Ποδόσφαιρο

FA Cup: Mπράιτον και Λέστερ τα φαβορί, ντέρμπι στο Κότατζ!

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 10:31

Όλη η δράση του αγγλικού κυπέλλου μαζεμένη εδώ!

FA Cup: Mπράιτον και Λέστερ τα φαβορί, ντέρμπι στο Κότατζ!

(21:15) ΣΤΟΟΥΚ - ΜΠΡΑΙΤΟΝ

Στόουκ: Από την εντός έδρας ήττα με 1-0 από τη Μίλγουολ προέρχεται η Στόουκ. Έτσι συνέχισε τα σκαμπανεβάσματα στα αποτελέσματά της, αφού εσχάτως δεν μπορεί να χτίσει ένα θετικό σερί. Συγκεκριμένα στα έξι τελευταία ματς έχει μόνο δύο νίκες (2-1-3) και παρότι αυτές έχουν έρθει με «τριάρες», στα υπόλοιπα τέσσερα δεν έχει σκοράρει καν! Στο μέχρι τώρα ταξίδι της απέκλεισε τις Χάρτπουλ και Στίβενεϊτζ αρκετά εύκολα με εκάστοτε τρία γκολ. Το μυαλό της εν μέρει θα είναι στη Τσάμπιονσιπ, αφού εκεί θέλει να διασφαλίσει τη παραμονή της.

Μπράιτον: Στο πιο πρόσφατο (18/2) «τερμάτισε» το αήττητο σερί των πέντε αγώνων, ηττήθηκε με 1-0 εντός από τη Φούλαμ, χωρίς ωστόσο να χάσει την επαφή της με την πρώτη επτάδα, που πιθανότατα θα χαρίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Έκανε τη μεγάλη έκπληξη στον προηγούμενο γύρο και πήρε την πρόκριση έναντι της Λίβερπουλ, επικρατώντας 2-1. Αξίζει να σημειωθεί ότι προκρίθηκε στις 16 από τις 18 προηγούμενες περιπτώσεις που συνάντησε ομάδα από χαμηλότερη κατηγορία στον θεσμό του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Η Μπράιτον θέλει να προχωρήσει στον θεσμό και σήμερα έχει την ευκαιρία της. Οι αποδόσεις ωστόσο δεν βοηθάνε και πολύ. Πάμε με το 2 & over 1.5 (1.65).

(21:30) ΛΕΣΤΕΡ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Λέστερ: Στην Πρέμιερ το πάλεψε εντός κόντρα στην πρωτοπόρο Άρσεναλ, ωστόσο ηττήθηκε οριακά με σκορ 0-1, έτσι διατηρείται μόλις στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη, σε μια τρομερή μάχη που γίνεται για την παραμονή ανάμεσα σε εννέα ομάδες. Αυτή ήταν η 2η διαδοχική ήττα στην Πρέμιερ Λιγκ. Στον θεσμό πήρε εύκολες προκρίσεις στους προηγούμενους γύρους. Αντιμετώπισε τις υποδεέστερες Τζίλιγχαμ και Γουόλσολ, που αγωνίζονται αμφότερες στη Λιγκ 2.

Μπλάκμπερν: Με τη ψυχολογία στο πλευρό της θα αγωνιστεί σήμερα, αφού προέρχεται από τη νίκη επί της ΚΠΡ με 3-1 σκορ. Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη νίκη στη Τσάμπιονσιπ και παραμένει εντός ζώνης πλέι οφ. Η δεύτερη θέση απέχει 9 βαθμούς για την απευθείας άνοδο. Χρειάστηκε τη διαδικασία της παράτασης για να υπερβεί το εμπόδιο της Μπέρμιγχαμ στον προηγούμενο γύρο. Στο πρώτο ματς έφτασε πολύ κοντά στη νίκη-πρόκριση εντός, ωστόσο ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις σε 2-2. Στη ρεβάνς έμεινε στο 0-0, ωστόσο σκόραρε στην παράταση (100') και διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα μέχρι το φινάλε, για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Πριν είχε κάνει την έκπληξη, αποκλείοντας τη Νόριτς με 1-0 εκτός.

Εκτίμηση: Με ένα σχετικό ρίσκο θα πάω, αφού αναμένω να αντισταθεί η φιλοξενούμενη. Πάμε με το under 2,5 (2.30).

(21:45) ΦΟΥΛΑΜ - ΛΙΝΤΣ

Φούλαμ: Η Φούλαμ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 εντός στη Γουλβς για την Πρέμιερ Λιγκ, αλλά συνεχίζει την καλή της πορεία καθώς είναι αήττητη σε έξι σερί παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, με τρεις νίκες και τρία Χ. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έχει σε καλή κατάσταση τον Σόλομον, που σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Εντός έδρας έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου αγχώθηκε αρκετά, αλλά πέρασε (2-3) από την έδρα της Σάντερλαντ (ομάδα Τσάμπιονσιπ).

Λιντς: Η Λιντς ξεκίνησε ιδανικά με τον νέο της προπονητή Χάβι Γράθια, καθώς κέρδισε 1-0 εντός έδρας τη Σαουθάμπτον μετά από 10 αγωνιστικές και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη της Πρέμιερ Λιγκ. Μακριά από την έδρα της έχει κερδίσει όμως μόνο ένα από τα έξι τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, αυτό με την Άκρινγκτον στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου.

Εκτίμηση: Θέλουν να προχωρήσουν στον θεσμό και οι δύο και ας έχουν στο μυαλό τους και το πρωτάθλημα. Πάμε με το goal/goal (1.70).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr