Ποδόσφαιρο

Τσάμπιονσιπ: Πολλά ισορροπημένα ματς

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2023 - 01:37

Δεν αποκλείονται αρκετές ισοπαλίες το Σάββατο στην Τσάμπιονσιπ, με αρκετά ματς να είναι ντέρμπι.

Τσάμπιονσιπ: Πολλά ισορροπημένα ματς

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Τσάμπιονσιπ

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ-ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Η Μπλάκμπερν πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 μεσοβδόμαδα στο Λέστερ για το Κύπελλο. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον προέρχεται από τρεις σερί νίκες και αήττητο επτά αγωνιστικών. Εντός έδρας έχει κερδίσει εννέα από τα τελευταία 12 παιχνίδια της, ενώ οι τελευταίες τέσσερις νίκες της εκεί ήταν με 1-0. Εκτός Μπαρνς (μπακ), ο βασικός τερματοφύλακας Καμίνσκι και ο δεύτερος σκόρερ Ντακ, αμφίβολοι οι μπακ Αγιάλα, Μόλα, Γουόρτον, επιστρέφει από τιμωρία ο αρχισκόρερ Μπρέρετον.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ κέρδισε μεσοβδόμαδα 1-0 εντός έδρας την Τότεναμ και προκρίθηκε στους «οκτώ» του Κυπέλλου, ενώ στο πρωτάθλημα οδεύει προς την απ’ ευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «λεπίδες», έχουν χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Έχασαν το τελευταίο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, αλλά είναι η μόνη ήττα σε οκτώ ταξίδια. Εκτός οι μπακ Στίβενς, Ο' Κόνελ, ο μέσος Νόρινγκτον – Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ.

EKTIMHΣΗ: Δύο πολύ δυνατές ομάδες που θα ξαναπαίξουν μεταξύ τους στο Κύπελλο. Η Μπλάκμπερν είναι δυνατή εντός, αλλά δύσκολα η Γιουνάιτεντ θα υποκύψει. Η ισοπαλία έχει τον πρώτο λόγο.

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ

Η Κάρντιφ έχασε στην έδρα της Νόργουιτς επιστρέφοντας στις ήττες μετά από δύο αγωνιστικές και παραμένοντας οριακά εκτός επικίνδυνης ζώνης. Η ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί, κέρδισε το προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι αλλά δεν έχει δύο σερί τρίποντα ως γηπεδούχος από τα δύο πρώτα ματς της σεζόν. Έχει πληρώσει ένα over 2.5 στις τελευταίες 12 αγωνιστικές και ένα γκολ – γκολ στα τελευταία επτά παιχνίδια. Εκτός ο μέσος Άνταμς και ο μπακ Κόλινς, αμφίβολος ο μέσος Ρόμπινσον.

Η Μπρίστολ Σίτι του Νάιτζελ Πίρσον έχασε 3-0 εντός από τη Μάντσεστερ Σίτι μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο και πλέον επικεντρώνεται αποκλειστικά στην προσπάθεια να πλησιάσει τα πλέι – οφ, έχοντας αήττητο εννέα αγωνιστικών (πέντε ισοπαλίες), το καλύτερό της στο πρωτάθλημα από τον Οκτώβριο του 2019. Ο Γουέλς σκοράρει δύο σερί αγωνιστικές με πέναλτι, έχοντας μπει στο ματς ως αλλαγή. Eκτός Άτκινσον (μπακ), Μπεναρούς (μέσος), Κόνγουεϊ (δεύτερος σκόρερ), αμφίβολος ο μέσος Νέισμιθ. Επιστρέφουν οι μεσοεπιθετικοί Μεχμέτι και Κόρνικ.

EKTIMHΣΗ: H Μπρίστολ Σίτι έχει τον πρώτο λόγο σε ένα ματς που δύσκολα θα σημειωθούν πολλά γκολ. Under.

ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ-ΜΠΕΡΝΛΙ

Η Μπλάκπουλ υπέστη δεύτερη σερί ήττα στο Ρέντινγκ, παραμένοντας στην ουρά της βαθμολογίας με μόνο ένα τρίποντο σε 17 αγωνιστικές, ενώ τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται. Η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι κέρδισε το προηγούμενο εντός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, αλλά δεν έχει καταφέρει να πάρει δύο σερί νίκες στο σπίτι της εδώ και ένα χρόνο. Εκτός Γκέιμπριελ, Εκπιτέτα (μπακ), Στιούαρτ, Μπρίντκατ (μέσοι), Άντερσον (εξτρέμ), Μπίσλι (επιθ.), αμφίβολοι Γκουντ (μπακ), Τράιμπουλ, Φιορίνι (μέσοι), Λέιβερι (επιθετικός), Γέιτς (αρχισκόρερ).

Η πρωτοπόρος της Τσάμπιονσιπ κέρδισε 1-0 εντός τη Φλίτγουντ και πέρασε στους «οκτώ» του Κυπέλλου, επεκτείνοντας το αήττητο σερί σε 15 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (14 στο πρωτάθλημα). Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί δεν έχει χάσει στα τελευταία 14 ταξίδια Τσάμπιονσιπ, έχοντας σκοράρει σε όλα αυτό το διάστημα, στα δύο τελευταία με τον Μπαρνς. Εκτός ο μπακ Χάργουντ – Μπέλις, αμφίβολος ο βασικός μπακ – χαφ Μάατσεν, ο αρχισκόρερ Ροντρίγκεζ και ο επιθετικός Μπένσον (δεύτερος σκόρερ).

EKTIMHΣΗ: Δεν θα έχει προβλήματα η Μπέρνλι, διπλό σκοράροντας 2+ γκολ.

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ-ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Χάντερσφιλντ επέστρεψε στις ήττες χωρίς να παλέψει κόντρα στην Μπέρνλι και παραμένει στην επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Νιλ Γουόρνοκ, έχει πάρει μόλις έξι πόντους σε εννέα ματς το 2023, περισσότερους μόνο από την ΚΠΡ. Ωστόσο οι έξι από τις οκτώ φετινές της νίκες πρωταθλήματος έγιναν μέσα στο γήπεδό της. Εκτός o βασικός τερματοφύλακας Νίκολς, οι μπακ Τέρτον, Τζάκσον και οι μέσοι Ανιορίν, Νακαγιάμα, αμφίβολοι οι μπακ Χέντλι, Πίρσον, Αγινά και ο μέσος Χολμς.

Η Κόβεντρι πήρε το Χ στην έδρα της Πρέστον και παραμένει στο κόλπο των πλέι –οφ, έχοντας αήττητο πέντε αγωνιστικών και μία ήττα σε επτά. Η ομάδα του Μαρκ Ρόμπινς έχει 13 νίκες φέτος αλλά μόνο τέσσερις ήταν εκτός. Ο αρχισκόρερ της πέτυχε γκολ και στα τρία τελευταία ταξίδια που η ομάδα του βρήκε δίχτυα. Εκτός ο μέσος Ο’ Χερ και ο επιθετικός Ταβάρες, αμφίβολοι Πάνζο (στόπερ), Σέιφ, Πάλμερ (μέσοι) και ο δεύτερος σκόρερ Άλεν.

EKTIMHΣΗ: H Xάντερσφιλντ ό, τι κάνει είναι εντός έδρας, η Κόβεντρι είναι σκληροτράχηλη αλλά δυσκολεύεται να κερδίσει εκτός. Ισοπαλία.

ΛΟΥΤΟΝ-ΣΟΥΟΝΣΙ

Η Λούτον βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Μίλγουολ αλλά κατάφερε να πάρει τον πόντο, παραμένοντας οριακά στην εξάδα και πληρώνοντας over 2.5 μετά από επτά αγωνιστικές, καθώς έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της. Η ομάδα του Ρομπ Έντουαρντς εντός έδρας έχει σκοράρει με τον Αντεμπάγιο σε τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια στα οποία η ομάδα του βρήκε δίχτυα. Eκτός ο μέσος Φρίμαν, αμφίβολοι οι Ποτς, Μπέρκ (μπακ).

Η Σουόνσι προηγήθηκε για δεύτερο σερί ματς, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, την οποία αγνοεί τρία συνεχόμενα ματς, ενώ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία επτά. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν έχει αμυντικό πρόβλημα, καθώς δέχεται γκολ σε εννέα συνεχόμενες αγωνιστικές, ενώ έχει κρατήσει μόλις δύο ανέπαφες εστίες στα τελευταία 19 εκτός. Δεν έχει χάσει στην έδρα της Λούτον από το 2001. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Μπέντα (παίζει ο Φίσερ).

EKTIMHΣΗ: H Λούτον δύσκολα θα στραβοπατήσει, άσος.

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ-ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Η Μίντλεσμπρο του Μάικλ Κάρικ δέχτηκε νωρίς γκολ στην έδρα της Γουέστ Μπρομ. και δεν μπόρεσε να αντιδράσει, οπότε επανήλθε στις ήττες μετά από πέντε νίκες, χάνοντας μόλις δεύτερο παιχνίδι σε 7 αγωνιστικές και τρίτο σε 17. Έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια. Ο αρχισκόρερ Άκπομ, έχει 13 γκολ εντός έδρας, εκ των οποίων πέντε στα τελευταία τρία. Τελευταία ήττα στο σπίτι της από την Ρέντινγκ το 2014. Εκτός ο μπακ Κλαρκ.

Η Ρέντινγκ του Πολ Ινς έχει δύο νίκες σε τρία ματς. Εκτός έχει έξι χωρίς τρίποντο και μόνο τρεις νίκες. Κινδυνεύει με αφαίρεση 18 πόντων για οικονομικές ατασθαλίες. Από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν έχει πάρει λιγότερους πόντους (32) και έχει χάσει περισσότερα ματς (26) από οποιαδήποτε άλλη φιλοξενούμενη. Εκτός οι μπακ Χάτσινσον, Μουρ, οι μέσοι Eτζάρια, Τέτεκ, αμφίβολοι οι μπακ ΜακΙντάιρ, Ραχμάν, Χολμς και ο επιθετικός Ζοάο, επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ – αρχηγός Γιάντομ.

EKTIMHΣΗ: Άλλο ένα βήμα πλέι – οφ για την Μίντλεσμπρο με σκόρερ τον Άκπομ.

ΜΙΛΓΟΥΟΛ-ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ

Η Μίλγουολ του Γκάρι Ρόουετ προηγήθηκε 2-0 στην έδρα της Λούτον αλλά περιορίστηκε στην ισοπαλία, εναλλασσόμενη ανάμεσα σε νίκη και Χ σε τέσσερις αγωνιστικές, ενώ έχει μόνο μία ήττα σε οκτώ ματς και δύο σε 13. Είναι αήττητη στα 11 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια (5 ισοπαλίες), το καλύτερο σερί στο γήπεδό της από τον Απρίλιο του 2018. Εκτός οι μέσοι Μίτσελ, Στάιλς, Μπέρι και ο επιθετικός Μπένετ, αμφίβολος ο μέσος Σάβιλ και ο επιθετικός Εμάκου.

Η Νόργουιτς κέρδισε την Κάρντιφ εντός και έχει δύο σερί ήττες και τέσσερις αγωνιστικές αήττητο, φτάνοντας στα πρόθυρα της εξάδας. Η ομάδα του Ντάβιντ Βάγκνερ, δεν τα πηγαίνει όμως καλά στο Λονδίνο, έχοντας 10 ήττες και μόνο δύο νίκες στα τελευταία 14 ματς εκεί, χάνοντας τα τρία τελευταία με τέρματα 0-8. Εκτός ο επιθετικός Ρόου, ο μέσος Ντάουελ και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολοι οι μπακ Μπάιραμ, Χέιντεν, ο μέσος Ράμζι και ο επιθετικός Σάρτζεντ (αρχισκόρερ).

EKTIMHΣΗ: Προβλήματα έχουν και οι δύο ομάδες και αυτό μπορεί να οδηγήσει στο Χ ένα έτσι κι αλλιώς ισορροπημένο ματς.

ΡΟΔΕΡΑΜ-ΚΠΡ

Η Ρόδεραμ πήρε ισοπαλία στο Σουόνσι και μένει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη με αήττητο δύο αγωνιστικών και μία νίκη σε επτά (τέσσερις ισοπαλίες). Η ομάδα του Ματ Τέιλορ (που οποίος είχε νικήσει τον αντίπαλο προπονητή τον Αύγουστο στη Λιγκ 1 με την Έξετερ κόντρα στη Γουίκομ), θέλει να πάρει δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη πρώτη φορά από τον Αύγουστο. Εκτός ο μέσος Γουάιλς και ο μπακ Χολ, αμφίβολος ο μπακ Μόρισον και ο μεσοεπιθετικός Κίνα.

Η ΚΠΡ έχασε εντός από την Μπλάκμπερν στο ντεμπούτο του Γκάρεθ Έινσγουορθ και έχει τέσσερις σερί ήττες δεχόμενη συνολικά 11 γκολ, ενώ είναι η μόνη που δεν έχει ακόμα νίκη το 2023. Εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο ένα από τα 11 τελευταία παιχνίδια της. Εκτός ο αναπλ. τερμ. Γουόλς, ο μπακ Μπαλόγκουν, μέσος Σαΐρ (δημιουργός 12 γκολ φέτος), ο ένας αρχισκόρερ Ντάικς, αμφίβολος ο μπακ Λερντ, ο έτερος αρχισκόρερ Γουίλοκ και ο δεύτερος σκόρερ Ρόμπερτς.

EKTIMHΣΗ: H KΠΡ δε σηκώνει κεφάλι, ευκαιρία της Ρόδεραμ να πάρει πολύτιμο τρίποντο.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ-ΣΤΟΟΥΚ

Η Σάντερλαντ υπέστη δεύτερη σερί ήττα με ακριβές σκορ 2-1 έχοντας βρεθεί 2-0 πίσω στο σκορ και είναι εκτός της εξάδας των πλέι – οφ, ωστόσο δεν έχει χάσει σε κανένα σημείο της φετινής σεζόν τρία σερί παιχνίδια. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ έχει καταφέρει να σκοράρει επτά συνεχόμενα εντός έδρας, ματς, από τα οποία έχασε μόνο τα δύο. Εκτός ο εξτρέμ Γκουτς, οι μέσοι Έμπλετον, Έβανς και ο αρχισκόρερ Στιούαρτ, αμφίβολοι οι μπακ Χάγκινς, Σέρκιν.

Η Στόουκ έχασε με 1-0 εντός από την Μπράιτον στο Κύπελλο και επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα, όπου δεν έχει εξασφαλίσει την παραμονή, έχοντας μόνο δύο νίκες σε έξι αγώνες. Η ομάδα του Άλεξ Νιλ (ο οποίος αντιμετωπίζει την προηγούμενη ομάδα του) έχει ηττηθεί με ακριβές σκορ 1-0 επτά φορές φέτος, συμπεριλαμβανομένων των δύο τελευταίων ηττών της αλλά και πέντε από τις τελευταίες έξι. Εκτός ο μπακ Έντουαρντς, αμφίβολος ο δεύτερος σκόρερ Κάμπελ και ο μεσοεπιθετικός Πάουελ.

EKTIMHΣΗ: Η Σάντερλαντ είναι δυνατή στο γήπεδό της και αναμένεται να συνεχίσει νικηφόρα.

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ-ΠΡΕΣΤΟΝ

Η Γουότφορντ έχασε μετά από τέσσερις αγωνιστικές και το ρόστερ της δεν δείχνει να αντέχει λόγω πολλών απουσιών, έχοντας πλέον μόνο μία νίκη σε επτά αγώνες (4 ισοπαλίες). Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς όμως είναι αήττητη στα επτά τελευταία παιχνίδια με Πρέστον, με προηγούμενη ήττα το 2011. Eκτός οι μπακ Τρόοστ –Εκόνγκ, Φερέιρα, Σιεράλτα, Χάουζ και οι μέσοι Μπασιρού, Γκόσλινγκ, Καγιέμπε, Κλέβερλι (αρχηγός). Αμφίβολοι οι επιθετικοί Ενγκακιά, Μανάι, o μπακ Καμαρά και ο μέσος Καλού.

Η Πρέστον δεν κατάφερε να σκοράρει κόντρα στην Κόβεντρι και έτσι είναι στο -8 από τα πλέι - οφ, καθώς παρά το γεγονός ότι είναι αήττητη τέσσερις αγωνιστικές, οι τρεις από αυτές ήταν ισοπαλίες. Η ομάδα του Μπράιαν Λόου, έχει τις περισσότερες ανέπαφες εστίες στο πρωτάθλημα με οκτώ, οι έξι από αυτές μάλιστα εκτός έδρας. Εκτός ο δεύτερος σκόρερ Ρίις και ο μέσος ΜακΚαν, αμφίβολοι οι μπακ Κάνινγχαμ, Χιούζ, επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Μπρέιντι.

EKTIMHΣΗ: Οι δύο ομάδες έχουν έφεση στις ισοπαλίες, μπορούν να φέρουν άλλη μία.

ΓΟΥΙΓΚΑΝ-ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ

Η Γουίγκαν προηγήθηκε στο Πρέστον αλλά έπεσε θύμα ανατροπής και έτσι έχασε μετά από τέσσερις αγωνιστικές, παραμένοντας στην τελευταία θέση. Η ομάδα του Σον Μαλόνι έχει πλέον κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία 20 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα, δεν έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ σε 12 σερί παιχνίδια και δεν έχει σκοράρει ποτέ πάνω από δύο φέτος. Εκτός Κέλι, Kερ, Μπένετ (μπακ), αμφίβολος ο μπακ Ρέκικ, οι μέσοι Κάζενς, Αζίζ και ο επιθετικός Γουάικ.

Η Μπέρμιγχαμ υπέστη τέταρτη σερί ήττα από τη Λούτον και είναι επτά πόντους από την ουρά, με εννέα ήττες και δύο νίκες στα τελευταία 11 ματς. Η ομάδα του Τζον Γιούστας, έχει μοιρασμένες εντός και εκτός έδρας νίκες, αν και πλέον έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία επτά ταξίδια πρωταθλήματος. Eκτός oι μπακ Ουίλιαμς, Σάντερσον, Τράστι, o μέσος Μπέλιγχαμ και ο δεύτερος σκόρερ Ντίνι, αμφίβολος ο μπακ Λοντζέλο και οι μέσοι Κάμπελ, Καντρά, Μπιέλικ.

EKTIMHΣΗ: Άλλο ένα ισορροπημένο ματς, με την ισοπαλία να έχει τον πρώτο λόγο.

Βαθμολογία -

03/03/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 76 34 22 10 2 68 28 40
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 64 33 19 7 7 55 30 25
3 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 57 34 17 6 11 56 40 16
4 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 55 34 17 4 13 38 38 0
5 Μίλγουολ Μίλγουολ 54 34 15 9 10 43 35 8
6 Λούτον Λούτον 54 34 14 12 8 42 34 8
7 Νόριτς Νόριτς 52 34 15 7 12 48 37 11
8 Γουότφορντ Γουότφορντ 50 34 13 11 10 41 38 3
9 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 49 34 13 10 11 49 38 11
10 Κόβεντρι Κόβεντρι 49 34 13 10 11 37 34 3
11 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 48 33 13 9 11 44 36 8
12 Πρέστον Πρέστον 46 34 12 10 12 30 38 -8
13 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 44 33 11 11 11 43 41 2
14 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 44 33 13 5 15 38 48 -10
15 Σουόνσι Σουόνσι 43 34 11 10 13 47 51 -4
16 Χαλ Χαλ 42 34 11 9 14 38 48 -10
17 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 40 34 11 7 16 39 41 -2
18 ΚΠΡ ΚΠΡ 39 34 10 9 15 35 49 -14
19 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 38 34 10 8 16 38 46 -8
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 37 34 8 13 13 37 46 -9
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 35 34 9 8 17 25 38 -13
22 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 31 33 8 7 18 30 47 -17
23 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 31 34 7 10 17 33 51 -18
24 Γουίγκαν Γουίγκαν 31 33 7 10 16 30 52 -22
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr