Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Σκωτίας: Αυλαία και στα πλέι άουτ

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - 12:39

Με τις τρεις αναμετρήσεις για την 38η αγωνιστική των πλέι άουτ ολοκληρώνεται την Κυριακή το σκωτσέζικο πρωτάθλημα.

Πρέμιερ Σκωτίας: Αυλαία και στα πλέι άουτ

H Σέλτικ είναι πρωταθλήτρια (όμιλοι Τσ. Λιγκ) και δεύτερη η Ρέιντζερς (πρ. Τσ. Λιγκ). Tρίτη η Αμπερντίν, θα πάει Γιουρόπα αν η Σέλτικ πάρει Κύπελλο κόντρα στην Ινβερνές. Χαρτς και Χιμπέρνιαν διεκδικούν την τέταρτη θέση που βγάζει σίγουρα Κόνφερενς Λιγκ, θα βγάλει και η πέμπτη αν πάρει Κύπελλο η Σέλτικ. Ρος Κάουντι ή Νταντί Γιουν. υποβιβάζονται απ ευθείας, Κιλμάρνοκ ή Ρος Κάουντι παίζουν στα μπαράζ. Πρώτο κριτήριο ισοβαθμίας η διαφορά τερμάτων συνολικά στο πρωτάθλημα, δεύτερο η καλύτερη επίθεση συνολικά.

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ-ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Κιλμάρνοκ πέρασε από την έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ (0-3) και πλέον εναλλάσσεται ανάμεσα σε νίκη και ήττα έξι σερί αγωνιστικές. Η ομάδα του Ντέρεκ Μακ Ίνες, έχει όμως την κατάσταση στα χέρια της για την παραμονή, θέλοντας απλά να αποφύγει την ήττα την τελευταία αγωνιστική για να μείνει στην κατηγορία χωρίς μπαράζ. Εντός έδρας έχει χάσει μόνο τρία από τα τελευταία δέκα παιχνίδια της, τα δύο όμως ήταν στα τρία τελευταία ματς στο γήπεδό της. Εκτός ο μπακ Κρισίν

Η Ρος Κάουντι έχασε μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει τουλάχιστον ότι δε θα πέσει απ’ ευθείας, καθώς δέχτηκε γκολ στις καθυστερήσεις από τη Σεντ Τζόνστον και έμεινε δεύτερη σερί αγωνιστική χωρίς νίκη. Η ομάδα του Μάλκι Μακέι με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, με ισοπαλία παίζει μπαράζ, ενώ με ήττα πέφτει μόνο αν κερδίσει η Νταντί Γιουνάιτεντ, καλύπτοντας και αρκετά μεγάλη διαφορά τερμάτων. Εκτός Κάλαχαν (μέσος) και Μπρόφι (επιθετικός), αμφίβολος ο μέσος Πάτον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πόντο παραμονής ψάχνει η Κιλμάρνοκ, καίγεται για νίκη η Ρος Κάουντι και το μόνο βέβαιο είναι πως θα πέσουν κορμιά. Θα στραφούμε στο γκολ-γκολ (1,82).

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ-ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Μάδεργουελ προηγήθηκε στο Λίβινγκστον αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, δεν είχε όμως μεγάλη σημασία καθώς είναι αήττητη πέντε σερί αγωνιστικές και έχει ήδη εξασφαλίσει άνετα την παραμονή. Η ομάδα του Στιούαρτ Κέτλγουελ, έχει πέντε νίκες και μόνο δύο ήττες στα τελευταία επτά εντός έδρας ματς. Σε τρομερή φόρμα ο Φαν Φέιν, που σκοράρει σε δέκα σερί αγωνιστικές αλλά και σε πέντε συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια. Aμφίβολοι Κάρολ, ΜακΓκίνλι (μπακ), Tίρνι (μέσος), Έφορντ (επιθετικός).

Η Νταντί Γιουνάιτεντ έχασε τέταρτο σερί ματς εντός από την Κιλμάρνοκ, οπότε ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει τον υποβιβασμό είναι να κερδίσει την τελευταία αγωνιστική, παράλληλα να χάσει η Ρος Κάουντι και να καλύψει και σημαντική διαφορά τερμάτων. Η ομάδα του Τζιμ Γκούντγουιν συνεχίζει να έχει αμυντικά προβλήματα, με μόνο μία ανέπαφη εστία στις τελευταίες 18 αγωνιστικές. Εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα. Εκτός οι Σμιθ (μπακ), Αμάκου (επιθετικός), επιστρέφει από τιμωρία ο μέσος Μπέχιτς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανετη βαθμολογικά η Μάδεργουελ, δεν έχει ρεαλιστικές ελπίδες να σωθεί η Νταντί Γιουν. Αναμένεται ανοιχτό ματς, έχει τύχη το over (1,70).

ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ-ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ

Η Σεντ Τζόνστον ισοφάρισε στο τέλος την Ρος Κάουντι και έμεινε αήττητη για δεύτερη σερί αγωνιστική, χωρίς να έχει άγχος καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Στίβεν ΜακΚλιν πλήρωσε το over 2.5 μετά από οκτώ σερί αγωνιστικές. Θέλει να κλείσει τη σεζόν προσφέροντας μία σπάνια καλή εμφάνιση στους οπαδούς της, καθώς έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία 11 παιχνίδια μέσα στο γήπεδό της, έχοντας επτά ήττες σε αυτό το διάστημα.

Η Λίβινγκστον έσωσε την ισοπαλία με τη Μάδεργουελ και είναι αήττητη δύο αγωνιστικές, μένοντας στο κόλπο για την έβδομη θέση που δίνει παραπάνω χρήματα από τη λίγκα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της. Η φόρμα της εκτός έδρας μόνο καλό οιωνό δεν αποτελεί για την τελευταία αγωνιστική, καθώς έχει χάσει και στα επτά τελευταία ταξίδια της, σε όλα μάλιστα χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Δεν έχει Χ σε 11 σερί ταξίδια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενα καλό φινάλε ψάχνουν οι δύο ομάδες και αναμένεται ματς χωρίς σκοπιμότητες. Και εδώ θα κρατήσουμε το γκολ-γκολ (1,82).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr