Ποδόσφαιρο

Προκριματικά Euro: Ιταλία – Αγγλία, ντέρμπι υπομονής!

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 10:53

Και οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με απουσίες και θα περιμένουμε να αποφύγουν τα ρίσκα, επιλέγοντας ποντάρισμα του πρώτου 45λεπτου.

Προκριματικά Euro: Ιταλία – Αγγλία, ντέρμπι υπομονής!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores, και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Ιταλία – Αγγλία.

Προκριματικά Euro
21:45, Alpha TV/Nova Sports Prime
Στη Νάπολη.

Italy

Η Ιταλία παρουσιάζει τεράστιες μεταπτώσεις τα τελευταία χρόνια! Δεν έπαιξε στα τελικά των τελευταίων δύο Παγκόσμιων Κυπέλλων (απουσία τουλάχιστον 12 ετών από το σπουδαίο ραντεβού!), αλλά το καλοκαίρι του 2021 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό εις βάρος της Αγγλίας. Ο τεχνικός Ρομπέρτο Μαντσίνι συνεχίζει στον πάγκο, καλά τα δείγματα στη Λίγκα Εθνών, τερμάτισε 1η σε όμιλο της Α' κατηγορίας και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για 2η διαδοχική διοργάνωση (με Ισπανία στον ημιτελικό). Είχε στον όμιλο την Αγγλία, «βοήθησε» στον υποβιβασμό της με 1-1-0.

«Περάσαμε από τη μεγάλη χαρά για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη μεγάλη απογοήτευση που δεν συμμετείχαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που δεν μας άξιζε. Προκριθήκαμε δύο φορές στο φάιναλ φορ του Nations League και τώρα πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν.Θέλουμε να κερδίσουμε το Nations League και να προκριθούμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ώστε να παίξουμε ως πρωταθλητές”

Με πολλές απουσίες
Κλήθηκαν αλλά αποχώρησαν λόγω τραυματισμού οι Κιέζα (ε), ντι Μάρκο (α) και Προβεντέλ (τ.) και προστέθηκαν στις ήδη αρκετές απουσίες. Δεν υπολογίζονται και οι Σίριγκου (τ. 28 συμ.), Μπαστόνι (α. 17/1), Εμερσον (α. 28/0), Φλορέντσι (α. 49/2), Μπιράγκι (α. 13/1), Λοκατέλι (μ. 24/3), Ρασπαντόρι (ε. 17/5), Τζανιόλο (μ. 11/2), Ιμόμπιλε (ε. 55/15), Μπελότι (ε. 44/12), Ινσίνιε (ε. 54/10), Μπερναρντέσκι (ε. 39/6), Κεν (ε. 12/4).

Πιθανή σύνθεση: Ντοναρούμα – Ντι Λορέντζο, Τολόι, Ατσέρμπι, Σπινατσόλα – Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Βεράτι – Μπεράρντι, Ρετέγκι, Πελεγκρίνι

Αγγλία

Η Αγγλία έφτασε στον τελικό του περασμένου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά έχασε στα πέναλτι από την Ιταλία και μάλιστα στο Λονδίνο. Ξεπέρασε άμεσα την απογοήτευση, είχε προσδοκίες στο Μουντιάλ του Κατάρ, πλην όμως η πορεία της σταμάτησε στα προημιτελικά, έχασε 2-1 από τη Γαλλία (ο Κέιν αστόχησε σε πέναλτι στο 84'). Σταθερά με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στο τιμόνι, στην πρόσφατη Λίγκα Εθνών απογοήτευσε σε όμιλο με Ιταλία, Γερμανία και Ουγγαρία, υποβιβάστηκε στη Β' κατηγορία.

“Το παρελθόν είναι άσχετο αύριο το βράδυ γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά», είπε ο Σάουθγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγών και πρόσθεσε:: Δεν έχουμε κερδίσει στην Ιταλία από το 1961, ας ξαναγράψουμε την ιστορία. Επομένως είναι μια άλλη ιστορία που προσπαθούμε να καταρρίψουμε και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση για αυτήν την ομάδα, επειδή έχει γκρεμίσει τόσα πολλά από αυτά τα εμπόδια στο παρελθόν.Ξέρω ότι η Ιταλία δεν προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά έχει ακόμα μερικούς εξαιρετικούς παίκτες και θα έχουν επίσης υψηλό κίνητρο. Θα είναι ένα υπέροχο παιχνίδι”

Χωρίς Ρασφορντ
Κλήθηκε αλλά τέθηκε εκτός λόγω τραυματισμού ο φορμαρισμένος φορ Ράσφορντ, αποκλείστηκε και ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Μάουντ. Εκτός κλήσεων οι Αρνολντ (α. 18/1), Μινγκς (α. 17/2), Κόαντι (α. 10/1), Γουόρντ – Πράους (μ. 11/2), Στέρλινγκ (ε. 82/20), Εϊμπραχαμ (ε. 11/3). Ο έμπειρος εκλέκτορας διατηρεί αναλλοίωτο τον κορμό των τελευταίων ετών.

Πιθανή σύνθεση: Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο – Μπέλινγχαμ, Ράις, Χέντερσον – Σάκα, Κέιν, Φόντεν

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3 3 2.65 1.52 2.42 1.18 4.5 1.92 1.78 1.5 1.37 1.4
Italy - Αγγλία / Εκτίμηση

Το ντέρμπι της ημέρας! Και οι δύο ομάδες διαθέτουν περίσσια ποιότητα αλλά αντιμετωπίζουν αρκετές προβλήματα απουσιών και θα χρειαστούν χρόνο για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Περιμένουμε μια μάχη υπομονής, αποφεύγουμε τα ρίσκα και επιλέγουμε ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο (1.95).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr