Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Δανίας: Κοπεγχάγη - Άαλμποργκ, o μεγάλος τελικός!

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 11:28

Ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Δανίας, ανάμεσα σε Άαλμποργκ και Κοπεγχάγη. 

Κύπελλο Δανίας: Κοπεγχάγη - Άαλμποργκ, o μεγάλος τελικός!

18/05/2023, (18:00), Κωδ. ΟΠΑΠ: 933

Μονός τελικός στο γήπεδο της Κοπεγχάγης. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθεί παράταση και, εφόσον χρειαστεί, πέναλτι. Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί σε τελικό Κυπέλλου, το 2004, 2009 και 2014. Τις δύο πρώτες κέρδισε η Κοπεγχάγη, την τελευταία η Άαλμποργκ.

Κοπεγχάγη

Πέρασε στα ημιτελικά το εμπόδιο της Νόρντζελαντ, χάνοντας 3-2 στο α’ ματς εκτός έδρας, ενώ επικράτησε 5-3 στον επαναληπτικό. Στο πρωτάθλημα η ομάδα του Γιάκομπ Νέστρουπ πέρασε και πάλι στην κορυφή, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τη 2η Νόρντζελαντ, μετά τη νίκη στην έδρα της Μπρόντμπι με 3-1. Μεγάλη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση παρά τις απουσίες που αντιμετώπιζε. Απομένουν άλλα 3 ματς για το τέλος του πρωταθλήματος. Την ερχόμενη Κυριακή υποδέχεται την Όρχους.

Αγωνιστικά νέα

Διαθέσιμοι είναι οι αμυντικοί Κέβιν Ντικς και ο Ντένις Βάβρο (βασικός), που ήταν τιμωρημένοι στο πρωτάθλημα. Επιστρέφει ο βασικός μέσος Ντιόγκο Γκονσάλβες, που έχασε το τελευταίο. Τραυματίας ο βασικός φορ Αντρέας Κορνέλιους, που έχασε τα 5 τελευταία. Εκτός για καιρό οι βασικοί αμυντικοί Νικολάι Μπόιλεσεν και Νταβίτ Κοτσολάβα, ο βασικός μέσος Κάρλος Ζέκα και ο έτερος μέσος Ακινκούμι Αμού.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

Άαλμποργκ

Πέρασε στα ημιτελικά το εμπόδιο της Σίλκεμποργκ, με την οποία έφερε 2-2 στο πρώτο ματς εκτός έδρας, ενώ επικράτησε 4-1 στον επαναληπτικό. Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, η ομάδα του Όσκαρ Χίλιεμαρκ έφυγε με 1 πόντο από το Όντενσε, αποσπώντας ισοπαλία 1-1, μετά από καλή εμφάνιση. Δέχθηκε πρώτη το γκολ αλλά βρήκε την απάντηση στο 2ο μέρος του παιχνιδιού και έτσι παρέμεινε μέχρι το τέλος. Έτσι, κατάφερε να βγει από την επικίνδυνη ζώνη μετά από πολύ καιρό, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από την ισόβαθμη Χόρσενς. Επέκτεινε μέχρι το 207 ο κόουτς Χίλιεμαρκ.

Αγωνιστικά νέα

Αμφίβολος είναι ο βασικός φορ Άλαν Σόουζα, που έχασε το τελευταίο, όπως και ο αναπληρωματικός μέσος Γιέπε Πέντερσεν, που έχασε τα τελευταία ματς. Εκτός πάλι ο βασικός αμυντικός Πόουλσεν και για καιρό ο βασικός αμυντικός Κρίστοφερ Πάλεσεν, που υποβλήθηκε σε επέμβαση.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.61 3.75 4.85 2 1.71 1.4 2.75 1.68 2.02 1.16 1.22 2.15
Κοπεγχάγη - Άαλμποργκ / Εκτίμηση

Ανώτερη ομάδα η Κοπεγχάγη που μπορεί να κατακτήσει το κύπελλο και να ντουμπλάρει τα τρόπαια με το πρωτάθλημα. Θα το παλέψει πάντως η Άαλμποργκ, αλλά και πάλι θα πρέπει να κάνει υπέρβαση. Πάμε με τη νίκη της Κοπεγχάγης σε συνδυασμό τα over 1.5 γκολ που δίνεται σε απόδοση 1.91.

Τα ματς του Europa League με 0% γκανιότα**

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr