Ποδόσφαιρο

Europa League: Φέγενορντ – Σαχτάρ, με late goal στο Ρότερνταμ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 11:14
Europa League: Φέγενορντ – Σαχτάρ, με late goal στο Ρότερνταμ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores, και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Φέγενορντ - Σαχτάρ στο Europa League.

Ρεβάνς για την φάση των “16”. Δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και πέναλτι αν χρειαστεί.
Α’ Αγώνας: Μάντσεστερ Γιουν. - Μπέτις 4-1
19:45, Cosmote Sport 8 HD

Φέγενορντ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Φέγενορντ στο πρώτο ματς που κυριάρχησε, σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες αλλά εν τέλει χρειάστηκε γκολ στο 88’ για να απαντήσει στη Σαχτάρ. Η ισοπαλία την διατηρεί βέβαια στο κόλπο σε μια ήδη εξαιρετική σεζόν καθώς πρωταγωνιστεί σε… τριπλό μέτωπο. Την Κυριακή επικράτησε της Φόλενταμ (2-1) και διατηρήθηκε στην 1η θέση, ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τον… μισητό Αγιαξ. Αήττητη σε 12 ευρωπαϊκά εντός έδρας ματς (10-2-0), μετρά 2-4-5 με ουκρανικές ομάδες.

«Αν καταφέρουμε να φτάσουμε στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, θα είναι μεγάλο επίτευγμα για τη Φέγενορντ. Το πρώτο ματς ίσως άφησε την εντύπωση ότι η Σαχτάρ δεν είναι πολύ καλή. Αλλά εγώ, φυσικά, δεν το πιστεύω. Πρόκειται για έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, ο οποίος πέρασε στο Γιουρόπα Λιγκ από το Champions League, βγάζοντας νοκ άουτ τη Ρεν. Και το πιο σημαντικό: σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι εναντίον μας, η Σαχτάρ θα είναι ενισχυμένοι με τρεις βασικούς αμυντικούς. Επομένως, αυτή τη φορά θα είναι πιο δύσκολα από την περασμένη εβδομάδα.Πόσο μάλλον που στο πρώτο παιχνίδι κάναμε σχεδόν τα πάντα σωστά” τόνισε ο Αρνε Σλοτ.

Πανέτοιμη
Χωρίς νέα προβλήματα, καθώς ο βασικος φορ Χιμένεθ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε κόντρα στη Φόλενταμ. Δεν υπολογίζονται και πάλι οι βασικοί Τίμπερ (μέσος) και Μπάιλοου (τερμ), εκτός ο αναπληρωματικός Βάλεμαρκ (ε).

Πιθανή σύνθεση: Βέλενροϊτερ – Πέντερσεν, Χέιρτραουντα, Χάντσκο, Χάρτμαν – Βίεφερ, Ντίλροσουν, Κοκτσού – Γιάχανμπακς, Χιμένες, Ιντρίσι

Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Σαχτάρ αγωνίστηκε με απουσίες, αλλά παρότι περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο κατάφερε να προηγηθεί με ένα… τυχερό γκολ, για να συμβιβαστεί εν τέλει με την ισοπαλία στο πρώτο ματς. Οι Ουκρανοί εξαργύρωσαν την εμπειρία τους και ταξιδεύουν με ελπίδες στο Ρότερνταμ, έχοντας άλλωστε προκριθεί στις δύο απο τις τρεις συνολικά φορές που έμειναν στο 1-1 σε πρώτο εντός έδρας ματς. Κυριαρχεί εντός συνόρων, την Κυριακή επικράτησε της Κρίβμπας και με τέσσερις σερί νίκες, “πάτησε” κορυφή.

“Πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε το καλύτερο μας ποδόσφαιρο. Θα παλέψουμε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ήρθαμε για να κερδίσουμε τον αγώνα, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε, γιατί το γήπεδο της Φέγενορντ έχει πάντα φανταστικό κόσμο και ατμόσφαιρα και είμαστε έτοιμοι! Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να κάνουν το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας τους» υπογράμμισε ο τεχνικός Γιοβίσεβιτς.

Ενισχυμένη
Εξέτισαν οι βασικοι αμυντικοι Μπονταρ (στόπερ),Μιχαϊλιτσένκο, Κονοπλια (μπακ), επιστρέφει και ο βασικός επιθετικός Σβεντ Μακροχρόνια απουσιάζει ο αναπληρωματικός επιθετικός Κουλάκοφ.

Πιθανή σύνθεση: Τρούμπιν – Κονόπλια, Μπόνταρ, Ρακίτσκι, Μιχαϊλιτσένκο – Στεπανένκο, Μπονταρένκο – Ζούμπκοβ, Κρίσκιβ, Σουντακόβ – Τραορέ

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.42 4.5 6.75 2.2 1.6 1.42 2.65 1.81 1.88 1.1 1.18 2.72
Φέγενορντ - Σαχτάρ Ντόνετσκ / Εκτίμηση

Η Φέγενορντ αποτελεί ένα απο τα φαβορί της ημέρας αλλά το 1.45 στον άσο κρίνεται υπερβολικό καθώς οι φιλοξενούμενοι θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι με επιστροφές τριών βασικών. Συνεπώς θα αναζητούμε εναλλακτικές επιλογές και θα προτιμήσουμε το late goal (μετά το 74’) στο 1.90 περιμένοντας ένα φινάλε με συγκινήσεις!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr