Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Σκωτίας: Σέλτικ-Ινβερνές, για το τρεμπλ!

Σάββατο, 3 Ιουνίου 2023 - 10:30

Η Σέλτικ θέλει να κάνει το τρεμπλ τη φετινή χρονιά, και βρίσκεται μόλις 90 αγωνιστικά λεπτά μακριά από αυτό. 

Κύπελλο Σκωτίας: Σέλτικ-Ινβερνές, για το τρεμπλ!

03/06/2023, (19:30), Κωδ. ΟΠΑΠ: 104

Τελικός Κυπέλλου Σκωτίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας στο 90λεπτο, ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτι.

Σέλτικ

Συνέτριψε με 5-0 την Αμπερντίν στη φιέστα του πρωταθλήματος την τελευταία αγωνιστική και κατέκτησε το δεύτερο σερί πρωτάθλημα της, στόχος πια το τρεμπλ αφού έχει ήδη κατακτήσει και το Λιγκ Καπ. Στον προηγούμενο γύρο του κυπέλλου απέκλεισε οριακά τη Ρέιντζερς (1-0), κατά τα άλλα η πορεία της μέχρι τον τελικό ήταν άνετη. Πρώτο φαβορί για την κενή θέση στον πάγκο της Τότεναμ ο Ποστέκογλου σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ίδιος ο 57χρονος τεχνικός έσπευσε να ενημερώσει άπαντες πως δεν αφήνει το σενάριο αυτό να τον αποσπάσει από τον ερχόμενο τελικό.«Δεν αφήνω τίποτα να αποσπάσει την προσοχή μου από τον τελικό» απάντησε ο Ποστέκογλου στις φήμες.

Αγωνιστικά νέα

Εκτός ο αμυντικός Κάρτερ-Βίκερς που εγχειρίστηκε, παραμένει τραυματίας ο μέσος Μόι. Επιστρέφει ο μεσοεπιθετικός Χακσαμπάνοβιτς που αποθεραπεύθηκε και ο επιθετικός Μαέντα που εξέτισε την ποινή του. Ο δεξιός μπακ Τζόνστον και ο επιθετικός Φουρουχάσι που χτύπησαν στη φιέστα με την Αμπερντίν αναμένεται να είναι διαθέσιμοι. Αμφίβολοι ο στόπερ Γουέλς, ο αναπληρωματικός κίπερ Σίγκριστ και ο μέσος ΜακΚάρθι, οι δυο πρώτοι ήταν στον πάγκο στο ματς με την Αμπερντίν.

Πιθανή ενδεκάδα

Hart, G. Taylor, C. Starfelt, Y. Kobayashi, A. Ralston, R. Hatate, McGregor, M. O'Riley, D. Maeda, K. Furuhashi, Jota
Ινβερνές

Σε μια σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην Τσάμπιονσιπ, κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής στο Κύπελλο και να διεκδικεί αυτή τη στιγμή ένα σπουδαίο τρόπαιο. Στο πρωτάθλημα έχασε τα πλέι οφ για δύο βαθμούς από την Πάρτικ Θιστλ. Έδειξε ικανή να βρεθεί στην τετράδα, είχε κάποια πολύ καλά διαστήματα, αλλά η εντός έδρας ήττα από την Έιρ στο φινάλε την καταδίκασε. Επιστρέφει στον τελικό του κυπέλλου (2η συμμετοχή της ιστορίας της), το 2015 μάλιστα τον κέρδισε (2-1 την Φόλκερκ), βγαίνοντας παράλληλα και στην Ευρώπη. Από χίλια κύματα η πορεία της φέτος στον θεσμό, καθώς στον 4ο γύρο αποκλείστηκε από την Κουίνς Παρκ (0-2), όμως πήρε το ματς στα χαρτιά λόγω της χρησιμοποίησης παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής από την αντίπαλο. Στη συνέχεια απέκλεισε τις Στέρλινγκ Άλμπιον (3-2), Λίβινγκστον (3-0), την Κιλμάρνοκ (2-1) της Πρέμιερσιπ εκτός έδρας στα προημιτελικά και στα ημιτελικά τη Φόλκερκ (3-0) της Λιγκ 1. «Θα χρειαστεί να έχουμε λίγο τύχη και οι παίκτες να πιάσουν την κορυφαία απόδοση τους, η διοργάνωση έχει να κάνει με θαύματα, συμβαίνουν, πάμε στον τελικό για να κερδίσουμε» τα λόγια του προπονητή Ντοντς.

Αγωνιστικά νέα

Λείπουν καιρό οι επιθετικοί Σάδερλαντ και Γουόλς λόγω τραυματισμών στο γόνατο. Ο μέσος Μακ Γκρέγκορ δίνεται αμφίβολος, λόγω κάποιων ενοχλήσεων στον αστράγαλο που τον ταλαιπώρησαν τελευταία.

Πιθανή ενδεκάδα

Ridgers, Harper, Deas, Devine, Carson, Allardice, Shaw, Henderson, Walsh, Daniel MacKay, Billy McKay

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.05 9.75 26 4.5 1.15 2.42 1.47 2.1 1.62 1.01 1.02 8.5
Σέλτικ - Ινβερνές / Εκτίμηση

Μέσο θαύματος θα χάσει το τρόπαιο η Σέλτικ. Παρόλα αυτά θα βρει αντίσταση και θα είναι ένας ανοιχτός τελικός θεωρώ.

1ο ημίχρονο over 1.5 (1.75)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr