Ποδόσφαιρο

Λιγκ2: Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Τρίτη, 18 Απριλίου 2023 - 13:16

Κρισιμότατη η αποψινή 43η αγωνιστική στην τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας.

Λιγκ2: Μάχες σε όλα τα μέτωπα

Προγνωστικά, αναλύσεις livescores, και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Λιγκ2 Αγγλίας

ΚΑΡΛΑΙΛ-ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Η Καρλάιλ έμεινε “άσφαιρη” στο έκτο από τα επτά τελευταία ματς (1-4-2, 6/7 under 1,5) παραχωρώντας “λευκή” ισοπαλία στη Νορθάμπτον και χάνοντας μοναδική ευκαιρία να μπει πιο δυνατά στη μάχη της απευθείας ανόδου. Συνδυασμός under και no goal τα οκτώ από τα εννιά πιο πρόσφατα. Αμφίβολοι οι αμυντικοί Φίνεϊ (3 γκολ), Μπακ, εκτός οι μέσοι Τσάρτερς, Ελις, Ντίξον, Ντίκενσον και οι αναπληρωματικοί Σίμονς (γκολκίπερ), Σο-Σίλβα (φορ).

Η Στόκπορτ έσωσε στο τέλος ένα βαθμό στο Τζίλιγχαμ (1-1) και εξήλθε της προνομιούχου τριάδας, βεβαίως με μόλις μία ήττα στις 15 τελευταίες αγωνιστικές (9-5-1) συνεχίζει να ελπίζει στην απευθείας άνοδο. Διαθέτει την δεύτερη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, under τα εννιά από τα δέκα πιο πρόσφατα, έχει σκοράρει στα 41/51 ματς της σεζόν. Αμφίβολος ο βασικός χαφ Σάρτσεβιτς (4 γκολ), εκτός οι Σάουθαμ-Χέιλς (βασικός δεξιός μπακ) και Μπάρντσλεϊ (αμυντικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καθοριστικό ματς στη μάχη παραμονής, αμφότερες είναι πολύ σκληροτράχηλες και η ισοπαλία συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

ΚΡΟΟΥΛΙ-ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

Υπερπολύτιμη νίκη επί της Τρανμίρ κατέκτησε η Κρόουλι, ανεβαίνοντας και πάλι πάνω από την ζώνη υποβιβασμού. Μετά από δύο ματς όπου δεν είχε σκοράρει, δέχτηκε γκολ νωρίς αλλά έκανε τη μεγάλη ανατροπή, ενώ στάθηκε τυχερή στο 82’ με τον γκολκίπερ Αντάι να αποκρούει πέναλτι. Δίνει μεγάλη μάχη, έχοντας μόλις δύο ήττες στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές (4-3-2) αλλά και την δεύτερη χειρότερη άμυνα, νοκ άουτ οι μέσοι Τζενκς, Μουτς, οι αν. αμυντικοί Φρανσιλέτ, Ομόλε και ο επιθετικός Τσοκουουεμέκα.

Την δεύτερη κολλητή νίκη μετά από εννιά αγωνιστικές χωρίς τρίποντο (0-5-4) πανηγύρισε η Κολτσεστερ στο Σάλφορντ (0-1), πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα παραμονής. Ηταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, πιέστηκε πολύ στην επανάληψη έχοντας και τύχη στο δεύτερο τρίποντο με νέο τεχνικό τον Μπεν Γκάρνερ (2-4-0). Under τα 11/13 τελευταία, κράτησε ανέπαφη εστία μόνο στα 8/44 τελευταία επίσημα. Εκτός ο βασικός αμυντικός Ντάλισον και οι Λόνγκσταφ, Τζατζ (μέσοι), Κόλινς (αν. γκολκίπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Να αγκαλιάσει την παραμονή θέλει η Κρόουλι, μπορεί να τα καταφέρει κόντρα σε έναν αντίπαλο στα μέτρα της με τον άσο να πληρώνει πολύ καλά (2,82).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ-ΛΕΙΤΟΝ ΟΡΙΕΝΤ

Η Τζίλιγχαμ έφτασε κοντά σε νίκη επί της Στόκπορτ (θα ήταν η ένατη στα δέκα τελευταία εντός!), ισοφαρίστηκε στα τελευταία λεπτά πάντως δεν ανησυχεί έχοντας αποκτήσει διαφορά ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις (σερί 7-3-4). Under τα οκτώ από τα έντεκα πιο πρόσφατα (7/11 no goal). Αμφίβολος ο αμυντικός Μάστερσον, εκτός πλάνων οι μέσοι Γκριν, Ριβς, ο φορ Κάσκετ (2 γκολ) και οι αν. επιθετικοί Γουόλκερ, Χάριοτ.

Η Λέιτον Οριεντ επιβλήθηκε με χαρακτηριστική άνεση στο εκτός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι με την Σάτον, απομένει απλώς η μαθηματική επιβεβαίωση της ανόδου. Πέρα για πέρα δίκαιη η επικράτηση της πρωτοπόρου που κυριάρχησε και εξασφαλίστηκε ουσιαστικά από το ημίωρο. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα ενώ έχει και την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση της κατηγορίας (10-6-4), under τα 16/21 πιο πρόσφατα. Εκτός οι Χάπε (βασικός αμυντικός) και Ενκρούμα (αν. μεσοεπιθετικός).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ουσιαστικά ασφαλής η Τζίλιγχαμ, αλλά και η Λέιτον Οριεντ θεωρείται -και είναι- εξασφαλισμένη αναφορικά με την άνοδο. No bet.

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ-ΜΠΑΡΟΟΥ

Η Γκρίμσμπι αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με την Μάνσφιλντ και είναι μία από τις αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες, με χαιλάιτ της σεζόν την παρουσία στα προημιτελικά του κυπέλλου. Εχει μόνο μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (1-4-2) αλλά και μόλις δύο ήττες στα δέκα πιο πρόσφατα (3-5-2), μετράει έξι διαδοχικά γκολ-γκολ, έχει πάρει λιγότερους βαθμούς εντός έδρας (22) έναντι εκτός (30). Επιστρέφει ο αν. επιθετικός Ντίκσον-Πίτερς (1 γκολ).

Η Μπάροου αρκέστηκε σε “λευκή” ισοπαλία στην έδρα της Σουίντον, χάνοντας πολύτιμο έδαφος στη διεκδίκηση θέσης στα πλέι οφ (σερί 6-3-2). Και οι δύο ομάδες είχαν τις ευκαιρίες τους, όμως τους έλειψε η ουσία με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους. No goal τα 28/42 ματς πρωταθλήματος, under τα 10/14 πιο πρόσφατα. Το μοναδικό ερωτηματικό αφορά τον βασικό δεξιό μπακ/στόπερ Φίλι που έγινε αναγκαστική αλλαγή.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τυπική διαδικασία πλέον για την Γκρίμσμπι, αντιθέτως η Μπάροου έχει κίνητρο και μάλιστα ισχυρό. Προξενούν εντύπωση οι τιμές στο διπλό (3,35).

ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ-ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Την τέταρτη συνεχόμενη ισοπαλία (όλες με γκολ, τρίτο συνεχόμενο 2-2) έφερε η Χάρογκειτ κόντρα στη Ντονκάστερ και συνεχίζει την μάχη παραμονής, με μόλις δύο νίκες στις 14 τελευταίες αγωνιστικές (2-9-3) αλλά και ματς λιγότερο από τον ανταγωνισμό. Εδειξε χαρακτήρα καθώς βρέθηκε να υπολείπεται δύο τερμάτων όμως επέμεινε και ανταμείφθηκε. Γκολ-γκολ τα 24/35 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Νοκ άουτ οι μέσοι Ντούλεϊ, Κόλεϊ και ο αμυντικός Ράμσεϊ.

Η Γουόλσολ ηττήθηκε με κάτω τα χέρια στο Κρου (2-0), με κάκιστη εμφάνιση στο πρώτο μέρος, μένοντας με μόλις μία νίκη στις 19 τελευταίες αγωνιστικές (1-12-6), έχοντας προ πολλού μείνει εκτός μάχης για πλέι οφ. Under τα εννιά από τα έντεκα πιο πρόσφατα, έχει μόνο τρία διπλά σε 21 εξόδους (3-9-9). Τιμωρημένοι ο βασικός μέσος Λαμπάντιε και ο αμυντικός Γουάιτ, τραυματίες οι μέσοι Ιρινγκ-Γουίλμοτ και ο αμυντικός Ντάνιελς (2 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κύμα ισοπαλιών για την Χάρογκειτ, ενώ και η Γουόλσολ αρέσκεται στο εν λόγω αποτέλεσμα (3,15).

ΝΙΟΥΠΟΡΤ-ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Η Νιούπορτ ήταν πολύ καλή απέναντι στην Χάρτλπουλ φτάνοντας σε άνετη επικράτηση, διώχνοντας οριστικά τις αμφιβολίες αναφορικά με την παραμονή με μόλις μία ήττα στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές (3-4-1). Οι Ουαλοί κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας δις και στην επανάληψη έδωσαν χώρο. Under τα 14/21 πιο πρόσφατα, κράτησε ανέπαφη εστία μόνο στα 11/50 ματς της σεζόν. Εκτός ο αμυντικός Κλαρκ και ο επιθετικός Ζανζάλα (3 γκολ).

Την πέμπτη ισοπαλία στο αήττητο επτά αγωνιστικών έφερε η Μάνσφιλντ με την Γκρίμσμπι και παραμένει σε οριακή θέση για πλέι οφ. Σκόραρε σε ένα “φτωχό” σε φάσεις πρώτο μέρος, ενώ στην επανάληψη βρέθηκε σε θέση άμυνας. Γκολ-γκολ τα 17/24 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολοι ο φορ Μάρις (4 γκολ) και οι μέσοι Κλαρκ, Ριντ, νοκ άουτ οι μέσοι Ο’ Τουλ, Χάρτιγκαν και ο βασικός επιθετικός Σουάν (9 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οριστικά ασφαλής η Νιούπορτ, από μία... κλωστή κρέμονται οι στόχοι της Μάνσφιλντ. Πρώτο σημείο το διπλό (2,65).

ΡΟΤΣΝΤΕΙΛ-ΤΡΑΝΜΙΡ

Η Ροτσντέιλ “έτρεξε” καλό σερί με υπηρεσιακό τον Τζιμ ΜακΝάλτι (2-1-0) όμως ηττήθηκε δίκαια από την Μπράντφορντ, πλέον η σωτηρία ισοδυναμεί με θαύμα. Δέχτηκε γκολ πολύ νωρίς, δεν μπόρεσε να αντιδράσει γλιτώνοντας σε σωρεία ευκαιριών πριν πέσει οριστικά στο καναβάτσο. Εχει την χειρότερη εντός έδρας επίδοση της κατηγορίας (4-4-13). Επέστρεψε από τον δανεισμό του στην Ολτρινχαμ ο επιτελικός Σινκλέρ, το μοναδικό ερωτηματικό αφορά τον αμυντικό ΜακΝάλτι.

Η Τρανμίρ ηττήθηκε στο Κρόουλι χάνοντας και τις τελευταίες ελπίδες για πλέι οφ, έχοντας μόνο μία νίκη στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές (1-3-4, γενικότερο σερί 3-3-9). Προηγήθηκε νωρίς όμως δέχτηκε ανατροπή, ενώ στο 82΄ έχασε πέναλτι. Under τα 12/14 τελευταία. Αμφίβολος ο αμυντικός Ο’ Κόνορ, ο υπηρεσιακός Ιαν Ντάουνς δεν υπολογίζει τους Ρόμπινσον (αμυντικός), Μόρις (βασικός εξτρέμ, 3 γκολ), Λιούις (μεσοεπιθετικός, 2 γκολ), Γουόκερ (αν. μέσος) και τους επιθετικούς Τζόλεϊ, Γκλάτζελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν γλιτώνει τον υποβιβασμό η Ροτσντέιλ, ενώ η Τρανμίρ είναι και τυπικά αδιάφορη. Δεν τίθεται λόγος ενασχόλησης.

ΣΑΛΦΟΡΝΤ-ΧΑΡΤΛΠΟΥΛ

Απογοητευτική εντός έδρας ήττα από την Κόλτσεστερ υπέστη η Σάλφορντ και εξήλθε των θέσεων πλέι οφ (μειονεκτεί στην ισοβαθμία με Μάνσφιλντ), με σερί 3-1-2. Νωχελική στο πρώτο μέρος, πάντως στην επανάληψη άξιζε τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Γκολ-γκολ τα 10/12 τελευταία, έχει πάρει λιγότερους βαθμούς εντός έδρας (32) έναντι εκτός (34). Αμφίβολος ο αν. επιθετικός ΜακΛάφλιν, νοκ άουτ οι αμυντικοί Ιστχαμ, Νάρτεϊ και οι Γουάτσον (μέσος), Σιμόες (φορ).

Στις οκτώ αγωνιστικές διεκόπη το αήττητο σερί (2-6-0) της Χάρτλπουλ, που έφυγε με άδεια χέρια από το Νιούπορτ πέφτοντας και πάλι κάτω από την διακεκαυμένη ζώνη. Δεν άξιζε καλύτερης τύχης επιτρέποντας πολλές φάσεις, ανούσια η υπεροχή στην επανάληψη. Εχει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, γκολ-γκολ τα 10/14 τελευταία. Αμφίβολοι οι αμυντικοί Φόραν και Μάρεϊ, εκτός πλάνων του νέου τεχνικού Τζον Ασκεϊ οι αμυντικoί Μενάγεσε, Λέισι και Χάρτλεϊ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Από ήττα-σοκ έρχεται η Σάλφορντ, σε δυσχερή θέση βρίσκονται οι φιλοξενούμενοι και καίγονται για βαθμούς όμως το έργο τους θα είναι πολύ δύσκολο. Προβάδισμα στον άσο.

ΣΤΙΒΕΝΕΙΤΖ-ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Μετά από πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη (με τέσσερις ισοπαλίες), η Στιβενέιτζ χωρίς ιδιαίτερα καλή εμφάνιση υπέταξε την Γουίμπλεντον χάρη στο 8ο γκολ του Ριντ ανεβαίνοντας και πάλι στις θέσεις απευθείας ανόδου. Εχει την δεύτερη καλύτερη εντός έδρας επίδοση της κατηγορίας (15-2-4). Πήρε δανεικό από την Χαλ τον Γάλλο γκολκίπερ Λο-Τουταλά καθώς είναι τραυματίες ο βασικός, Άσμπι-Χάμοντ και ο αναπληρωματικός, Αντρεσον, νοκ άουτ και ο φορ Μαρτς (2 γκολ).

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες η Ντονκάστερ πήρε βαθμό στο Χάρογκειτ και διατηρείται στα μέσα της κατάταξης, ούσα εμφανώς ντεφορμέ (1-3-8). Under τα 12/16 τελευταία (11/16 no goal). Αμφίβολοι οι Ολόβου (αμυντικός, 1 γκολ), Τέιλορ (εξτρέμ), νοκ άουτ ο πρώτος σκόρερ Μίλερ (11 γκολ), ο αμυντικός Γιάνγκερ, οι μέσοι Μπίγκινς (5 γκολ), Λάκιν και οι Μάξγουελ (αρ. μπακ, 2 γκολ), Λέιβερι (φορ, 1 γκολ), Τζόουνς (αν. γκολκίπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο κοντά στο όνειρο η Στιβενέιτζ, εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά η Ντονκάστερ, ο συνδυασμός άσου και over είναι στο 1,70.

ΣΑΤΟΝ-ΝΟΡΘΑΜΠΤΟΝ

Το τελευταίο της χαρτί “έκαψε” η ντεφορμέ Σάτον κόντρα στην πρωτοπόρο Λέιτον Οριεντ, γνωρίζοντας ήττα που την άφησε εννιά βαθμούς μακριά από τις θέσεις πλέι οφ. Εξαρχής σε παθητικό ρόλο, έπεσε στο καναβάτσο από το πρώτο ημίωρο συμπληρώνοντας επτά αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-3-4). Under τα εννιά από τα έντεκα τελευταία. Αμφίβολος ο μέσος Ράντελ, νοκ άουτ ο αρχηγός Ιστμοντ (χαφ, 2 γκολ) και ο αν. μεσοαμυντικός Μπάρντεν.

Με ένα βαθμό έφυγε η Νορθάμπτον από το Καρλάιλ και φιγουράρει πάντα στη δεύτερη θέση, χωρίς σε καμία περίπτωση να εφησυχάζει (σερί 6-4-1). Under τα 9/11 τελευταία (15/19), έχει την τρίτη καλύτερη επίδοση εκτός έδρας. Αμφίβολοι οι βασικοί μέσοι Φοξ (4 γκολ), ΜακΟυίλιαμς (3 γκολ), ο μπακ Οντιμάγιο και ο αν. φορ Χάροπ, νοκ άουτ ο βασικός δεξιός μπακ ΜακΓκόουαν, ο μέσος Φοξ και οι αμυντικοί Κοϊκι, Μαγκλόιρ, Ντάιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Δεν προλαβαίνει πια για πλέι οφ η Σάτον, την ώρα που η Νορθάμπτον φουλάρει για την απευθείας άνοδο. Διπλό (2,55).

ΣΟΥΙΝΤΟΝ-ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες η Σουίντον παραχώρησε ισοπαλία χωρίς τέρματα στη Μπάροου και διατηρείται στα μέσα της κατάταξης, έχοντας.. ξεμείνει από στόχους. Είχε τις ευκαιρίες της, όπως και κινδύνευσε σε κάποιες περιπτώσεις, μένοντας με μόλις τέσσερις βαθμούς από τις εννιά τελευταίες αγωνιστικές και με μόνο δύο νίκες στα 12 πιο πρόσφατα εντός έδρας (2-4-6). Δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Μποντρί, Μπρέναν, Χάρις και ο μέσος Ιάντολο.

Νέα επιτυχία για την Μπράντφορντ που πέρασε επιβλητικά από την έδρα της ουραγού Ροτσντέιλ, έκτη νίκη στο αήττητο έντεκα αγωνιστικών (γενικότερο σερί 8-8-1) έχοντας εδραιωθεί στις θέσεις πλέι οφ, ελπίζει πια και στην απευθείας άνοδο. No goal τα 9/13 τελευταία, διαθέτει τον 1ο σκόρερ της κατηγορίας Αντι Κουκ (24 γκολ), έχει την δεύτερη καλύτερη εκτός έδρας επίδοση (10-6-4). Μοναδικός απόντας είναι ο επιθετικός Εϊσα (2 γκολ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αγγαρεία κάνει η Σουίντον, σε μεγάλη φόρμα η Μπράντφορντ έχει και ισχυρό κίνητρο και θα την εμπιστευτούμε.

Βαθμολογία -

18/04/2023League Two: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λέιτον Όριεντ Λέιτον Όριεντ 84 41 24 12 5 56 27 29
2 Νορθάμπτον Νορθάμπτον 74 42 20 14 8 55 38 17
3 Στίβενεϊτζ Στίβενεϊτζ 73 41 20 13 8 56 38 18
4 Στόκπορτ Στόκπορτ 71 42 20 11 11 58 34 24
5 Καρλάιλ Καρλάιλ 71 42 19 14 9 60 37 23
6 Μπράντφορντ Μπράντφορντ 71 41 19 14 8 54 35 19
7 Μάνσφιλντ Μάνσφιλντ 66 41 18 12 11 65 50 15
8 Σάλφορντ Σίτι Σάλφορντ Σίτι 66 42 19 9 14 64 49 15
9 Μπάροου Μπάροου 62 42 18 8 16 46 47 -1
10 Σάτον Γιουνάιτεντ Σάτον Γιουνάιτεντ 57 42 15 12 15 42 47 -5
11 Τρανμίρ Ρόβερς Τρανμίρ Ρόβερς 53 42 14 11 17 40 44 -4
12 Σουίντον Σουίντον 52 41 13 13 15 52 50 2
13 Γκρίμσμπι Γκρίμσμπι 52 41 13 13 15 45 52 -7
14 Ντονκάστερ Ντονκάστερ 52 42 15 7 20 43 59 -16
15 Γουόλσολ Γουόλσολ 51 42 11 18 13 42 42 0
16 Κρου Κρου 51 41 12 15 14 41 51 -10
17 Νιούπορτ Κάουντι Νιούπορτ Κάουντι 50 41 12 14 15 43 47 -4
18 Τζίλιγχαμ Τζίλιγχαμ 48 42 12 12 18 30 45 -15
19 Γουίμπλεντον Γουίμπλεντον 47 43 11 14 18 46 53 -7
20 Κόλτσεστερ Κόλτσεστερ 45 42 11 12 19 40 47 -7
21 Χάρογκεϊτ Χάρογκεϊτ 42 41 9 15 17 49 61 -12
22 Κρόουλι Κρόουλι 41 42 10 11 21 45 69 -24
23 Χάρτλπουλ Χάρτλπουλ 39 42 8 15 19 48 72 -24
24 Rochdale Rochdale 33 42 8 9 25 39 65 -26
Promotion
Promotion Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr