Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Φιορεντίνα - Βασιλεία, φαβορί οι Βιόλα!

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 10:25

O πρώτος μεγάλος ημιτελικός του Conference League, ανάμεσα στην Φιορεντίνα και τη Βασιλεία.

Europa Conference League: Φιορεντίνα - Βασιλεία, φαβορί οι Βιόλα!

11/05/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 780

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 7 HD

Πρώτο ματς για τα ημιτελικά, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Βασιλείας (18/5). Δεν ισχύει ο κανονισμός τού εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Γουέστ Χαμ ή την Άλκμααρ.

Διπλή προσφορά* για το Γιουβέντους-Σεβίλλη στο Pamestoixima.gr!

Φιορεντίνα

Η Φιορεντίνα φρόντισε να κάνει λίγο μελοδραματική τη πρόκρισή της στα ημιτελικά, αφού το 4-1 του πρώτου αγώνα επί της Λεχ Πόζναν μάλλον δεν της έκανε τόσο. Στην Ιταλία βρέθηκε να χάνει με 0-3, σε μια πρόκριση ουσιαστικά δεδομένη, αλλά την έσωσαν τα δύο τέρματα που βρήκε για το τελικό 2-3. Σήμερα έχει τη ταμπέλα του φαβορί, και καλείται να διαχειριστεί τόσο αυτό, όσο και τις εμπειρίες που αποκόμισε για να φτάσει στον μεγάλο τελικό. Στη Serie Α δεν τα καταφέρνει το ίδιο καλά, κυρίως λόγω κάκιστου πρώτου τριμήνου. Διεκδικεί την 8η θέση, ενώ την Κυριακή ήταν καλεσμένη στο πάρτι τίτλου της Νάπολι. Στάθηκε πολύ καλά στην έδρα της πρωταθλήτριας, αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 1-0 με γκολ που δέχτηκε με πέναλτι στο 74’ από τον Οσιμέν. Πλέον ισοβαθμεί στην 8η θέση με Ουντινέζε, Μπολόνια, Μόντσα, Τορίνο. Και αυτή η θέση αναλόγως και με την εξέλιξη της υπόθεσης της Γιουβέντους, αλλά και της έκβασης των φετινών διοργανώσεων σε Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, Κόνφερενς Λιγκ μπορεί να χαρίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη. Την Κυριακή φιλοξενεί την Ουντινέζε, ενώ μέχρι το φινάλε έχει επίσης να παίξει εντός με τη Ρόμα και να αντιμετωπίσει εκτός έδρας Τορίνο και Σασσουόλο. Υπενθυμίζουμε ότι οι Τοσκανοί έχουν ήδη πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλου, όπου θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ στις 24 Μαΐου

Αγωνιστικά νέα

Τιμωρημένος ο στόπερ Μιλένκοβιτς. Τραυματίας ο γκολκίπερ Σίριγκου. Νέα απώλεια ο εξτρέμ Σοτίλ. Οριακά προλαβαίνει ο γκολκίπερ Τερατσιάνο. Επιστρέφουν ο εξτρέμ Μπρέκαλο και ο φορ Καμπράλ.

Πιθανή ενδεκάδα

Terracciano, Biraghi, Igor, Martínez, Dodô, Mandragora, Castrovilli, Ikoné, Barák, González, Cabral

Βασιλεία

Πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης, καθώς επικράτησε στον επαναληπτικό με 2-1 της Νις στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια). Ο πρώτος αγώνας έληξε ισόπαλος 2-2, οι παίκτες του Βόγκελ έκαναν υπερπροσπάθεια στη Γαλλία και θα αγωνιστούν για δεύτερη φορά στην ιστορία στους «4» της Ευρώπης, ύστερα από τη σεζόν 2012-13 που συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο πρωτάθλημα σε επεισοδιακό ματς έχασε 2-0 εντός έδρας στο παραδοσιακό ντέρμπι από τη Ζυρίχη. Δεν πραγματοποιεί καλή πορεία, και είναι αγνώριστη σύμφωνα με τις πορείες της τα τελευταία χρόνια. Βρίσκεται στη 5η θέση της βαθμολογίας, με τις 4 πρώτες να δίνουν εισιτήριο, αλλά η διαφορά έχει μεγαλώσει και μοιάζει δύσκολο να προλάβει.

Αγωνιστικά νέα

Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον άφησε εκτός παιχνιδιών πρωταθλήματος ο Καλαφιόρι και θα δώσει κανονικά το «παρών» στην αποστολή και την ενδεκάδα. Αντίθετα, παραμένουν εκτός αποστολής οι Κόμας, Πελμάρ και Φράι.

Πιθανή ενδεκάδα

Hitz, Lang, Nuhu, Pelmard, Ndoye, Xhaka, Males, Burger, Millar, Amdouni, Zeqiri

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.34 4.75 7.8 2.3 1.55 2.45 1.87 1.8 1.06 1.13 3.1
Φιορεντίνα - Βασιλεία / Εκτίμηση

Υπερβολή ο άσος στο 1.36 για τη Φιορεντίνα! Μιλάμε για ημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θα προτιμήσουμε το G/G στο 1.93.

Φιορεντίνα - Βασιλεία 1:37 Χ:5.15 2:8.70

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr