Ποδόσφαιρο

Copa Libertadores: Όλη η δράση των 7 αποψινών παιχνιδιών!

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 - 12:19

Όλη η αγωνιστική δράση του Copa Libertadores. 

Copa Libertadores: Όλη η δράση των 7 αποψινών παιχνιδιών!

ΑΟΥΚΑΣ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ

Η Αούκας μετέχει για πρώτη φορά στο Λιμπερταδόρες και σαν να μην έφτανε αυτό υποδέχεται την κάτοχο του τροπαίου Φλαμένγκο. Κανονικά στο 18.000 θέσεων γήπεδο της το ματς κι έγινε χαμός για τα εισιτήρια, αν και οι φίλοι της παραπονέθηκαν πως ήταν ακριβά. Εδρεύει στο Κίτο που είναι στα 2850 μέτρα πάνω από την θάλασσα και είναι ένα συν της για το ματς. Μετράει πέντε παρουσίες στο Σουνταμερικάνα με τελευταία αυτή του 2021 ενώ από το 2018 βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία Ισημερινού. Ο έμπειρος Σέζαρ Φαρίας είναι από πέρσι στον πάγκο της κι έχει κάνει εξαιρετική δουλειά κατακτώντας και το πρωτάθλημα. Προέρχεται από το εκτός 2-2 με την Λιμπερτάδ για το πρωτάθλημα έχοντας 1 νίκη και 2 ισοπαλίες στα 3 τελευταία.

Η Φλαμένγκο ξεκινάει το δύσκολο έργο της υπεράσπισης του στέμματος. Βέβαια το κατέκτησε και το 2019 ενώ το 2021 βρέθηκε στον τελικό! Πέρσι στην Βραζιλία κατέκτησε και το κύπελλο ενώ κάποια στιγμή πάλευε και για το πρωτάθλημα. Επιτυχίες που έκανε με τον Ντοριβάλ Τζούνιορ αλλά από φέτος στον πάγκο της είναι ο Πορτογάλος Βίτορ Περέιρα που έχει ακούσει πολλά.Έχασε από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε το Σούπερ Καπ Νοτίου Αμερικής στα πέναλτι σε διπλό τελικό. Μια ήττα έχει στα τελευταία 15 εκτός έδρας ματς στο Λιμπερταδόρες. Προέρχεται από το 2-0 στο σούπερ ντέρμπι με την Φλουμινένσε που ήταν ο πρώτος τελικός για το τοπικό πρωτάθλημα «Καριόκα». Ο χαφ Τζέρσον και ο στόπερ Λούκας στις δυνατές μεταγραφές. Πούλησε τον σούπερ μέσο Γκόμες.

Εκτίμηση: Δελεαστικό το 1.75 του διπλού, μπορεί να τιμηθεί.

ΠΑΤΡΟΝΑΤΟ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΝΑΣΙΟΝΑΛ

Ιστορικό ματς για την Πατρονάτο καθώς μετέχει για πρώτη φορά στο Λιμπερταδόρες και γενικά σε λατινοαμερικάνικο θεσμό. Θα δώσει το ματς στο «Εστανισλάο Λόπες» που είναι η έδρα της Κολόν Σάντα Φε και απέχει 30 χλμ από την βάση της. Το δικό τοης γήπεδο δεν πληρή τις προϋποθέσεις της CONMEBOL. Και θέλει να κάνει μια καλή αρχή. Βέβαια αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία αφού υποβιβάστηκε πέρσι και αναμφίβολα ανάλογο είναι το ρόστερ της. Ο Ότα είναι από φέτος στον πάγκο της και είναι προπονητής που εργάζεται κυρίως σε ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Το ρόστερ δεν είναι επιπέδου Λιμπερταδόρες. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν νέεα απουσίες.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ κατέκτησε το Λιμπερταδόρες το 1989 και το 2016. Το 1995 ήταν στον τελικό ενώ το 2017 κατέκτησε το Σουνταμερικάνα. Πέρσι αποκλείστηκε στα προκριματικά ενώ το 2021 τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της με μια νίκη και 2 ισοπαλίες στα 6 παιχνίδια. Μια ισοπαλία έχει στα 5 τελευταλία εκτός έδρας στην διοργάνωση. Με ήττες έχει βγάλει τις τρεις τελευταίες επισκέψεις στην Αργεντινή για το Λιμπερταδόρες. Ο Πάουλο Αουτουόρι είναι από πέρσι στον πάγκο της. Προέρχεται από το εκτός 0-0 με την Λα Εκιδάδ για το πρωτάθλημα Κολομβίας, ούσα αήττητη με 2 νίκες στα 5 τελευταία της. Τραυματίες είναι οι Μίερ (τερματοφύλακας), Μπαρέρα (μέσος), Σολίς (χαφ), Ντα Κόστα (επιθετικός), Παλάσιος (επιθετικός), Ντούκε (αμυντικός), Ανγκούλο (μέσος), Μουρίγιο (μέσος).

Εκτίμηση: Σε καλή κατάσταση η Νασιονάλ. Μπορεί να φύγει με θετικό αποτέλεσμα απόψε. 2Χ & over 1.5 (1.85).

ΝΙΟΥΜΠΛΕΝΣΕ - ΡΑΣΙΝΓΚ ΚΛΟΥΜΠ

Η Νιουμπλένσε θα δώσει το ματς στο Κονσεπσιόν που απέχει 96 χλμ από την βάση της καθώς το γήπεδο της δεν πληρή τις προϋποθέσεις της CONMEBOL. Είναι η πρώτη της παρουσία στο Λιμπερταδόρες κι ετοιμάζεται για μια γιορτή. Έχει μετάσχει στο Σουνταμερικάνα το 2008 και το 2022. Κάτι που δείχνει πως τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο. Ο Χάιμε Γκαρσία είναι στον πάγκο της από το 2019 και είναι αυτός που την έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Προέρχεται από το εντός έδρας 2-1 επί της Ο’Χίγκινς για το χιλιανό πρωτάθλημα. Μπήκε τέλος σε μια 6άδα αγώνων όπου είχε μόλις 2 ισοπαλίες και είχε φέρει γκρίνια. Πολλές οι μεταγραφές που έκανε σε όλες τις γραμμές, αλλά όχι από το πάνω ράφι.

Η Ρασίνγκ γυρίζει στο Λιμπερταδόρες μετά από έναν χρόνο. Στην τελευταία παρουσία της το 2021 αποκλείστηκε από τη Σάο Πάολο στην φάση των «16». Είναι από τις ομάδες που έχουν βλέψεις για να φτάσουν ψηλά. Είναι αήττητη με 2 νίκες στα 4 τελευταία εκτός έδρας. Το 1967 κατέκτησε το Λιμπερταδόρες και το 1988 το Σουνταμερικάνα. Ο Φερνάντο Γκάγκο είναι από πέρσι στον πάγκο της και τα πάει εξαιρετικά. Προέρχεται από το εντός 2-1 επί της Ουρακάν που ήταν η 3η σερί νίκη στο πρωτάθλημα έχοντας 4 στα 5 τελευταία της. Αγωνιστικά ο μέσος Βέκιο και ο αμυντικός Πιόβι παραμένουν τραυματίες και θα απουσιάσουν από μια ακόμα αναμέτρηση.

Eκτίμηση: H Ράσινγκ είναι σε φόρμα αλλά κουβαλάει και εμπειρία. 2 (1.98).

ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Η Σέρο Πορτένιο ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της. Απέκλεισε κατά σειρά τις Κουρικό Ουνίδο και Φορταλέσα με νίκες και στα 4 ματς που έδωσε. Από το 2013 και μετά μόλις μια σεζόν έχασε και δεν έπαιξε στο Λιμπερταδόρες. Είναι από τις πλέον έμπειρες ομάδες. Με no goal έβγαλε τα 4 από τα 5 τελευταία εντός έδρας έχοντας 3 νίκες και 2 ήττες. Προέρχεται από την συντριβή με 5-0 στο εκτός έδρας ντέρμπι του Παραγουανού πρωταθλήματος από την Λιμπερτάδ. Αποτέλεσμα που ίσως φέρει σε δύσκολη θέση τον Φακούντα Σάβα για την παραμονή του στον πάγκο κι ενώ η Μπόκα Τζούνιορς τον έχει στην λίστα με τους υποψήφιους για τον τενικό που ψάχνει. Πάντως η συγκεκριμένη ήττα έβαλε τέλος σε αήττητο 13 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις. Εξέτισε ο μπακ Ρίβας.

Η Μπαρτσελόνα θα πάει στην 29η συμμετοχή της στο Λϊμπερταδόρες και αν μη τι άλλο ο αριθμός δείχνει και την εμπειρία της στην διοργάνωση. Πέρσι αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από την Αμέρικα Μινέιρο. Δεν κάνει μεγάλες πορείες γενικά. Έχει 2 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 10 τελευταία εκτός έδρας στην διοργάνωση. Ο Φαμπιάν Μπούστος είναι από πέρσι στον πάγκο της. Δεν έχει ξεκινήσει καλά στο πρωτάθλημα Ισημερινού. Προέρχεται απο τη νίκη εντός με 1-0 επί της Μούσουκ Ρούνα, που ήταν η 2η στα 5 παιχνίδια της έχοντας και 3 ήττες. Μεταγραφικά έκανε κινήσεις σε όλες τις γραμμές αλλά όχι από το πάνω ράφι. Δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερες απουσίες.

Εκτίμηση: Ίσως κινηθεί σε χαμηλό ρυθμό το ματς. Θα πάμε με το under 2.5 (1.72).

ΜΠΟΛΙΒΑΡ - ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ

Η Μπολίβαρ είναι από τις πλέον δυνατές ομάδες στην Βολιβία με πολλούς τίτλους και αυτή θα είναι η 37η φορά που θα μετάσχει στο Λιμπερταδόρες. Παράλληλα έχει και 12 παρουσίες στο Σουνταμερικάνα. Αλλά δύσκολα κάνει αξιοπρόσεκτες πορείες. Εδρεύει στην Λα Παζ που είναι κοντά στα 3700 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Έχει 6 νίκες και 1 ισοπαλία στα 10 τελευταία εντός στην διοργάνωση. Ο Ισπανός Μπενάτ Σαν Χοσέ είναι στον πάγκο της από πέρσι. Τελευταίο επίσημο ματς ήταν στις 12/3 όπου νίκησε 1-0 την Ορόρα για το πρωτάθλημα Βολιβίας, οπου ήταν και η 3η σερί χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ. Μεταγραφικά έκανε λίγες κινήσεις και στο πλαίσιο της όχι και τόσο μεγάλες οικονομικής της δυνατότητας.

Η Παλμέιρας κατέκτησε το Λιμπερταδόρες το 2020 και το 2021, ενώ πέρσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Ατλέτικο Παραναένσε. Βέβαια πέρσι κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Βραζιλία, όπου έριξε επίσης μεγάλο βάρος. Επιτυχίες που έκανε με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο της. Ο Πορτογάλος που έχει περάσει και από τον ΠΑΟΚ συνεχίζει, ενώ ακούγεται και για την Εθνική Βραζιλίας. Μια ήττα έχει στα τελευταία 21 εκτός έδρας παιχνίδια της και ήταν η περσινή από την Ατλέτικο Παραναένσε όπου αποκλείστηκε από την συνέχεια. Προέρχεται από την ήττα με 2-1 από την Άγουα Σάντα στον πρώτο τελικό για το τοπικό πρωτάθλημα του Σάο Πάολο. Μεταγραφικά δεν έκανε κινήσεις, ενώ μοναδική σημαντική απώλεια είναι το δεκαριού Σκάρπα. Παρέμεινε και ο σούπερ ταλαντούχος Εντρ’ικ (10άρι) που θα πάει στην Ρεάλ το 2024 που θα γίνει 18 ετών!

Εκτίμηση: Η Μπολιβάρ όταν παίζει εντός έδρας γίνεται πιεστική. Η Παλμέιρας πάει στο ματς με σχεδόν όλους τους βασικούς εκτός αποστολής μετά από απόφαση του Φερέιρα. Αξίζουν τα κόρνερ. Over 10.5 (1.72).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΡΙΣΤΑΛ - ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ

Η Σπόρτινγκ Κριστάλ ξεκίνησε φέτος την πορεία της στο Λιμπερταδόρες από τα προκριματικά. Απέκλεισε της Νασιονάλ Ασουνσιόν, Ουρακάν για να περάσει στους ομίλους. Δύο δυνατούς αντιπάλους που έδειξε πως και η ίδια έχει καλά στοιχεία. Με 2 νίκες και μια ισοπαλία έβγαλε αυτά τα 4 παιχνίδια. Με 5 νίκες και 2 ισοπαλίες έβγαλε τα 10 τελευταία εντός στη διοργάνωση. Ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Νούνες την ανέλαβε φέτος ενώ στο παρελθόν έκανε εξαιρετική δουλειά στην Ατλέτικο Παραναένσε και γενικά γνωρίζει καλά τις ομάδες της πατρίδας του. Προέρχεται από το εκτός 1-1 με την Μουνισιπάλ για το πρωτάθλημα Περού, ενώ έχει μια ήττα στα 10 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολος ο στόπερ Γιοτούν.

Η Φλουμινένσε πέρσι αποκλείστηκε στον 3ο προκριματικό του Λιμπερταδόρες και τότε είχε γίνει λόγος για μεγάλο κάζο. Ειδικά από την στιγμή που πρόπερσι έφτασε έως τα προημιτελικά της διοργάνωσης. Φέτος θέλει σε πρώτη φάση να ξεπεράσει τους ομιλους. Έχει 4 νίκες και μια ισοπαλία στα 6 τελευταία εκτός έδρας στην διοργάνωση. Ο Φερνάντο Ντινίζ είναι από πέρσι στον πάγκο της κι έχει φτιάξει μια αξιόλογη ομάδα. Προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 2-0 στο ντέρμπι με την μισητή συμπολίτισσα Φλαμένγκο στον πρώτο τους τελικό για τον τίτλο του τοπικού πρωταθλήματος «Καριόκα». Πάνω από δέκα οι μεταγραφές της ανάμεσα τους και αυτή του Μαρσέλό που ήταν στον Ολυμπιακό και για τον οποίο έγινε μεγάλη γιορτή.

Eκτίμηση: Ομάδες που παράγουν φάσεις και γκολ. Μπορεί να ανοίξει το ματς. Over 2.5 (1.95).

ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ ΠΕΡΕΙΡΑ - ΚΟΛΟ ΚΟΛΟ

Η Περέιρα είναι από τις σταχτοπούτες της διοργάνωσης. Γενικά μετέχει πρώτη φορά σε λατινοαμερικάνικο θεσμό και το ματς με την Κόλο Κόλο θα είναι το πρώτο επίσημο που δίνει με ομάδα εκτός Κολομβίας. Θα παίξει κανονικά στην έδρα της που είναι στην πόλη Περέιρα η οποία βρίσκεται στα 1500 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Ο Αλεχάντρο Ρεστρέπο είναι από πέρσι στον πάγκο της έχοντας περάσει και από την Ατλέτικο Νασιονάλ, με την οποία κατέκτησε και τίτλο. Προέρχεται από το εκτός έδρας 0-0 με την Ντεπορτίβο Πάστο για το πρωτάθλημα της Κολομβίας όπου αγνοεί τη νίκη στα 5 τελευταία της έχοντας 3 ισοπαλίες ενώ γενικά δεν έχει κάνει καλή πορεία.

Η Κόλο Κόλο μετέχει για δεύτερη σερί σεζόν στο Λιμπερταδόρες και 3η από το 2020 και μετά. Γενικά είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Χιλή, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει δυσκολίες να κάνει μεγάλες πορείες σε λατινοαμερικάνικους θεσμούς. Πέρσι είχε 2 νίκες, 1 ισοπαλία στα 6 ματς του ομίλου και τερμάτισε στην 3η θέση για να συνεχίσει στο Σουνταμερικάνα. Μόλις τρεις νίκες έχει στα τελευταία 15 εκτός έδρας στο Λιμπερταδόρες. Ο Γκουστάβο Κιντέρος είναι από το 2020 στον πάγκο της και την έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Προέρχεται από το εκτός έδρας 1-0 επί της Ουατσιπάτο για το πρωτάθλημα. Εκεί όπου στα 5 τελευταία της έχει 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Μεταγραφικά έκανε κινήσεις σε όλες τις γραμμές με πιο ηχηρές κινήσεις των επιθετικών Λέσκανο, Καστίγιο.

Eκτίμηση: H Kόλο Κόλο ουσιαστικά είναι το φαβορί εδώ αλλά δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση εξού και οι αποδόσεις. Η ισοπαλία είναι ένα αποτέλεσμα που τιμά συχνά εντός έδρας η Ντεπορτίβο. Μπορεί να το κάνει και σήμερα. Χ (3.20).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr