Ποδόσφαιρο

Europa League: Αρσεναλ – Σπόρτινγκ, με γκολ στο Λονδίνο!

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 10:13

Οι “κανονιέρηδες” έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση αλλά οι “φτηνές” τιμές του άσου, μας… στρέφουν σε ποντάρισμα τερμάτων.

Europa League: Αρσεναλ – Σπόρτινγκ, με γκολ στο Λονδίνο!

Προγνωστικά, αναλύσεις livescores, και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Αρσεναλ – Σπόρτινγκ στο Europa League.

Ρεβάνς για την φάση των “16”. Δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Α’ Αγώνας: Σπόρτινγκ – Αρσεναλ 2-2
22:00, Cosmote Sport 2 HD

Άρσεναλ

Η Αρσεναλ προηγήθηκε στη Λισαβόνα, αλλά εν τέλει χρειάστηκε ένα αυτογκόλ για να μείνει όρθια κόντρα στη Σπόρτινγκ. Η ισοπαλία την διατηρεί βέβαια στο κόλπο της πρόκρισης όσο μοχθεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την Κυριακή σκόρπισε 3-0 την Φούλαμ πετυχαίνοντας όλα τα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο και διατήρησε την διαφορα ασφαλείας από τη Μάντσεστερ Σίτι κατακτώντας το τέταρτο κολλητό τρίποντο. Εντός έδρας μετρά 5-1-1 κόντρα σε ομάδες απο την Πορτογαλία.

Το πρωτάθλημα δεν θα επηρεάσει την ευρωπαϊκή προοπτική υπογράμμισε ο Μικέλ Αρτέτα στην τελευταία συνέντευξη Τύπου. "Δεν είχαμε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές εδώ και τρία χρόνια. Ειδικά λόγω του Covid", είπε. "Αύριο [Πέμπτη] είναι η πρώτη για λίγο. Ας ελπίσουμε ότι θα χτίσουμε μια μεγάλη ατμόσφαιρα και θα απολαύσουμε με τους υποστηρικτές μας απέναντι σε μια πραγματικά καλή ομάδα που θα βάλει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά μας."

Επιστροφές
Μαζεμένες επιστροφές για τον Ισπανό τεχνικό που αναμένεται να φρεσκάρει το αρχικό σχήμα. Έτοιμος ο χρήσιμος φορ Γκαμπριέζ Ζεσούς, διαθέσιμος ο μέσος Τίρνεϊ που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς, ετοιμοπόλεμος και ο εξτρέμ Τροσάρ. Σταθερά εκτός ο εξτρέμ Ενκετιά, δεν υπολογίζεται και πάλι ο μέσος Ελνένι.

Πιθανή σύνθεση: Τέρνερ – Γουάιτ. Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο – Ζορζίνιο, Τσάκα – Σάκα, Όντεγκααρντ, Μαρτινέλι – Τροσάρ

Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η Σπόρτινγκ κοίταξε στα… μάτια την Αρσεναλ, προηγήθηκε με ανατροπή για να συμβιβαστεί εν τέλει με την ισοπαλία. Δεν κρύβει τους στόχους της για διάκριση στο θεσμό, δεν την βοήθησε βέβαια η κλήρωση. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος επικράτησε εύκολα της Μποαβίστα (3-0) και συνεχίζει την καταδίωξη της 3ης θέσης. Παραδοσιακά δυσκολεύεται σε αγγλικό έδαφος, μετρά μόλις δύο νίκες σε 14 ματς (2-5-7), επικράτησε για τελευταία φορά το 2005!

Αγωνία για Αδαν
Ο βασικός τερματοφύλακας Αδαν έχασε το τελευταίο ματς πρωταθλήματος λόγω ενοχλήσεων και δίνεται εξαιρετικά αμφίβολος για τη ρεβάνς ενώ έχασε το ματς με την Μποαβίστα και δεν προλαβαίνει το ευρωπαϊκό ραντεβού, ο χρήσιμος αμυντικός Μπεγιερίν. Συμπλήρωσαν κάρτες οι βασικοι Μορίτα (μ.) και Κοατες (α), εξέτισε πάντως ο συνήθως βασικός μέσος Ουγκάρτε.

«Δώσαμε σχεδόν ό,τι είχαμε στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι οι παίκτες μπορούν πάντα να τα πάνε καλύτερα ακόμα κι αν η Άρσεναλ ανεβάσει… ταχύτητα Είμαστε ικανοί για αυτό. Ίσως να είναι πιο συνηθισμένοι να το κάνουν επειδή το πρωτάθλημα τους είναι διαφορετικό, αλλά έχουμε και εμείς αυτή την ικανότητα» προειδοποίησε ο Αμορίμ!

Πιθανή σύνθεση: Ισραέλ – Ινάσιο, Ρέις, Στ. Τζιστ – Εσγκάιο, Ουγκάρτε, Πότε, Σάντος – Τριντσάο, Παουλίνιο, Εντουαρντς

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.31 5.1 8.65 2.3 1.55 1.45 2.52 1.92 1.78 1.06 1.14 3.25
Άρσεναλ - Σπόρτινγκ Λισαβόνας / Εκτίμηση

Η Αρσεναλ έχει βέβαια τον πρώτο λόγο αλλά το σετ είναι μάλλον υπερβολικό καθώς η Σπόρτινγκ βρίσκεται σε καλή κατάσταση, διαθέτει εμπειρία και μπορεί να βάλει δύσκολα στο φαβορί. Προσπερνάμε τον “φτηνό” άσο και προτιμάμε το αμφίτερμα στο αποδεκτό 2.05.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr