Α’ Ισπανίας: Πήρε μπρος η Ατλέτικο
Με 4 αναμετρήσεις συνεχίζεται η 27η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Η Ατλέτικο περιμένει την Μπέτις και ψάχνει ένα ακόμη τρίποντο.

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Ισπανίας.
ΘΕΛΤΑ-ΑΛΜΕΡΙΑ
Σε κακό timing ήρθε η διακοπή για τη Θέλτα, αφού ήταν σε ανοδική πορεία και μένει να φανεί αν θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε ή της κόπηκε η φόρα. Προέρχεται από «διπλό» επί της Εσπανιόλ (1-3). Τρίτη νίκη, και οι τρεις με «τριάρα», εδώ και τέσσερις αγωνιστικές, αήττητη εδώ και πέντε αγωνιστικές, κατάφερε να βρεθεί στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη. Τρίτο over και τρία NG στα 4 τελευταία. Εξέτισε ο χαφ Όσκαρ Ροντρίγκεθ. Αποθεραπεύτηκαν Μινγκέθα (αμ.), Γκάμπρι (χαφ). Μοναδικός απών ο μέσος Σολάρι για ένα μήνα.
Στη ζώνη του υποβιβασμού παραμένει η Αλμερία μετά την ισοπαλία με την Κάντιθ (1-1 εντός). Τέταρτο GG στα έξι τελευταία ματς, τρίτο under στα 4 τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο αμυντικός Ακιέμε, τιμωρημένος ο μέσος Εγκουάρας. Πρόβλημα κυρίως στην κορυφή της επίθεσης: εκτός Ελ Μπιλάλ (ως το τέλος της σεζόν) και Ντιέγκο Σόουζα, τραυματίστηκε και ο Λουίς Σουάρεθ και είναι αμφίβολος. Εκτός ο Ακιέμε (αμ.), ίσως και ο Πόθο (χαφ).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βλέπουμε ανοιχτό παιχνίδι με γκολ και από τις δύο ομάδες (GG, 1.93), με τη φορμαρισμένη Θέλτα πιο κοντά στη νίκη (1.57).
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ
Η Ρεάλ Μαδρίτης μάλλον πρέπει να συμβιβαστεί με την απώλεια του πρωταθλήματος μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα (2-1), σε ματς που προηγήθηκε στο δεκάλεπτο, αλλά έχασε στις καθυστερήσεις. Στο -12 πλέον, περιμένει τη Βαγιαδολίδ πριν το νέο clasico στο «Καμπ Νόου» για τη ρεβάνς Κυπέλλου, οπότε είναι πολύ πιθανές οι αλλαγές. Τρίτο GG στα 4 τελευταία παιχνίδια και τρία under στα πέντε τελευταία ματς. Τιμωρημένος ο Νάτσο, αποθεραπεύτηκε ο Αλάμπα, αμφότεροι αμυντικοί. Πρόβλημα με τον γκολκίπερ Κουρτουά που όμως επέστρεψε στις προπονήσεις και θα είναι βασικός.
Στο δίποντο από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η Βαγιαδολίδ, η οποία είχε χάσει από την Αθλέτικ Μπιλμπάο πριν τη διακοπή (1-3). Τέταρτο over στα πέντε τελευταία ματς. Τρίτο GG στα 4 τελευταία παιχνίδια. Στο «Μπερναμπέου» πάει με επιστροφές, πάντως, αφού εξέτισαν οι μέσοι Ρόκε Μέσα και Χόνγκλα, ενώ αποθεραπεύτηκαν Μασίπ (τερμ.) και Κένεντι (χαφ). Τιμωρημένος ο αμυντικός Χάβι Σάντσεθ. Παραμένουν εκτός οι επιθετικοί Ματσίς, Ανουάρ. Αμφίβολοι Εσκουδέρο (αμ.), Πλάτα, Αμαλά (μέσοι).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Ρεάλ (1.22), αλλά δεν περιμένουμε να κάνει περίπατο…
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ-ΣΟΣΙΕΔΑΔ
Διατηρεί το σημαντικό προβάδισμα που έχει αποκτήσει στην ευρωπαϊκή εξάδα η Βιγιαρεάλ, η οποία είχε ρίξει «τριάρα» στην Οσασούνα μέσα στην Παμπλόνα πριν τη διακοπή (0-3). Ήταν σε ανοδική πορεία με ένα δεκάποντο στα 4 τελευταία παιχνίδια και μένει να φανεί αν της κόπηκε η φόρα. Τρία GG και over στα πέντε τελευταία ματς. Εξέτισε ο μέσος Αλεξ Μπαένα. Αμφίβολο αν θα γυρίσει ο χαφ Καπουέ. Τραυματίστηκε και είναι αμφίβολος ο φορ Χεράρδ Μορένο. Σταθερά εκτός ο μέσος Κοσελίν.
Την πιο κατάλληλη στιγμή ήρθε η διακοπή για τη Σοσιεδάδ για να μαζέψει δυνάμεις και να ανασυνταχθεί. Πήγε με ηρεμία σ’ αυτή μετά τη νίκη επί της Έλτσε (2-0), την πρώτη μετά από 4 άκαρπες αγωνιστικές. Δέκατο under στα 12 τελευταία παιχνίδια. Τρίτο ΝG στα 4 τελευταία παιχνίδια. Τρεις επιστροφές στο ντέρμπι με τη Βιγιαρεάλ όπου πάει ουσιαστικά κομπλέ για πρώτη φορά φέτος (αφού οι επιθετικοί Μέρκελανθ, Σαντίκ δεν θα ξαναπαίξουν φέτος): εξέτισαν Μερίνο (μέσος), Κάρλος Φερνάντεθ (επ.), αποθεραπεύτηκε ο στόπερ Αρίτθ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αρκετά αμφίρροπο το ντέρμπι, δεν βλέπουμε να ξεφεύγει από την ισοπαλία (3.20). Πιο ασφαλής επιλογή το GG (1.87).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΕΤΙΣ
Η Ατλέτικο Μαδρίτης συμπλήρωσε 10 αγωνιστικές αήττητη με την «τριάρα» που έριξε στη Βαλένθια πριν τη διακοπή (3-0), καθώς το 2023 δείχνει άλλη ομάδα: μόνο η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα έχει μαζέψει περισσότερους βαθμούς από τους «ροχιμπλάνκος» αυτό το τρίμηνο. Τέταρτο ΝG στα έξι τελευταία ματς. Έξι under στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Τραυματίας γύρισε από την Ολλανδία ο φορ Ντεπάι και χάνει το ντέρμπι με την Μπέτις. Έχει κάποιες πιθανότητες να επιστρέψει ο Ρεγκιλόν, εκτός ξανά ο Ρεϊνίλντο, αμφότεροι αμυντικοί.
Σε ανοδική πορεία η Μπέτις, αήττητη εδώ και έξι αγωνιστικές, προέρχεται από νίκη επί της Μαγιόρκα (1-0). Τρίτο σερί under. Έξι GG στα οχτώ τελευταία παιχνίδια. Εξέτισε ο επιθετικός Λουίζ Ενρίκε, αποθεραπεύτηκε ο μπακ Λουίζ Φελίπε. «Καμπάνα» 4 αγωνιστικών στον μέσο Κανάλες για τις δηλώσεις του κατά του ρεφ στο ματς με την Κάντιθ. Τιμωρημένος και ο μέσος Γουαρδάδο. Γύρισε τραυματίας από τη Σενεγάλη ο στόπερ Σαμπαλί, είναι αμφίβολος. Δεν ξαναπαίζει φέτος ο βασικός φορ Φεκίρ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άργησε, αλλά πήρε μπρος η Ατλέτικο, οπότε τη βλέπουμε να «καθαρίζει» κι αυτό το ματς (1.53).
Βαθμολογία -
Θέση | Ομάδα | Βαθμοί | Αγώνες | Ν | Ι | H | Γ/Υ | Γ/Κ | +/- |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | ![]() |
68 | 26 | 22 | 2 | 2 | 49 | 9 | 40 |
2 | ![]() |
56 | 26 | 17 | 5 | 4 | 51 | 21 | 30 |
3 | ![]() |
51 | 26 | 15 | 6 | 5 | 42 | 19 | 23 |
4 | ![]() |
48 | 26 | 14 | 6 | 6 | 35 | 24 | 11 |
5 | ![]() |
45 | 26 | 13 | 6 | 7 | 34 | 26 | 8 |
6 | ![]() |
41 | 26 | 12 | 5 | 9 | 32 | 24 | 8 |
7 | ![]() |
36 | 26 | 10 | 6 | 10 | 36 | 28 | 8 |
8 | ![]() |
36 | 26 | 9 | 9 | 8 | 31 | 30 | 1 |
9 | ![]() |
35 | 27 | 9 | 8 | 10 | 22 | 27 | -5 |
10 | ![]() |
34 | 26 | 9 | 7 | 10 | 32 | 35 | -3 |
11 | ![]() |
33 | 27 | 9 | 6 | 12 | 22 | 27 | -5 |
12 | ![]() |
31 | 26 | 8 | 7 | 11 | 40 | 41 | -1 |
13 | ![]() |
29 | 26 | 7 | 8 | 11 | 27 | 34 | -7 |
14 | ![]() |
28 | 26 | 7 | 7 | 12 | 29 | 42 | -13 |
15 | ![]() |
28 | 26 | 6 | 10 | 10 | 21 | 38 | -17 |
16 | ![]() |
28 | 26 | 8 | 4 | 14 | 20 | 38 | -18 |
17 | ![]() |
27 | 26 | 6 | 9 | 11 | 32 | 42 | -10 |
18 | ![]() |
26 | 26 | 7 | 5 | 14 | 28 | 31 | -3 |
19 | ![]() |
26 | 26 | 7 | 5 | 14 | 30 | 45 | -15 |
20 | ![]() |
13 | 26 | 2 | 7 | 17 | 19 | 51 | -32 |
Promotion - Champions League (Group Stage) |
Promotion - Europa League (Group Stage) |
Promotion - Europa Conference League (Qualification) |
Relegation - LaLiga2 |
Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, με live στατιστικά, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.