Ποδόσφαιρο

A’ Βελγίου: Τελευταία στροφή!

Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 00:42

Φινάλε με… εκκρεμότητες στη Pro League καθώς και οι οκτώ αναμετρήσεις της 34ης αγωνιστικής έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον για την μάχη των πλέι οφ (1-4, 5-8) και του υποβιβασμού.

A’ Βελγίου: Τελευταία στροφή!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Βελγίου.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΕΟΥΠΕΝ

Η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη Κλαμπ Μπριζ που κυριάρχησε στο Βέστερλο αλλά… ξέχασε να σκοράρει και μοιραία πέταξε δύο βαθμούς. Δεν ορίζει πλέον την μοίρα της για την 4η θέση, καθώς χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από την Γάνδη, είτε ισοπαλία με ήττα της Γάνδης και μη νίκη της Σταντάρ. No Goal και τα πέντε τελευταία ματς.

Οδυνηρή ήττα για την Εούπεν που παρουσιάστηκε αποκαρδιωτική στο ντέρμπι με την ιδίων στόχων Ζ. Βάρεγκεμ και… έμπλεξε πλέον για τα καλά για την παραμονή καθώς θα χρειαστεί αποτέλεσμα σε μια απαιτητική έδρα. Σίγουρη μόνο με νίκη ή ίδιο αποτέλεσμα με τη Ζ. Βάρεγκεμ (εντός με Σερκλ Μπριζ) ή σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Ζ. Βάρεγκεμ. Συμπλήρωσε οκτώ αγωνιστικές χωρίς νίκη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπριζ δεν ορίζει την μοίρα της και θα προσπαθήσει να… καθαρίσει από νωρίς το ματς και να περιμένει τα αποτελέσματα των λοιπών διεκδικητών της 4ης θέσης. Ο άσος από το πρώτο ημίχρονο πληρώνει στο 1.85.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ-ΜΑΛΙΝ

Η Αντερλεχτ ήταν ανταγωνιστική στο Γκενκ αλλά ένα… μπλακ άουτ στο ξεκίνημα της επανάληψης αποδείχτηκε καθοριστικό. Η πρώτη ήττα μετά από τέσσερα ματς που δεν είχε δεχτεί καν γκολ της βάζει… δύσκολα για το πλασάρισμα στην 8αδα καθώς χρειάζεται νίκη και μη νίκες των Σαρλερουά και Σερκλ Μπριζ. Την Πέμπτη αποκλείστηκε στα πέναλτι απο την Αλκμααρ στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

Η Μαλιν έδειξε αντοχές, απάντησε στο γκολ της Γάνδης και παρότι πέρασε αρκετές δύσκολες στιγμές κατάφερε να τσιμπήσει τον βαθμό. Ισοπαλία ψυχολογίας, έβαλε τέλος στο σερί τριών ηττών καθώς από καιρό επιδεικνύει την… αδιαφορία της μετά την εξασφάλιση της παραμονής. Άπαντες… ζουν και αναπνέουν για τον επερχόμενο τελικό κυπέλλου με την Αντβέρπ (30/4) που αποτελεί σωσίβιο μιας αδιάφορης σεζόν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μονόπλευρο το κίνητρο ενώ η Μαλίν θα προσπαθήσει να αποφύγει τυχόν τραυματισμούς ενόψει του τελικού κυπέλλου. Συνδυάζουμε τον άσο με under 3,5 (2.32).

ΓΑΝΔΗ-ΟΣΤΑΝΔΗ

Η μπάλα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στη Γάνδη που αν και καλύτερη, σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες και συμβιβάστηκε με τον βαθμό στο Μαλίν. Έστω και έτσι πάντως ορίζει την μοίρα της, καθώς σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζει την 4η θέση αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των λοιπών διεκδικητών (Μπριζ, Σταντάρ). Γεμάτο το πρόγραμμα, την Πέμπτη αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ από την Γουέστ Χαμ.

Κατρακύλας συνέχεια για την Οστάνδη που παροσιάστηκε και πάλι προβληματική και γνώρισε βαριά ήττα από την εξαιρετική Λέουβεν. Η τέταρτη διαδοχική ήττα έβαλε τίτλους τέλους καθώς υποβιβάστηκε και μαθηματικά μετά από 11 χρόνια στην Β΄Κατηγορία όταν μόλις πριν δύο χρόνια είχε καταλάβει την 5η θέση. Over και τα επτά τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμα και κουρασμένη η Γάνδη δεν θα λαθέψει κόντρα σε μια απογοητευμένη και προβληματική ομάδα. Συνδυάζουμε τον άσο με over και τον επιλέγουμε από το πρώτο ημίχρονο (1.85).

ΛΕΟΥΒΕΝ-ΣΤΑΝΤΑΡ

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τη Λέουβεν που «καταδίκασε» την Οστάνδη και επέστρεψε με ένα τρίποντο ελπίδας. Με δύο σερί νίκες απέκτησε μαθηματικές ελπίδες για να προλάβει την 8η θέση αν και χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων καθώς πρέπει να ηττηθεί η Σαρλερουά και να μην νικήσουν Αντερλεχτ και Σερκλ Μπριζ.

Σπουδαία νίκη για τη Σταντάρ που παρουσιάστηκε ψυχωμένη και σοβαρή και επικράτησε της… μισητής Σαρλερουά. Η ομάδα του Ρόνι Ντέιλα διατηρήθηκε στο κόλπο για την 4η θέση αν και δεν ορίζει την μοίρα της καθώς χρειάζεται νίκη και απώλειες βαθμών των Γάνδη και Κλαμπ Μπριζ για να τα καταφέρει. «Δεν είναι στο χέρι μας» παραδέχτηκε ο Νορβηγός τεχνικός. Μετρά τρεις σερί νίκες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καλό φεγγάρι και οι δύο ομάδες που δεν ορίζουν όμως την μοίρα τους για τα πλέι οφ. Δεν μπλέκουμε με σημείο, κρατάμε το over (1.70).

ΚΟΡΤΡΑΙΚ-ΟΥΝΙΟΝ

Η Κορτράικ παρουσιάστηκε πειθαρχημένη στην Αμβέρσα, αλλά επιθετικά δεν είχε να επιδείξει κάτι το ιδιαίτερο και μοιραία λύγισε στην επανάληψη. Αναμενόμενη ήττα και χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό κόστος ήττα, είχε εξασφαλίσει την παραμονή εδώ και δύο αγωνιστικές και σφυρίζει αδιάφορα στο φινάλε της σεζόν. No Goal και under τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς.

Ένα ημίχρονο όπου σκόραρε δις, στάθηκε αρκετό στην Ουνιόν που παρότι έπαιξε με την… φωτιά στην επανάληψη, έκαμψε την αντίσταση της ουραγού Σερένγκ. Με 5-1-0 συνεχίζει να καταδιώκει την κορυφή, όσο παλεύει και για την ευρωπαϊκή διάκριση καθώς την Πέμπτη υποδέχτηκε την Λεβερκούζεν για τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 πρώτο ματς). Γκολ/γκολ με over τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς.

EKTIMHΣΗ: Αδιάφορη η Κορτράικ ενώ η Ουνιόν κουβαλά κούραση από απαιτητικό ματς. Λογικό αλλά αδιάφορο το διπλό, θα προτιμήσουμε το γκολ/γκολ (1.72).

Σούπερ διπλή προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Ζ. ΒΑΡΕΓΚΕΜ-ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ

Άστραψε και βρόντηξε η Ζ. Βάρεγκεμ που παρουσιάστηκε καταιγιστική στο ντέρμπι της παραμονής με την Εουπεν και πανηγύρισε ένα «χρυσό» τρίποντο. Η πρώτη νίκη μετά από 11 αγωνιστικές δύναται να αποδειχτεί καθοριστική καθώς παίζει πλέον τα… ρέστα της. Παραμένει στην κατηγορία αν επικρατήσει και την ίδια ώρα η Εουπεν δεν νικήσει στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ. Over 3,5 και γκολ/γκολ τα έξι από τα επτά τελευταία ματς.

Αποστολή εξετελέσθη για την Σερκλ Μπριζ που επικράτησε της Σιντ Τρουίντεν σε ένα μοιρασμένο πάντως ματς. Η δεύτερη νίκη στα τρία τελευταία, την ξαναέβαλε στο κόλπο της 8αδας αν και δεν ορίζει την μοίρα της καθώς χρειάζεται νίκη και γκέλα της Σαρλερουά που την ίδια ώρα έχει απαιτητικό έργο με την πρωτοπόρο Γκενκ. Γκολ/γκολ τα έξι από τα οκτώ τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ένα από τα ντέρμπι της ημέρας καθώς και οι δύο ομάδες… καίγονται για τους τρεις βαθμούς. Δεν μπλέκουμε με σημείο, κρατάμε τον συνδυασμό γκολ/γκολ με over, σε διαβασμένη πάντως τιμή (1.80).

ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ-ΑΝΤΒΕΡΠ

Η Σιντ Τρουιντεν δεν… κρύφτηκε στο Μπρούχε, αλλά δεν είχε την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων και απέτυχε να σώσει έστω τον βαθμό. Η ήττα έβαλε τέλος σε όποιες ελπίδες είχαν απομείνει για το πλασάρισμα στην πρώτη οκτάδα και ξέμεινε από στόχους για το τελευταίο ματς της σεζόν, στο αντίο του τεχνικού Χόλερμπαχ που έχει προαναγγείλει την αποχώρηση του.

Ο επιμένων νικά και η Αντβέρπ δικαιώθηκε στο τελευταίο 20λεπτο επικρατώντας και της Κορτράικ. Σε σταθερά υψηλές πτήσεις φέτος, κράτησε το μηδέν στην εστία της για 18η φορά, έχει ηττηθεί μόλις μια φορά στα 13 τελευταία ματς, θα αγωνιστεί στον τελικό κυπέλλου (30/4) και… αγωνιά για το φινάλε της σεζόν. No Goal τα οκτώ από τα δέκα τελευταία ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς κίνητρο οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Θα… θέλαμε ψηλότερα πάντως το διπλό, μπορεί να συνδυαστεί με under.

ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ-ΓΚΕΝΚ

Η Σαρλερουά δεν… κρύφτηκε στην Λιέγη αλλά αμυντικά δεν ενέπνεε σιγουριά και επέστρεψε με άδεια χέρια. Η πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές της… βάζει δύσκολα για την 8η θέση, είναι σίγουρη μόνο με νίκη ενώ σε αντίθετο αποτέλεσμα θα περιμένει απώλειες βαθμών τριών ομάδων (Σερκλ Μπριζ, Αντερλεχτ, Λέουβεν.). No Goal τα επτά από τα εννέα τελευταία εντός έδρας ματς.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τη Γκενκ που παρά τα προβλήματα απουσιών επικράτησε της Αντερλεχτ χάρη κυρίως σε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στην επανάληψη. Τρίποντο ουσίας και ψυχολογίας για τους πρωτοπόρους που επικράτησαν για τρίτη φορά στις έξι τελευταίες αγωνιστικές και έχτισαν ξανά ψυχολογία ενόψει των πλέι οφ.

EKTIMHΣΗ: Δοκιμασία για τη Γκενκ καθώς η Σαρλερουά παίζει τα… ρέστα της. Το λογικό γκολ/γκολ προσφέρεται σε «διαβασμένη» τιμή και θα περιμένουμε το live.

Boost νίκης στο Pamestoixima.gr: Για όσους θέλουν πιο πολλά!

Βαθμολογία -

21/04/2023First Division A: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γκενκ Γκενκ 74 33 23 5 5 76 35 41
2 Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ 72 33 22 6 5 66 39 27
3 Αντβέρπ Αντβέρπ 69 33 21 6 6 58 26 32
4 Γάνδη Γάνδη 56 33 16 8 9 63 36 27
5 Κλαμπ Μπριζ Κλαμπ Μπριζ 56 33 15 11 7 54 36 18
6 Σταντάρ Λιέγης Σταντάρ Λιέγης 55 33 16 7 10 56 42 14
7 Βέστερλο Βέστερλο 50 33 14 8 11 60 52 8
8 Σαρλερουά Σαρλερουά 47 33 14 5 14 43 50 -7
9 Σερκλ Μπριζ Σερκλ Μπριζ 47 33 12 11 10 47 44 3
10 Άντερλεχτ Άντερλεχτ 46 33 13 7 13 47 43 4
11 Λέουβεν Λέουβεν 45 33 12 9 12 53 46 7
12 Σεντ Τρούιντεν Σεντ Τρούιντεν 42 33 11 9 13 37 39 -2
13 Μαλίν Μαλίν 37 33 10 7 16 46 61 -15
14 Κόρτραϊκ Κόρτραϊκ 31 33 8 7 18 35 57 -22
15 Έουπεν Έουπεν 28 33 7 7 19 40 68 -28
16 Ζούλτε Βάρεγκεμ Ζούλτε Βάρεγκεμ 27 33 6 9 18 48 75 -27
17 Οστάνδη Οστάνδη 24 33 6 6 21 35 75 -40
18 Σερένγκ Σερένγκ 19 33 5 4 24 27 67 -40
Playoff
UEFA Europa League Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr