Ποδόσφαιρο

Premier League: Mάχες για Ευρώπη και επιβίωση

Σάββατο, 27 Μαΐου 2023 - 20:40

Η μάχη για την Ευρώπη και η παραμονή κρίνονται στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ Αγγλίας.

Premier League: Mάχες για Ευρώπη και επιβίωση

Η τελευταία αγωνιστική της Premier League θα διεξαχθεί σήμερα Κυριακή (28/5) όπου δεσπόζει και στο κουπόνι για στοίχημα με αναλύσεις και προγνωστικά στοιχήματος.

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

AΡΣΕΝΑΛ - ΓΟΥΛΒΣ

Η Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα προέρχεται από δύο σερί ήττες και έχει κερδίσει μόνο δύο από τα τελευταία οκτώ παιχνίδια στο πρωτάθλημα, αλλά δεν μπορεί να πέσει κάτω από τη δεύτερη θέση. Θα πάρει το τελευταίο χειροκρότημα από τον κόσμο της, έχοντας κερδίσει 13 σερί φορές όταν παίζει εντός έδρας στο φινάλε. Προηγούμενη ήττα σε τελευταία αγωνιστική ανεξαρτήτως έδρας ήταν το 2004-05, μετρώντας 11 σερί νίκες. Εκτός Τομιγιάσου, Σαλιμπά, Ζιντσένκο (μπακ), Ελνένι (μέσος), Μαρτινέλι (επιθετικός, αρχισκόρερ).

Η Γουλβς είναι δύο ματς χωρίς νίκη και με ένα τρίποντο σε τέσσερις αγωνιστικές, όμως δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο. Η ομάδα του Χουλέν Λοπετέγκι είναι κακή εκτός έδρας, καθώς δεν έχει κερδίσει στα τελευταία επτά ταξίδια της, με μία νίκη σε δέκα. Έχει κακή παράδοση την τελευταία αγωνιστική, χάνοντας σε πέντε σερί σεζόν, αλλά και σε επτά από τις τελευταίες οκτώ χρονιές που έπαιξε στην Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός ο μέσος Τσικίνιο και ο επιθετικός Κάλαϊτζιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άνετη νίκη για την Άρσεναλ, πετυχαίνοντας τουλάχιστον δύο γκολ.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ

Η Άστον Βίλα θέλει νίκη για να βγει Ευρώπη βγαίνοντας έβδομη, ή τουλάχιστον να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτά της Τότεναμ και της Μπρέντφορντ. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, είναι πολύ δυνατή τελευταία εντός έδρας, μετρώντας έξι σερί νίκες με γκολ 12-1. Όμως έχει κερδίσει το τελευταίο ματς της σεζόν μόνο σε μία από τις οκτώ τελευταίες χρονιές στα «σαλόνια». Εκτός ο Στιρ (αναπλ. τερμ.), ο μπακ Μορένο και ο μέσος Κουτίνιο, αμφίβολοι οι μπακ Τσέιμπερς – Κάρλος.

Η Μπράιτον κράτησε στην ισοπαλία την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι σε άλλη μία καλή εμφάνιση μεσοβδόμαδα, εξασφαλίζοντας την έκτη θέση και την έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι έχει μείνει μόνο μία φορά χωρίς γκολ εκτός έδρας και σκοράρει σε 13 σερί ταξίδια. O Γουέλμπεκ έχει 2 γκολ – 3 ασίστ στα τέσσερα τελευταία φινάλε Πρέμιερ Λιγκ. Εκτός είναι ο βασικός τερματοφύλακας Σάντσεθ, ο μπακ Λάμπτι και οι μέσοι Λαλάνα, Σαρμιέντο, Μόντερ, Μαρτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βίλα θέλει το τρίποντο και μπορεί να το πάρει έστω και δύσκολα.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Μπρέντφορντ του Τόμας Φρανκ έχει δύο σερί νίκες και τέσσερις στα τελευταία πέντε παιχνίδια, οπότε με νίκη επί της Σίτι βγαίνει στην Ευρώπη αν δεν κερδίσουν ταυτόχρονα η Βίλα και η Τότεναμ. Έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 14 εντός έδρας ματς, με 7 νίκες και 6 ισοπαλίες. Ο Εμπεμό έχει 4 γκολ – 2 ασίστ στα τελευταία έξι παιχνίδια του. Εκτός ο μπακ Γιάνσον, ο μέσος Νόργκαααρντ και ο επιθετικός Λιούις – Πότερ, τιμωρημένος ο αρχισκόρερ της Τόνι.

Μπρέντφορντ – Μάντσεστερ Σίτι 1:3.80 X:3.85 2:1.89

Η Σίτι μετά από 12 σερί νίκες σταμάτησε στο Χ με Μπράιτον αλλά πλέον προετοιμάζεται ήδη για τελικούς Κυπέλλου και Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είναι αήττητη 25 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ κερδίζει έξι σερί σεζόν το τελευταίο ματς της χρονιάς, με τον Ντε Μπράινε να έχει 3 γκολ και 6 ασίστ σε αυτά τα παιχνίδια. Ο Χάαλαντ έχει πέντε γκολ φέτος στο Λονδίνο. Αμφίβολος ο μπακ Ακέ, θα γίνουν και πάλι αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σίτι θα ξεκουράσει κόσμο και μπορεί να δώσει στην Μπρέντφορντ ευκαιρία για την ισοπαλία.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

ΚΡ. ΠΑΛΑΣ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ

Η Κρ. Πάλας πήρε ισοπαλία στην έδρα της Φούλαμ και είναι δύο αγωνιστικές αήττητη, με μία ήττα σε τέσσερα ματς. Η ομάδα του Ρόι Χότζσον δεν έχει χάσει ποτέ στα «σαλόνια» όταν παίζει εντός έδρας τελευταίο ματς, ενώ φέτος έχει μόνο μία ήττα στα τελευταία εννέα στο γήπεδό της (5 Χ). Σε φοβερή κατάσταση ο Έζε, με 6 γκολ και 1 ασίστ στις τελευταίες οκτώ εμφανίσεις. Εκτός είναι οι μπακ Φέργκιουσον, Τόμκινς, οι μέσοι Σκλουπ, Μιλιβόγεβιτς και ο επιθετικός Ζαχά.

Η Νότιγχαμ του Στιβ Κούπερ σώθηκε με τρεις νίκες στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές και ψάχνει το πρώτο διπλό μετά από εννέα ταξίδια. Τελευταία ήττα στα «σαλόνια» στην έδρα της Πάλας το 1991. Ο Αβονίγι σκοράρει τρεις σερί αγωνιστικές, ενώ έχει πετύχει γκολ σε επτά διαφορετικά ματς, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 1-0. Εκτός ο τερματοφύλακας Χέντερσον, οι μπακ Γουίλιαμς, Μπιανκόνε, MακΚένα, Ρίτσαρντς, οι μέσοι Κόλμπακ, Σέλβι, αμφίβολος ο βασικός τερματοφύλακας Νάβας, οι μέσοι Ντανίλο, Σκάρπα και ο επιθετικός Λίνγκαρντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Νότιγχαμ δεν μπορεί εκτός αλλά δεν έχει σημασία πλέον. Άσος.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

ΕΒΕΡΤΟΝ - ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ

Η Έβερτον πήρε πολύτιμο πόντο στην έδρα της Γουλβς και έχει την κατάσταση στα χέρια της για τη σωτηρία, καθώς μένει στην κατηγορία σίγουρα με νίκη, ενώ με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θέλει να μην κερδίσουν Λέστερ και Λιντς. Η ομάδα του Σον Ντάις, έχει χάσει το τελευταίο ματς της σεζόν πέντε από τα έξι τελευταία χρόνια. Eκτός ο μέσος Τάουνσεντ, ο επιθετικός Κάλβερτ – Λιούιν και οι μπακ Πάτερσον, Κόουντι, Βινάγκρε, Κόουλμαν, αμφίβολοι οι μπακ Γκόντφρι, Μικολένκο και ο μέσος Ντέιβις.

Η Μπόρνμουθ του Γκάρι Ο’ Νιλ, έχασε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την τρίτη σερί ήττα της, αλλά δεν είχε σημασία καθώς έχει σωθεί. Δεν έχει ισοπαλία σε 15 σερί αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, με 7 νίκες και 8 ήττες απολογισμό αυτό το διάστημα, ενώ δεν έχει μοιραστεί τους βαθμούς στα τελευταία 13 μακριά από το γήπεδό της (4 νίκες, 9 ήττες). Εκτός οι Φρέντερικς (μπακ), Στάνισλας, Ταβερνίερ, Ρόθγουελ (μέσοι), Σεμένιο (επιθετικός), αμφίβολοι Τραορέ, Μπίλινγκ (μέσοι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Νίκη της Έβερτον, πιθανότατα με το ισχνό 1-0.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

ΛΙΝΤΣ - ΤΟΤΕΝΑΜ

Η Λιντς του Σαμ Άλαρνταϊς έχει μόλις δύο βαθμούς σε οκτώ αγωνιστικές και θέλει μόνο νίκη, σε συνδυασμό με μη νίκη της Λέστερ και ήττα της Έβερτον για να σωθεί. Πληρώνει 12 σερί γκολ – γκολ (18-34 τερμ.), ενώ έχει χάσει 25 πόντους σε ματς στα οποία προηγήθηκε φέτος. Eκτός Ντάλας, Άνταμς (μπακ), Σινιστέρα (εξτρέμ), αμφίβολος ο αρχισκόρερ Ροντρίγκο (2 γκολ στον πρώτο γύρο με Τότεναμ) και ο επιθετικός Μπάμφορντ, επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Φίρπο.

Η Τότεναμ με δύο σερί ήττες και μία νίκη σε επτά ματς, θέλει μόνο τρίποντο και να μην κερδίσει η Βίλα για να μη μείνει εκτός Ευρώπης. Η ομάδα του Ράιαν Μέισον έχει χάσει τελευταία αγωνιστική μόνο σε μία από τις τελευταίες 12 σεζόν. Ο Κέιν έχει σκοράρει σε 25 διαφορετικά ματς πρωταθλήματος, με γκολ τελευταία αγωνιστική σε πέντε σερί χρονιές. Εκτός ο τερματοφύλακας Γιορίς, o μπακ Σέσενιον και ο μέσος Μπεντανκούρ, αμφίβολος o μπακ Ρομέρο και ο μέσος Χόιμπιεργκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άσος για τη Λιντς, έστω και αν δεν της φτάσει.

ΛΕΣΤΕΡ - ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ

Η Λέστερ πήρε πόντο στο Νιούκαστλ και είναι πέντε αγωνιστικές χωρίς νίκη. Η ομάδα του Ντιν Σμιθ θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική και παράλληλα να μην κερδίσουν Έβερτον και Λιντς. Έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 12 εντός έδρας ματς, δεχόμενη πάντα γκολ. Ο Βάρντι έχει επτά γκολ σε οκτώ ματς τελευταίας αγωνιστικής στην κατηγορία. Εκτός είναι οι μπακ Τζάστιν, Βέστεργκααρντ και ο τερματοφύλακας Γουόρντ, αμφίβολοι οι μπακ Έβανς, Σογιουντσού, Περέιρα, Μπέρτραντ και οι μέσοι Εντιντί, Ντιούσμπερι – Χολ.

Η Γουέστ Χαμ κέρδισε με ανατροπή τη Λιντς και με δύο νίκες στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές σώθηκε οριστικά, οπότε στρέφεται πλέον στην προετοιμασία για τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες έχει μόνο ένα Χ στα τελευταία 11 ματς πρωταθλήματος, και δύο νίκες στα τελευταία 16 εκτός. Ο Μπόουεν 3 γκολ και 2 ασίστ στα πέντε τελευταία ματς με Λέστερ. Εκτός ο επιθετικός Σκαμάκα, αμφίβολος ο μπακ Αγκέρντ και ο μέσος Ντάουνς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Γουέστ Χαμ θα κάνει rotation και η Λέστερ μπορεί να το εκμεταλλευτεί για τη νίκη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. - ΦΟΥΛΑΜ

Η Γιουνάιτεντ του Έρικ Τεν Χαχ κέρδισε την Τσέλσι την Πέμπτη και εξασφάλισε την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον θα στρέψει το βλέμμα στον τελικό Κυπέλλου με Σίτι. Έχει καλή προϊστορία με Φούλαμ, από την οποία δεν έχει χάσει στα τελευταία 14 ματς για την Πρέμιερ Λιγκ, με τελευταία ήττα το 2009. Εκτός Μαρτίνες (στόπερ), Φαν Ντε Μπέικ, Σάμπιτσερ (μέσοι), αμφίβολος ο Χίτον (τερματοφύλακας) και ο επιθετικός Ράσφορντ.

Η Φούλαμ έμεινε οριστικά εκτός μάχης για την Ευρώπη, όμως έχει αήττητο τριών αγωνιστικών και θα τελειώσει τη σεζόν στο πάνω μισό της βαθμολογίας. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα θα ψάξει νίκη στην έδρα της Γιουνάιτεντ πρώτη φορά από το 2003. Ο Μίτροβιτς τρία γκολ σε δύο αγωνιστικές μετά την επιστροφή του από τιμωρία, η οποία του επιβλήθηκε για αποβολή στο ματς Κυπέλλου με Γιουνάιτεντ (ήττα 3-1). Eκτός οι Koυρζαβά, Ριμ (μπακ), Περέιρα (μέσος), αμφίβολος ο εξτρέμ Τζέιμς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς άγχος οι δύο ομάδες, γκολ – γκολ και over.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Σαουθάμπτον απλά περιμένει να τελειώσει η σεζόν, προερχόμενη από πέντε σερί ήττες και 12 ματς χωρίς νίκη, ενώ έχει ήδη υποβιβαστεί. Η ομάδα του Ρουμπέν Σεγές θα τερματίσει τελευταία, με την ουραγό να κερδίζει στο φινάλε περιόδου μόνο μία φορά στα τελευταία 20 χρόνια. Δεν έχει νίκη σε έξι σερί εντός έδρας παιχνίδια, με μόνο ένα τρίποντο στα τελευταία 15. Εκτός οι μπακ Λιβραμέντο, Μπέλα – Κότσαπ, Σαλισού, Λάριος και ο μέσος Περό, αμφίβολoς ο δεύτερος σκόρερ Άνταμς.

Η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ έχασε πόντους με Βίλα και θα είναι οριστικά πέμπτη. Είναι αήττητη στα δέκα τελευταία ματς πρωταθλήματος, ενώ ο Χάκπο έχει σκοράρει σε δύο από τα τρία τελευταία ταξίδια. Εκτός ο μπακ Ράμζι και οι μέσοι Τιάγκο, Κεϊτά, Μπάιτσετιτς, αμφίβολος ο επιθετικός Νούνιες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Άνετη νίκη για τη Λίβερπουλ με o

Βαθμολογία -

27/05/2023Premier League
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μάντσεστερ Σίτι Μάντσεστερ Σίτι 89 37 28 5 4 94 32 62
2 Άρσεναλ Άρσεναλ 81 37 25 6 6 83 43 40
3 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 72 37 22 6 9 56 42 14
4 Νιούκαστλ Νιούκαστλ 70 37 19 13 5 67 32 35
5 Λίβερπουλ Λίβερπουλ 66 37 19 9 9 71 43 28
6 Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον Μπράιτον & Χοβ Άλμπιον 62 37 18 8 11 71 51 20
7 Άστον Βίλα Άστον Βίλα 58 37 17 7 13 49 45 4
8 Τότεναμ Τότεναμ 57 37 17 6 14 66 62 4
9 Μπρέντφορντ Μπρέντφορντ 56 37 14 14 9 57 46 11
10 Φούλαμ Φούλαμ 52 37 15 7 15 54 51 3
11 Κρίσταλ Πάλας Κρίσταλ Πάλας 44 37 11 11 15 39 48 -9
12 Τσέλσι Τσέλσι 43 37 11 10 16 37 46 -9
13 Γουλβς Γουλβς 41 37 11 8 18 31 53 -22
14 Γουέστ Χαμ Γουέστ Χαμ 40 37 11 7 19 41 53 -12
15 Μπόρνμουθ Μπόρνμουθ 39 37 11 6 20 37 70 -33
16 Νότιγχαμ Φόρεστ Νότιγχαμ Φόρεστ 37 37 9 10 18 37 67 -30
17 Έβερτον Έβερτον 33 37 7 12 18 33 57 -24
18 Λέστερ Λέστερ 31 37 8 7 22 49 67 -18
19 Λιντς Λιντς 31 37 7 10 20 47 74 -27
20 Σαουθάμπτον Σαουθάμπτον 24 37 6 6 25 32 69 -37
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Relegation - Championship

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr