Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Απόδραση για τη Φιορεντίνα, με τα γκολ στη Σλόβαν!

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 - 11:52

Mε το Σίβασπορ - Φιορεντίνα και Σλόβαν Μπρατισλάβας - Βασιλεία θα ασχοληθούμε εδώ. 

Europa Conference League: Απόδραση για τη Φιορεντίνα, με τα γκολ στη Σλόβαν!

ΣΙΒΑΣΠΟΡ - ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Λογική η ήττα από τους Βιόλα, αφού η Φιορεντίνα είναι ανώτερη ποιοτικά. Το ευχάριστο είναι πως ηττήθηκε μόλις με 1-0. Στο τουρκικό πρωτάθλημα ήρθαν οι άλλες δύο ήττες, αμφότερες εκτός έδρας. Η πρώτη από την Καραγκουμρούκ με 4-3 και την περασμένη Δευτέρα με κάτω τα χέρια 3-0 από την Ιστανμπούσπορ στο ντέρμπι της ουράς.Συνεχίζει να πιστεύει σε ανατροπή του σκηνικού ο πολύπειρος προπονητής Ριζά Τσαλιμπάι. Στα 4 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς έχει σερί 2-2-0.

Ήταν ένα από τα πιο ισχυρά φαβορί στη φάση των «16» και τέτοιο παραμένει μετά το εντός έδρας ματς, ωστόσο βάσει κυβικών και εμφάνισης, περίμενε κάτι καλύτερο από το 1-0. Το σίγουρο είναι ότι οι «βιόλα» ελπίζουν βάσιμα στην πρόκριση στα προημιτελικά και ενώ βρίσκονται ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ιταλίας. Διόλου άσχημα, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά και στο πρωτάθλημα. Πέμπτη σερί νίκη σε όλες τις διοργανώσεις το 0-2 επί της Κρεμονέζε.

Εκτίμηση: Το διπλό μοιάζει δελεαστικό αν συνδυαστεί με τα γκολ. 2 & over 1.5 (1.90).

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Aνοιχτοί έμειναν οι λογαριασμοί μετά το πέρας του πρώτου παιχνιδιού. Πολύ καλό ματς και μοιρασιά με το 2-2. Η Σλόβαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους άφησε μπάλα στον αντίπαλο, δημιούργησε ωστόσο προβλήματα στις κόντρες. Στο πρωτάθλημα έπεσε θύμα έκπληξης στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ζίλινα, με γκολ που δέχθηκε από το 36’. Πολλές οι αλλαγές στο βασικό σχήμα, με τον Βάις να στοχεύει στη ρεβάνς με τη Βασιλεία. Μετά το τέλος της αναμέτρησης ο 58χρονος τεχνικός εξέφρασε παράπονα για την εικόνα των παικτών του στο ματς.

Προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ στον πρώτο αγώνα, τιμωρήθηκε από τις αμυντικές αδυναμίες που έδειξε σε ακόμα ένα παιχνίδι και πλέον καλείται να πάρει αποτέλεσμα στη Σλοβακία. Στο πρωτάθλημα έμεινε στο 1-1 με τη Σεν Γκάλεν και παρέμεινε για 7ο επίσημο ματς αήττητη. Παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων δέχθηκε γκολ στο 52’ και κυνηγούσε το σκορ στο υπόλοιπο του παιχνιδιού. Με αυτό το «Χ» παραμένει στην 6η θέση, αλλά μόλις στο -4 από τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτίμηση: Στα ίδια επίπεδα βλέπω σημερινό παιχνίδι με αυτό του πρώτου. Εξάλλου είναι δύο ομάδες που σκοράρουν εύκολα και δέχονται γκολ εύκολα όπως είδαμε και στα πρωταθλήματά τους. Goal/goal (1.65).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr