Ποδόσφαιρο

Β' Γαλλίας: Στην κόψη του ξυραφιού...

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023 - 10:09

Προτελευταία αγωνιστική στη Β' Γαλλίας, η οποία θα είναι καθοριστική στις μάχες της ανόδου και της παραμονής. Πιθανό το διπλό στο Σοσό - Μετς και το Goal/goal στο Ανεσί - Μπορντό.

Β' Γαλλίας: Στην κόψη του ξυραφιού...

Η Β' Γαλλίας περνάει στην προτελευταία αγωνιστική με πολλά να είναι τα ανοικτά θέματα και το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο.

ΚΕΒΙΓΙ – ΑΜΙΑΝ

Η Κεβιγί ォπλήρωσεサ τις αμυντικές της αδυναμίες στο ματς με τη Σεντ Ετιέν και έχασε με 2-4. Ελαβε τέλος το αήττητο σερί των έξι αγώνων. Βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας είναι άνετη και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Over 3,5 και Goal/goal. Εκτός είναι ο αμυντικός Σισοκό (34/0) και ο μέσος Σισέ (8/1). Αμφίβολος ο αριστερός μπακ Παντάν (29/0).
Η Αμιάν προηγήθηκε κόντρα στην Καέν, μέχρι το ημίχρονο όμως είχε ισοφαριστεί, στο δεύτερο μέρος δέχθηκε δύο γκολ και έχασε 1-3. Υπέστη 2η διαδοχική ήττα, ενώ σε έξι ματς έχει σημειώσει μόνο μία νίκη και δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είναι στο 2ο μισό της βαθμολογίας, αλλά δεν κινδυνεύει άμεσα. Εκτός έδρας έχει μία νίκη σε δέκα αγώνες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Εκτός είναι ο μέσος Κακιτά (19/4).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισορροπημένο το σετ αποδόσεων, πιθανή η ισοπαλία (3,45).
Η Λαβάλ δεν μπόρεσε να κοντάρει τη 2η της βαθμολογίας, Μπορντό και ηττήθηκε 0-3, με την αντίπαλο της να χάνει και δύο πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Ελαβε τέλος το μίνι νικηφόρο σερί των δύο αγώνων και επέστρεψε στις ήττες. Είναι στην επικίνδυνη ζώνη και βρίσκεται με την... πλάτη στον τοίχο. Τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5, εκ των οποίων τα τέσσερα Goal/goal. Εκτός είναι oι μέσοι Γκονσάλβες (30/1) και Σανά (18/1) και ο μεσοεπιθετικός Ματζιοτί (15/7).
Η Νιμ προηγήθηκε κόντρα στην Ντιζόν, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε δύο γκολ και έχασε 1-2. Σε επτά αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία νίκη και έχασε και τις τελευταίες πιθανότητες για την παραμονή. Τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός είναι οι αμυντικοί Τζιγκά (18/0) και Σατζούτ (14/0), οι μέσοι Τόμασεν (23/2) και Φοφανά (10/1) και οι επιθετικοί Κονέ (23/4) και Μουσέ (8/1).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λαβάλ είναι η ομάδα η οποία έχει το κίνητρο, ο άσος βέβαια είναι... πετσοκομμένος (1,50).

ΣΟΣΟ – ΜΕΤΣ

Η Σοσό προηγήθηκε κόντρα στην Παρί, αλλά τελικά ηττήθηκε 1-2, δεχόμενη δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Υπέστη 6η διαδοχική ήττα, 7η στα οκτώ τελευταία παιχνίδια. Είναι εμφανές πως από τη στιγμή που χάθηκε η άνοδος, υπάρχει απογοήτευση και την έχει πάρει η... κατηφόρα. Εντός έδρας έχει μία νίκη σε πέντε ματς. Οι τρεις από τους τέσσερις αγώνες έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Αναμένεται να παίξει χωρίς προβλήματα.
Η Μετς προηγήθηκε κόντρα στην Γκινγκάμπ, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1. Διατηρήθηκε αήττητη στο πρωτάθλημα για 23ο διαδοχικό ματς (με 15 επιτυχίες), ενώ έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε 26 παιχνίδια και διεκδικεί την άνοδο, αλλά έχασε σημαντικό έδαφος στη μάχη της ανόδου, καθώς απομακρύνθηκε τρεις βαθμούς από τη 2η θέση. Οι τέσσερις από τους πέντε τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Goal/goal. Αναμένεται να παραταχθεί χωρίς προβλήματα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απογοητευτική η Σοσό, η Μετς θέλει να εξαντλήσει και τις τελευταίες πιθανότητες για την άνοδο. Φυσιολογική επιλογή το διπλό (1,80).

ΡΟΝΤΕΖ – ΠΟ

Η Ροντέζ προηγήθηκε κόντρα στην Γκρενόμπλ, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε και περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1. Σε έξι αγώνες έχει μόνο μία ήττα, είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και παλεύει για την παραμονή της, έχοντας διαφορά δύο βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός είναι οι στόπερ Σουγκρανί (17/0) και Μουγιοκολό (16/0) και ο μέσος Αντελίν (5/0).
Η Πο μπορεί να προηγήθηκε κόντρα στη Μπαστιά, αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική και ηττήθηκε με το ォβαρύサ 2-6, χάνοντας πέναλτι στο 28'. Παρέμεινε μακριά από τη νίκη σε 4ο διαδοχικό παιχνίδι και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Βρέθηκε, πλέον, στην επικίνδυνη ζώνη και μεγάλωσε ακόμη περισσότερο η πίεση. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός ο αριστερός μπακ Εβάνς (26/1) και ο μέσος Σαϊβέτ (29/6).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καμία από τις δύο ομάδες δεν πείθει, θα προσανατολιστούμε στο Under 2,5 (1,75).

ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ – ΓΚΡΕΝΟΜΠΛ

Η Βαλενσιέν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση κόντρα στην πρωτοπόρο Χάβρη και επικράτησε 2-0, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Επέστρεψε στις νίκες μετά από τρία ματς, ενώ σε έξι αγώνες έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Εξακολουθεί, ωστόσο, να βρίσκεται σε πίεση όσον αφορά στην παραμονή της στην κατηγορία. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Under 2,5 και No Goal. Εκτός ο επιθετικός Γκρμπιτς (10/7).
https://www.youtube.com/watch?v=AdHXKi97TvU
Η Γκρενόμπλ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ματς με τη Ροντέζ, αλλά έφτασε τελικά στην ισοφάριση (1-1). Πήρε βαθμό μετά από δύο ήττες, αλλά έμεινε μακριά από τη νίκη σε 3ο διαδοχικό αγώνα, ενώ σε ματς έχει μόνο μία επιτυχία. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Εκτός είναι ο μπακ Νερί (7/0), οι μέσοι Μπαμπόκ (29/1) και Περέζ (8/0) και ο επιθετικός Τελ (26/4).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βάσει της αγωνιστικής συμπεριφοράς των δύο ομάδων, περιμένουμε ένα κλειστό ματς και έτσι θα επιλέξουμε το Under 2,5 (1,85).

ΜΠΑΣΤΙΑ – ΧΑΒΡΗ

Η Μπαστιά μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Πο, αλλά στη συνέχεια πάτησε το... γκάζι και έφτασε τελικά στην ευρεία επικράτηση με 6-2, με την αντίπαλο της να χάνει πέναλτι στο 28'. Πέτυχε 2η διαδοχική νίκη και ενώ είχαν προηγηθεί τρία ματς χωρίς επιτυχία. Επίσης, σε έξι αγώνες έχει μία ήττα, αλλά έχει μείνει εκτός από τη διεκδίκηση της ανόδου. Τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός οι επιθετικοί Αλφαρελά (28/3) και Τζοκό (16/4).
https://www.youtube.com/watch?v=NeLmICPClPY
Η Χάβρη πραγματοποιήσε κακή εμφάνιση στο ματς με τη Βαλενσιέν και έχασε 0-2, με δύο γκολ που δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Υπέστη 2η διαδοχική ήττα και ενώ είχε προηγηθεί αήττητο 32 αγώνων. Πάντως, βρίσκεται σταθερά στην κορυφή και έχει βάλει τις βάσεις για την άνοδο, καθώς έχει διαφορά πέντε βαθμών από την 3η θέση. Δεν υπολογίζονται ο γκολκίπερ Ντεσμάς (25), ο στόπερ Κονγκολό (14/0) και ο μέσος Κεστά (28/1).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισορροπημένο το σετ αποδόσεων, θα ρισκάρουμε με την ισοπαλία (3,10).

ΝΤΙΖΟΝ – ΠΑΡΙ

Η Ντιζόν βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Νιμ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1. Εμεινε αήττητη σε 7ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί τρεις ήττες. Βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά παραμένει σε πίεση. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς στην έδρα της έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός είναι ο τερματοφύλακας Αλαγκμπέ (4 συμμ.) και οι αμυντικοί Κονγκρέ (17/0) και Ροκιά (9/0) και οι επιθετικοί Σίλβα (30/6) και Ασαλέ (2/0).
Η Παρί βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σοσό, αλλά έκανε την ανατροπή (2-1) με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Διατηρήθηκε αήττητη σε 5ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Βρίσκεται στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και είναι άνετη τις τελευταίες αγωνιστικές. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός ο αριστερός μπακ Ανέν (24/0) και οι μέσοι Τσαχιρί (24/4) και Φίρι (13/0).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ντιζόν είναι η ομάδα που έχει ανάγκη τους βαθμούς. Βάσει κινήτρου θα επιλέξουμε τον άσο (1,80).

ΚΑΕΝ – ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ

Η Καέν βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αμιάν, μέχρι το ημίχρονο είχε ισοφαρίσει και τελικά επικράτησε 3-1, πετυχαίνοντας δύο γκολ στο δεύτερο μέρος. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ήττες. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, αλλά έχει χάσει τις πιθανότητες της για την άνοδο. Τα εννέα από τα δέκα τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5 και Goal/goal. Εκτός o μέσος Σαλέτρος (11/1).
Η Σεντ Ετιέν αν και συνάντησε ορισμένες δυσκολίες κόντρα στην Κεβιγί, έφτασε στην επικράτηση με 4-2. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την εκτός έδρας ήττα (1-2) από τη Λαβάλ, η οποία είναι και η μοναδική σε τέσσερα παιχνίδια. Οι έξι από τους επτά τελευταίους αγώνες έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι ο στόπερ Μπριανσόν (21/1), ο μεσοαμυντικός Μονκοντύ (18/0), ο 2ος σκόρερ Ουατζίν (25/8) και ο επιθετικός Σαρμπονιέ (7/3).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Οι δύο ομάδες έχουν έφεση στο Goal/goal και αυτή θα είναι η επιλογή μας, να και θα θέλαμε την απόδοση να είναι υψηλότερη (1,47).

ΓΚΙΝΓΚΑΜΠ – ΝΙΟΡ

Η Γκινγκάμπ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Μετς, αλλά έφτασε στην ισοφάριση (1-1). Εμεινε αήττητη σε 2ο διαδοχικό ματς, ενώ έχει μία ήττα σε τέσσερα παιχνίδια. Είναι στη μέση της βαθμολογίας και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό στόχο. Εντός έδρας έχει μία ήττα σε πέντε αγώνες. Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι οι τραυματίες αμυντικοί Κεμπέρ (21/1) και Λεμονιέ (4/1).
Η Νιόρ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ανεσί, έκανε την ανατροπή, αλλά τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 2-2, γλιτώντας τα χειρότερα, όταν η αντίπαλος της έχασε πέναλτι στο 72'. Σε 13 αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία νίκη και έχει υποβιβαστεί. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5 και Goal/goal. Εκτός είναι οι αμυντικοί Κοντέ (19/1) και Πασί (19/0). Αμφίβολος ο γκολκίπερ Μισέλ (31 συμμ.).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ματς χωρίς ουσιαστικό βαθμολογικό ενδιαφέρον με την Γκινγκάμπ, πάντως, να έχει το προβάδισμα. Στο 1,60 ο άσος.

ΑΝΕΣΙ – ΜΠΟΡΝΤΟ

Η Ανεσί προηγήθηκε κόντρα στην υποβιβασμένη Νιόρ, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, στο 72' έχασε πέναλτι και τελικά περιορίστηκε στο ισόπαλο 2-2. Εμεινε αήττητη σε 4ο διαδοχικό ματς, αλλά σε έξι αγώνες έχει μόνο μία νίκη και συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός ο αριστερός μπακ Μπαστιάν (24/0), ο μέσος Κασί (31/2) και ο μεσοεπιθετικός Μπιλεμά (22/1).
Η Μπορντό δεν συνάντησε προβλήματα κόντρα στη Λαβάλ και έφτασε στην επικράτηση με το άνετο 3-0, χάνοντας και δύο πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Εχει μία ήττα σε δώδεκα παιχνίδια και διεκδικεί την άνοδο. Βρίσκεται στη 2η θέση, αυξάνοντας τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από την 3η Μετς. Τα εννέα τελευταία ματς έχουν έρθει No Goal. Στα θετικά, το γεγονός ότι αναμένεται να παραταχθεί χωρίς προβλήματα.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Θα προσανατολιστούμε στο Goal/goal (1,70).

Βαθμολογία -

26/05/2023Ligue 2
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Χάβρη Χάβρη 71 36 19 14 3 44 18 26
2 Μπορντό Μπορντό 69 36 20 9 7 51 26 25
3 Μετς Μετς 66 36 18 12 6 57 31 26
4 Μπαστιά Μπαστιά 59 36 17 8 11 49 41 8
5 Καέν Καέν 58 36 16 10 10 50 40 10
6 Σοσό Σοσό 52 36 15 7 14 53 37 16
7 Παρί Παρί 51 36 14 9 13 43 42 1
8 Γκρενόμπλ Γκρενόμπλ 51 36 14 9 13 33 33 0
9 Σεντ Ετιέν Σεντ Ετιέν 49 36 14 10 12 59 55 4
10 Γκινγκάμπ Γκινγκάμπ 49 36 13 10 13 47 46 1
11 US Κεβιγί US Κεβιγί 49 36 12 13 11 43 43 0
12 Αμιάν Αμιάν 44 36 12 8 16 36 49 -13
13 Ροντέζ Αβεριόν Ροντέζ Αβεριόν 43 36 10 13 13 36 41 -5
14 Βαλενσιέν Βαλενσιέν 42 36 9 15 12 41 47 -6
15 Αννεσύ Αννεσύ 42 36 10 12 14 38 50 -12
16 Ντιζόν Ντιζόν 41 36 10 11 15 37 41 -4
17 Πο Πο 41 36 10 11 15 36 50 -14
18 Λαβάλ Λαβάλ 40 36 12 4 20 40 55 -15
19 Νιμ Νιμ 33 36 9 6 21 41 59 -18
20 Νιόρ Νιόρ 28 36 7 7 22 32 62 -30

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr