Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Ισπανίας: Με προβάδισμα η Οσασούνα

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023 - 23:48

Πρώτος ημιτελικός, μέρος πρώτο απόψε, Οσασούνα εναντίον Αθλέτικ Μπιλμπάο στην Παμπλόνα

Κύπελλο Ισπανίας: Με προβάδισμα η Οσασούνα

Το Κύπελλο Ισπανίας έχει σήμερα Τετάρτη (1/3) στο κουπόνι το Οσασούνα-Μπιλμπάο με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

Η αναμέτρηση Οσασούνα-Μπιλμπάο θα ξεκινήσει στις 22:00 με τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sport 3.

Είναι γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Είναι πρώτος ημιτελικός για το κύπελλο. Δεν μετράει το εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας στα γκολ μετά και το δεύτερο ματς, θα διεξαχθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστούν.

Φέτος στο πρωτάθλημα η Μπιλμπάο έφερε 0-0 εντός με την Οσασούνα στον πρώτο γύρο.

Οσασούνα

Δύο βήματα από μία ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κόπα ντελ Ρέι απέχει η Οσασούνα, η οποία αγωνίζεται για έκτη φορά στα ημιτελικά, αλλά μόνο μία φορά έφτασε στον τελικό.

Ο κόσμος της έχει ενθουσιαστεί και το sold out στο πρώτο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο ανακοινώθηκε από την περασμένη εβδομάδα!

Φτάνει στον πρώτο ημιτελικό με σούπερ ψυχολογία μετά το «διπλό» στη Σεβίλλη στο πρωτάθλημα, αποτέλεσμα που την έφερε στο βαθμό από την ευρωπαϊκή ζώνη, καθώς επέστρεψε στα τρίποντα μετά από πέντε άκαρπες αγωνιστικές.

Οχτώ under 2.5 γκολ στα εννέα τελευταία ματς. Αποθεραπεύτηκε ο Νάτσο Βιδάλ (αμ.).

Αγωνιστικά νέα

Σταθερά εκτός Ρουμπέν Πένια (αμ.) και Ρουμπέν Γαρθία (μέσος).

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)

Ερέρα – Μονκαγιόλα, Αριντάνε, Νταβίντ Γκαρσία, Μάνου Σάντσεθ – Μπρασάνατς, Τορό, Μόι Γκόμεθ – Τσίμι Άβιλα, Μπούντιμιρ, Αμπντέ

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει χαρακτηριστεί ομάδα… Κυπέλλου, γιατί παραδοσιακά δίνει έμφαση στο θεσμό αυτό, είναι άλλωστε δεύτερη σε κατακτήσεις μετά την Μπαρτσελόνα.

Έχει φτάσει και φέτος στα ημιτελικά, όπως και πέρυσι, όταν αποκλείστηκε από τη Βαλένθια.

Με νίκες έβγαλε τα 4 τελευταία εκτός στο κύπελλο έχοντας δεχθεί μόλις δύο γκολ.

Αγωνιστικά νέα

Αλλά η Μπιλμπάο φτάνει στο πρώτο ματς πληγωμένη από την εντός έδρας ήττα από τη Χιρόνα που της άφησε και 4 τραυματίες: Σιμόν (τερμ.), Γεράι (αμ.), Μορθίγιο, Ραούλ Γαρθία (επιθετικοί). Ήδη ήταν εκτός και o Άντερ Ερέρα (χαφ). Ο Βαλβέρδε πήρε στην αποστολή Γεράι και Ραούλ Γαρθία, καθώς και τους Νίκο Γουίλιαμς (επ.), Ινίγκο Μαρτίνεθ (αμ.) και μένει να φανεί αν είναι έτοιμοι να παίξουν. Επιστρέφει ο Βιβιάν (αμ.) που ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα.

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3)

Αγιρεθαμπάλα – Ντε Μάρκος, Βιβιάν, Γεράι, Γιούρι – Σανθέτ, Βέσγα, Μουνιαΐν – Ι. Γουίλιαμς, Γκουρουθέτα, Μπερενγκέρ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.25 3 2.32 1.48 2.45 1.15 4.75 2.05 1.68 1.58 1.35 1.32
Οσασούνα - Αθλέτικ Μπιλμπάο / Εκτίμηση

Η Οσασούνα είναι δυνατή στην έδρα της και μπορεί να επιβληθεί τις Αθλέτικ Μπιλμπάο στη βάσκικη μονομαχία, εκμεταλλευόμενη και τις απουσίες της αντιπάλου. Ο άσος μάλιστα είναι στο 3,22.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr