Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Βασιλεία - Νις, στα ίσια η πρόκριση!

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 11:49

Μία εκ των Βασιλεία και Νις θα συνεχίσει την ονειρική της πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Europa Conference League: Βασιλεία - Νις, στα ίσια η πρόκριση!

13/04/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 137

Tηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 9 HD

Πρώτο ματς για τους «8», ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Νις (20/4). Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη Λεχ Πόζναν ή τη Φιορεντίνα.

Βασιλεία

Ονειρική η φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Μετά τους ομίλους κατάφερε να αποκλείσει κατά σειρά Τραμπζονσπόρ (0-1 στην Τουρκία, 2-0 στην Ελβετία) και Σλόβαν Μπρατισλάβας. Στις αναμετρήσεις με τους Σλοβάκους ήρθε ισόπαλη στα δύο παιχνίδια με το ίδιο σκορ (2-2) για να πάρει την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Στο πρωτάθλημα δεν έπιασε υψηλή απόδοση στο 1-1 με τη Ζυρίχη. Παρά την κακή φετινή πορεία υπάρχει ενθουσιασμός στον κόσμο, μέχρι την Τετάρτη πουλήθηκαν 18.500 «μαγικά χαρτάκια» και το γήπεδο αναμένεται κατάμεστο.«Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Θεωρώ ότι είναι ένα ισορροπημένο ζευγάρι με ίσες πιθανότητες πρόκρισης. Η αντίπαλος θέλει πολλή προσοχή, είναι ομάδα που είναι οργανωμένη, ποιοτική και χάνει δύσκολα», τόνισε ο κόουτς Φόγκελ.

Όλα τα ματς του Europa League με ενισχυμένη απόδοση** στο τελικό αποτέλεσμα

Αγωνιστικά νέα

Σημαντική η απουσία του βασικού χαφ Φράι, που μαζί με τον μακροχρόνια τραυματία Κόμας είναι οι δύο ελλείψεις για αυτό το παιχνίδι.

Νις

Άκρως επιτυχημένη η πορεία στο ευρωπαϊκό στερέωμα για την ομάδα του γαλλικού Νότου. Μετά την πρωτιά στον όμιλο (με Παρτιζάν, Κολωνία, Σλοβάτσκο) κληρώθηκε στα πλέι οφ με τη Σέριφ Τίρασπολ. Επικράτησε οριακά με 1-0 εκτός έδρας, πιο εύκολα πήρε τη νίκη στην «Αλιάνζ Ριβιέρα» με 3-1. Θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο ώστε να εξασφαλίσει και του χρόνου τη συμμετοχή της στα ευρωπαϊκά δρόμενα. Είχε συμπληρώσει 14 ματς χωρίς ήττα (8-6-0) ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Το σερί αυτό διακόπηκε το περασμένο Σάββατο ε την εντός έδρας ήττα 0-2 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Ένα αποτέλεσμα που εν μέρει είναι άδικο. “Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα φαβορί και ένα αουτσάιντερ. Θεωρώ όμως ότι αυτό το ζευγάρι είναι 50/50. Αν μας δίνετε το ρόλο του φαβορί, δεν μας πειράζει ούτε μας αποπροσανατολίζει. Εμείς θα αγωνιστούμε σύμφωνα με το πλάνο μας και ελπίζουμε να κάνουμε το πρώτο θετικό βήμα για την πρόκριση”, δήλωσε ο Ντιντιέ Ντιγκάρ.

Αγωνιστικά νέα

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής οι τραυματισμοί των Πεπέ, Βίτι και Μπεκά-Μπεκά. Εδώ και εβδομάδα εκτός δράσης παραμένουν οι Λοτομπά και Ατάλ, μαζί με τον Ντιόπ. Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Μπάρκλεϊ που δεν έχει δηλωθεί.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
3.7 3.1 2.05 1.55 2.27 1.18 4.35 1.95 1.72 1.71 1.31 1.25
Βασιλεία - Νις / Εκτίμηση

Όντως είναι ένα ζευγάρι 50-50 όπως είπαν οι προπονητές τους, και η πρόκριση θα παιχτεί στις λεπτομέρειες.

Goal/goal (1.80)

Σούπερ διπλή προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr