Ποδόσφαιρο

Europa League: Σπόρτινγκ – Αρσεναλ, με γκολ στη Λισαβόνα!

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 11:21

Οι γηπεδούχοι “ρίχνουν” βάρος στην Ευρώπη και μπορούν να βάλουν δύσκολα στους Λονδρέζους που αναμένεται να αγωνιστούν με αλλαγές.

Europa League: Σπόρτινγκ – Αρσεναλ, με γκολ στη Λισαβόνα!

Προγνωστικά, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Σπόρτινγκ - Αρσεναλ στο Europa League.

Πρώτος αγώνας για την φάση των “16”, η ρεβάνς 16/3.
Δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ.
19:45, Cosmote Sport 2 HD

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η Σπόρτινγκ χρειάστηκε ένα γκολ στο 94’ στο πρώτο ματς με τη Μίντιλαντ για να φέρει το ματς στα ίσα. Στην ρεβάνς αντιθέτως, σκόρπισε τους Δανούς και πήρε άνετα το εισιτήριο για τους «16» για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Η ευρωπαιϊκή προοπτική έχει περάσει σε πρώτο πλάνο καθώς στο πρωτάθλημα έχει χάσει έδαφος απο την πρώτη δυάδα παρότι μετρά πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς (1-0 την Πορτιμονένσε το Σάββατο). Εξαιρετική με αγγλικές ομάδες, μετρά οκτώ προκρίσεις σε εννέα διπλούς αγώνες!

Ο τεχνικός Αμορίμ ζητά… υπομονή και εγκωμίασε τον αντίπαλο! «Στην πρώτη μας σεζόν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα, μετά ήμασταν δευτεραθλητές και προκριθήκαμε στους 16 του Champions League. Φέτος δυσκολευόμαστε, αλλά ο Αρτέτα είναι παράδειγμα γιατί μπόρεσε να αντέξει την πίεση, η οποία είναι αφόρητη για μια ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Τώρα αποδίδει τους καρπούς. Είναι σημαντικό για τους οπαδούς να καταλάβουν ότι για να μαζέψετε τους καρπούς από τη δουλειά σας, πρέπει να περιμένετε”

Χωρίς Ουγκάρτε
Δεν υπολογίζεται ο βασικός αμυντικός μέσος Ουγκάρτε που συμπλήρωσε κάρτες, μακροχρόνια απουσιάζει ο αναπληρωματικός μέσος Μπραγκάνσα.

Πιθανή σύνθεση: Αδάν – Ινάσιο, Κοάτες, Ρέις – Μπεγερίν, Πότε, Μορίτα, Σάντος – Τριντσάο, Παουλίνιο, Εντουαρντς

Άρσεναλ

Η Αρσεναλ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και για 5η φορά στην ιστορία της κατέκτησε την πρώτη θέση σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ. Εξαιρετική φέτος, δείχνει ικανή να κόψει πρώτη το νήμα στη Πρεμιερ Λιγκ για πρώτη φορά μετά το μακρινό 2004! Το Σάββατο πραγματοποίησε επική ανατροπή, καθώς επικράτησε (3-2) της Μπορνμουθ παρότι έχασε 2-0 στο 60’! Το 2018 επικράτησε στη Λισαβόνα της Σπόρτινγκ (Τσάμπιονς Λιγκ) στο μοναδικό διπλό σε πορτογαλικό έδαφος σε οκτώ εξορμήσεις (1-3-3).

Συν και πλην
Ο ενίοτε βασικός εξτρέμ Τροσάρ τέθηκε νοκ άουτ στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, αναμένεται να επιστρέψουν αντιθέτως οι Ζορζίνιο (μέσος) και Γκαμπριεζ Ζεσούς (φορ). Δεν τα κατάφερε αντιθέτως ο χρήσιμος επιθετικός Ενκετιά, γνωστή η απουσία του μέσου Ελνένι.

“Η Σπόρτινγκ εχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία τα τελευταία χρόνια. Παρακολουθήσαμε πολλούς από τους αγώνες τους εναντίον Τότεναμ και εναντίον μεγάλων ομάδων στην Πορτογαλία. Είναι μια πολύ ανταγωνιστική ομάδα με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να κερδίσουμε αυτό το ματς” υπογράμμισε ο Μικέλ Αρτέτα.

Πιθανή σύνθεση: Ραμσντέιλ – Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο – Ζορζίνιο, Τσάκα – Σάκα, Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι – Νέλσον

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.65 3.1 2.1 1.61 2.17 1.18 4.25 1.94 1.77 1.71 1.34 1.27
Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Άρσεναλ / Εκτίμηση

Η Σπόρτινγκ ρίχνει το βάρος στην Ευρώπη ενώ η πιο ποιοτική Αρσεναλ θα αγωνιστεί με αλλαγές ελέω πρωταθλήματος που έχει περάσει σε πρώτο πλάνο. Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση καθώς οι γηπεδούχοι μπορούν να βάλουν δύσκολα στο φαβορί και θα προσπεράσουμε σημείο, επιλέγοντας το γκολ/γκολ στο 1.83.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr