Ποδόσφαιρο

Championship: Τελευταία δράση της κανονικής περιόδου!

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 - 11:23

Ολοκληρώνεται η κανονική περίοδος στην Τσάμπιονσιπ. Η Μπέρνλι (πρωταθλήτρια) και η Σέφιλντ Γιουν. ανεβαίνουν στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Λούτον, Μίντλεσμπρο και δύο από τις Κόβεντρι, Μίλγουολ, Σάντερλαντ, Γουέστ Μπρομ και Μπλάκμπερν θα παίξουν πλέι - οφ. Μπλάκπουλ και Γουίγκαν πέφτουν στη Λιγκ 1, μπορεί να ακολουθήσει η Ρέντινγκ αν η Χάντερσφιλντ δεν έχει χάσει την Πέμπτη από τη Σέφιλντ Γιουν.

Championship: Τελευταία δράση της κανονικής περιόδου!

ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ - ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.

Η Μπέρμιγχαμ είναι αδιάφορη εδώ και εβδομάδες, οπότε προέρχεται από δύο σερί ήττες χωρίς να πετύχει γκολ και μία νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, ενώ έχει χάσει το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και τις τρεις προηγούμενες χρονιές. Για την ομάδα του Τζον Γιούστας και τα πέντε τελευταία τρίποντα στο πρωτάθλημα είναι με 1-0 ή 2-0. Eκτός o βασικός τερματοφύλακας Ράντι, oι μπακ Ουίλιαμς, Σάντερσον, oι μέσοι Τσονγκ, Γκάρντνερ, αμφίβολος ο μπακ Λοντζέλο, οι μέσοι Χολ, Κάμπελ και ο επιθετικός Χόγκαν.

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Πολ Χεκινγκμπότομ, έπαιζε το βράδυ της Πέμπτης στην έδρα της Χάντερσφιλντ σε εξ’ αναβολής ματς, απελευθερωμένη από το άγχος καθώς έχει εξασφαλίσει την απ’ ευθείας άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, προερχόμενη από τέσσερις σερί εντός έδρας νίκες, με τον Αχμέντχοτζιτς να σκοράρει και στις προηγούμενες δύο. Έχει κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στη σεζόν σε τέσσερις από τις προηγούμενες έξι χρονιές. Εκτός είναι οι μπακ Στίβενς, Ο' Κόνελ, οι μέσοι Όζμπορν, Νόρινγκτον – Ντέιβις και ο επιθετικός Μπρούστερ.

Eκτίμηση: Αδιάφορο παιχνίδι, δεν αξίζει προσοχής. Αν κάτι πρέπει να παίξουμε αυτό θα είναι το 2-3 γκολ (1.98).

Όλα τα ματς της Premier League με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ - ΡΕΤΙΝΓΚ

Μεσοβδόμαδα σε εξ αναβολής ματς, επικράτησε της Σέφιλντ εντός με 1-0 και έτσι σφράγισε την παραμονή της στην κατηγορία. Σε ματς που ωστόσο δεν έθελξε με την παρουσία της. Κατώτερη ήταν στο πρώτο ημίχρονο, με τη φιλοξενούμενη να δημιουργεί αρκετές καλές φάσεις μπροστά στην εστία της αλλά να μην βρίσκει τον στόχο. Στο δεύτερο μέρος, σειρά της να δείξει απειλητική και νωρίς στο 59' κατάφερε να πάρει προβάδισμα με όμορφο σουτ του Γουόρντ. Δεν είχε πρόβλημα να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα μέχρι τέλους, αφού η Σέφιλντ δεν έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση. Αποτελούσε ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό και φέτος, χρωστάει πολλά στον κόουτς Γουόρνοκ που τη μεταμόρφωσε και με εκπληκτικό ντεμαράζ στην τελική ευθεία της βοήθησε να φτάσει στην παραμονή.

Η Ρέντινγκ πήρε Χ με Γουίγκαν και είναι χωρίς νίκη στα 12 τελευταία παιχνίδια, με τρεις ισοπαλίες στα τελευταία τέσσερα. Η ομάδα του Νόελ Χαντ, μπορεί και να έχει υποβιβαστεί μέχρι την ώρα του αγώνα, αν όχι χρειάζεται μόνο το πρώτο διπλό μετά από 11 ταξίδια. Εκτός οι μπακ Χάτσινσον, Μουρ, Χόιλετ, οι μέσοι Eτζάρια, Τέτεκ, αμφίβολος ο μπακ Ραχμάν και ο ένας εκ των δύο αρχισκόρερ, Ινς. Eπιστρέφει από τιμωρία ο επιθετικός Κάρολ, ο έτερος από τους δύο αρχισκόρερ.

Εκτίμηση: Με ψυχολογία και αυτοπεποίθηση η Χάντερσφιλντ, η Ρέτινγκ ψάχνει μια καλή εμφάνιση για το τέλος. Πάμε με το goal/goal (1.70).

ΜΠΕΡΝΛΙ - ΚΑΡΝΤΙΦ

Η πρωταθλήτρια Μπέρνλι προέρχεται από δύο σερί νίκες και θέλει να γίνει η πρώτη στην κατηγορία μετά από τη Λέστερ του 2013-14 που ξεπερνά τους 100 πόντους. Η ομάδα του Βινσέντ Κομπανί έχει χάσει το τελευταίο ματς της σεζόν και τις έξι προηγούμενες σεζόν, όλες όμως ήταν στην Πρέμιερ Λιγκ. Είναι αήττητη σε 15 σερί εντός έδρας ματς πρωταθλήματος με την Κάρντιφ, με τελευταία ήττα το 1960. Εκτός ο μπακ Έκνταλ και ο πρώτος σκόρερ Τέλα, αμφίβολος ο επιθετικός Φόστερ.

Η Κάρντιφ έχασε μετά από τρεις αγωνιστικές εντός από τη Χάντερσφιλντ, αλλά η δουλειά της έχει γίνει καθώς έχει ήδη σωθεί μαθηματικά. Η ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί, είναι καλύτερη μακριά από το γήπεδό της φέτος, με τις τρεις τελευταίες νίκες της στο πρωτάθλημα να είναι όλες εκτός έδρας. Δεν έχει χάσει επίσης το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για οκτώ σερί χρόνια. Εκτός είναι ο μέσος Άνταμς και ο μπακ Κόλινς, αμφίβολος o μέσος - αρχισκόρερ Ρόμπινσον και ο επιθετικός Ετέτε.

Eκτίμηση: Αδιάφορη και γιορτινή διάθεση θα έχει το παιχνίδι σήμερα. Over 2.5 (1.60).

ΛΟΥΤΟΝ – ΧΑΛ

Η Λούτον του Ρομπ Έντουαρντς έμεινε στην ισοπαλία στην έδρα της Μπλάκμπερν και θέλει απλά να τελειώσει με νίκη τη σεζόν μπροστά στο κοινό της, καθώς θα είναι σίγουρα τρίτη στη βαθμολογία και περιμένει αντίπαλο για τα πλέι - οφ. Έχει αήττητο 13 αγώνων, καθώς και μία ήττα σε 19 παιχνίδια. Έχει κερδίσει το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν σε έξι από τα τελευταία οκτώ χρόνια. Εντός έχει πέντε σερί νίκες και μία ήττα σε εννέα αγώνες. Αμφίβολοι Μπερκ, Όσο (μπακ).

Η Χαλ του Λίαμ Ροσίνιορ είναι αήττητη δύο αγωνιστικές και έχει μία ήττα σε οκτώ, με πέντε ισοπαλίες σε αυτό το διάστημα, έχοντας εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Μακριά από την έδρα της όμως δεν έχει νίκη εννέα σερί ματς, ενώ έχει κερδίσει το τελευταίο ματς της σεζόν μόνο μία φορά σε 18 χρόνια το 2016. Εκτός ο τερματοφύλακας Μπάξτερ (παίζει ο Ντάρλοου) και οι Κρίστι (μπακ), Κόβιλ (μεσοεπιθετικός), Κόνολι, Τέτε (επιθετικοί), αμφίβολος ο αρχισκόρερ Εστουπινιάν και ο μπακ Φιγκεϊρέδο.

Eκτίμηση: Η Χαλ δεν χάνει εύκολα! Πάμε με το goal/goal (1.85).

Όλα τα ματς της Premier League με ενισχυμένη απόδοση στο τελικό αποτέλεσμα

ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΚΟΒΕΝΤΡΙ

Η Μίντλεσμπρο έχασε και από τη Ρόδεραμ και έχει δύο σερί ήττες με ένα γκολ διαφορά, αλλά θα είναι σίγουρα τέταρτη και αντιμετωπίζει μία ομάδα την οποία μπορεί να βρει στα πλέι - οφ. Η ομάδα του Μάικλ Κάρικ είναι αήττητη στα δέκα τελευταία εντός με Κόβεντρι, από την οποία έχασε τελευταία φορά ως γηπεδούχος το 1993. Εκτός ο μπακ Κλαρκ, αμφίβολοι οι μπακ Φράι Τζάιλς, ο μέσος Χάουζον, ο επιθετικός Φορς και ο μεσοεπιθετικός Ράμζι. Tιμωρημένος ο μπακ Ντάικστιλ.

Η Κόβεντρι του Μαρκ Ρόμπινς πήρε δεύτερη σερί νίκη με Μπέρμιγχαμ και έχοντας αήττητο 6 αγωνιστικών (με τρεις ισοπαλίες), αλλά και μία ήττα σε 16, θέλει απλά μία ισοπαλία για την πρόκριση και μαθηματικά στα πλέι - οφ. Εκτός έδρας είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς έχει τέσσερις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία οκτώ ταξίδια της, με πέντε ανέπαφες εστίες και ένα γκολ παθητικό στα υπόλοιπα τρία. Εκτός οι μέσοι Πάλμερ, Ο’ Χερ και ο επιθετικός Ταβάρες, αμφίβολος ο μέσος Σέιφ.

Εκτίμηση: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον σε αυτό το παιχνίδι. 2Χ & over 1.5 (1.98).

ΜΙΛΓΟΥΟΛ - ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ

Η Μίλγουολ του Γκάρι Ρόουετ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες και θέλει το τρίποντο για να εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι – οφ χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των άλλων. Έχει κερδίσει μόλις ένα από τα τελευταία 14 παιχνίδια συνολικά στο πρωτάθλημα απέναντι στην Μπλάκμπερν, αλλά είναι αήττητη 11 παιχνίδια από το 1999 σε τελευταία αγωνιστική στο γήπεδό της. Εκτός ο μπακ Γουάλας και ο επιθετικός Εμάκου, αμφίβολος ο μπακ Κρέσγουελ, ο μέσος Χάνιμαν και ο επιθετικός Μπέρι.

Η Μπλάκμπερν έμεινε σε πέμπτη ισοπαλία στα τελευταία έξι ματς και δεν έχει νίκη οκτώ αγωνιστικές, οπότε θέλει τρίποντο με Μίλγουολ και μάλιστα με όσα περισσότερα γκολ διαφορά γίνεται για να κλέψει θέση στα πλέι - οφ. Η ομάδα του Γιόν Νταλ Τόμασον έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία δέκα εκτός έδρας παιχνίδια της, με πέντε ισοπαλίες, οι τέσσερις με ακριβές σκορ 1-1. Εκτός Μπαρνς, (μπακ), Γκάλαχερ (επιθετικός), αμφίβολος ο μπακ Μόλα, ο μέσος Μπάκλι και ο επιθετικός Βέιλ.

Eκτίμηση: Το ενδιαφέρον υπάρχει εκατέρωθεν, αλλά μάλλον μόνο η Μίλγουολ μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα βάση εικόνας. 1 (1.91).

ΝΟΡΓΟΥΙΤΣ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Η Νόργουιτς έχασε δεύτερο σερί ματς παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο Χόθορνς και με πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη, έμεινε οριστικά εκτός των πλέι – οφ, με τη σεζόν να λογίζεται ως αποτυχία. Η ομάδα του Ντάβιντ Βάγκνερ έχει κερδίσει ένα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια, ενώ εντός δεν πληρώνει γκολ – γκολ σε πέντε. Εκτός ο μπακ – αρχηγός Χάνλι, ο μπακ Γκίμπσον, οι μέσοι ΜακΛιν, Ντάουελ και ο εξτρέμ Πλασέτα, αμφίβολοι οι μέσοι Μαρσελίνιο, Ράμζι. Επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ ΜακΚάλουμ.

Η Μπλάκπουλ έχασε από τη Μίλγουολ μετά από δραματικό ματς και έχοντας εναλλαγή νίκης – ήττας σε πέντε σερί αγωνιστικές, έπεσε οριστικά πλέον στη Λιγκ 1, οπότε δεν έχει κάτι να κυνηγήσει. Η ομάδα του Στίβεν Ντόμπι, δεν έχει ισοπαλία στα τελευταία δέκα ματς Τσάμπιονσιπ, ενώ το τελευταίο διπλό που πήρε είναι το μοναδικό στα τελευταία 13 ματς πρωταθλήματος. Δέχεται γκολ σε εννέα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της. Εκτός οι Γκέιμπριελ, Γκουντ (μπακ), Στιούαρτ, Μπρίντκατ (μέσοι), Μπίσλι, Λέιβερι, Μαντάιν (επιθ.).

Εκτίμηση: Απογοητευμένες οι δύο, υψηλά το line των 3.5 γκολ. Under 3.5 (1.60).

ΠΡΕΣΤΟΝ - ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

Η Πρέστον του Μπράιαν Λόου έχασε από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και δεν έχει νίκη τέσσερις αγωνιστικές, οπότε αποχαιρέτισε οριστικά τα πλέι – οφ και απλά θέλει να αποχαιρετήσει το κοινό της με τρίποντο. Είναι αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στη Σάντερλαντ, με τελευταία ήττα το 2004. Στο γήπεδό της διατηρεί αήττητο επτά αγώνων στο πρωτάθλημα, αλλά με τρεις ισοπαλίες αυτό το διάστημα. Εκτός ο πρώτος σκόρερ Έβανς, ο δεύτερος σκόρερ Ρίις και ο μέσος Μπράουν. Αμφίβολος ο μπακ Κάνινγκχαμ.

Η Σάντερλαντ έσωσε τον πόντο στο τέλος απέναντι στη Γουότφορντ επιστρέφοντας από το 0-2 και έχει αήττητο οκτώ αγωνιστικών με πέντε ισοπαλίες, οπότε θέλει μόνο νίκη στο Πρέστον, σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα, προκειμένου να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ. Η ομάδα του Τόνι Μόουμπρεϊ είναι σκληρή εκτός έδρας, με μόνο δύο ήττες στα τελευταία 14 ταξίδια της. Εκτός οι μέσοι Έμπλετον, Έβανς, ο επιθετικός Μπενέτε και ο δεύτερος σκόρερ Στιούαρτ, αμφίβολοι οι μπακ Μπάλαρντ, Χάγκινς, Αλέσε.

Eκτίμηση: Το διπλό σε χαμηλά επίπεδα, αλλά αποτελεί κίνητρο για το ματς. 2 (1.75).

ΣΟΥΟΝΣΙ - ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ

Η Σουόνσι τελειώνει τη σεζόν σε φόρμα, καθώς μετά την ισοπαλία με τη Χαλ έχει αήττητο οκτώ αγώνων με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες, όμως ξύπνησε αργά και δεν μπορεί να διεκδικήσει θέση στα πλέι - οφ. Η ομάδα του Ράσελ Μάρτιν είναι δυνατή μέσα στο γήπεδό της, όπου έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια. Ανεξαρτήτως έδρας, έχει μείνει χωρίς γκολ μόνο σε μία από τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές. Εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Μπέντα (παίζει ο Φίσερ).

Η Γουέστ Μπρομ. του Κάρλος Κορμπεράν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Νόργουιτς αλλά κατάφερε να κάνει την ανατροπή, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο ήττες. Θέλει μόνο νίκη στην Ουαλία και να την ευνοήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να μπει στα πλέι - οφ. Εκτός έδρας έχει μόνο δύο νίκες στα τελευταία εννέα ματς, αλλά αμφότερες ήταν πρόσφατες. Εκτός οι μπακ Ο’ Σέι, Μπράιαν, Κέλι, αμφίβολοι οι μέσοι Ρόγκιτς, Φίλιπς, ο πρώτος σκόρερ Ντάικ και ο δεύτερος σκόρερ Ντιανγκανά.

Εκτίμηση: Η Σουόνσι άργησε να ξυπνήσει ενώ η Γουέστ Μπρομ ακόμα και με νίκη δεν μπορεί να ελπίζει και πολλά. Over 2.5 (1.78).

Βαθμολογία -

08/05/2023Championship
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπέρνλι Μπέρνλι 98 45 28 14 3 84 35 49
2 Σέφιλντ Γιουνάιτεντ Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 88 45 27 7 11 71 38 33
3 Λούτον Λούτον 79 45 21 16 8 57 39 18
4 Μίντλεσμπρο Μίντλεσμπρο 74 45 22 8 15 83 55 28
5 Κόβεντρι Κόβεντρι 69 45 18 15 12 57 45 12
6 Μίλγουολ Μίλγουολ 68 45 19 11 15 54 46 8
7 Σάντερλαντ Σάντερλαντ 66 45 17 15 13 65 55 10
8 Γουέστ Μπρομ Γουέστ Μπρομ 66 45 18 12 15 57 50 7
9 Μπλάκμπερν Μπλάκμπερν 66 45 19 9 17 48 51 -3
10 Σουόνσι Σουόνσι 63 45 17 12 16 65 62 3
11 Πρέστον Πρέστον 63 45 17 12 16 45 56 -11
12 Νόριτς Νόριτς 62 45 17 11 17 57 53 4
13 Γουότφορντ Γουότφορντ 60 45 15 15 15 54 53 1
14 Χαλ Χαλ 57 45 14 15 16 51 61 -10
15 Μπρίστολ Σίτι Μπρίστολ Σίτι 56 45 14 14 17 53 56 -3
16 Στόουκ Σίτι Στόουκ Σίτι 53 45 14 11 20 55 52 3
17 Μπέρμιγχαμ Σίτι Μπέρμιγχαμ Σίτι 53 45 14 11 20 46 56 -10
18 Χάντερσφιλντ Χάντερσφιλντ 50 45 13 11 21 45 62 -17
19 ΚΠΡ ΚΠΡ 50 45 13 11 21 44 69 -25
20 Ρόδεραμ Ρόδεραμ 49 45 11 16 18 49 60 -11
21 Κάρντιφ Κάρντιφ 49 45 13 10 22 41 55 -14
22 Ρέντινγκ Ρέντινγκ 44 45 13 11 21 46 66 -20
23 Μπλάκπουλ Μπλάκπουλ 41 45 10 11 24 47 72 -25
24 Γουίγκαν Γουίγκαν 41 45 10 14 21 38 65 -27
Promotion - Premier League
Promotion - Championship (Play Offs: Semi-finals)
Relegation - League One

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr