Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Γαλλίας: Εύκολη δουλειά για Τουλούζ και Μαρσέιγ, ντέρμπι στη Ναντ!

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 11:40

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα του Κυπέλλου Γαλλίας.

Κύπελλο Γαλλίας: Εύκολη δουλειά για Τουλούζ και Μαρσέιγ, ντέρμπι στη Ναντ!

(19:15) ΝΑΝΤ - ΛΑΝΣ

H Nαντ υπέστη την ήττα εντός έδρας από τη Ρεν με το σκορ 0-1. Ομολογουμένως άδικη ήττα δεν την άξιζε αφού ήταν σε καλή μέρα αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα και να την αποτρέψει. Τρίτη διαδοχική ήττα σε όλες τις διοργανώσεις. Αποχαιρέτησε και την Ευρώπη οπότε συγκεντρώνεται στα εγχώρια. Μέχρι τον προηγούμενο γύρο, είχε αγωνιστεί μόνο εκτός έδρας στο θεσμό του Κυπέλλου. Οι δύο πρόσφατες προκρίσεις ήταν στη διαδικασία των πέναλτι, με την ερασιτεχνική Ταόν και την Ανζέ. “Όσο βρισκόμαστε εδώ κάνουμε όνειρα για παρουσία σε έναν ακόμη τελικό και γιατί όχι, και σε κατάκτηση. Κόντρα στη Λανς δεν υπάρχει φαβορί, αλλά θα δώσουμε το 100% για να βρεθούμε στα ημιτελικά”, δήλωσε ο κόουτς των “Καναρί”.

Έχασε έδαφος για τη πρώτη τριάδα, ερχόμενη ισόπαλη 1-1 στην έδρα της Μονπελιέ. Είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι και αρκετές ευκαιρίες για να διπλασιάσει το προβάδισμα και να διασφαλίσει τη νίκη. Δεν τα κατάφερε όμως και έτσι πέταξε δύο βαθμούς. Στους δύο προηγούμενους γύρους απέκλεισε κατά σειρά τις Μπρεστ (1-3 εκτός έδρας) και Λοριάν (στα πέναλτι, 1-1 κανονική διάρκεια). “Μια πιθανή συμμετοχή στα ημιτελικά, αλλά και η παρουσία μας στην 3άδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος είναι σπουδαίες στιγμές της σεζόν. Είμαστε τυχεροί που είμαστε μέρος αυτής της ιστορίας και θα προσπαθήσουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες”, υπογράμμισε ο κόουτς Φρανκ Εζ.

Εκτίμηση: Η Ναντ ίσως βγάλει κούραση μετά από συνεχόμενα και απαιτητικά παιχνίδια. 2Χ & over 1.5 (1.70).

(19:45) ΤΟΥΛΟΥΖ - ΡΟΝΤΕ

Δεύτερη συνεχόμενη ήττα αυτήν την φορά από την Ρεμς με 3-0 εκτός έδρας. Δίκαιη ήττα για τη Τουλούζ που δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού. Με την τρίτη ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές παρέμεινε στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας (11η). Δεν κινδυνεύει ουσιαστικά, αφού το +11 της επιτρέπει να σκεφτεί και το Κύπελλο, αλλά κυρίως το να παίξει χωρίς άγχος στο υπόλοιπο της σεζόν. Για να φτάσει ως εδώ, χρειάστηκε να αποκλείσει τις Λανιόν (7-1), Αζαξιό (2-0) και Ρεμς (3-1). Εξαιρετική επιθετικά, χρήζει βελτίωση όμως σε άλλες λειτουργίες.

Το Σάββατο υποδέχθηκε την Μπαστιά στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Λιγκ 2. Γνώρισε την ήττα 2-0 και είδε τα μαύρα σύννεφα που υπάρχουν από πάνω της να πυκνώνουν ακόμα περισσότερο. Η αντίπαλος ήταν ανώτερη, επέβαλε το ρυθμό της και σημειώνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασε στο τρίποντο. Βρίσκεται στον πάτο της κατάταξης με 22 βαθμούς, στο -5 από την παραμονή, με τις ελπίδες για τη σωτηρία να μειώνοντας διαρκώς. Άκρως αντίθετη η πορεία της στο Κύπελλο, είναι η ευχάριστη έκπληξη του θεσμού, έχοντας αποκλείσει δύο ομάδες της Ligue 1 (Μονακό 2-3 και Οσέρ 2-3) και μάλιστα εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Επιθετική ομάδα η Τουλούζ, παίζει και απέναντι σε υποδεέστερη αντίπαλο, μπορεί να ανοίξει το ματς. Over 2,5 (1.60).

(22:00) ΜΑΡΣΕΙΓ - ΑΝΕΣΙ

Υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Παρί Σεν Ζερμέν και των Εμπαπέ και Μέσι, γνώρισε την ήττα με 0-3 εντός έδρας στο classico χάνοντας την ευκαιρία να χωθεί στην διεκδίκηση του τίτλου. Δεν ήταν καλή ούτε ανταγωνιστική σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Στρέφεται στο κύπελλο, εύκολο θεωρητικά το παιχνίδι με την Ανεσί, ωστόσο δεν πρέπει να την υποτιμήσει. Για να φτάσει ως εδώ, απέκλεισε την ερασιτεχνική Χιερέ (2-0), τη Ρεν (1-0) και στον προηγούμενο γύρο την Παρί Σεν Ζερμέν, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Αρκετές αλλαγές για το παιχνίδι ανακοίνωσε ο Τούντορ.

Η Ανεσί προέρχεται από βαριά ήττα από την Σοσό με 5-1. Εξαιρετική η πορεία της στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, αρκετά μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού, παίζει ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια της ιστορίας της κόντρα στην Μαρσέιγ. Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε την Βιλερούπτ Τιλ (1-6) και στα πέναλτι τις Μπελφόρτ και Παρί FC.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει καμία αξία στο παιχνίδι. Μόνο το 1 & N/G που το βρίσκουμε στο 1.85!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr