Ποδόσφαιρο

Champions League: Τσέλσι - Ντόρτμουντ, άδικος ο φαβοριτισμός των Λονδρέζων!

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023 - 10:12

Η Τσέλσι υποδέχεται την Μπορούσια στον 2ο αγώνας της σειράς, και θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρας της ώστε να φτάσει αυτή στην πρόκριση! 

Champions League: Τσέλσι - Ντόρτμουντ, άδικος ο φαβοριτισμός των Λονδρέζων!

07/03/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 915

*Επαναληπτικός αγώνας για τους «16». Δεν ισχύει ο κανονισμός τού εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νίκης της Τσέλσι με 1 γκολ στο 90λεπτο, ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι.

Τσέλσι

Αν ήταν πιο προσεκτική και εύστοχη θα μπορούσε να είχε άλλο αποτέλεσμα στη πλάτη της σήμερα. Ίσως την αδικεί λιγάκι το εις βάρος της 1-0, αλλά αυτό δεν αλλάζει και πλέον καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση μέσα στο σπίτι της. Αυτή ήταν η 8η φορά που χάνει εκτός έδρας στο πρώτο παιχνίδι σε νοκ άουτ φάση του θεσμού: προκρίθηκε στις 4 περιπτώσεις, αποκλείστηκε στις 3. Θετικό σημάδι ότι μετράει 7 νίκες στα 9 τελευταία εντός έδρας της στη διοργάνωση (7-1-1)! Το θέμα είναι ότι δεν έχει πετύχει περισσότερα από ένα γκολ στα 12 ματς που έχει δώσει το 2023 σε όλες τις διοργανώσεις! «Είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο ματς. Μια σπέσιαλ νύχτα στο Στάμφορντ Μπριτζ. Έχουμε μόνο θετική ενέργεια και είμαστε χαρούμενοι μετά τη νίκη επί της Λιντς. Η Ντόρτμουντ είναι ένας σπουδαίος αντίπαλος και βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Θα είναι μια τεράστια πρόκληση για εμάς, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν», ανέφερε ο προπονητής Πότερ. Για το πρωτάθλημα πήρε νίκη-ανάσα επί της Λιντς με 1-0. Έτσι παρέμεινε σε τροχιά ευρωπαϊκών εισιτηρίων και παραμένει αισιόδοξη.

Αγωνιστικά νέα

Απών λόγω τιμωρίας ο πολύτιμος χαφ Μάουντ. Ανέτοιμοι ο τερματοφύλακας Μεντί, ο βασικός στόπερ Τιάγκο Σίλβα, ο έμπειρος αμυντικός Αθπιλικουέτα, ο Καντέ και ο εφεδρικός φορ Μπρόγια. Εκτός λίστας οι νεοαποκτηθέντες Μπαντιασίλ, Μαντουέκε και ο Ομπαμεγιάνγκ. Αντιθέτως επιστρέφει ο Πούλισικ και θα κριθεί τελευταία στιγμή η συμμετοχή του Τζέιμς.

Πιθανή ενδεκάδα

Κέπα – Τσαλόμπα, Κουλιμπαλί, Φοφανά – Τζέιμς, Φερνάντες, Κόβασιτς, Τσίλγουελ – Μούντρικ, Φέλιξ – Χάβερτς

Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ έδειξε το καλό της πρόσωπο στο ευρωπαϊκό ραντεβού με τη Τσέλσι, και χάρη στην ικανότητά της αλλά και λίγο με την τύχη, κατάφερε να πάρει ένα ισχνό προβάδισμα πρόκρισης. Έτσι συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και τις νικηφόρες αποστολές μέσα στο 2023. Για το πρωτάθλημα υποδέχθηκε τη Λειψία, και την κέρδισε και αυτή η οποία ήταν η 10η νίκη μέσα στο νέο έτος. Ρίχνει ματιές στον τίτλο που είναι ένας ζωντανός στόχος, αλλά η καπάρωση μιας θέσης στην 4άδα είναι ο πιο ρεαλιστικός και πιο εύκολα εφικτός. Επιθετικά καλπάζει τελευταία όπως και αμυντικά έχει δείξει τρομερή βελτίωση. «Έχουμε τρομερά δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Θα χρειαστεί να υποφέρουμε», εκτίμησε ο αθλητικός διευθυντής Ζεμπάστιαν Κελ. «Θέλουμε μετά το τέλος της συνάντησης να βρισκόμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, πρόσθεσε ο Εντίν Τέρζιτς.

Αγωνιστικά νέα

Νοκ-άουτ παραμένουν οι δύο βασικοί μεσοεπιθετικοί Αντεγιέμι και Μουκοκό. Τιμωρημένος ο βασικός μπακ-χαφ Ρίερσον. Πάντα εκτός οι αναπληρωματικοί Ντουρανβίλ και Μορέι. Στην αποστολή οι Κόμπελ και Μάλεν.

Πιθανή ενδεκάδα

Μάιερ – Βολφ, Ζίλε, Ν. Σλότερμπεκ, Γκερέιρο – Τσαν – Μπέλιγχαμ, Εζτσάν – Μπραντ, Ρόιζ – Αλέ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.65 4.25 5 2.15 1.65 1.42 2.72 1.62 2.15 1.19 1.23 2.17
Τσέλσι - Ντόρτμουντ / Εκτίμηση

Ο άσος στο 1.83 δεν μου γεμίζει το μάτι και υπερεκτιμάει τις δυνατότητες της Τσέλσι, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει χάσει μέσα στο 2023. Εννοείται θα τιμήσω την διπλή ευκαιρία στον διπλασιασμό και μετά μπορούμε να δούμε και το αμφίτερμα.

ΔΕ Χ2 (2.02)

Goal/goal (1.75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr