Ποδόσφαιρο

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία, σθεναρή αντίσταση οι ταύροι!

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 10:22

Οι ταύροι έβαλαν δύσκολα στους Σίτιζενς μέσα στη Γερμανία, και σήμερα θα προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και να κλέψουν τη πρόκριση. 

Champions League: Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία, σθεναρή αντίσταση οι ταύροι!

14/03/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 713

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 2 HD

*Επαναληπτικός αγώνας για τους «16». Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νέας ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι.

Μάντσεστερ Σίτι

Ζορίστηκε και αγχώθηκε αρκετά το Σάββατο στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας για την Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο έφτασε στο διπλό (0-1) και δεν έχασε έδαφος στην κούρσα για τον τίτλο. Όπως ήταν αναμενόμενο, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και φυσικά αυτή έλεγχε το παιχνίδι. Εν τέλει ένα πέναλτι έλυσε τον γόρδιο δεσμό της Πάλας και έφτασε σε αυτή τη δύσκολη νίκη. Στη Γερμανία δεν της βγήκε το παιχνίδι, δεν ενθουσίασε ούτε έδειξε ανωτερότητα, για αυτό έμεινε στο 1-1. Σήμερα μέσα στην έδρα της καλείται να καθαρίσει τη πρόκριση και να αποδείξει ότι ο πραγματικός της στόχος είναι το κύπελλο. Έχει προκριθεί και τις 7 προηγούμενες φορές που πήρε ισοπαλία εκτός, στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, νικώντας ισάριθμους επαναληπτικούς αγώνες εντός. Επίσης μέσα στο Έτιχαντ μετράει 23 αγώνες αήττητη για το Champions League! «Όλοι βρισκόμαστε εδώ για να κατακτούμε τρόπαια. Δεν ξέρω κάποια ομάδα ή κάποιον προπονητή που δεν θέλει να κατακτήσει μια διοργάνωση. Δεν υπάρχει εξαίρεση. Είναι σημαντικό για εμάς να μείνουμε ζωντανοί και στις τρεις διοργανώσεις. Μου αρέσει πολύ το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός», ανέφερε ο τεχνικός Γκουαρδιόλα.

Aγωνιστικά νέα

Δεν αναφέρονται προβλήματα απουσιών, θα παραταχθεί πλήρης. Λογικά επανέρχονται στην ενδεκάδα οι βασικοί Γουόκερ και Ντε Μπρόινε.

Πιθανή ενδεκάδα

Έντερσον – Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Ακέ – Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα – Φόντεν, Γκρίλις, Χάαλαντ

Λειψία

Νίκησε με 3-0 την Γκλάντμπαχ στο πρωτάθλημα και είναι στην 3η θέση. Ένα ημίχρονο χρειάστηκε, αφού στο πρώτο ήταν νωθρή και οριακά μέτρια η εικόνα της. Τελικά έφτασε στη πολυπόθητη νίκη και έτσι βρίσκεται στο -7 από την κορυφή. Στο παιχνίδι με τη Σίτι παρότι έχανε, κατάφερε και βρήκε την ισοφάριση. Επιπλέον, δεν επέτρεψε πολλά πολλά στους Πολίτες και έτσι έχει ελπίδες σήμερα για τη πρόκριση. Είναι σύνολο που παίζει δυνατά το τρανζίσιον και θα περιμένει το παιχνίδι, αλλά και τα λάθη της Σίτι. Ο Μάρκο Ρόζε τόνισε ότι έκανε καλή δουλειά η ομάδα του πάνω στον Χάαλαντ, αλλά θέλει παραπάνω προσπάθεια. «Πρέπει να είμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει μόνο ο Χάαλαντ αλλά αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης στη Σίτι. Η ισορροπία είναι το πιο σημαντικό όταν αντιμετωπίζεις τέτοια ομάδα. Χρειάζεται επίσης πολλή, πολλή πίστη, τόλμη και να κάνεις το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν», είπε μεταξύ άλλων ο Μάρκο Ρόζε εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

Αγωνιστικά νέα

Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνουν ο βασικός αμυντικός χαφ Σλάγκερ και ο βασικός επιθετικός Ενκουνκού, εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζουν ο αναπληρωματικός μπακ Ντιαλό και ο λογιζόμενος ως βασικός τερματοφύλακας Γκούλασι. Ουσιαστικά γνωστά τα προβλήματα και δεν έχουν προκύψει νέα.

Πιθανή ενδεκάδα

Μπλάζβιχ – Χένριχς, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Χάλστενμπεργκ – Λάιμερ, Χαϊντάρα – Σόμποσλαϊ, Φόρσμπεργκ, Βέρνερ – Σίλβα

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.35 5.05 8.05 2.22 1.6 1.48 2.52 1.88 1.82 1.08 1.16 3.1
Μάντσεστερ Σίτι - Λειψία / Εκτίμηση

Η Σίτι αν βρεθεί στο βράδυ της θα την ξεπετάξει τη Λειψία μέσα στο Έτιχαντ. Αλλά αυτό είναι στο χέρι των παικτών του Πεπ. Εγώ θα προτιμήσω ένα σύνολο τερμάτων, αφού πιστεύω πως οι Γερμανοί θα αντισταθούν σθεναρά.

2-3 γκολ (2.05)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr