Ποδόσφαιρο

FA Cup: Τότεναμ και Μπέρνλι τα απόλυτα φαβορί, οι Άγιοι για τη φαινομενικά εύκολη πρόκριση!

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 11:10

Όλη η δράση του FA Cup από tostoixima.gr! 

FA Cup: Τότεναμ και Μπέρνλι τα απόλυτα φαβορί, οι Άγιοι για τη φαινομενικά εύκολη πρόκριση!

(21:15) ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Η Σαουθάμπτον ηττήθηκε εκτός έδρας 1-0 από τη Λιντς και παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είναι σε κάκιστη αγωνιστική κατάσταση, έχει υποστεί 10 ήττες στις τελευταίες 12 αγωνιστικές. Με βάση και την εικόνα της, φαντάζει το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Θυμίζουμε ότι εδώ και δύο εβδομάδες πορεύεται με τεχνικό τον Σεγές, ο οποίος μονιμοποιήθηκε από τη στιγμή που απολύθηκε ο Τζόουνς. Στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε (2-1 εντός) την Μπλάκπουλ.

Κόντραρε στα ίσα την πρωτοπόρο Λέιτον εντός έδρας το Σάββατο, για το πρωτάθλημα της Λιγκ 2 Αγγλίας, ήταν μάλιστα καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα. Η τύχη όμως δεν στάθηκε με το μέρος της και αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας (2-2).Στον προηγούμενο γύρο νίκησε 3-0 στον επαναληπτικό τη Λούτον (Τσάμπιονσιπ) και πέρασε για πρώτη φορά στους «16» μετά το 1996! Στο Κύπελλο Αγγλίας προέρχεται από 4/4 προκρίσεις κόντρα σε ομάδες υψηλότερης κατηγορίας και θέλει να γίνει ο πρώτος σύλλογος στην ιστορία του θεσμού που θα κάνει το 5/5.

Eκτίμηση: Οι Άγιοι έχουν το μυαλό τους αλλού φυσικά. Βέβαια σήμερα η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής. Ίσως είναι ευκαιρία να προχωρήσει όσο μπορεί. Πάντως δεν εμπνέει εμπιστοσύνη. 2-3 γκολ (2.10).

(21:30) ΜΠΕΡΝΛΙ - ΦΛΙΤΓΟΥΝΤ ΤΑΟΥΝ

H Μπέρνλι βλέπει την Πρέμιερ Λιγκ να πλησιάζει όλο και πιο γρήγορα. Πήρε μεγάλη νίκη επί της Χάντερσφιλντ με 4-0 και παρέμεινε αήττητη για 14ο αγώνα. Τελευταία φορά που έχασε σε επίσημο ματς ήταν στις 21/12, με 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το Λιγκ Καπ. Στο Κύπελλο χρειάστηκε δεύτερο ματς για να αποκλείσει την Ίπσουιτς στον προηγούμενο γύρο. Πρώτης τάξεως ευκαιρία σήμερα να προχωρήσει στη διοργάνωση ακόμα βαθύτερα.

Η Φλίτγουντ δείχνει με τη σειρά της συνέπεια και πλάνο, και εξασφάλισε ακόμη μια νίκη επί της Μόρκαμ στο ντέρμπι του Λάνκασιρ με σκορ 1-0. Αυτή ήταν η 3η σερί της νίκη και το 6ο συνεχόμενο αήττητο παιχνίδι. Η Φλίτγουντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ στους «32», επικρατώντας 1-0 στον επαναληπτικό. Εχει γράψει ήδη ιστορία με την παρθενική της συμμετοχή στη φάση των «16» του Κυπέλλου Αγγλίας.

Εκτίμηση: Δεν έχει αξία ο άσος που λογικά δύσκολα θα σπάσει. Πάμε με το 1/1 & over 1,5 (2.00) για να ανεβάσουμε την απόδοση.

(21:55) ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Aπό σημαντικότατη νίκη με 1-0 επί της Γουότφορντ προέρχεται η Σέφιλντ, που την εδραιώνει ουσιαστικά στη 2η θέση της βαθμολογίας. Η νίκη μπορεί να ήρθε μετά δυσκολίας αλλά ήταν πολύ σημαντική γιατί ήρθε έπειτα από 2 αποτυχίες. Στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Ρέξαμ δυσκολεύτηκε αρκετά και λίγο κόντεψε να μείνει εκτός. Εν τέλει τα κατάφερε στο δεύτερο παιχνίδι και με το 3-1 έφτασε σήμερα εδώ.

Στο πρωτάθλημα, λείπει ο Κόντε για λόγους υγείας, έχει αναλάβει προσωρινά ο Στελίνι και ήδη μετράει δύο συνεχόμενες νίκες στην Πρέμιερ, με την τελευταία να είναι η σπουδαία επί της Τσέλσι με 2-0 εντός στο ντέρμπι του Λονδίνου. Αποτέλεσμα που τη διατήρησε στην τέταρτη θέση, έχοντας βέβαια δύο ματς παραπάνω από τη Νιουκάστλ. Στον προηγούμενο γύρο έπαιξε κόντρα στη Πρέστον, και με μερικούς βασικούς πήρε άνετη νίκη-πρόκριση με σκορ 0-3.

Εκτίμηση: Φυσικά και μεγάλο φαβορί είναι η Τότεναμ, αλλά θα παίξει απέναντι σε μια ανταγωνιστική Σέφιλντ. Το διπλό σε τέτοια απόδοση μπορεί να τιμηθεί. 2 (1.75).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr