Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ, με διπλή επιλογή στα γκολ!

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 10:44

Ο έτερος ημιτελικός της διοργάνωσης, όπου θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία, Γουέστ Χαμ και Άλκμααρ! 

Europa Conference League: Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ, με διπλή επιλογή στα γκολ!

11/05/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 779

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 8 HD

Πρώτο ματς για τα ημιτελικά, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Άλκμααρ (18/5). Δεν ισχύει ο κανονισμός τού εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας μετά τη λήξη του δεύτερου 90λέπτου ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα ή τη Βασιλεία στον τελικό.

Γουέστ Χαμ – Άλκμααρ 1:1.63 Χ:4.00 2:5.60

Γουέστ Χαμ

Η Γουέστ Χαμ διανύει τρομερή πορεία στη διοργάνωση, αφού παραμένει αήττητη 12 αγώνες, δείχνοντας τρομερή συνέπεια και σταθερότητα. Η μόνη ομάδα που έδειξε να τη δυσκολεύει λίγο μέχρι στιγμής, ήταν στο προηγούμενο γύρο η μαχητική Γάνδη. Κυρίως στο πρώτο παιχνίδι όπου το σκορ έληξε 1-1, αλλά η ρεβάνς ήταν τυπική διαδικασία με σκορ 4-1. Έτσι οι Λονδρέζοι οδεύουν προς το 2ο ευρωπαϊκό κύπελλο της ιστορίας τους ολοταχώς. Το μυαλό της βέβαια είναι και το πρωτάθλημα, εκεί όπου έπαιζε για τη παραμονή. Κέρδισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πιο πρόσφατο με σκορ 1-0, παίζοντας ψυχωμένα. Μεγάλη νίκη αυτή! Αξίζει να σημειωθεί ότι θα αγωνιστεί στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης για 5η φορά στην ιστορία της και για 2η διαδοχική σεζόν.

Αγωνιστικά νέα

Εξέτισε και επιστρέφει σε σχέση με το προηγούμενο ευρωπαϊκό ματς ο έμπειρος στόπερ Ογκμπόνα. Ανέτοιμος ο βασικός μπακ Τσουφάλ, εξαιρετικά αμφίβολος ο πολύτιμος στόπερ Ζουμά. Σταθερά στα «πιτς» ο ενδεκαδάτος φορ Σκαμάκα.

Πιθανή ενδεκάδα

Areola, Emerson, Ogbonna, Aguerd, Kehrer, Rice, Souček, Benrahma, Paquetá, Bowen, Ings

Άλκμααρ

Η Άλκμααρ εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στον επαναληπτικό με την Άντερλεχτ, και έτσι πέρασε σε αυτή τη φάση έστω και δύσκολα. Είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 2-0, αλλά στον παιχνίδι στην Ολλανδία ισοφάρισε άμεσα με 2 γκολ του Παυλίδη. Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, το σκορ δεν άλλαξε και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, με την ΑΖ να επικρατεί με σκορ 4-1. Στη δεύτερη παρουσία της στο Κόνφερενς Λιγκ βρέθηκε λοιπόν στα ημιτελικά και θα επιδιώξει τη δεύτερη παρουσία της σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η πρώτη ήταν τη σεζόν 1980-81, όταν έχασε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ σε διπλό τελικό με την Ίπσουιτς. Γενικότερα έχει αρνητικό ρεκόρ απέναντι σε αγγλικούς συλλόγους. Στο πρωτάθλημα απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Άμστερνταμ από τον Άγιαξ και παρέμεινε στη 4η θέση και στο -2 από τον πρόσφατο αντίπαλό της. Θα κυνηγήσει μέχρι τέλους την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η 4η δίνει εισιτήριο για το Κόνφερενς.

Αγωνιστικά νέα

Τιμωρημένος ο βασικός αριστερός μπακ Κερκέζ, συνεχίζει εκτός ο πολύτιμος εξτρέμ Κάρλσον. Μακροχρόνια απουσιάζουν ο έμπειρος στόπερ Μάρτινς-Ιντι και ο βασικός μεσοεπιθετικός Ντάνι Ντε Βιτ.

Πιθανή ενδεκάδα

Ryan, Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, De Wit, Clasie, Mijnans, Reijnders, Odgaard, Pavlidis, van Brederode

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.6 3.65 5.5 1.75 1.95 1.25 3.5 1.98 1.7 1.12 1.22 2.27
Γουέστ Χαμ - Άλκμααρ / Εκτίμηση

Έχει τη δυνατότητα εδώ η Γουέστ Χαμ να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης στο σπίτι της. Είναι πιο αξιόπιστοι εντός. Η Άλκμααρ είναι με τις ώρες της και μπορεί να κάνει τη ζημιά.

Τίμιο το g/g ή over 2.5 στο 1.60.

Γουέστ Χαμ – Άλκμααρ 1:1.63 Χ:4.00 2:5.60

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr