Ποδόσφαιρο

Α' Γαλλίας: «Αυλαία» με ενδιαφέρον

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 08:44

Τελευταία αγωνιστική στο Σαμπιονά, με την προσοχή να επικεντρώνεται στις μάχες για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Α' Γαλλίας: «Αυλαία» με ενδιαφέρον

Κρίνεται απόψε ποιες ομάδες θα πάρουν τα εναπομείναντα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ποια εκ των Ναντ και Οσέρ θα υποβιβαστεί.

ΑΖΑΞΙΟ-ΜΑΡΣΕΪΓ

Η Αζαξιό δεν μπόρεσε να κοντράρει τη Λανς και έχασε με 0-3, με το τελικό αποτέλεσμα να έχει διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 12ο διαδοχικό ματς, σε 16 αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία και έχει υποβιβαστεί. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Εκτός είναι ο αμυντικός Γκονζάλεζ (26/0) και ο επιθετικός Αμουμά (18/2).

Ηττα χωρίς συνέπειες για τη Μαρσέιγ από την Μπρεστ με 1-2. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, ισοφάρισε, αλλά στη συνέχεια δέχθηκε 2ο γκολ. Χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για τη 2η θέση και τερματίζει οριστικά στην 3η η οποία οδηγεί στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα δέκα από τα έντεκα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι ο αμυντικός Ζιγκό (26/2), ο μέσος Ουναχί (7/1) και ο μεσοεπιθετικός Αρίτ (10/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιάφορο βαθμολογικά ματς, χαμηλό το διπλό, θα πάμε στο Goal/goal (1,85).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΟΣΕΡ-ΛΑΝΣ

H Οσέρ προηγήθηκε κόντρα στην Τουλούζ, αλλά ισοφαρίστηκε (1-1), με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 7ο διαδοχικό ματς και ενώ είχε προηγηθεί νικηφόρο σερί τριών αγώνων. Σώνεται με νίκη, μπορεί να τα καταφέρει ακόμη κι αν χάσει, αρκεί να μη νικήσει η Ναντ. Τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός ο αμυντικός Μενσά (20/0), ο μέσος Μασενγκό (10/0) και ο βασικός επιθετικός Περέν (30/3).

Η Λανς δεν συνάντησε προβλήματα κόντρα στην υποβιβασμένη Αζαξιό και επικράτησε 3-0, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται από το πρώτο ημίχρονο. Σημείωσε 6η διαδοχική νίκη, 10η στα έντεκα τελευταία ματς. Μπορεί να χάθηκαν και οι μαθηματικές πιθανότητες για τον τίτλο, όμως εξασφάλισε τη 2η θέση, η οποία οδηγεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Τα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός ο επιθετικός Σαΐντ (19/5).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Προφανώς η Λανς υπερέχει, αλλά η Οσέρ είναι η ομάδα που έχει το κίνητρο. Και εδώ θα επιλέξουμε το Goal/goal (1,60).

ΜΟΝΑΚΟ-ΤΟΥΛΟΥΖ

Η Μονακό έχασε 0-2 από την Ρεν, με δύο γκολ που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Σε έξι αγώνες έχει μόνο μία νίκη και μειώθηκαν οι πιθανότητες για την ευρωπαϊκή έξοδο. Μάλιστα, η νίκη μπορεί να μην αποδειχθεί αρκετή, αν νικήσουν η Ρεν και η Λιλ! Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στην έδρα της έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός είναι ο επιθετικός Εμπολό (28/12).

Η Τουλούζ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Οσέρ, αλλά ισοφάρισε (1-1), με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο πρώτο ημίχρονο. Στο πρωτάθλημα έχει πετύχει μόνο μία νίκη σε επτά ματς. Είναι στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει τη σεζόν χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον, βέβαια έχει πετύχει τον μεγάλο της στόχο που ήταν η κατάκτηση του Κυπέλλου! Τα έξι τελευταία ματς έχουν έρθει Under 2,5, εκ των οποίων τα πέντε No Goal. Εκτός ο στόπερ Νικολάισεν (30/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσιολογικό φαβορί η Μονακό. Στο 1,45 ο άσος σε συνδυασμό με το Over 1,5 πλησιάζει το 1,60.

ΛΟΡΙΑΝ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Η Λοριάν στο 43’ με την Κλερμόν έχασε πέναλτι, αμέσως μετά δέχθηκε γκολ και τελικά έχασε 0-2. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 3ο διαδοχικό ματς και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Δεν έχει ουσιαστικό στόχο εδώ και αρκετές αγωνιστικές. Εντός έδρας έχει μία νίκη σε τέσσερα ματς. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι ο αμυντικός Λαπόρτ (16/0).

Το Στρασβούργο βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ισοφάρισε και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Τις τελευταίες αγωνιστικές έχει παρουσιάσει καλή εικόνα, έχει υποστεί μόνο μία ήττα σε επτά ματς και εξασφάλισε την παραμονή της. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Under 2,5. Εκτός είναι οι αμυντικοί Νιαμσί (17/1) και Ντελέν (16/0) και ο μεσοαμυντικός Σισοκό (23/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον οι δύο ομάδες, πιθανό Over 2,5 (1,70).

Εδώ βρίσκεις μία αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση

ΝΑΝΤ-ΑΝΖΕ

H Nαντ προηγήθηκε κόντρα στη Λιλ, αλλά με δύο πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο έχασε 1-2. Στο πρωτάθλημα, δεν έχει νίκη σε 13 αγώνες και ενώ είχαν προηγηθεί δύο επιτυχίες. Πλέον, για να σωθεί, θέλει μόνο νίκη και να μη νικήσει η Οσέρ στο εντός έδρας ματς με τη Λανς. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει No Goal. Δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Σιρεβέγια (23/0) και ο επιθετικός Ντελόρ (12/0).

Η Ανζέ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Τρουά, αλλά έκανε την ανατροπή και επικράτησε 2-1, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στο 90’! Επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από έξι ματς, ωστόσο πέτυχε μία νίκη η οποία δεν είχε αντίκρισμα, καθώς έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό. Τα οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι οι αμυντικοί Μπλάζιτς (21/2), Σαμπάνοβιτς (10/1) και Γκουλάμ (3/0) και ο επιθετικός Σαλαμά (24/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Mονόδρομος η νίκη για τη Ναντ, η οποία όμως μπορεί να μην της φτάσει ώστε να σωθεί. Χαμηλός ο άσος (1,45), από ημίχρονο φτάνει στο 1,90.

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

ΝΙΣ-ΛΥΩΝ

Η Νις πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, ήταν ήδη πίσω στο σκορ από τη Μονπελιέ με 0-2, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε τρία γκολ και επικράτησε 3-2. Μία ήττα σε πέντε ματς. Τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό στόχο, με την χρονιά να κρίνεται αποτυχημένη από τη στιγμή που δεν πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός ο αμυντικός Ατάλ (18/1, 10 αλλ.), ο μεσοαμυντικός Γιουσούφ (10/1), οι μέσοι Τουράμ (35/2), Ράμσεϊ (27/1) και ο επιθετικός Πεπέ (19/6).

H Λυών δεν συνάντησε προβλήματα κόντρα στη Ρεμς και επικράτησε με 3-0, έχοντας προηγηθεί ήδη 2-0 πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο, ενώ από το 54’ έπαιζε με αριθμητικό πλεονέκτημα. Σημείωσε 4η νίκη σε πέντε ματς, έχει όμως ελάχιστες ελπίδες για την 5η θέση. Θέλει μόνο νίκη, ήττες των Ρεν και Μονακό και να καλύψει τη διαφορά τερμάτων με τη Ρεν. Οι οκτώ τελευταίοι αγώνες έχουν έρθει Over 2,5, εκ των οποίων οι επτά Goal/goal. Εκτός είναι οι αμυντικοί Ταλιαφίκο (29/1) και Λοβρέν (17/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λυών έχει ελάχιστες ελπίδες για την ευρωπαϊκή έξοδο, πάντως τη Νις μπορεί να τη νικήσει και το διπλό στο 2,65 είναι αρκετά καλό.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ-ΚΛΕΡΜΟΝ

Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε κόντρα στο Στρασβούργο, ισοφαρίστηκε, αλλά ο βαθμός που πήρε
ήταν αρκετός για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο! Πάντως, παρά τη συγκεκριμένη επιτυχία, η σεζόν τελειώνει με προβληματισμό για το μέλλον και αναμένονται αλλαγές τόσο στη θέση του προπονητή, όσο και στο ρόστερ. Τα έξι από τα επτά τελευταία ματς έχουν έρθει Goal/goal. Εκτός είναι ο σταρ Νεϊμάρ (20/13) και οι αμυντικοί Μιουκελέ (19/0) και Κιμπεμπέ (11/0).

H Kλερμόν αφού γλίτωσε στο 43’ όταν η Λοριάν έχασε πέναλτι, στη συνέχεια πέτυχε δύο γκολ και επικράτησε με 2-0. Επέστρεψε άμεσα στις νίκες μετά την εκτός έδρας ήττα 1-2 από τη Μπρεστ, η οποία είναι και η μοναδική σε εννέα ματς. Είναι στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Goal/goal. Δεν υπολογίζονται ο αμυντικός Ζεφάν (9/0) και ο φορ Αντριτς (28/4).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κλερμόν μπορεί να βρει ένα γκολ και το Goal/goal (1,65) μπορεί να παιχθεί.

ΜΠΡΕΣΤ-ΡΕΝ

Η Μπρεστ έκανε την έκπληξη και νίκησε 2-1 τη Μαρσέιγ. Προηγήθηκε στο σκορ, ισοφαρίστηκε, αλλά στη συνέχεια πέτυχε 2ο γκολ. Σημείωσε 3η διαδοχική νίκη, 4η στα πέντε τελευταία παιχνίδια, ενώ έχει μόνο μία ήττα σε δέκα αγώνες. Φορμαρίστηκε στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν και εξασφάλισε την παραμονή της. Εκτός είναι οι αμυντικοί Σαρντονέ (18/0) και Ερέλ (14/0), ο μεσοεπιθετικός Λαζ (18/1) και ο φορ Μουνιέ (10/4).

Η Ρεν επικράτησε της Μονακό 2-0, με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Σημείωσε 3η διαδοχική νίκη, 4η στα πέντε τελευταία ματς. Διεκδικεί την 4η θέση, αλλά δεν έχει εξασφαλίσει την 5η (θα τα καταφέρει σίγουρα με νίκη). Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός οι αμυντικοί Τριφέρ (28/0) και Μέλινγκ (25/0), ο μέσος Ντουέ (23/3) και ο δεύτερος σκόρερ Τεριέ (16/9).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ρεν έχει το κίνητρο, είναι και πιο ποιοτική απο τη Μπρεστ και μπορεί να επιβεβαιώσει το διπλό (1,53).

Εδώ βρίσκεις μία αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση

ΡΕΜΣ-ΜΟΝΠΕΛΙΕ

Η Ρεμς δεν προέβαλε αντίσταση κόντρα στη Λυών και έχασε 0-3. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ήδη πίσω στο σκορ 0-2, ενώ στο 54’ έμεινε και με δέκα παίκτες. Εμεινε μακριά από τη νίκη σε 3ο διαδοχικό ματς, ενώ σε οκτώ αγώνες έχει σημειώσει μόνο μία επιτυχία και χάθηκε ο στόχος της ευρωπαϊκής εξόδου. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχουν έρθει No Goal. Τιμωρημένος ο αμυντικός Αγκμπαντού (29/0). Εκτός ακόμη ο μέσος Ντουμπιά (25/2) και ο επιθετικός Φαν Μπέργκεν (28/0).

Η Μονπελιέ πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο ήταν ήδη μπροστά στο σκορ με 2-0 κόντρα στη Νις, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο δέχθηκε τρία γκολ και έχασε 2-3. Βρίσκεται στο δεύτερο μισό της βαθμολογίας και τελειώνει το πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικό στόχο. Τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός είναι οι αμυντικοί Εστέβ (19/0) και Κουγιατέ (9/0) και ο μέσος Μαουασά (25/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον οι δύο ομάδες, λόγω αποδόσεων, θα κοντράρουμε τον άσο.

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

ΤΡΟΥΑ-ΛΙΛ

H Tρουά προηγήθηκε κόντρα στην Ανζέ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα της και τελικά έχασε με 1-2, δεχόμενη το 2ο γκολ στο 90’! Εχει πετύχει μόνο μία νίκη σε 30 παιχνίδια και έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό. Τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς έχουν έρθει Over 2,5. Εκτός είναι οι αμυντικοί Λαρουσί (21/1), Κοντέ (19/1), Πορόσο (19/2) και ο μέσος Ταρντιέ (14/3).

Η Λιλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Ναντ, αλλά με δύο πέναλτι του Ντέιβιντ στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 2-1. Στα επτά τελευταία παιχνίδια έχει υποστεί μόνο μία ήττα. Mε νίκη εξασφαλίζει σίγουρα την 4η θέση, η οποία οδηγεί στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη Ρεν και τη Μονακό. Εκτός οι αμυντικοί Τιάγκο Tζάλο (25/2) και Ισμαΐλι (23/2).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Λιλ. Αναμενόμενα το διπλό είναι πολύ χαμηλά (1,20), όπως και το Over 2,5 (1,38).

Βαθμολογία -

03/06/2023Ligue 1
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Παρί Σεν Ζερμέν Παρί Σεν Ζερμέν 85 37 27 4 6 87 37 50
2 Λανς Λανς 81 37 24 9 4 65 28 37
3 Μαρσέιγ Μαρσέιγ 73 37 22 7 8 67 39 28
4 Λιλ Λιλ 66 37 19 9 9 64 43 21
5 Ρεν Ρεν 65 37 20 5 12 67 38 29
6 Μονακό Μονακό 65 37 19 8 10 69 56 13
7 Λυών Λυών 62 37 18 8 11 64 44 20
8 Κλερμόν Κλερμόν 56 37 16 8 13 42 47 -5
9 Νις Νις 55 37 14 13 10 45 36 9
10 Λοριάν Λοριάν 52 37 14 10 13 50 52 -2
11 Ρεμς Ρεμς 51 37 12 15 10 44 42 2
12 Μονπελιέ Μονπελιέ 47 37 14 5 18 62 61 1
13 Τουλούζ Τουλούζ 45 37 12 9 16 49 56 -7
14 Μπρεστ Μπρεστ 44 37 11 11 15 43 52 -9
15 Στρασβούργο Στρασβούργο 40 37 9 13 15 50 57 -7
16 Οσέρ Οσέρ 35 37 8 11 18 34 60 -26
17 Ναντ Ναντ 33 37 6 15 16 36 55 -19
18 Τρουά Τρουά 23 37 4 11 22 44 80 -36
19 Αζαξιό Αζαξιό 23 37 6 5 26 22 74 -52
20 Ανζέ Ανζέ 18 37 4 6 27 33 80 -47
Promotion - Champions League (Group Stage)
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Group Stage)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Relegation - Ligue 2

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr