Ποδόσφαιρο

Γερμανία: Στουτγάρδη - Αμβούργο, να ξορκίσει τη κατάρα!

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2023 - 11:02

Το πρώτο παιχνίδι των μπαράζ διεξάγεται σήμερα ανάμεσα σε Στουτγάρδη και Αμβούργο, έτσι ώστε να μάθουμε ποια θα είναι του τη νέα χρονιά στη Bundesliga. 

Γερμανία: Στουτγάρδη - Αμβούργο, να ξορκίσει τη κατάρα!

01/06/2023, (21:45), Κωδ. ΟΠΑΠ: 985

Τηλεοπτική μετάδοση: NovaSportsPrime

Πρώτο ματς για τα μπαράζ ανόδου / παραμονής της Μπουντεσλίγκα, ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα του Αμβούργου (5/6). Δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Στουτγκάρδη

Η Στουτγάρδη παραλίγο να πληρώσει τη διστακτικότητά της απέναντι στη Χόφενχαϊμ, αφού κόλλησε στο 1-1. Αν κέρδιζε την αδιάφορη Χοφενχάιμ την τελευταία αγωνιστική θα είχε αποφύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία του μπαράζ. Σε ματς που είχε 20 τελικές και xGoals 2,58-0,82 έμεινε στο 1-1. Είναι τυχερή που κέρδισε μόνο η Μπόχουμ, γιατί άμα το έκανε και η Σάλκε, τότε θα χαιρετούσε την κατηγορία. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι είχε σωθεί, κερδίζοντας την τελευταία αγωνιστική, 2-1 την Κολωνία με γκολ στο 92’. Φέτος δεν ήταν το ίδιο ψύχραιμη και τυχερή. Πλέον έχει μια ευκαιρία μέσω τον μπαράζ να μείνει σε αυτή. «Υπάρχει απογοήτευση, όμως δεν ήρθε και η καταστροφή. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με αισιοδοξία το μπαράζ. Η ομάδα έχει διαχειριστεί πολλές καταστάσεις πίεσης φέτος, επομένως δεν υπάρχει νευρικότητα. Όταν ανέλαβα ήμασταν στη 18η θέση και τώρα έχουμε μπροστά μας 180 λεπτά για να σωθούμε», είπε ο Ζεμπάστιαν Χένες, ο οποίος άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε και την έφτασε εδώ.

Αγωνιστικά νέα

Αναμένεται πλήρης, αφού επέστρεψε σε ρυθμό προπονήσεων ο γκολκίπερ Μπρέντλοβ. Επιστρέφει επίσης ο χρήσιμος στόπερ Ζαγκαντού.

Πιθανή ενδεκάδα

Μπρέντλοβ – Μαυροπάνος, Αντον, Ιτο – Βάγκνομαν, Εντο, Κάρατσορ, Σόσα – Σίλας, Φίριχ – Ζιρασί.

Αμβούργο

Ψυχρολουσία, κάζο, όπως θέλετε το λέτε αυτό που έπαθε το Αμβούργο τη τελευταία αγωνιστική. Οι οπαδοί του μπήκαν στο γήπεδο της Ζαντχάουζεν για να πανηγυρίσουν την πολυπόθητη επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια, αλλά λογάριασαν χωρίς τη Χαϊντενχάιμ, η οποία πέτυχε μία επική ανατροπή στο Ρέγκενσμπουργκ και προσγείωσε ανώμαλα τους «δεινόσαυρους». Από 2-0 στο 56’, κέρδισε 2-3 με αυτογκόλ στο 58’, πέναλτι στο 93’ και γκολ ανόδου στο 99’! Έτσι, για 2η σερί σεζόν θα παίξει στα μπαράζ. Οπότε ξανά τη χωρίζουν 180 αγωνιστικά λεπτά από τη μεγάλη κατηγορία. «Μαζέψαμε 66 βαθμούς, σημειώσαμε 70 γκολ και κάναμε 20 νίκες. Ξέρουμε τι έχουμε πετύχει φέτος. Τώρα όλα εξαρτώνται ξανά από εμάς. Στη Στουτγάρδη δεν μπορεί να είναι χαρούμενοι που θα παίξουν εναντίον μας», δήλωσε ο Βάλτερ.

Αγωνιστικά νέα

Επιστρέφουν σε αυτό το πρώτο καίριο ματς με τη Στουτγκάρδη οι Μπάκερι Γιάτα και Λούντοβιτ Ράις, έχοντας αμφότεροι εκτίσει την τιμωρία τους. Σταθερά εκτός αγωνιστικής δράσης οι Νόα Κάτερμπαχ και Άντρας Νέμετ. Παραμένει η απαγόρευση στον Μάριο Βούσκοβιτς λόγω χρήσης απαγορευμένης ουσίας. Νέα απώλεια ο μέσος Μπένες.

Πιθανή ενδεκάδα

Οϊερ Φερνάντες – Χάιερ, Ντάβιντ, Σονλάου, Μουχάιμ – Κίτελ, Μέφερτ, Ρέις – Κενιγκσντέρφερ, Γκλάτσελ, Ντομπέ.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.61 4.15 4.75 2.15 1.62 1.45 2.55 1.65 2.1 1.15 1.22 2.3
Στουτγκάρδη - Αμβούργο / Εκτίμηση

Η Στουτγάρδη έδειξε πως έχει ανέβει τον τελευταίο καιρό και πως είναι έτοιμη να παραμείνει στη κατηγορία. Το Αμβούργο από την άλλη έχει δίψα για άνοδο, το θέμα είναι ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Δύσκολο παιχνίδι. Θα πάω με το σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ (2.07).

Αν ο άσος ήταν λίγο ψηλότερα θα τον τιμούσα.

Εδώ βρίσκεις μία αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr