Ποδόσφαιρο

Conference League: Λάτσιο - Αλκμάαρ με... γκολ!

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2023 - 10:42

Οι πιο έμπειροι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον ηγετικό Ιμόμπιλε, η ΑΖ αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών και έτσι θα… προσπεράσουμε σημείο, επιλέγοντας ποντάρισμα τερμάτων.

Conference League: Λάτσιο - Αλκμάαρ με... γκολ!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Λάτσιο - Αλκμααρ στο Conference League

Πρώτος αγώνας για την φάση των “16”. Δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ.
19:45, Cosmote Sport 9 HD

Λάτσιο

Η Λάτσιο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και ξεπέρασε το εμπόδιο της Κλουζ χωρίς να δεχτεί γκολ σε δύο ματς (1-0, 0-0). Ταξίδεψε στην Ρουμανία έχοντας επικρατήσει στον πρώτο αγώνα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, ήταν μάλιστα η ομάδα που έφθασε πιο κοντά στο γκολ. Έχει βρει για τα καλά ρυθμό, εντός συνόρων παγιώθηκε στην πρώτη τετράδα μετά το σπουδαίο διπλό στην έδρα της πρωτοπόρου και… υπερηχητικής φέτος, Νάπολι (1-0) και έγινε η πρώτη ομάδα που την κερδίζει φέτος στην έδρα της. Αήττητη εντός φέτος στην Ευρώπη σε τέσσερις αγώνες (3/1/0). Τα τελευταία τρία Ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχουν λήξει στο Under 2,5.

«Η νίκη στη Νάπολη είναι επικίνδυνη για εμάς. Μετά τη νίκη με 4-0 επί της Μίλαν, χάσαμε τον… προσανατολισμό μας και δεν κερδίσαμε για τέσσερα παιχνίδια. Ας δούμε αν μπορούμε να χειριστούμε διαφορετικά αυτό το αποτέλεσμα. Η αμυντική συνεισφορά όλης της ομάδας είναι ανώτερη από πριν, η ανάπτυξη είναι όλης της ομάδας και όχι μεμονωμένων αμυντικών» τόνισε ο Σάρι που εγκωμίασε την Αλκμααρ. «Παίζουν ένα πρωτάθλημα πολύ υψηλού επιπέδου. Βρίσκονται μόνο ένα βαθμό πίσω στο πρωτάθλημα”.

Πλήγμα με Ιμόμπιλε
Ο ηγετικός επιιθετικός Ιμόμπιλε (9 γκολ πρωτάθλημα) τέθηκε νοκ άουτ και παραμένει άγνωστο αν θα προλάβει και την ρεβάνς σε μια εβδομάδα. Εξέτισε ο βασικός κεντρικός αμυντικός Πάτρικ (20 ματς), αμφίβολος ο επίσης στόπερ Καζάλε.

Πιθανή σύνθεση: Μαξιμιάνο – Λάτζαρι, Χίλα, Πάτρικ, Μάρουσιτς – Βεσίνο, Κατάλντι, Λουίς Αλμπέρτο – Πέδρο, Φελίπε Άντερσον, Τζακάνι

Άλκμααρ

Η Αλκμααρ ήταν εξαιρετική στην φάση των ομίλων και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα πήρε την πρωτιά και την πρόκριση στους “16” για δεύτερη σερί σεζόν. Σταθερά ανταγωνιστική φέτος αν και τον Φεβρουάριο δεν έπεισε καθώς ταλαιπωρήθηκε απο σημαντικούς τραυματισμούς, έμεινε εκτός κυπέλλου αλλά και στο –5 απο την κορυφή στο πρωτάθλημα. Σταδιακά, βρίσκει και πάλι ρυθμό, την Παρασκευή επικράτησε εκτός έδρας της Φιτέσε (1-0). Μετρά δέκα νίκες σε 12 ευρωπαϊκά ματς φέτος.

“Η Λάτσιο είναι μια ομάδα με τις καλύτερε άμυνας στη Serie A, αυτό λέει κάτι», τόνισε ο Πασκάλ Γιάνσεν που αναφέρθηκε στην ήττα πάντως των Ιταλών απο την Φέγενορντ στην φάση των ομίλων. «Αν δείτε πώς έπαιξαν εκείνο το ματς δημιουργούνται ελπίδες. Θεωρώ πως μπορούμε να τους βάλουμε δύσκολα”.

Μαθαίνει με τις απουσίες!
Αρκετά και πάλι τα προβλήματα, με μοναδικό καλό νέο την επιστροφή του βασικού μέσου Κλάσι που ήταν τιμωρημένος στον αγώνα πρωταθλήματος. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι στόπερ Μπούκεμα, Ντέκερ, Βανχούσντεν, Μάρτινς Ιντι και Μπαζούρ, με τον 18χρονο Χους να συνεχίζει στο αρχικό σχήμα. Ξανά εκτός ο ο ηγετικός μέσος Ντάνι Ντε Βιτ (28 ματς/13 γκολ/2 ασίστ).

Πιθανή σύνθεση: Ράιαν – Σουγκαβάρα, Χους, Χατζηδιάκος, Κερκέζ – Κλάσι, Μάινανς, Ρέιντερς – Όντγκααρντ, Παυλίδης, Κάρλσον

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.58 3.65 5.75 1.61 2.17 1.2 4 2.02 1.67 1.13 1.24 2.2
Λάτσιο - Άλκμααρ / Εκτίμηση

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς η Αλκμααρ συνεχίζει να ταλαιπωρείται απο απουσίες στο κέντρο της άμυνας ενώ η Λάτσιο θα αγωνιστεί χωρίς τον Ιμόμπιλε. Οι γηπεδούχοι διαθέτουν την ποιότητα να πάρουν αυτό που θέλουν σε ένα ματς όπου και οι δύο ομάδες θα αποφύγουν τα ρίσκα. Το 1.70 κρίνεται χαμηλό και θα προτιμήσουμε τα 2-3 γκολ στο 1.98.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr