Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: Σφραγίζει τον τίτλο η Παρί!

Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 - 10:56

Η Παρί στο παιχνίδι με το Στρασβούργο έχει την ευκαιρία να σφραγίσει τον τίτλο. Μεγάλη μάχη Ρεν – Μονακό με φόντο την Ευρώπη.

Α' Γαλλίας: Σφραγίζει τον τίτλο η Παρί!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α' Γαλλίας.

ΑΝΖΕ - ΤΡΟΥΑ

Η Ανζέ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ από την Ρεμς, αλλά ισοφάρισε και τις δύο και πήρε το βαθμό (2-2). Σε 28 αγώνες έχει πετύχει μόνο μία νίκη, βρίσκεται στην τελευταία θέση και έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι οι αμυντικοί Μπλάζιτς (21/2), Σαμπάνοβιτς (10/1) και Γκουλάμ (3/0) και ο επιθετικός Σαλαμά (24/3).

Η Τρουά βρέθηκε πίσω στο σκορ από το Στρασβούργο, στο 58' έμεινε με δέκα παίκτες, στο 72' και η αντίπαλος της είχε αποβολή και στο επόμενο λεπτό έφτασε στην ισοφάριση (1-1). Εχει πετύχει μόνο μία νίκη σε 29 παιχνίδια και έχει υποβιβαστεί. Τα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς έχουν έρθει Over 3,5. Τιμωρημένος ο βασικός γκολκίπερ Γκαλόν (29 συμμ.). Εκτός είναι ακόμη οι αμυντικοί Λαρουσί (21/1), Πορόσο (19/2) και Κοντέ (16/1) και ο μέσος Ταρντιέ (14/3).

EKTIMHΣΗ: Αγώνας ανάμεσα σε δύο υποβιβασμένες ομάδες. Δεν υπάρχει κίνητρο, θα πάμε στο Οver 2,5 (1,60).

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΚΛΕΡΜΟΝ - ΛΟΡΙΑΝ

Η Κλερμόν προηγήθηκε κόντρα στη Μπρεστ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της και τελικά έχασε 1-2. Ελαβε έτσι τέλος το αήττητο σερί των οκτώ αγώνων. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Εντός έδρας έχει μία ήττα σε έξι αγώνες. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Ζεφάν (9/0) και ο φορ Αντριτς (28/4).

Η Λοριάν προηγήθηκε νωρίς στο ματς με την Λανς, αλλά μέχρι το 25' βρέθηκε πίσω στο σκορ 1-2, στο 87' δέχθηκε και 3ο γκολ και έχασε 1-3. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 2ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες, παράλληλα έλαβε τέλος το αήττητο σερί των τριών αγώνων.Δεν έχει ουσιαστικό στόχο. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι ο αμυντικός Λαπόρτ (16/0).

EKTIMHΣΗ: Kαι αυτό το ματς δεν έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον. Θα επιλέξουμε το Goal/goal (1,70) στο οποίο έχουν έφεση οι δύο ομάδες.

ΛΙΛ - ΝΑΝΤ

Η Λιλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Μαρσέιγ, στο δεύτερο ημίχρονο όμως έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1. Στα έξι τελευταία παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Εχει προβάδισμα για την 5η θέση, η οποία οδηγεί στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ελπίζει και για την 4η θέση που δίνει εισιτήριο στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Εντός έδρας είναι αήττητη σε 18 παιχνίδια. Εκτός οι αμυντικοί Τιάγκο Tζάλο (25/2) και Ισμαΐλι (23/2).

Λιλ – Ναντ 1:1.44 Χ:4.75 2:6.80

Η Ναντ σε ένα ακόμη παιχνίδι πραγματοποίησε κακή εμφάνιση και έχασε από τη Μονπελιέ με 0-3.Στο πρωτάθλημα, δεν έχει νίκη σε δώδεκα αγώνες και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη και είναι σε μεγάλη πίεση. Εκτός έδρας παραμένει χωρίς επιτυχία σε έξι αγώνες. Τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Σιρεβέγια (23/0) και ο επιθετικός Ντελόρ (12/0).

EKTIMHΣΗ: Οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους. Ωστόσο, η Λιλ υπερέχει και έχει τον τίτλο του φαβορί. Ο άσος, πάντως, είναι χαμηλός (1,45).

ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΝΙΣ

Η Μονπελιέ ήταν καλύτερη από τη Ναντ και έφτασε στην επικράτηση με 3-0. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγώνες, ενώ στα πέντε τελευταία ματς έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό στόχο. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός είναι οι αμυντικοί Εστέβ (19/0) και Κουγιατέ (9/0) και ο μέσος Μαουασά (25/3).

Η Νις, έπειτα από ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, έμεινε στο ισόπαλο 0-0 κόντρα στην Τουλούζ. Εμεινε μακριά από τη νίκη και από το γκολ σε 2ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό στόχο, με την χρονιά να κρίνεται αποτυχημένη απο τη στιγμή που δεν πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός ο μεσοαμυντικός Γιουσούφ (10/1), οι μέσοι Τουράμ (35/2), Ράμσεϊ (27/1) και ο επιθετικός Πεπέ (19/6).

EKTIMHΣΗ: Χωρίς κίνητρο οι δύο ομάδες, θα επιλέξουμε το Over 2,5 (1,75).

ΛΥΩΝ - ΡΕΜΣ

Η Λυών στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Μονακό βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε όμως μέχρι το ημίχρονο και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην επικράτηση με 3-1. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την εκτός έδρας ήττα 1-2 από την Κλερμόν, σημειώνοντας 4η επιτυχία σε τέσσερα ματς. Εχει όμως λίγες ελπίδες για την 5η θέση. Οι επτά τελευταίοι αγώνες έχουν έρθει Over 2,5 και Goal/goal. Εκτός είναι οι αμυντικοί Ταλιαφίκο (29/1) και Λοβρέν (17/1).

Η Ρεμς προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στην Ανζέ, αλλά ισοφαρίστηκε και τις δύο και περιορίστηκε έτσι στο ισόπαλο 2-2. Εμεινε μακριά απο τη νίκη σε 2ο διαδοχικό ματς, ενώ σε επτά αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία και χάθηκε ο στόχος της ευρωπαϊκής εξόδου. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει No Goal. Εκτός ο μέσος Ντουμπιά (25/2) και ο επιθετικός Φαν Μπέργκεν (28/0).

EKTIMHΣΗ: Η Λυών έχει, προφανώς, το προβάδισμα. Στο 1,60 ο άσος.

ΜΑΡΣΕΪΓ - ΜΠΡΕΣΤ

Η Μαρσέιγ μπορεί να προηγήθηκε κόντρα στη Λιλ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε δύο γκολ και έχασε 1-2. Επέστρεψε άμεσα στις ήττες μετά την εντός έδρας νίκη κόντρα στην Ανζέ (3-1). Εχει εξασφαλίσει, τουλάχιστον, την 3η θέση, ενώ έχει πλέον λίγες ελπίδες για τη 2η. Τα εννέα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι ο αμυντικός Ζιγκό (26/2), ο μέσος Ουναχί (7/1) και ο μεσοεπιθετικός Αρίτ (10/0).

Η Μπρεστ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Κλερμόν, αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη, 3η στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει μόνο μία ήττα σε εννέα αγώνες και εξασφάλισε την παραμονή της! Εκτός έδρας, πάντως, έχει μία νίκη σε έντεκα παιχνίδια. Εκτός είναι οι αμυντικοί Σαρντονέ (18/0) και Ερέλ (14/0), ο μεσοεπιθετικός Λαζ (18/1) και ο φορ Μουνιέ (10/4).

EKTIMHΣΗ: Η Μαρσέιγ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αλλά η Μπρεστ είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να βρει γκολ. Επομένως, θα επιλέξουμε το Goal/goal (1,85).

ΛΑΝΣ - ΑΖΑΞΙΟ

Η Λανς βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ από τη Λοριάν, μέχρι το 25' όμως είχε κάνει την ανατροπή, στο 87' πέτυχε και 3ο γκολ και επικράτησε με 3-1. Σημείωσε 5η διαδοχική νίκη, 9η στα δέκα τελευταία ματς. Με νίκη εξασφαλίζει σίγουρα τη 2η θέση, η οποία οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Ντάνσο (35/1). Εκτός και ο επιθετικός Σαΐντ (19/5).

Λανς – Αζαξιό 1:1.14 Χ:7.80 2:25.00

Η Αζαξιό στο παιχνίδι με την Ρεν παρουσίασε εικόνα αποσύνθεσης και γνώρισε τη συντριβή με 0-5, παίζοντας από το 63' με δέκα παίκτες. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 11 διαδοχικό ματς, σε 15 αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία και έχει υποβιβαστεί. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς έχουν έρθει No Goal. Τιμωρημένος ο αμυντικός Αλφόνς (26/0). Εκτός είναι ακόμη ο αμυντικός Γκονζάλεζ (26/0) και ο επιθετικός Αμουμά (18/2).

EKTIMHΣΗ: Μεγάλο φαβορί η Λανς, λογικά θα νικήσει, αλλά ο άσος είναι ανύπαρκτος. Θα τον συνδυάσουμε με το Over 2,5 (1,50).

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ

Το Στρασβούργο προηγήθηκε κόντρα στην υποβιβασμένη Τρουά, στο 58' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα, στο 72' όμως έμεινε και εκείνη με δέκα παίκτες και τελικά δέχθηκε γκολ στο επόμενο λεπτό και περιορίστηκε στο ισόπαλο 1-1. Εχει μία ήττα σε έξι ματς, είναι ォαγκαλιάサ με την παραμονή. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5. Τιμωρημένος ο αμυντικός Ντζικού (31/1). Εκτός ακόμη οι αμυντικοί Νιαμσί (17/1), Ντελέν (16/0) και ο μεσοαμυντικός Σισοκό (23/0).

Στρασβούργο – Παρί Σεν Ζερμέν 1:4.70 Χ:4.20 2:1.67

Η Παρί Σεν Ζερμέν στο ματς με την Οσέρ ήταν μπροστά στο σκορ από το 8' κιόλας με 2-0, δέχθηκε τέρμα στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά επικράτησε 2-1. Σημείωσε 7η νίκη στα οκτώ τελευταία παιχνίδια και απομένει η τυπική επιβεβαίωση της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Μπορεί να τα καταφέρει έστω και με ισοπαλία ή ακόμη κι αν χάσει, αρκεί να μη νίκησει η 2η Λανς. Εκτός είναι ο σταρ Νεϊμάρ (20/13) και οι αμυντικοί Μιουκελέ (19/0) και Κιμπεμπέ (11/0).

EKTIMHΣΗ: H Παρί Σεν Ζερμέν θέλει να σφραγίσει τον τίτλο σε αυτό το ματς. Στο 1,65 το διπλό.

ΡΕΝ - ΜΟΝΑΚΟ

Η Ρεν δεν συνάντησε προβλήματα κόντρα στην υποβιβασμένη Αζαξιό και επικράτησε 5-0, παίζοντας από το 63' με αριθμητικό πλεονέκτημα. Σημείωσε 2η διαδοχική νίκη, 3η στα τέσσερα τελευταία ματς. Διεκδικεί την 5η θέση, ενώ έχει ελπίδες ακόμη και για την 4η. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός οι αμυντικοί Τριφέρ (28/0) και Μέλινγκ (25/0), ο μέσος Ντουέ (23/3) και ο δεύτερος σκόρερ Τεριέ (16/9).

Η Μονακό στο ξεκίνημα του αγώνα με τη Λυών προηγήθηκε στο σκορ, η συνέχεια όμως ήταν διαφορετική, μέχρι το ημίχρονο ισοφαρίστηκε, στο δεύτερο μέρος δέχθηκε άλλα δύο γκολ και έχασε 1-3. Σε πέντε αγώνες έχει μόνο μία νίκη, δεν είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχει εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της παρουσία. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός είναι ο επιθετικός Εμπολό (28/12).

EKTIMHΣΗ: Το πιο ενδιαφέρον ματς της αγωνιστικής στη μάχη των δύο ομάδων για την Ευρώπη. Η Ρεν πείθει περισσότερο και θα την εμπιστευτούμε. Στο 2,10 ο άσος.

ΤΟΥΛΟΥΖ - ΟΣΕΡ

Η Τουλούζ, έπειτα από ένα ισορροπημένο ματς με λίγες ευκαιρίες, έφερε ισοπαλία 0-0 κόντρα στη Νις. Στο πρωτάθλημα έχει πετύχει μόνο μία νίκη σε έξι ματς, βέβαια έχει πετύχει τον μεγάλο της στόχο που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου! Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει τη σεζόν χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Under 1,5 και No Goal. Εκτός ο στόπερ Νικολάισεν (30/0).

Η Οσέρ στο 8' ήταν κιόλας πίσω στο σκορ από την Παρί Σεν Ζερμέν με 0-2, μείωσε πάντως στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι περισσότερο και έχασε 1-2. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 6ο διαδοχικό ματς και ενώ είχε προηγηθεί νικηφόρο σερί τριών αγώνων. Παραμένει σε πίεση καθώς είναι ακριβώς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός ο αμυντικός Μενσά (20/0), ο μέσος Μασενγκό (10/0) και ο βασικός επιθετικός Περέν (30/3).

EKTIMHΣΗ: Η Οσέρ είναι η ομάδα που έχει το κίνητρο και θεωρούμε πως αξίζει το ρίσκο στο διπλό σε αποδόσεις τριπλασιασμού!

Βαθμολογία -

27/05/2023Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 84 36 27 3 6 86 36 50
2 Λανς Λανς 78 36 23 9 4 62 28 34
3 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 73 36 22 7 7 66 37 29
4 Μονακό Μονακό 65 36 19 8 9 69 54 15
5 Λιλ Λιλ 63 36 18 9 9 62 42 20
6 Ρεν Ρεν 62 36 19 5 12 65 38 27
7 Λυών Λυών 59 36 17 8 11 61 44 17
8 Κλερμόν Κλερμόν 53 36 15 8 13 40 47 -7
9 Νις Νις 52 36 13 13 10 42 34 8
10 Λοριάν Λοριάν 52 36 14 10 12 50 50 0
11 Ρεμς Ρεμς 51 36 12 15 9 44 39 5
12 Μονπελιέ Μονπελιέ 47 36 14 5 17 60 58 2
13 Τουλούζ Τουλούζ 44 36 12 8 16 48 55 -7
14 Μπρεστ Μπρεστ 41 36 10 11 15 41 51 -10
15 Στρασβούργο Στρασβούργο 39 36 9 12 15 49 56 -7
16 Οσέρ Οσέρ 34 36 8 10 18 33 59 -26
17 Ναντ Ναντ 33 36 6 15 15 35 53 -18
18 Τρουά Τρουά 23 36 4 11 21 43 78 -35
19 Αζαξιό Αζαξιό 23 36 6 5 25 22 71 -49
20 Ανζέ Ανζέ 15 36 3 6 27 31 79 -48
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr