Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: ΑΕΚ Λάρνακας - Γουέστ Χαμ, ψηλό εμπόδιο οι Άγγλοι!

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 10:49

H AEK Λάρνακας συνεχίζει το ευρωπαϊκό της ταξίδι, αλλά σήμερα έχει να αντιμετωπίσει ένα πιο υψηλό εμπόδιο. 

Europa Conference League: ΑΕΚ Λάρνακας - Γουέστ Χαμ, ψηλό εμπόδιο οι Άγγλοι!

09/03/2023, (19:45), Κωδ. ΟΠΑΠ: 962

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 8HD

* Πρώτο ματς για την φάση των «16», ακολουθεί ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου (16/3). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι.

ΑΕΚ Λάρνακας

Μετά την πρόκριση ως 3η από τους ομίλους του Europa Legue, η ΑΕΚ Λάρνακας πέταξε έξω την Ντνίπρο από τα πλέι οφ του Conference. Απέναντι στους Ουκρανούς, ένα γκολ ήταν αρκετό έτσι ώστε να τους πετάξει εκτός διοργάνωσης. Φυσικά ο τωρινός αντίπαλος είναι δυσκολότερος και αγωνίζεται σε υψηλότερο επίπεδο και ρυθμό. Επιστροφή στις νίκες με επιβλητική εμφάνιση στο εντός έδρας παιχνίδι με το Παραλίμνι για το πρωτάθλημα που ήταν το τελευταίο της κανονικής περιόδου. Είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτασε στο άνετο 3-1. «Είμαστε εδώ γιατί το αξίζουμε. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε την νίκη. Το ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, όχι όμως απίθανο. Πρέπει να έχουμε ένταση σε όλο το παιχνίδι» υποστήριξε στις δηλώσεις του ο Όλτρα.

Αγωνιστικά νέα

Τιμωρημένοι ο βασικός αριστερός μπακ Ανχελ Γκαρσία και ο βασικός αμυντικός μέσος Πονς. Τραυματίας και ο βασικός μεσοεπιθετικός Γκιουρκσό, ενώ δεν έχουν δηλωθεί στην Ευρώπη ο επιθετικός Γκρόμοφ και ο γκολκίπερ Γκόρντιτς.

Πιθανή ενδεκάδα

Πίριτς – Ροζάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Εγγλέζου – Λέδες, Σανχούρχο – Γιάκολις, Τρισκόφσκι, Φαράζ – Ράφα Λόπες.

Γουέστ Χαμ

Στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ έκανε το «6 στα 6» στη φάση των ομίλων και κατέκτησε με άνεση την πρωτιά. Μάλιστα, έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει κάτι ανάλογο. Στην τελευταία υποχρέωσή της πέρασε σαν σίφουνας (0-3) από την έδρα της Στεάουα Βουκουρεστίου. Bέβαια στο πρωτάθλημα δεν υπάρχουν ανάλογες επιτυχίες. Παραπαίει εκεί και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Μετράει μόλις μια επιτυχία σε πέντε αγώνες (1-2-2) και εντάσσεται στις έξι ομάδες που παλεύουν στα χαμηλά στρώματα του πρωταθλήματος. Συνετρίβη στο πιο πρόσφατο με 4-0 από την Μπράιτον εκτός έδρας. Άκρως δίκαιη η νίκη και σωστή. Οπότε το σημερινό παιχνίδι μοιάζει μια καλή απόδραση από τα προβλήματά της.

Αγωνιστικά νέα

Επιστρέφει ο Κέρερ. Ο Ογκμπόνα μοιάζει εντάξει και διαθέσιμος. Μένουν έξω για ένα ακόμη ματς οι Τσουφάλ και Φαμπιάνσκι, όμως ταξίδεψε στην Κύπρο ο Κορνέ.

Πιθανή ενδεκάδα

Αρεολά – Τζόνσον, Ζουμά, Αγκέρ, Κρέσγουελ – Ράις, Σούτσεκ, Πακετά – Μπόουεν, Μπενραχμά, Σκαμάκα.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
5.5 3.65 1.6 1.67 2.08 1.22 3.85 2.05 1.65 2.22 1.23 1.13
ΑΕΚ Λάρνακας - Γουέστ Χαμ / Εκτίμηση

Δεν πρόκειται να αδιαφορήσει η Γουέστ Χαμ μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση. Σε μία διέξοδο στα προβλήματά της. Και η διαφορά ποιότητας φυσικά είναι δεδομένη και μεγάλη.

2 & over 1.5 (2.07)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr