Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Αγγλίας: Πιθανή έκπληξη στο Σέφιλντ

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 09:05

Η Μπλάκμπερν μπορεί να κάνει ζημιά στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ την Κυριακή για το Κύπελλο Αγγλίας.

Κύπελλο Αγγλίας: Πιθανή έκπληξη στο Σέφιλντ

Τα ματς είναι μονά για τα προημιτελικά του θεσμού, πιθανή παράταση και πέναλτι.

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ ΡΟΒΕΡΣ

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ πέρασε από την έδρα της Σάντερλαντ μεσοβδόμαδα επιστρέφοντας στις νίκες και αυξάνοντας τη διαφορά από τους διώκτες της για την απ’ ευθείας άνοδο. Στο Κύπελλο παίζει προημιτελικά τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια, έχοντας χάσει τους δύο τελευταίους, η προηγούμενη φορά που προκρίθηκε ήταν το 2013-14. Έχει 13 νίκες στα τελευταία 16 εντός έδρας ματς Κυπέλλου και τέσσερις σερί. Έχει να αποκλειστεί από την Μπλάκμπερν 126 χρόνια, από το 1897. Εκτός οι μπακ Στίβενς, Ο' Κόνελ, οι μέσοι Όζμπορν, Νόρινγκτον – Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ.

Η Μπλάκμπερν επέστρεψε μεσοβδόμαδα στις νίκες στην Τσάμπιονσιπ με 2-1 εντός με Ρέντινγκ, διεκδικώντας πλέι –οφ. Έχει μία ήττα σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον δεν έχει περάσει ημιτελικά όταν δεν παίζει στα «σαλόνια» από το 1957-58, έξι από τους επτά τελευταίους εκτός έδρας προημιτελικούς της έληξαν ισόπαλοι. Έχει κερδίσει τρία εκτός έδρας ματς Κυπέλλου φέτος (Νόργουιτς, Μπέρμιγχαμ, Λέστερ). Εκτός Μπαρνς (μπακ), ο βασικός τερματοφύλακας Καμίνσκι και ο δεύτερος σκόρερ Ντακ, αμφίβολοι οι μπακ Αγιάλα, Μόλα, ο μέσος Μπάκλι και ο επιθετικός Βέιλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των ομάδων όσο δείχνουν οι αποδόσεις, η Μπλάκμπερν έχει κάνει ζημιές εκτός έδρας φέτος στο Κύπελλο και το Χ2 διπλή ευκαιρία δείχνει καλή επιλογή.

ΜΠΡΑΙΤΟΝ & ΧΟΒ ΑΛΜΠΙΟΝ - ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ ΤΑΟΥΝ

Η Μπράιτον κέρδισε 1-0 την Κρ. Πάλας μεσοβδόμαδα εντός στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει μία ήττα σε 12 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι έχει προκριθεί μόλις δύο φορές σε ημιτελικά από πέντε προημιτελικούς, τελευταία το 2018-19. Έχει όμως 14 προκρίσεις στα τελευταία 16 ζευγαρώματα με ομάδες μικρότερης κατηγορίας . O Μαρτς σκοράρει σε δύο σερί αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, ο Μιτόμα έχει αναμιχθεί σε γκολ και στα τρία φετινά ματς Κυπέλλου (1 γκολ-1 ασίστ). Εκτός οι μέσοι Λαλάνα, Μόντερ, αμφίβολος ο μπακ Λάμπτι.

Η Γκρίμσμπι προέρχεται από δύο σερί νίκες με 1-0 στη Λιγκ 2 και έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Πολ Χερστ, έγινε η πρώτη στην ιστορία του Κυπέλλου που απέκλεισε πέντε ομάδες από μεγαλύτερες κατηγορίες στην ίδια σεζόν, φτάνοντας στα προημιτελικά για πρώτη φορά από το 1938-39, όταν είχε αποκλείσει την Τσέλσι. Έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ φέτος στον θεσμό από τον πρώτο γύρο και μετά (15), αλλά οι τέσσερις προηγούμενες από την τέταρτη κατηγορία που έφτασαν στα προημιτελικά αποκλείστηκαν εκεί.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπράιτον λογικά θα τελειώσει την πορεία της Γκρίμσμπι, η οποία όμως μπορεί να σκοράρει και να πληρώσει το γκολ – γκολ.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΦΟΥΛΑΜ

Η Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαχ κέρδισε 1-0 την Πέμπτη στην έδρα της Μπέτις στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ προέρχεται από δύο σερί αγωνιστικές χωρίς νίκη και γκολ στο πρωτάθλημα. Είναι αήττητη εντός από τη Φούλαμ από το 2003, την έχει αποκλείσει οκτώ σερί φορές στο Κύπελλο μετά το 1908. Σκοράρει σε 25 σερί αγώνες Κυπέλλου, όλες οι νίκες της φέτος στον θεσμό είναι με 3-1. Εκτός οι μέσοι Έρικσεν, Φαν Ντε Μπέικ και ο εξτρέμ Γκαρνάτσο, τιμωρημένος ο βασικός μέσος Καζεμίρο, αμφίβολος ο μπακ Λίντελοφ, ο μέσος Σάμπιτσερ και ο επιθετικός Μαρσιάλ.

Η Φούλαμ έχασε 3-0 εντός από την Άρσεναλ και προέρχεται από δύο σερί ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ, όπου όμως είναι όγδοη. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θέλει να προκριθεί στα ημιτελικά πρώτη φορά από το 2000-02, έχοντας χάσει τους τρεις τελευταίους προημιτελικούς της. Δεν έχει νίκη σε 15 σερί με τη Γιουνάιτεντ, εκτός έδρας την έχει νικήσει μία φορά στα τελευταία 25.Eκτός οι Κέρνι (μέσος), Κεμπάνο (εξτρέμ), Koυρζαβά (μπακ), αμφίβολος ο εξτρέμ Γουίλιαν, από τιμωρία ο βασικός μέσος Παλίνια. Ο αρχισκόρερ Μίτροβιτς δεν έχει σκοράρει ποτέ στο Κύπελλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Περιμένουμε ανοικτό ματς, ποντάρουμε σε over 2.5 και γκολ από τον συνήθη ύποπτο Ράσφορντ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr