Ποδόσφαιρο

A’ Ολλανδίας: Τα φαβορί και η «μάχη» στην ουρά!

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 - 00:50

Προτελευταία στροφή στην Eredivisie και το ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομάδες που παλεύουν για το πλασάρισμα στην 8η θέση και την αποφυγή του υποβιβασμού.

A’ Ολλανδίας: Τα φαβορί και η «μάχη» στην ουρά!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Ολλανδίας.

ΑΓΙΑΞ – ΟΥΤΡΕΧΤΗ

Πιο εύκολα από ότι μαρτυρά το τελικό σκορ, ο Αγιαξ επικράτησε της Γκρόνινγκεν σε ματς που διεξήχθη σε δύο… δύσεις (διεκόπη την Κυριακή στο 11’ και ολοκληρώθηκε την Τρίτη λόγω επεισοδίων). Η ομάδα του Χάιτινχα διατήρησε έτσι το +2 από την Αλκιμααρ στην μάχη της 3η θέσης που δεν αρκεί βέβαια στους απαιτητικούς οπαδούς των Αμστερντάμερς.

Η Δουβίκας αστόχησε σε πέναλτι αλλά δεν… πτοηθηκε, άνοιξε το σκορ και τον δρόμο για τη νίκη της Ουτρέχτης. Έχει βρει για τα καλά ρυθμό, μετρά τέσσερις νίκες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (μοναδική ήττα από τη Φέγενορντ) και δείχνει να βρίσκει φόρμα σε ιδανικό σημείο καθώς θα αγωνιστεί στα πλέι οφ για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Over και τα πέντε τελευταία εκτός έδρας ματς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ο Αγιαξ δεν… αντέχει να κεράσει κι άλλη απογοήτευση τους φίλους του αλλά φέτος δεν πείθει για να τον εμπιστευθούμε σε τόσο χαμηλή τιμή. Θα προτιμήσουμε το αμφίτερμα (1.75).

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

ΕΜΕΝ – ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ

Αποκρουστική εμφάνιση από την Εμεν που παραδόθηκε στις ορέξεις της Αλκμααρ έχοντας… προλάβει να δεχτεί πέντε γκολ στο εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο. Τρίτη ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές για την ομάδα του Ντικ Λουκίν που είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο καθώς βρίσκεται στο -1 από την παραμονή. Over τα πέντε από τα έξι τελευταία.

Μεθυσμένη πολιτεία είναι το Ρότερνταμ καθώς το καμάρι της πόλης μετά την άνετη επικράτηση επί της Γκο Αχέντ Ιγκλς κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο. Η Φέγενορντ πανηγύρισε τον 16ο τίτλο της ιστορίας της και τον πρώτο από το 2017 και άπαντες πλέον κοιτάζουν την επόμενη ημέρα. Ο «αρχιτέκτονας» Αρνε Σλοτ βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών αγγλικών ομάδων και η παραμονή του αποτελεί το απόλυτο στοίχημα για την διοίκηση.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες, με το κίνητρο να είναι με την πλευρά των γηπεδούχων. Θα προτιμήσουμε τον συνδυασμό γκολ/γκολ με over (1.90).

ΕΞΕΛΣΙΟΡ – ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΣΙΤ.

Η Εξέλσιορ παρουσιάστηκε απρόσμενα ανταγωνιστική αμυντικά και παρότι επιθετικά δεν απείλησε, κατάφερε να τσιμπήσει έναν πολύτιμο βαθμό στο Χέρενφεν. Παρότι έχει περιοριστεί σε μόλις μια νίκη στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, ορίζει την μοίρα της για την παραμονή και με δύο στο δύο στο φινάλε, εξασφαλίζει την σωτηρία της.

Με τις εντυπώσεις επέστρεψε η Φορτούνα από το Αϊντχόφεν καθώς αν και έβαλε δύσκολα στην ομάδα του Ρουντ φαν Νιστελρόι, λύγισε με γκολ στα τελευταία λεπτά. Τέταρτη ήττα στα πέντε τελευταία ματς για τους Λίμπουρχερς που έχουν πλέον ξεμείνει από στόχους στο φινάλε της σεζόν. Στα 2-3 γκολ κρίθηκαν και τα τέσσερα τελευταία ματς.

EKTIMHΣΗ: Μονόπλευρο κρίνεται το κίνητρο και έτσι ο άσος έχει υποχωρήσει τις τελευταίες ώρες και προσφέρεται σε αδιάφορη τιμή. Θα προτιμήσουμε τα 2-3 γκολ.

ΓΚΟ ΑΧΕΝΤ ΙΓΚΛΣ – ΦΟΛΕΝΤΑΜ

Η Γκο Αχεντ Ιγκλς δεν κατάφερε να χαλάσει το πάρτι τίτλου της Φέγενορντ, είχε δεχτεί δύο τέρματα πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο και μοιραία επέστρεψε με άδεια χέρια από το Ρότερνταμ. Η πρώτη ήττα μετά από τρεις αγωνιστικές «φρέναρε» τις ρεαλιστικές ελπίδες να προλάβει την 8η θέση, καθώς χρειάζεται δύο στα δύο και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Σπουδαία επιτυχία για την Φόλενταμ που με ανατροπή επικράτησε της Σπάρτα Ρότερνταμ και πραγματοποίησε καθοριστικό βήμα για την παραμονή. Η ομάδα του Βιμ Γιονκ ξέφυγε στο +5 από την 16η θέση και ορίζει την μοίρα της δύο στροφές πριν το φινάλε κόντρα μάλιστα στα προγνωστικά. Συμπλήρωσε εννέα ματς χωρίς διπλό (0-1-8).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς ουσιαστικό κινητρο οι γηπεδούχοι που παλεύουν πάντως όλα τα εντός έδρας ματς. Η Φόλενταμ παλεύει, αλλά χάνεται εκτός έδρας. Θα το αφήσουμε στην ησυχία του.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

ΝΑΪΜΕΓΚΕΝ – ΑΛΚΜΑΑΡ

Η Ναϊμέγκεν παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου κόντρα στην Τβέντε και επέστρεψε με άδεια χέρια από το Ενσέντε. Στο φινάλε της σεζόν δείχνει να ξεμένει από δυνάμεις (τέσσερις ήττες στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές) και πλέον χρειάζεται δύο στα δύο και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να προλάβει την 8η θέση. Γκολ/γκολ με over και τα τέσσερα τελευταία ματς.

Πάρτι για την Αλκμααρ που εκμεταλλεύτηκε κάθε αμυντική αφέλεια της Εμεν και σκοράροντας πέντε φορές στο καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο, έφθασε άνετα στο επιβλητικό τρίποντο. Με δέκα βαθμούς από την τελευταία τετράδα αγώνων συνεχίζει την καταδίωξη του Αγιαξ στην μάχη της 3ης θέσης, όσο παλεύει για την ευρωπαϊκή διάκριση καθώς την Πέμπτη υποδέχτηκε την Γουεστ Χαμ για τα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ναϊμέγκεν ρίχνει το τελευταίο χαρτί για να προλάβει την 8η θέση ενώ η Αλκμααρ κουβαλά κούραση από ευρωπαϊκό ματς. Θα ρισκάρουμε σε 1Χ στο 1.95.

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ – ΧΕΡΕΝΦΕΝ

Αποστολή εξετελέσθη για την Αϊντχόφεν που έστω και δύσκολα, με ανατροπή και γκολ στα τελευταία λεπτά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Φορτούνα Σιτάρντ. Με έξι σερί νίκες έχει «κλειδώσει» ουσιαστικά την 2η θέση και με νέο τρίποντο εξασφαλίζει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. No Goal τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς.

Η Χέρενφεν παρουσιάστηκε φλύαρη, μονότονη και χωρίς ενέργεια κόντρα στην Εξέλσιορ και μοιραία περιορίστηκε στην ισοπαλία. Έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει στην μάχη της 8ης θέσης, έχει και απαιτητικό πρόγραμμα στα δύο τελευταία ματς. Over τα πέντε από τα επτά τελευταία ματς, εξέτισε ο βασικός στόπερ φαν Ότελε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε εντυπωσιακή κατάσταση η Αϊντχόφεν που με νίκη εξασφαλίζει την δεύτερη θέση. Συνδυάζουμε τον άσο με over στο 1.90.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΣΠΑΡΤΑ ΡΟΤ. – ΚΑΜΠΟΥΡ

Το καλό πρώτο ημίχρονο δεν είχε ανάλογη συνέχεια για την Σπάρτα που στην επανάληψη έπαιξε με τον χρόνο και το πλήρωσε στις καθυστερήσεις στο Φόλενταμ. Για πρώτη φορά από τον Αύγουστο μετρά δύο σερί ήττες, αλλά το ζύγι κρίνεται θετικό καθώς για δεύτερη σερί χρονιά θα αγωνιστεί στα πλέι οφ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Over τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς.

Η Καμπούρ απείλησε πρώτη στο Αρνεμ, άξιζε γκολ αλλά μετά το 1-0 της Φιτέσε κατέρρευσε και μοιραία επέστρεψε με άδεια χέρια. Έχει ξεμείνει από κουράγια, μετρά οκτώ σερί ήττες ενώ δεν έχει καν σκοράρει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές. Έχει υποβιβαστεί εδώ και τρεις αγωνιστικές και μοιραία τα δύο τελευταία ματς φαντάζουν αγγαρεία. Μετρά πέντε σερί no goal.

EKTIMHΣΗ: Βίοι αντίθετοι για τις δύο ομάδες καθώς οι γηπεδούχοι είναι ήδη επιτυχημένοι ενώ η Καμπούρ τα έχει… παρατήσει. Παίζεται ο άσος από το πρώτο ημίχρονο.

ΦΙΤΕΣΕ – ΓΚΡΟΝΙΝΓΚΕΝ

Κομβική νίκη για την Φιτέσε που σε πέντε λεπτά σκόραρε δις και επικράτησε της «καταδικασμένης» Καμπούρ. Οι Αρνεμερς στάθηκαν στο… ύψος τους και με τρεις νίκες από τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές κλείδωσαν ουσιαστικά την παραμονή και χρειάζονται έναν βαθμό στα δύο τελευταία ματς για την μαθηματική επικύρωση της σωτηρίας. Under τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς.

Η Γκρόνινγκεν παρουσιάστηκε ανταγωνιστική αλλά δεν κατάφερε να αναστατώσει τον Αγιαξ σε ματς που διεξήχθη σε δύο… δόσεις (διεκόπη την Κυριακή στο 11’ και ολοκληρώθηκε την Τρίτη λόγω επεισοδίων). Οι βόρειοι έχουν ξεμείνει από κουράγια, έχοντας αποκομίσει μόλις έναν βαθμό στις εννέα τελευταίες αγωνιστικές, αποχαιρετώντας την κατηγορία μετά από 23 χρόνια συνεχούς παρουσίας!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φιτέσε έχει αγγίξει την παραμονή ενώ η Γκρόνινγκεν έχει ξεμείνει από κουράγια. Αδιάφορος πάντως ο άσος θα προτιμήσουμε το γκολ/γκολ (1.82).

Βαθμολογία -

19/05/2023Eredivisie
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φέγενορντ Φέγενορντ 79 32 24 7 1 78 28 50
2 Αϊντχόφεν Αϊντχόφεν 71 32 22 5 5 84 36 48
3 Άγιαξ Άγιαξ 66 32 19 9 4 82 34 48
4 Άλκμααρ Άλκμααρ 64 32 19 7 6 64 33 31
5 Τβέντε Τβέντε 58 32 16 10 6 58 26 32
6 Σπάρτα Ρότερνταμ Σπάρτα Ρότερνταμ 53 32 15 8 9 51 36 15
7 Ουτρέχτη Ουτρέχτη 51 32 14 9 9 51 45 6
8 Χέρενφεν Χέρενφεν 42 32 11 9 12 39 47 -8
9 Βααλβάικ Βααλβάικ 41 32 11 8 13 50 55 -5
10 Ναϊμέγκεν Ναϊμέγκεν 38 32 8 14 10 41 41 0
11 Γκόου Αχέντ Ιγκλς Γκόου Αχέντ Ιγκλς 37 32 9 10 13 43 54 -11
12 Φορτούνα Σιτάρντ Φορτούνα Σιτάρντ 35 32 10 5 17 38 58 -20
13 Φιτέσε Φιτέσε 34 32 8 10 14 38 50 -12
14 Φόλενταμ Φόλενταμ 33 32 9 6 17 39 66 -27
15 Εξέλσιορ Εξέλσιορ 29 32 8 5 19 27 68 -41
16 Έμεν Έμεν 28 32 6 10 16 30 59 -29
17 Γκρόνινγκεν Γκρόνινγκεν 18 32 4 6 22 31 64 -33
18 Καμπούρ Καμπούρ 16 32 4 4 24 21 65 -44
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Promotion - Eredivisie (Conference League - Play Offs)
Eredivisie (Relegation)
Relegation - Eerste Divisie

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr