πληρώνει το under 2.5 με το παιχνίδι να κρίνεται στο γκολ.

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ.-ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ

Η Γουέστ Μπρομ. πάλεψε στην έδρα της Γουότφορντ αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα και έχει μείνει πίσω στη μάχη των πλέι –οφ, καθώς είναι τρεις αγώνες χωρίς νίκη και με ένα τρίποντο σε πέντε ματς. Η ομάδα του Κάρλος Κορμπεράν, έχει δεχτεί έξι γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια, όσα δηλαδή στα προηγούμενα 12 μαζί. Aμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Πάλμερ και ο μέσος Τσαλόμπα, εκτός οι μπακ Μπάρτλι, Κέλι και ο βασικός μέσος Φίλιπς.

Η Μίντλεσμπρο του Μάικλ Κάρικ μείωσε κι άλλο τη διαφορά από τη δεύτερη Σέφιλντ Γουένσντεϊ , έχοντας πέντε σερί νίκες (τρία σερί 3-1), ενώ έχει νικήσει σε εννέα από τα τελευταία δέκα και σε 12 από τα τελευταία 14, σκοράροντας 2.3 γκολ ανά αγώνα σε αυτό το σερί. Ο αρχισκόρερ Άκπομ, έχει 19 γκολ και μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης της από το 1989-90 που πετυχαίνει 20 σε μία σεζόν. Εκτός ο μπακ Κλαρκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ ικανές οι δύο ομάδες επιθετικά, μπορούν να μας προσφέρουν το γκολ-γκολ.

Βαθμολογία -

25/02/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 73 33 21 10 2 64 28 36
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 61 32 18 7 7 54 30 24
3 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 57 33 17 6 10 56 38 18
4 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 52 33 16 4 13 35 37 -2
5 Μίλγουολ Μίλγουολ 50 32 14 8 10 40 33 7
6 Λούτον Λούτον 50 32 13 11 8 39 32 7
7 Γουότφορντ Γουότφορντ 50 33 13 11 9 41 37 4
8 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 49 33 13 10 10 48 36 12
9 Νόριτς Νόριτς 49 33 14 7 12 46 37 9
10 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 45 32 12 9 11 42 36 6
11 Κόβεντρι Κόβεντρι 45 32 12 9 11 35 33 2
12 Σουόνσι Σουόνσι 42 33 11 9 13 46 50 -4
13 Χαλ Χαλ 42 33 11 9 13 38 47 -9
14 Πρέστον Πρέστον 42 32 11 9 12 28 37 -9
15 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 41 32 10 11 11 42 41 1
16 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 41 32 12 5 15 35 47 -12
17 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 40 33 11 7 15 39 40 -1
18 ΚΠΡ ΚΠΡ 39 33 10 9 14 34 46 -12
19 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 38 33 10 8 15 38 45 -7
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 36 33 8 12 13 36 45 -9
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 35 33 9 8 16 25 36 -11
22 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 31 32 8 7 17 30 43 -13
23 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 31 33 7 10 16 32 48 -16
24 Γουίγκαν Γουίγκαν 31 32 7 10 15 29 50 -21
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr