Ποδόσφαιρο

Europa League: Ρόμα-Λεβερκούζεν, στις λεπτομέρειες!

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 10:55

Ο… δάσκαλος Ζοσέ Μουρίνιο υποδέχεται τον… μαθητή Τσάμπι Αλόνσο σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση στο “Ολύμπικο” όπου περιμένουμε μάχη τακτικής και υπομονής ιδίως στο πρώτο 45λεπτο.

Europa League: Ρόμα-Λεβερκούζεν, στις λεπτομέρειες!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στην αναμέτρηση Ρόμα – Λεβερκούζεν.

Πρώτος ημιτελικός, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Λεβερκούζεν (18/5).
Δεν ισχύουν τα εκτός έδρας γκολ.
22:00, Cosmote Sport 3 HD

Ρόμα

Η Ρόμα αν και καλύτερη, χρειάστηκε γκολ στο 89’ για να στείλει το ματς στην παράταση με τη Φέγενορντ,στη συνέχεια έστησε πάρτι (4-1) και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Η κάτοχος του Κόνφερενς Λιγκ παίζει στα ημιτελικά στην Ευρώπη για 3η διαδοχική σεζόν, δυνατή στα οριακά ματς υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο (στο στόχαστρο της Παρί Σεν Ζερμέν). Στα τελευταία 24 εντός έδρας στην Ευρώπη έχει μόλις μία ήττα (19-4-1), φέτος, στον όμιλο, από την Μπέτις. Επτά προκρίσεις σε 13 διπλές αναμετρήσεις με «Γερμανούς». Απαιτητικό το πρόγραμμα στο φινάλε, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, εχασε 2-0 από την Ιντερ για την Α' Ιταλίας, “τρέχει” 0-2-2 και μοιραία δυσκολεύει η τετράδα.

«Θα βάλουμε ό,τι έχουμε στο γήπεδο σε επίπεδο ποιότητας και επιθυμίας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι και να φτάσουμε στον τελικό», είπε ο Μουρίνιο. «Ή θα κερδίσουμε και θα φτάσουμε στον τελικό ή θα χάσουμε αφήνοντας τα πάντα στο γήπεδο», πρόσθεσε.

Με ερωτηματικά
Αμφίβολοι δίνονται οι βασικοι Ντιμπάλα (μεσοεπιθετικός) και Βαϊνάλντουμ (μέσος) που βρίσκονται πάντως στην αποστολή. Δύσκολα και ο Σμόλινγκ (α. 11/0, 29/3), δεν υπολογίζονται οι Κάρσντορπ (α. 5/0, 13/0), Κούμπουλα (α. 3/1, 7/0), Γιορέντε (α. 2/0, 6/0),Ελ Σαράουι (ε. 10/2, 26/5).

Πιθανή σύνθεση:Ρουί Πατρίσιο – Μαντσίνι, Ιμπάνιεζ, Κριστάντε – Σπινατσόλα, Μάτιτς, Μποβέ, Πελεγκρίνι, Ζαλέφσκι – Ντιμπάλα, Έϊμπραχαμ

Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν τα… χρειάστηκε στο 1ο ματς με τη Σεν Ζιλουάζ αλλά πήρε το μάθημα της και κυριάρχησε στη ρεβάνς και προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Έχει δώσει τέσσερα ματς με τη Ρόμα, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ), απόλυτη η ισορροπία (1-2-1). Γκέλα στην Α' Γερμανίας, έχασε 2-1 εντός από την Κολωνία (6η) και πλέον δεν ορίζει την μοίρα της για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτή ήταν πάντως η πρώτη ήττα μετά απο 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο «έτρεχε» αρνητικό σερί 0-2-4 εκτός στην Ευρώπη, πριν πάρει τρεις διαδοχικές νίκες (Μονακό, Φερεντσβάρος, Ουνιόν Σ. Ζ.). Μακριά από το γήπεδό της, έχει 7-1-6 στα νοκ άουτ του Γιουρόπα.

"Η αίσθηση μέσα στην ομάδα είναι κορυφαία. Έχουμε υψηλή ενέργεια και νιώθουμε μεγάλο ενθουσιασμό. Περιμένουμε μια υπέροχη ατμόσφαιρα απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο", τόνισε ο Αλόνσο που αναφέρθηκε και στον Ζοσέ Μουρίνιο. «Φυσικά, είναι ξεχωριστό για μένα να παίζω απέναντί ​​του», είπε ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ. «Πέρασα υπέροχα μαζί του και έμαθα πολλά από αυτόν. Ο Μουρίνιο ξέρει πώς να εμπνέει μια ομάδα και ήταν πάντα ηγέτης. Ανυπομονώ να τον δω, αλλά όταν ξεκινήσει το παιχνίδι θα είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στα γεγονότα στον αγωνιστικό χώρο και θα αφιερώσω όλη μου την ενέργεια αποκλειστικά στη συνεργασία με την ομάδα μου».

Τα… γνωστά και ο Μπελαραμπί
Μακροχρόνια απουσία είναι αυτή του Σικ (ε. 8/0, 14/3), σταθερό κενό και αυτό του εφεδρικού πορτιέρερ Λούνεφ. Τελευταίο πρόβλημα ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Μπελαραμπί που χάνει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πιθανή σύνθεση: Χραντέτσκι - Τα, Ινκαπιέ, Ταπσόμπα - Άντριχ - Μπάκερ, Βιρτζ, Αμίρι, Φρίμπονγκ - Ντιαμπί, Αντλί

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.32 3.05 3.2 1.57 2.25 1.18 4.25 1.95 1.75 1.34 1.35 1.58
Ρόμα - Λεβερκούζεν / Εκτίμηση

Ντέρμπι με τα… όλα του καθώς η Ρόμα ειναι σκληροτράχηλη με τον Μουρίνιο στον πάγκο και ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει ενώ η Λεβερκούζεν δεν… κρύβεται και μετρά τρία σερί ευρωπαϊκά διπλά. Δίκαιο το σετ με οριακό φαβορί τους γηπεδούχους, θα προτιμήσουμε πάντως την ισοπαλία στο πρώτο ημίχρονο σε τιμές διπλασιασμού καθώς περιμένουμε ένα ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ρόμα - Λεβερκούζεν 1:2.30 Χ:3.35 2:3.70

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr