Ποδόσφαιρο

Β’ Ιταλίας: Φινάλε με δύο «διπλά»

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 - 01:22

Φινάλε στην κανονική περίοδο, δελεαστικά τα «διπλά» των Βενέτσια και Άσκολι.

Β’ Ιταλίας: Φινάλε με δύο «διπλά»

Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας στην Β' Ιταλίας αναμένεται να είναι συναρπαστική.

ΚΟΖΕΝΤΣΑ-ΚΑΛΙΑΡΙ

Η Κοζέντσα έκανε ιδανικό ξεκίνημα με την Ασκολι, αλλά δεν έγραψε το 2-0 (24') όταν είχε την ευκαιρία και μετά την ισοφάριση το ματς ήταν ισορροπημένο, γλίτωσε από το δοκάρι στο 85ο λεπτό. Με αρνητικό σερί 0-4-2, δεδομένη η βελτίωσή της, εσχάτως, όμως, δεν την πιστοποιεί. Σώζεται με νίκη, ήττα της Τσιταντέλα ή μη ήττα της Τερνάνα, «Χ» της Τσιταντέλα και κάλυψη 11 γκολ. Λοιγκά την περιμένουν τα πλέι άουτ. Τιμωρημένοι οι Βάισανεν (α. 27/1), Νάστι (ε. 25.4), εξέτισε ο Καλό (μ. 23/0). Εκτός οι Σάρατε (ε. 3/0), Ριτζόνε (α. 27/2).

Η Κάλιαρι μπήκε νωθρά στο ματς με την Παλέρμο, δέχθηκε το γκολ νωρίς, γλίτωσε το 2-0 (23') και ισοφάρισε άμεσα, για να το γυρίσει στην επανάληψη και να πάρει την οριακά δίκαιη νίκη. Τρίτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι, θα παίξει στα πλέι οφ. Τερματίζει στην τετράδα (γλιτώνει γύρο) με νίκη και μη νίκη των Σουντιρόλ, Πάρμα. Αρκεί η ισοπαλία αν χάσουν Πάρμα και Σουντιρόλ. Εξέτισε ο Αλτάρε (α. 25/1), εκτός οι Φάλκο (μ. 14/0), Καπραντόσι (α. 16/0), δεν αναφέρθηκαν απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το κίνητρο είναι στα ύψη και στις δύο πλευρές, λογικά θα σκοράρουν αμφότερες.

ΜΟΝΤΕΝΑ-ΣΟΥΝΤΙΡΟΛ

Η Μόντενα μπήκε δυνατά στο Μπενεβέντο, προηγήθηκε με ωραιότατη συνεργασία, ωστόσο στα μετόπισθεν είχε πρόβλημα, δέχθηκε γρήγορα την ανατροπή και εν τέλει έμεινε με άδεια χέρια σε ματς που μπορούσε να καταλήξει οπουδήποτε. Δεν έχει νίκη σε πέντε ματς (0-3-2), δεν μπορεί να παίξει στα πλέι οφ, η χρονιά τελείωσε επί της ουσίας και ζητείται αντικαταστάτης του τεχνικού Ατίλιο Τεσέρ. Τιμωρημένος ο Τσιταντίνι (α. 18/0), εκτός σταθερά οι Πόλι (μ. 11/0), Μπατιστέλα (μ. 4/0), λογικά έτοιμος ο Πανάντα (μ. 10/0).

Η Σουντιρόλ ενεπλάκη σε ισορροπημένο ματς με την Τσιταντέλα, μετά το γκολ που δέχθηκε πήρε τα πάνω της, ισοφάρισε με εξαιρετική προσπάθεια του Οντόγκβου, ενώ άγγιξε το 2-1 στο 89'. Δεν χάνει στα τελευταία τέσσερα (1-3-0), οι νεοφώτιστοι παίζουν στα πλέι οφ και αυτό είναι υπέρβαση. Μπαίνουν στην τετράδα (γλιτώνουν γύρο) με νίκη. Αν φέρουν ισοπαλία, θέλουν μη νίκη των Πάρμα, Κάλιαρι, με ήττα χρειάζονται ήττα της Κάλιαρι και μη νίκη της Πάρμα ή «Χ» και των δύο. Εξέτισε ο Καζιράγκι (μ. 31/2, 6 ασίστ), εκτός ο Τσέλι (α. 15/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι έχουν φαινομενικά τον πρώτο λόγο, πιθανότατα δεν… αγγίζεται το ματς.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

ΠΑΛΕΡΜΟ-ΜΠΡΕΣΙΑ

Η Παλέρμο προηγήθηκε στο Κάλιαρι, άγγιξε το 2-0 (23'), δεν το έκανε, ισοφαρίστηκε άμεσα και η αγωνιστική άνοδος του αντιπάλου την άφησε με άδεια χέρια. Τέλος το αήττητο σερί 1-2-0. Παίζει στα πλέι οφ με νίκη. Με «Χ», θέλει μη νίκη των Πίζα, Κόμο και «Χ» στο Ρετζίνα – Ασκολι. Με ήττα, θέλει μη νίκη των Πίζα, Κόμο, νίκη της Μόντενα και «Χ» στο Ρετζίνα – Ασκολι. Τιμωρημένος ο Μαρκόνι (α. 29/3), εξέτισε ο Μπρουνόρι (ε. 35/16, 3 ασίστ). Εκτός οι Λαντσίνι (α. 3/0), Ντι Μαριάνο (ε. 27/4), Ελία (μ.-ε. 10/3), δύσκολα ο Μασάντζελο (α. 4/0).

Η Μπρέσια δεν έπιασε σπουδαία απόδοση με την Πίζα, ωστόσο προηγήθηκε και είχε τη δυνατότητα να πάρει τη νίκη, για να ισοφαριστεί σε κρίσιμο σημείο. Σώζεται με νίκη, μη νίκη της Κοζέντσα και ήττα της Τσιταντέλα και με την τελευταία να καλύψει 10 γκολ! Το σίγουρο είναι ότι δεν θυμίζει το... ναυάγιο του μεγαλύτερου μέρους της σεζόν. Εκτός οι Κεφ (α. 1/0), Νουάμα (μ. 6/0), Μπερτανιόλι (μ. 13/1), Λιστκόφσκι (ε. 11/1), Πάτσε (α. 4/0), δύσκολα οι Βιβιάνι (μ. 14/0), Παπέτι (α. 20/0), Γκαλάτσι (μ. 27/2, 4 ασίστ), Τζάλοου (ε. 21/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σπουδαίο ματς στη Σικελία, αρκούμαστε στο γκολ εκατέρωθεν.

ΠΑΡΜΑ-ΒΕΝΕΤΣΙΑ

Η Πάρμα ενεπλάκη σε εξαιρετικό ματς απέναντι στη Σπαλ, με τις άμυνες επί της ουσίας να είναι απούσες. Αποδείχθηκε πιο τυχερή και πανηγύρισε τη νίκη, με την οποία πιστοποιεί το ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση (5-2-0). Θα παίξει στα πλέι οφ σε κάθε περίπτωση. Μπαίνει στην τετράδα (γλιτώνει γύρο) με νίκη και μη νίκη της Σουντιρόλ, δεν κρατάει την τύχη της στα χέρια της. Εκτός οι Ανσάλντι (α. 21/1, 2 ασίστ), Βαλέντι (α. 24/1), Σιτς (ε. 2/0), δύσκολα οι Ενό (μ. 13/0), Ζαγαρίτης (α. 13/0), Μπουφόν (τ. 16 συμ.).

Η Βενέτσια μπήκε... πετώντας με την Περούτζια, προηγήθηκε 3-0, στο τελευταίο ημίωρο σκεφτόταν ήδη τις επόμενες υποχρεώσεις και τα... χρειάστηκε. Με σερί 4-1-0, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση η ομάδα του Πάολο Βανόλι (στην εξέδρα). Παίζει στα πλέι οφ με νίκη. Με «Χ», «αντέχει» μόνο ένα από τα εξής: 1. Νίκη της Παλέρμο, 2. Νίκη της Πίζα, 3. Νικητή στο Ρετζίνα – Ασκολι. Με ήττα, ισχύει ό,τι με «Χ», συν μη νίκη της Κόμο. Τιμωρημένος ο Χριστόφ (α. 11/0), εξέτισε ο Γιόνσεν (ε. 32/3, 5 ασίστ), εκτός οι Γιάγιαλο (μ. 7/0), Μπεγκέτο (α. 2/0), Ρένταν (ε.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονται σε εκρηκτική κατάσταση, μπορούν ακόμη μία νίκη.

ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ-ΜΠΕΝΕΒΕΝΤΟ

Η Περούτζια «έχασε την μπάλα» στο μεγαλύτερο διάστημα του εκτός έδρας ματς με τη Βενέτσια, μετά το 3-0 έδειχνε... θαμμένη, ωστόσο βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει με δύο τέρματα και λίγο έλειψε να πάρει ανέλπιστο βαθμό. Με σερί 0-3-5, βρίσκεται σε δεινή θέση. Παίζει στα πλέι άουτ με νίκη και ήττα της Μπρέσια, κάθε άλλο σενάριο τη στέλνει στη Γ' Ιταλίας. Τιμωρημένος ο Κασασόλα (μ. 35/9, 4 ασίστ), εξέτισε ο Ολιβιέρι (ε. 24/2). Εκτός οι Φουρλάν (τ. 6 συμ.), Ρόζι (α. 15/0, 2 ασίστ), Στρούνα (α. 14/0), Ντελ’ Ορκο (α. 21/0), Βούλικιτς (α. 6/0).

Η Μπενεβέντο βρέθηκε να κυνηγάει τη Μόντενα στο σκορ, ωστόσο απάντησε με δύο γκολ και ανατροπή πριν από την ανάπαυλα, για να κρατήσει τη νίκη, σε ένα ματς με πλήθος καλών ευκαιριών. Με 2-8-9 στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, η ομάδα του Αντρέα Αγκοστινέλι είχε απόλυτα προβληματική παρουσία, υποβιβάστηκε και μαθηματικά. Τιμωρημένος ο Λετίτσια (α. 27/0), εξέτισε ο Σκιαταρέλα (μ. 27/0). Εκτός ο Βόκιτς (μ. 2/0), δύσκολα οι Ακάμπορα (μ. 29/4), Λα Γκούμινα (ε. 27/3), Σίμι (ε. 22/0), Καπελίνι (α. 19/1), Κάρφορα (μ. 8/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Περούτζια αναμένεται να κάνει το χρέος της, άγνωστο αν αυτό θα είναι αρκετό.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

ΠΙΖΑ-ΣΠΑΛ

Η Πίζα δεν έπεισε στην Μπρέσια και παρά το ότι περιόρισε την αντίπαλο, βρέθηκε σε ρόλο κυνηγού, για να αντιδράσει επιτυχώς και να πάρει έστω την ισοπαλία. Αρνητικό σερί 0-2-5, «αγνώριστη» το τελευταίο δίμηνο. Παίζει στα πλέι οφ με νίκη, μη νίκη της Παλέρμο και ήττα της Βενέτσια. Τα καταφέρνει και με νίκη της Παλέρμο, «Χ» της Βενέτσια, αρκεί να λήξει «Χ» και το Ρετζίνα – Ασκολι. Τιμωρημένοι οι Μάριν (μ. 33/1), Μόρουτσαν (μ. 35/6, 8 ασίστ), Μαζούτσι (ε. 23/6, 2 ασίστ), το παλεύουν οι Εστέβες (α. 23/0) και Τουρέ (μ. 29/3).

Η Σπαλ μπήκε αποφασισμένη να δώσει και την... ψυχή της στο ντέρμπι με την Πάρμα, δεν είχε κακή παρουσία. Έβγαλε πολλές και καλές ευκαιρίες, το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλο, εν τέλει έμεινε με άδεια χέρια. Δεν έχει νίκη στα τελευταία πέντε (0-3-2), υποβιβάστηκε και μαθηματικά, η αμερικανική διοίκηση εγγυάται το μέλλον, αν και δεν είναι απόλυτα πειστική. Διεθνείς υποχρεώσεις έχει ο Πράτι (μ. 20/2), εκτός οι Βαλτζανία (μ. 21/0), Ναϊνγκολάν (μ. 10/1), αμφίβολοι δίνονται οι Μούρτζα (μ. 17/0), Τριπαλντέλι (α. 22/0, 2 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: «Δεν βλέπονται» οι δύο ομάδες, το κίνητρο λέει έδρα.

ΡΕΤΖΙΝΑ-ΑΣΚΟΛΙ

Η Ρετζίνα είχε ευκαιρίες στο Μπάρι, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε, δέχθηκε γκολ σε κρίσιμο σημείο, πιέστηκε και έμεινε με άδεια χέρια. Την παραμονή του ματς έμαθε ότι το «-7» έγινε «-5», τη βοηθάει. Παίζει στα πλέι οφ με νίκη και μη νίκη δύο εκ των Βενέτσια, Παλέρμο, Πίζα. Με «Χ», θέλει ήττα της Παλέρμο και μη νίκη των Πίζα, Μόντενα, Κόμο. Τιμωρημένοι οι Κρίζετιγκ (μ. 29/1), Μενέζ (ε. 33/5, 3 ασίστ), Τσιόνεκ (α. 31/0), εξέτισε ο Μάιερ (μ. 30/1, 3 ασίστ), διεθνής ο Μποντό (μ. 3/0), εκτός οι Ομπι (μ. 1/0), Τσιτσερέλι (ε. 29/0), δύσκολα ο Γκόρι (ε. 33/3).

Η Ασκολι δέχθηκε γκολ από την Κοζέντσα στην πρώτη φάση του ματς, γλίτωσε το 2-0 (24'), ισοφάρισε σχετικά γρήγορα και το ματς ήταν ισορροπημένο, είχε δοκάρι στο 85', μπορούσε τη νίκη. Προέρχεται από τέσσερα διαδοχικά G/G και παλεύει για τα πλέι οφ. Παίζει σ' αυτά με νίκη και μη νίκη δύο εκ των Βενέτσια, Παλέρμο, Πίζα. «Αντέχει» νίκη των Παλέρμο, Πίζα, αρκεί να φέρει «Χ» η Βενέτσια. Εξέτισε ο Κολόκολο (μ. 35/4, 6 ασίστ), διεθνείς υποχρεώσεις ο Τζοβάνε (μ. 22/0), με πρόβλημα οι Τσιτσιρέτι (ε. 13/2), Φαλτσεράνο (μ. 22/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σούπερ ματς στην Καλαβρία, η έφεση στην αντεπίθεση προσφέρει στην Άσκολι τη δυνατότητα νίκης.

ΤΕΡΝΑΝΑ-ΦΡΟΖΙΝΟΝΕ

Η Τερνάνα άνοιξε το σκορ στο Κόμο, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάκιστη και δέχθηκε τρία γκολ σε ένα τέταρτο, εν τη βοήθησε το ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 68'. Τέταρτη διαδοχική αποτυχία για την ομάδα του Κριστιάνο Λουκαρέλι, μπλέκει στα πλέι άουτ μόνο στο ακραίο σενάριο ήττας, νίκης των Τσιταντέλα, Κοζέντσα και κάλυψης διαφοράς 8 τερμάτων από την τελευταία. Τιμωρημένος ο Αγκάτσι (μ. 28/0, 2 ασίστ), εξέτισαν οι Σόρενσεν (α. 33/1), Σ. Ντιακιτέ (α. 31/1), εκτός ο σημαντικός Μαντοβάνι (α. 30/1).

Η Φροζινόνε μπήκε υποτονικά στο ματς με την Τζένοα, από νωρίς πίσω στο σκορ, το κομβικό σημείο του ματς ήταν ότι έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 27' και στην επόμενη φάση ισοφάρισε. Τρίτη διαδοχική νίκη για τα «καναρίνια» του Φάμπιο Γκρόσο, όχι μόνο εξασφάλισαν την άνοδο, αλλά σφράγισαν και την πρωτιά, δίχως να έχουν το ρόστερ της Τζένοα. Εκτός οι Μουλατιέρι (ε. 29/12, 4 ασίστ), Ογιόνο (α. 13/0, 2 ασίστ), Λούλιτς (μ. 20/0), αμφίβολοι οι Φραμπότα (α. 22/0, 3 ασίστ), Ραβανέλι (α. 24/0), Μπότσιτς (ε. 12/0), Μπορέλι (ε. 22/6).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Με αλλαγές αναμένονται οι φιλοξενούμενοι, λογικά δεν χάνει η Τερνάνα.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

ΤΖΕΝΟΑ-ΜΠΑΡΙ

Η Τζένοα έκανε καλό ξεκίνημα στην έδρα της πρωτοπόρου Φροζινόνε, βρήκε γκολ στο πρώτο τέταρτο, αλλά στο 27' έμεινε με 10 παίκτες, στην επόμενη φάση δέχθηκε το γκολ και από εκεί και πέρα όσο και να προσπάθησε, δεν μπορούσε να αποφύγει την ήττα. Πρώτη ήττα έπειτα από 13 ματς (9-4-0), το σημαντικό είναι ότι επιστρέφει άμεσα στην Α' (ενώ πέφτει η Σαμπντόρια!). Τιμωρημένος ο Μπάνι (α. 33/2, 2 ασίστ), διεθνής ο Ματούρο (α. 2/0), με πρόβλημα οι Τσίμπορα (α. 3/0), Χαπς (α. 5/0), Κρίσιτο (α. 15/0), Πάγιατς (α. 10/0), εκτός ομάδας ο Πορτανόβα (μ. 12/0).

Η Μπάρι δεν έπιασε σπουδαία απόδοση στο εντός έδρας ματς με τη Ρετζίνα, αλλά γλίτωσε το γκολ στις ευκαιρίες του αντιπάλου και ένα γκολ σε κομβικό σημείο ήταν αρκετό για να πάρει τη νίκη. Με εξαιρετικό σερί 4-3-0, ετοιμάζεται για τη διαδικασία των πλέι οφ, γνωρίζοντας ότι θα τερματίσει 3η, οπότε γλιτώνει τον πρώτο γύρο και μάλιστα έχει εξασφαλισμένη τη ρεβάνς στην έδρα της τόσο στα ημιτελικά, όσο και στον τελικό (αν περάσει). Τιμωρημένος ο Μαΐτα (μ. 32/1, 2 ασίστ), χτύπησε και λείπει ο σημαντικός Πουτσίνο (α. 34/0, 3 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδεχομένως με αλλαγές αμφότερες οι ομάδες, δεν βγαίνει άκρη.

ΤΣΙΤΑΝΤΕΛΑ-ΚΟΜΟ

Η Τσιταντέλα προηγήθηκε της Σουντιρόλ, δίκαιο το 1-1, κινδύνευσε με ήττα (89'). Μίνι σερί 1-2-0 για την ομάδα του Έντι Γκορίνι. Σώζεται με νίκη, με «Χ» παίζει στα πλέι άουτ με μη ήττα της Τερνάνα, νίκη της Κοζέντσα και κάλυψη 11 τερμάτων. Με ήττα θέλει μη νίκη της Κοζέντσα ή μη νίκη της Μπρέσια με κάλυψη 10 τερμάτων. Τιμωρημένοι οι Καστράτι (τ. 36 συμ.), Περτικόνε (α. 23/0), εξέτισε ο Ντοναρούμα (α. 20/0). Διεθνής ο Αμπροζίνο (ε. 14/1, 2 ασίστ), εκτός ο Μπαλντίνι (ε. 6/2), δύσκολα οι Φράρε (α. 28/0), Ασένσιο (ε. 17/2), Εμπαλό (ε. 18/0).

Η Κόμο «βραχυκύκλωσε» με το γκολ της Τερνάνα μετά το πρώτο ημίωρο, αλλά τη βοήθησε η ανάπαυλα. Αποφασισμένη στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, βρήκε τρία γκολ σε ένα τέταρτο, τη βοήθησε και η αποβολή αντιπάλου στο 68'. Επιτυχία έπειτα από έξι ματς (0-4-2), παίζει στα πλέι οφ με νίκη, μη νίκη των Πίζα, Παλέρμο και «Χ» στο Ρετζίνα – Ασκολι. Δεν υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να τερματίσει στην πρώτη οκτάδα. Εκτός δράσης εδώ και καιρό οι Σολίνι (α. 8/0), Πιερότσι (α. 3/0), Κέριγκαν (ε. 4/1), δύσκολα ο Μπαζέλι (μ. 18/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι γηπεδούχοι γλιτώνουν την ήττα, δεν προκύπτει ευκαιρία.

Βαθμολογία -

19/05/2023Serie B: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φροζινόνε Φροζινόνε 77 37 23 8 6 60 24 36
2 Τζένοα Τζένοα 70 37 20 11 6 49 25 24
3 Μπάρι 1908 Μπάρι 1908 65 37 17 14 6 55 33 22
4 Σουντιρόλ Σουντιρόλ 58 37 14 16 7 37 32 5
5 Πάρμα Πάρμα 57 37 16 10 11 46 38 8
6 Κάλιαρι Κάλιαρι 57 37 14 15 8 49 34 15
7 Βενέτσια Βενέτσια 49 37 13 10 14 50 48 2
8 Παλέρμο Παλέρμο 48 37 11 15 11 46 47 -1
9 Πίζα Πίζα 47 37 11 14 12 47 40 7
10 Ρετζίνα 1914 Ρετζίνα 1914 47 37 16 4 17 48 45 3
11 Άσκολι Άσκολι 47 37 12 11 14 40 46 -6
12 Κόμο Κόμο 46 37 10 16 11 47 48 -1
13 Μόντενα Μόντενα 45 37 12 9 16 45 52 -7
14 Τερνάνα Τερνάνα 43 37 11 10 16 35 49 -14
15 Τσιταντέλα Τσιταντέλα 42 37 9 15 13 34 45 -11
16 Κοζέντσα Κάλτσιο Κοζέντσα Κάλτσιο 40 37 9 13 15 30 52 -22
17 Μπρέσια Μπρέσια 39 37 9 12 16 34 55 -21
18 Περούτζια Περούτζια 36 37 9 9 19 37 50 -13
19 Σπαλ Σπαλ 35 37 7 14 16 39 50 -11
20 Μπενεβέντο Μπενεβέντο 35 37 7 14 16 31 46 -15
Promotion
Promotion Play-off
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr