Ποδόσφαιρο

Τουρκία: Κλειδώνει τον τίτλο η Γαλατά, ελπίζει σε θαύματα η Φενέρ!

Τρίτη, 30 Μαΐου 2023 - 10:16

Φτάνει προς το τέλος της και η γειτονική Τουρκία, και όλα δείχνουν πως το πρωτάθλημα θα καταλήξει στη Γαλατάσαραϊ. Θα το μάθουμε όμως με απόλυτη σιγουριά μετά το πέρας των αποψινών αγώνων! 

Τουρκία: Κλειδώνει τον τίτλο η Γαλατά, ελπίζει σε θαύματα η Φενέρ!

ΑΛΑΝΙΑΣΠΟΡ - ΚΑΣΙΜΠΑΣΑ

Η Αλάνιασπορ πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Καϊσέρισπορ με τεσσάρα και επιστρέφοντας στις νίκες μετά από δύο σερί ήττες, εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Ομέρ Ερντογάν δεν έχει ισοπαλία στα οκτώ τελευταία ματς, με ένα Χ στα τελευταία 15, ενώ πληρώνει το over 2.5 σε εννέα από τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές. Εντός έδρας εναλλάσσεται ανάμεσα σε νίκη και ήττα επτά σερί αγώνες. Ο Κουλούρης σκόραρε και στα δύο τελευταία ματς που η ομάδα του βρήκε δίχτυα.

Η Κασίμπασα κέρδισε έστω και δύσκολα την Ιστανμπούλσπορ εντός έδρας και με δύο σερί νίκες σε αήττητο τριών αγωνιστικών, ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Kεμάλ Εζντές έχει χάσει πλέον ένα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια της αλλά και μόνο δύο από τα τελευταία εννέα, με τέσσερις νίκες σε αυτό το διάστημα. Μακριά από την έδρα της για αρκετό καιρό δεν μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα, αλλά πλέον έχει χάσει μόνο ένα από τα τελευταία πέντε ταξίδια της.

Εκτίμηση: Είναι άνετες και οι δύο και ίσως το πάνε πιο ήσυχα το ματς. G/G & under 4.5 (2.12).

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ - ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ

Η Ανκαραγκουτσού έμεινε στο 2-2 εντός με την Μπασάκσεχιρ και έχασε ευκαιρία να παίξει τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από 32 χρόνια. Η ομάδα του Τολουνάι Καφκάς καλείται να ξεπεράσει την απογοήτευση και να πάρει τη νίκη που θα την κρατήσει στην κατηγορία, έχοντας αήττητο δύο αγωνιστικών και μία ήττα σε έξι αγώνες. Εντός έδρας είναι αήττητη πέντε ματς, με μόνο δύο ήττες σε οκτώ. Ο Μίλσον βρήκε δίχτυα και στα δύο τελευταία ματς που η ομάδα του σκόραρε.

Η Γαλατάσαραϊ προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα, με ισάριθμα under 2.5 γκολ και χωρίς να δεχτεί γκολ, ενώ έχει χάσει ένα ματς στα τελευταία οκτώ και δύο σε 24 αγωνιστικές. Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ με τρίποντο κατακτά και μαθηματικά τον τίτλο και θα τα δώσει όλα για να μην μπλέξει εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής, όπου υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε. Έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, καθώς και τις περισσότερες ανέπαφες εστίες με 16. Τιμωρημένος ο μέσος Τζανιόλο.

Εκτίμηση: Η Γαλατά με νίκη τελειώνει το πρωτάθλημα. 2 & over 1.5 (1.62).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΓΚΙΡΕΣΟΥΝΣΠΟΡ - ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ

Η Γκιρεσούνσπορ πήρε ισοπαλία από τη Φενέρμπαχτσε στο προηγούμενο παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια πήρε δύο νίκες άνευ αγώνα. Στο γήπεδο δεν έχει κερδίσει τέσσερις αγωνιστικές και μετρά μόνο μία νίκη σε 16 ματς. Η ομάδα του Ιρφάν Μπουζ με τρίποντο παραμένει στη μάχη παραμονής, με ήττα ή ισοπαλία θα περιμένει το αποτέλεσμα της Ιστανμπούλσπορ. Εντός έδρας έχει χάσει ένα από τα τελευταία έξι παιχνίδια και έχει πετύχει εκεί τις τέσσερις από τις έξι φετινές νίκες. Εκτός οι αμυντικοί Κιλίτς, Πέρες.

Η Τράμπζονσπορ διέλυσε την Φατίχ εντός και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγωνιστικές, όμως δεν έχει στόχους και σχεδιάζει ήδη την επόμενη σεζόν. Η ομάδα του Νέναντ Μπιέλιτσα έχει πληρώσει το over 2.5 σε τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Τα εκτός έδρας παιχνίδια αποδείχτηκαν η μεγάλη της αδυναμία φέτος, καθώς έχει κερδίσει πλέον μόνο ένα από τα τελευταία 11, με οκτώ ήττες σε αυτό το διάστημα. Εκτός ο μπακ Ντένσουιλ και ο μέσος Γιαζιτζί.

Eκτίμηση: Ματς κόντρα σε γειτονικές ομάδες, με την Γκιρεσούνσπορ να είναι αυτή που «καίγεται» για βαθμούς. Η Τραμπζονσπόρ προέρχεται από καλή εμφάνιση. G/G & over 2.5 (1.78).

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛΣΠΟΡ - ΑΔΑΝΑ ΝΤΕΜΙΡΣΠΟΡ

Η Ιστανμπούλσπορ προέρχεται από δύο σερί ήττες χωρίς να σκοράρει και έτσι δεν είναι ακόμα σίγουρη για την παραμονή. Η ομάδα του Φατίχ Τεκέ πάντως έχει την κατάσταση στα χέρια της και με νίκη επί της Άδανα θα εξασφαλιστεί αν χάσει η Γκιρεσούνσπορ. Δεν έχει πληρώσει γκολ - γκολ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, με δύο νίκες και δύο ήττες. Εντός προέρχεται από ήττα, αλλά έχει χάσει ως γηπεδούχος μόνο δύο από τα τελευταία επτά παιχνίδια της. Επιστρέφει από τιμωρία ο αμυντικός Ντελί.

Η Άδανασπορ προηγήθηκε απέναντι στην Μπεσίκτας, αλλά κατέρρευσε στη συνέχεια δεχόμενη τέσσερα γκολ και έτσι έχασε μετά από έξι συνεχόμενες νίκες. Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα δεν μπορεί να διεκδικήσει πλέον την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά η σεζόν της είναι σίγουρα επιτυχημένη. Πληρώνει over 2.5 σε επτά σερί παιχνίδια, τα πέντε εκ των οποίων ήταν και over 4.5, ενώ έχει σκοράρει σε όλα αυτό το διάστημα. Εκτός έδρας έχει πληρώσει γκολ - γκολ σε έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια.

Eκτίμηση: Μονόπλευρο το ενδιαφέρον εδώ, με την Ιστανμπούλσπορ να θέλει τη νίκη. 1Χ & over 1.5 (1.60).

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

ΣΙΒΑΣΠΟΡ - ΚΟΝΙΑΣΠΟΡ

Η Σίβασπορ έχασε 3-0 από τη Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό Κυπέλλου και δεν θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι. Η ομάδα του Ριζά Τσαλιμπάι, στρέφεται στο πρωτάθλημα, όπου έχει χάσει τέσσερα σερί ματς και έτσι θέλει μόνο τρίποντο για να κρατά στο χέρι της την παραμονή στην κατηγορία. Η άμυνά της μπάζει, καθώς έχει δεχτεί γκολ και στα οκτώ τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα, στα τέσσερα τελευταία μάλιστα δέχεται τουλάχιστον δύο. Στην έδρα της σκοράρει σε εννέα συνεχόμενα παιχνίδια.

Σε καλή κατάσταση ήταν η Κόνιασπορ το προηγούμενο διάστημα, καθώς είναι αήττητη σε τέσσερις αγωνιστικές με τρεις νίκες, αλλά έπαιξε το τελευταίο ματς στις 16 Μαΐου. Η ομάδα του Αλεξάντερ Στανόγεβιτς δεν έχει στόχο για τη συνέχεια, αλλά θέλει να τελειώσει αφήνοντας καλές εντυπώσεις. Εκτός έδρας είναι δυνατή τον τελευταίο καιρό με αήττητο πέντε αγωνιστικών. Οι Ντικμέν και Ποθουέλο είναι σε καλή κατάσταση, με έναν εκ των δύο ή και τους δύο να σκοράρουν και στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος.

Eκτίμηση: Αν κάποια από τις δύο «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, αυτή είναι η Σίβασπορ. Αλλά η φιλοξενούμενη τα κάνει ροντέο τα παιχνίδια της. Over 2.5 (1.83).

ΦΑΤΙΧ ΚΑΡΑΓΚΟΥΜΡΟΥΚ - ΚΑΙΣΕΡΙΣΠΟΡ

Η Φατίχ Καραγκουμρούκ προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και τελειώνει τη σεζόν στο μέσο της βαθμολογίας. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο σύλλογος έλυσε τη συνεργασία του με τον προπονητή Αντρέα Πίρλο και ο Αρπασλάν Ερντέμ θα καθίσει στον πάγκο για τα δύο εναπομείναντα ματς. Μετρά μόνο μία νίκη σε πέντε αγωνιστικές, ενώ πληρώνει over 2.5 σε επτά από τις τελευταίες οκτώ. Εντός έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία πέντε, ενώ δέχεται γκολ σε 11 σερί ως γηπεδούχος.

Η Καϊσέρισπορ υπέστη συντριβή εντός έδρας από την Αλάνιασπορ και είναι δύο αγώνες χωρίς νίκη, ενώ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα τελευταία πέντε ματς στο πρωτάθλημα, χωρίς να έχει πλέον στόχους στο υπόλοιπο της σεζόν. Η ομάδα του Τσαγκντάς Ατάν έχει πρόβλημα στην άμυνα, καθώς έχει δεχτεί 11 γκολ στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές και 17 στις τελευταίες έξι. Εκτός έδρας δέχεται γκολ σε δέκα σερί αγώνες, στους οκτώ εκ των οποίων μάλιστα η εστία της παραβιάστηκε τουλάχιστον δύο φορές.

Eκτίμηση: Κοντράρονται οι δύο ομάδες με την περισσότερη άγνοια κινδύνου. Παίζουν ανοιχτά και όπου βγει. Over 3.5 (2.02).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΑΝΤΑΛΙΑΣΠΟΡ

Η Φενέρμπαχτσε διέλυσε με 3-0 τη Σίβασπορ και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου Τουρκίας. Η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς, στο πρωτάθλημα έχει δύο σερί νίκες σε αήττητο οκτώ αγωνιστικών, οπότε θέλει τρίποντο με Αντάλιασπορ και γκέλα της Γαλατά, για να διεκδικήσει τον τίτλο στο ντέρμπι της Πόλης την τελευταία αγωνιστική. Εντός έδρας έχει μία ήττα σε έξι παιχνίδια, ενώ σε όλα αυτό το διάστημα δεν πέτυχε κάτω από δύο γκολ. Ο Μπατσουαγί σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Αντάλιασπορ δεν κατάφερε να σκοράρει με Μπασάκσεχιρ και έμεινε στην ισοπαλία δεύτερη σερί αγωνιστική, ενώ είναι τρεις αγώνες αήττητη. Η ομάδα του Νούρι Σαχίν με νίκη κάνει μεγάλο βήμα παραμονής στην κατηγορία, αλλά σίγουρα θα έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Φενέρμπαχτσε. Εκτός έδρας δε χάνει και πολύ εύκολα, αλλά κερδίζει εξ' ίσου δύσκολα. Μάλιστα, από τα δέκα τελευταία ταξίδια της στο πρωτάθλημα, τα πέντε ήταν ισόπαλα. Ανεξαρτήτως έδρας, πληρώνει under 2.5 σε τρεις από τις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Eκτίμηση: Θα το παλέψει η Φενέρ αλλά ελπίζει σε θαύματα. 1 & over 2.5 (1.78).

Βαθμολογία -

30/05/2023Süper Lig
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Γαλατασαράι Γαλατασαράι 79 33 25 4 4 73 26 47
2 Φενερμπαχτσέ Φενερμπαχτσέ 74 33 23 5 5 82 39 43
3 Μπεσίκτας Μπεσίκτας 74 34 22 8 4 70 31 39
4 Αντάνα Ντέμιρσπορ Αντάνα Ντέμιρσπορ 63 33 18 9 6 70 41 29
5 Μπασακσεχίρ Μπασακσεχίρ 53 33 15 8 10 45 34 11
6 Τραμπζονσπόρ Τραμπζονσπόρ 51 33 15 6 12 54 48 6
7 Κόνιασπορ Κόνιασπορ 49 33 12 13 8 45 36 9
8 Καϊσερισπόρ Καϊσερισπόρ 49 33 15 4 14 54 57 -3
9 Καραγκιουμρούκ Καραγκιουμρούκ 44 33 11 11 11 69 62 7
10 Αλάνιασπορ Αλάνιασπορ 41 34 11 8 15 52 62 -10
11 Κασίμπασα Κασίμπασα 40 33 11 7 15 40 52 -12
12 Ανκαραγκούτσου Ανκαραγκούτσου 39 33 11 6 16 40 47 -7
13 Ανταλιασπόρ Ανταλιασπόρ 38 33 10 8 15 43 51 -8
14 Σίβασπορ Σίβασπορ 37 34 10 7 17 44 53 -9
15 Ιστανμπουλσπόρ Ιστανμπουλσπόρ 35 33 10 5 18 40 61 -21
16 Γκιρέσουνσπορ Γκιρέσουνσπορ 34 33 8 10 15 37 56 -19
17 Ουμρανίγιεσπορ Ουμρανίγιεσπορ 27 33 6 9 18 44 59 -15
18 Γκαζιαντέπ Γκαζιαντέπ 25 33 6 7 20 31 63 -32
19 Χατάισπορ Χατάισπορ 23 33 6 5 22 19 74 -55
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr