Ποδόσφαιρο

Europa Conference League: Βασιλεία - Φιορεντίνα, για μια ακόμη υπέρβαση εκτός οι Βιόλα!

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 10:58

Η Βασιλεία έκανε τη μεγάλη έκπληξη μέσα στην Ιταλία κερδίζοντας με 1-2, και πλέον κρατάει τη τύχη στα χέρια της. 

Europa Conference League: Βασιλεία - Φιορεντίνα, για μια ακόμη υπέρβαση εκτός οι Βιόλα!

Α' Ματς: Φιορεντίνα - Βασιλεία 2-1

18/05/2023, (22:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 107

Τηλεοπτική μετάδοση: Cosmote Sport 7HD

Επαναληπτικός αγώνας για τους «4». Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση νίκης της Φιορεντίνα με 1 γκολ διαφορά στο 90λεπτο ακολουθεί παράταση και (αν χρειαστεί) η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον τελικό την Άλκμααρ ή τη Γουέστ Χαμ.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

Βασιλεία

Πήρε τεράστια νίκη με 2-1 στην Ιταλία κόντρα στη Φιορεντίνα στον πρώτο ημιτελικό. Έπαιξε πολύ έξυπνα, διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και έφτασε στη μεγάλη αυτή νίκη. Κλείδωσε αμυντικά τους Βιόλα, και χτύπησε τις αντεπιθέσεις. Πλέον κρατάει τη τύχη στα χέρια της και θέλει μέσα στην έδρα της να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Στο πρωτάθλημα διασύρθηκε με 6-1 από τη Σεν Γκάλεν εκτός έδρας, παίζοντας με πολλές αλλαγές στην εντεκάδα. Ο πρόεδρος Ντέγκεν εμφανίστηκε δυσαρεστημένος σε δηλώσεις με τις συνεχόμενες κακές εγχώριες εμφανίσεις. Πάντως, ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος με την ευρωπαϊκή πορεία και έχει εξαντλήσει τα εισιτήρια από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας. Τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε την πρόσληψη του Τίμο Σουλτς στην τεχνική ηγεσία, αναμένεται να καθίσει στον πάγκο από τη νέα αγωνιστική περίοδο και θα συνεχίσει μέχρι το τέλος της σεζόν με τον υπηρεσιακό Βόγκελ.

Αγωνιστικά νέα

Δύο προβλήματα για τον Βόγκελ, χάνει τον φουλ-μπακ Λόπεζ, πάντα απών ο βασικός στόπερ Κομάς. Εξάλλου δεν θα επιχειρήσει και αλλαγές στην ενδεκάδα.

Πιθανή ενδεκάδα

Hitz, Pelmard, Nuhu, Lang, Calafiori, Diouf, Xhaka, Burger, Ndoye, Augustin, Amdouni

Τα ματς του Europa League με 0% γκανιότα**

Φιορεντίνα

Δεν ήταν καλή στο πρώτο ματς και παρότι προηγήθηκε, υπέστη ήττα σοκ με 1-2 εντός. Γενικά δεν ήταν πειστική και φάνηκε με τον τρόπο που πατούσε στο γήπεδο. Βέβαια το σκορ δεν είναι απαγορευτικό και συνεχίζει να ελπίζει για πρόκριση. Θα τα δώσει όλα για να περάσει τον μεγάλο τελικό, εξάλλου μακριά από την έδρα της αποδίδει καλύτερα τη φετινή χρονιά. Πάντως με πειστική εμφάνιση έφτασε εύκολα στο 2-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι» επί της Ουντινέζε για το πρωτάθλημα. Πάντως η χρονιά είναι πετυχημένη σε γενικές γραμμές, αφού θα παίξει και τελικό κυπέλλου με την Ίντερ, αλλά παραμένει και σε ευρωπαϊκή τροχιά. Και η πόρτα για την επόμενη χρονιά στην Ευρώπη παραμένει ανοιχτή.

Αγωνιστικά νέα

Τραυματίας ο γκολκίπερ Σίριγκου. Επιστρέφει σε σχέση με το πρώτο ματς ο στόπερ Μιλένκοβιτς που ήταν τιμωρημένος.

Πιθανή ενδεκάδα

Terracciano, Dodô, Milenković, Igor, Biraghi, Amrabat, Castrovilli, González, Bonaventura, Ikoné, Cabral

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
4.75 3.85 1.64 2.15 1.62 1.44 2.57 1.64 2.07 2.2 1.21 1.15
Βασιλεία - Φιορεντίνα / Εκτίμηση

Εκτός έδρας η Φιορεντίνα δείχνει εξαιρετικό πρόσωπο. Το να πετύχει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο η Φιορεντίνα έχει 1.65, όσο και το διπλό δηλαδή. Το να σκοράρουν και οι δύο ομάδες πάλι 1.65 έχει. Πολύ μπερδεμένο σετ γενικά.

Βασιλεία – Φιορεντίνα 1:4.50 X:4.10 2:1.74

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr