Ποδόσφαιρο

Α’ Νορβηγίας: Σάκοι του μποξ Ααλεσουντ και Χαμ Καμ

Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 - 12:43

Φουλ δράση στην Eliteserien, με την 7η αγωνιστική

Α’ Νορβηγίας: Σάκοι του μποξ Ααλεσουντ και Χαμ Καμ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Νορβηγίας.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΜΟΛΝΤΕ

Η Άαλεσουντ πάλεψε στο Όσλο κόντρα στην ποιοτικότερη Στάμπαεκ αλλά για μια ακόμα φορά έμεινε με άδεια χέρια (1-0). Ήταν περισσότερο δημιουργική σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, έκανε ευκαιρίες, αλλά για πολλοστή φορά πλήρωσε την δυστοκία στην τελική προσπάθεια. Έπειτα από επτά παιχνίδια οι οράνιε δεν έχουν βάλει ούτε ένα γκολ και φυσικά παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης. Θέλει επανεκκίνηση, αλλά πρέπει να την κάνει κόντρας στην πρωταθλήτρια. Ο Μάριους Μπόε εκτελεί χρέη υπηρεσιακού προπονητή.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr

Η Μόλντε άφησε πίσω το μουδιασμένο ξεκίνημα και άρχισε να αποδίδει ως πρωταθλήτρια. Τρεις μαζεμένες νίκες, με ενεργητικό δέκα γκολ επιβεβαιώνουν πως οι μπλε βρήκαν τον προσδοκώμενο ρυθμό που μπορεί να τους φέρει ξανά στην κορυφή. Σταθερό ζητούμενο για την ομάδα του Έρλινγκ Μόε η βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας. Σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Δεν υπολογίζεται ο δεξιός χαφ Άντερσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Γεμάτη αδυναμίες η Ααλεσουντ και το να μην επιβληθεί η Μόλντε που ανεβάζει στροφές φαντάζει σχεδόν απίθανο. Διπλό από ημίχρονο (2,00).

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ-ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Βαλερένγκα ήθελε να ντουμπλάρει τις νίκες στο Χάουγκεσουντ, αλλά για μια ακόμα φορά πλήρωσε την αδυναμία της να κρατήσει καθαρή εστία. Η ομάδα από το Όσλο ήταν εκ νέου δημιουργική, θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ, αλλά δεν το έκανε και αρκέστηκε στον έναν βαθμό (1-1). Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, τα τρία εξ’ αυτών και όβερ 3,5 γκολ. Νοκ άουτ ο δεξιός μπακ Μπορτσγκρέβνικ, ο αριστερός μπακ Ζούτα και ο κεντρικός αμυντικός Χέντσταντ.

Η άμυνα της Χαμ Καμ είναι η χαρά κάθε αντιπάλου. Δεν λέει να βρει σταθερότητα στα μετόπισθεν η ομάδα από το Χάμαρ και έτσι πάει στράφι η συνέπεια που την χαρακτηρίσει στο σκοράρισμα. Τρεις συνεχόμενες ήττες στο παθητικό της, κατέπεσε αναπόφευκτα στα όρια της ζώνης των πλέι άουτ. Σε γκολ-γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Ο γκολκίπερ Σάντμπεργκ εκτίει ποινή, ενώ ο σέντερ φορ Κίρκεβολντ είναι ανέτοιμος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πιο ποιοτική ασφαλώς η Βαλερένγκα αν και όχι ιδιαίτερα αξιόπιστη, οπωσδήποτε μπορεί να τα βγάλει πέρα με την Χαμ Καμ που έχει άμυνα.. παιδική-χαρά. Ο συνδυασμός άσου και over 1,5 αγγίζει το 2,00.

ΒΙΚΙΝΓΚ-ΟΝΤ

Η Βίκινγκ είναι μια ομάδα υψηλού μπάτζετ που θέλει και φέτος να πρωταγωνιστήσει και για την ώρα τα καταφέρνει. Επιλέγει επιθετικογενή τακτική, δημιουργεί και σκοράρει με άνεση, αλλά έχει θέματα στα μετόπισθεν. Σε γκολ-γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, εκ των οποίων ξεχωρίζει το απίστευτο 7-3 επί της Χαμ Καμ. Αήττητο σερί πάντως στα πέντε πιο πρόσφατα ματς για την ομάδα από το Στάβανγκερ. Δεν υπολογίζεται ο αριστερός μπακ Ούρμπανσιτς.

Η Οντ πήγε να πάρει τον βαθμό κόντρα στην ποιοτικότερη Λίλεστρομ με όπλο την αξιόπιστη αμυντική λειτουργία της αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει καθαρή εστία. Μπροστά εξακολουθεί να έχει πολλά θέματα στην δημιουργία, λίγες οι ευκαιρίες σε κάθε ματς λογικά παραμένει χαμηλά στα σκορ. Πέτυχε μόνο ένα γκολ στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Και τα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος εξελίχθηκαν σε Under και No Goal.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βάζει αλλά και δέχεται γκολ με ευκολία η Βίκινγκ, αποκλειστικά στην άμυνα βασίζεται η Οντ. Δύσκολη η πρόβλεψη, πιθανή ισοπαλία.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ

Η Λίλεστρομ ήταν ανώτερη από την Οντ και έφυγε δίκαια με το διπλό από το Σκίεν. Θα μπορούσε και άλλα γκολ, αλλά άντεξε η μαζική αμυντική διάταξη των γηπεδούχων. Απόλυτη ικανοποίηση για την μέχρι τώρα πορεία των κιτρινόμαυρων, η δεύτερη θέση που κατέχουν αποτελεί το ταβάνι, δεδομένης της παρουσίας της ακτύπητης Μπόντο. Μοναδικό ψεγάδι η αμυντική λειτουργία. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,65 γκολ.

Η Σάρπσμποργκ ξεκίνησε με συγκρατημένη αισιοδοξία τη σεζόν και για την ώρα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Αήττητο σερί πέντε αγώνων, με αποκορύφωμα την εξαιρετική εμφάνιση και νίκη κόντρα στην ποιοτικότερη Μπραν (2-1). Οι κυανόλευκοι αρέσκονται να κρατούν χαμηλά τον ρυθμό. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under. Δεν έχει ηττηθεί σε εκτός έδρας αποστολή στην Ελίτσεριέν

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε πολύ καλή κατάσταση η Λίλεστρομ, το ίδιο όμως ισχύει και για τους φιλοξενούμενους και ο άσος θα έπρεπε να προσφέρεται ψηλότερα από 1,80.

ΜΠΡΑΝ-ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Η Μπραν αποτελεί μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στη φετινή Ελίτσεριεν, αλλά στην αποστολή στο Σάρπσμποργκ έκανε την χειρότερα τακτικά εμφάνιση και το πλήρωσε με ήττα (2-1). Είχε προηγηθεί αήττητο σερί πέντε αγώνων για τους ερυθρόλευκους που σε κάθε περίπτωση κινούνται πιο ψηλά από ότι αρχικά αναμενόταν για λογαριασμό τους. Τα τρία από τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Inder 2,5 γκολ και No Goal για την ομάδα από το Μπέργκεν.

Η Στάμπαεκ ξεκίνησε υποτονικά την σεζόν όμως γρήγορα βρήκε τα πατήματά της και αποδίδει σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Οι κυανόλευκοι τρέχουν αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, με τρεις νίκες στο διάστημα αυτό που τους ανέβασαν στην πρώτη εξάδα. Αυτό είναι ο ρεαλιστικός στόχος για την ομάδα από το Όσλο. Έχει την ποιότητα μεσοεπιθετικά, δημιουργεί ευκαιρίες και σκοράρει με συνέπεια, αλλά ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην άμυνα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για την Μπραν ήταν πισωγύρισμα η ήττα στο Σάρπσμποργκ, λογικά θα ρεφάρει κόντρα στην υποδεέστερη Στάμπαεκ όμως το 1,30 του άσου είναι απαράδεκτο.

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ

Η Ρόζενμποργκ έκανε την καλύτερη ίσως εμφάνιση της σεζόν αλλά στο… χειρότερο παιχνίδι. Κόντρα στην πανίσχυρη, εν δυνάμει πρωταθλήτρια Μπόντο δεν ήταν αρκετό για να πάρει έστω τον βαθμό, υπέστη τρίτη συνεχόμενη ήττα (3-2) και συμπλήρωσε έξι ματς δίχως νίκη. Απίστευτη καθίζηση για την πάλαι ποτέ κραταιά ομάδα από το Τροντχάιμ που ακροβατεί στα όρια της ζώνης των πλέι άουτ για την παραμονή! Νοκ άουτ ο μέσος Σκιέλμπρεντ και οι επιθετικοί Σέτερ, Θόρβαλντσον και Χόλσε.

Η Χάουγκεσουντ είναι μια ομάδα με συγκριτικά υψηλό μπάτζετ, στόχο θέση στην οκτάδα, αλλά στο ξεκίνημα λειτουργεί υποτονικά. Καλή εμφάνιση έκανε κόντρα στην Βαλερένγκα αλλά και πάλι υστέρησε στις λεπτομέρειες, ιδιαίτερα στην τελική πάσα και προσπάθεια και αρκέστηκε στον έναν βαθμό (1-1). Τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες την φέρνουν στα ίορια της ζώνης πλέι άουτ για την παραμονή στην κατηγορία. Πλήρης η αποστολή των «γλάρων»

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Κατήφορος δίχως τέλος για την Ρόζενμποργκ, αν δεν νικήσει ούτε σήμερα ας.. το κλείσει το μαγαζί. Πάντως ο άσος δεν φτάνει ούτε το 1,65 και θα περιμένουμε το live.

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Η Στρομσγκόντσετ ήταν άκρως ανταγωνιστική κόντρα στην ποιοτική πρωταθλήτρια Μόλντε αλλά και πάλι έμεινε με άδεια χέρι στις λεπτομέρειες (3-2). Η αμυντική λειτουργία αποτελεί το αδύναμο σημείο για την ομάδα από το Ντράμεν που παραπαίει στην ζώνη του υποβιβασμού ενώ ξεκίνησε την σεζόν με στόχο θέση στην εξάδα. Μόνο ένας πόντος ενεργητικό στα πέντε πιο πρόσφατα ματς, τα τρία εξ’ αυτών εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ. Σε δυσχερή θέση ο κόουτς Γιούργκεν Ίσνες που ανέλαβε φέτος τα ηνία.

Η Σάντεφιορντ δεν διαθέτει υψηλής ποιότητας και χρηματιστηριακής αξίας ρόστερ, αλλά οι παίκτες της παλεύουν σε κάθε ματς. Ακόμα καις την ήττα από την ποιοτικότερη Βίκινγκ το πάλεψαν ως το τέλος πριν τελικά χάσουν με 1-2. Οι «φαλαινοθήρες» αρέσκονται να κρατούν χαμηλά τον ρυθμό και τα σκορ. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μαχητικές αλλά και με εμφανείς αδυναμίες -κυρίως αμυντικά- οι δύο ομάδες, πάντως οι γηπεδούχοι είναι πιο ποιοτικοί και με ρίσκο θα τους ακολουθήσουμε (1,82)

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΤΡΟΜΣΟ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Η Τρόμσο σε αντίθεση με προηγούμενες σεζόν όπου στην έδρα της είχε χτίσει κάστρο και έπαιρνε μόνο νίκες, φέτος δυσκολεύεται πολύ να αξιοποιήσει αυτόν τον παράγοντα. Περισσότερες είναι οι νίκες στις αποστολές της, πρωτοφανές για την ιστορία των βόρειων. Κόντρα στην Μπόντο τουλάχιστον δεν θα έχουν το άγχος να τους εμποδίζει θα αγωνιστούν με προσοχή στην άμυνα. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under

Η Μπόντο «θύμωσε» για την περσινή σεζόν και την παράδοση του θρόνου και έχει επιστρέψει με την προοπτική να ανακτήσει τα ηνία με ρεκόρ. Θυμίζει το προ διετίας εξπρές που δημιούργησε αδιανόητες επιδόσεις σε επίθεση και συλλογή βαθμών. Αγωνίζεται φουλ επιθετικά, μόνος στόχος τα γκολ, κερδίζει ακόμα και αν είναι λίγο απρόσεκτη στα μετόπισθεν. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και over. Νοκ άουτ ο στόπερ Λόντε, ο μέσος Σάλτνες και ο επιθετικός Έσπεγιορντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Τρένο που δεν κάνει στάσεις η Μπόντο Γκλιμτ, λογικά θα περάσει και από αυτή τη δύσκολη έδρα (1,55).

Βαθμολογία -

16/05/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 19 7 6 1 0 18 5 13
2 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 12 6 4 0 2 12 11 1
3 Βίκινγκ Βίκινγκ 11 6 3 2 1 13 7 6
4 Μπραν Μπραν 11 7 3 2 2 11 7 4
5 Τρόμσο Τρόμσο 11 6 3 2 1 5 3 2
6 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 11 6 3 2 1 8 7 1
7 Μόλντε Μόλντε 10 7 3 1 3 14 9 5
8 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 9 6 2 3 1 5 4 1
9 Οντ Οντ 9 7 2 3 2 3 3 0
10 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 7 6 2 1 3 9 11 -2
11 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 6 6 1 3 2 6 5 1
12 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 6 7 1 3 3 6 10 -4
13 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 6 6 1 3 2 4 9 -5
14 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 6 6 2 0 4 10 16 -6
15 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 4 6 1 1 4 7 11 -4
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 1 7 0 1 6 0 13 -13
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr