Ποδόσφαιρο

Copa Libertadores: Εύκολα η Παλμέιρας, ντέρμπι στο Μπουένος Άιρες!

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023 - 11:21

Όλη η αγωνιστική δράση του Copa Libertadores μαζεμένη σε αυτό το άρθρο. Και οι 7 αγώνες της βραδιάς.

Copa Libertadores: Εύκολα η Παλμέιρας, ντέρμπι στο Μπουένος Άιρες!

ΑΡΧΕΝΤΙΝΟΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ

Η Αρχεντίνος ήταν ανταγωνιστική στην αναμέτρηση με την Κορίνθιανς, αλλά δεν έβγαλε και την μεγάλη φάση για να καταφέρει να σκοράρει και να πάρει τη νίκη. Βέβαια είναι στο χέρι της η πρόκριση και μπορεί να την επικυρώσει κόντρα στην Λίβερπουλ. Με no goal και under έβγαλε τα 5 τελευταία εντός στην διοργάνωση έχοντας 2 νίκες και 1 ισοπαλία. Νίκησε 1-0 εντός την Πλατένσε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, με την οποία έβαλε τέλος σε δύο σερί ήττες. Η ομάδα του Μιλίτο έριξε το βάρος στο Λιμπερταδόρες και το «πληρώνει» στο πρωτάθλημα Αργεντινής. Τραυματίες οι Αμπρόσιο (μέσος), Άβαλος (επιθετικός). Ένα προσωπικό δράμα του Τορέν (στόπερ) δεν τον κρατάει εκτός αποστολής.

Η Λίβερπουλ τα έδωσε όλα στην αναμέτρηση με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε, ο αντίπαλος είχε αποβολή στο 45’ κι έτσι έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, την πρώτη στον όμιλο. Που διατήρησε ελπίδες πρόκρισης, ενώ είναι και στο κόλπο της 3ης θέσης. Με ήττες έβγαλε τα τρία εκτός στην διοργάνωση και στις δύο από αυτές δέχθηκε από 3 γκολ. Η ομάδα του Μπάβα προέρχεται από το εντός 3-2 επί της Ρασίνγκ για το πρωτάθλημα Ουρουγουάης. Ήταν η 3η νίκη στα 5 τελευταία έχοντας και μια ισοπαλία. Ο Μπάβα τελικά δεν θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν κι ενώ είναι απο το 2021 στον πάγκο της. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν νέα προβλήματα.

Eκτίμηση: Η Λίβερπουλ θέλει βαθμό η βαθμούς για να παραμείνει ζωντανή, αλλά έχει δύσκολο έργο απόψε. Πάμε με τα γκολ της Αρχεντίνος, που συνήθως δεν ξεφεύγουν. Γκολ Αρχεντίνος under 2.5 (1.62).

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ ΝΤΕΛ ΒΑΛΛΕ - ΚΟΡΙΝΘΙΑΝΣ

Η Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε δυσκολεύτηκε στην εξόρμηση με την Λίβερπουλ, είχε και αποβολή στο 45’ κι έτσι γνώρισε την ήττα. Πάει στο ντέρμπι με την Κορίνθιανς όπου θέλει πάση θυσία αποτέλεσμα και μια νίκη μπορεί να δώσει ακόμα και πρόκριση στην επόμενη φάση. Πέρσι κατέκτησε το Σουνταμερικάνα, και φέτος το Σούπερ Καπ Νοτίου Αμερικής. Με 4 νίκες και 1 ισοπαλία έβγαλε τα 6 τελευταία εντός με ομάδες της Βραζιλίας στο Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του Ανσέλμι προέρχεται από το εντός 2-0 επί της Αούκας για το πρωτάθλημα Ισημερινού. Ήταν η 8η νίκη στα 10 τελευταία της έχοντας και μια ισοπαλία. Αγωνιστικά τιμωρημένος είναι ο Ραμίρες (τερματοφύλακας).

Η Κορίνθιανς συνάντησε δυσκολίες στο άντρο της Αρχεντίνος αλλά τουλάχιστον δεν ηττήθηκε. Προηγήθηκαν δύο σερί ήττες, ενώ έβγαλε με νίκη την πρεμιέρα της. Θέλει πάση θυσία τους βαθμούς αναφορικά με τον στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Μια νίκη και 4 ισοπαλίες έβγαλε τα 6 τελευταία εκτός στο Λιμπερταδόρες με τα 5 να ήταν under. Η ομάδα του Λουξεμπούργκο προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Αμέρικα Μινέιρο για το πρωτάθλημα όπου πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση κι έπαιξε με ρεζέβες. Προηγήθηκε πρόκριση στο κύπελλο αβτό της Ατλέτικο Μινέιρο. Αγωνιστικά παραμένει τραυματίας ο μέσος Παουλίνιο. Γυρίζουν έχοντας πάρει ανάσες πέντε βασικοί.

Eκτίμηση: Καίγεται η Κορίνθιας, αλλά παίζει σε δύσκολη έδρας και θα συναντήσει προβλήματα. G/G (2.02).

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ - ΙΝΤΕΡΝΑΣΙΟΝΑΛ

Η Νασιονάλ ξεκίνησε καλά το ματς με την Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν αλλά γρήγορα δεν άντεξε στην πίεση κι έγινε η εναντίον της ανατροπή. Πάει σε... τελικό με την Ιντερνασιονάλ για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχει 5 νίκες και 2 ήττες στα 7 τελευταία εντός απέναντι σε ομάδες της Βραζιλίας στο Λιμπερταδόρες. Η ομάδα του Άλβαρο Γκουτιέρες προέρχεται από το εκτός 1-1 με την Σέρο στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Intermedio, τουρνουά που γίνεται ενδιάμεσα από τα δύο βασικά πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη. Μια ήττα έχει στα 10 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερες απουσίες.

Πολύ καλά στάθηκε η Ιντερνασιονάλ απέναντι στην Μετροπολιτάνος για να πάρει μια κομβική νίκη αναφορικά με την πρόκριση. Την οποία μπορεί να επικυρώσει ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα πάρει. Είναι αήττητη στα 4 τελευταία εκτός στην διοργάνωση με 2 νίκες, ενώ τα δύο πιο πρόσφατα ήταν και γκολ – γκολ. Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος έφερε 1-1 εκτός με την Σάντος όπου δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση. Προηγήθηκε μια νίκη που έβαλε τέλος σε τρεις σερί ήττες. Αγωνιστικά τιμωρημένος είναι ο Ερνάντες (στόπερ). Παραμένει εκτός ο Αρανγκίζ (εξτρέμ), αμφίβολος ο Μολέντο (στόπερ).

Eκτίμηση: Δύο ομάδες που δείχνουν πως μπορούν να σκοράρουν εύκολα στα παιχνίδια τους. G/G ή over 2.5 (1.65).

ΑΟΥΚΑΣ - ΝΙΟΥΜΠΛΕΝΣΕ

Η Αούκας συνάντησε μεγάλες δυσκολίες απέναντι στην Ρασίνγκ για να γνωρίσει την ήττα. Δεν βοήθησε την πρωταθλήτρια Ισημερινού ούτε το υψόμετρο του Κίτο που είναι στα 2440 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Με ήττες έβγαλε τα τρία πιο πρόσφατα ενώ πήρε νίκη στην πρεμιέρα της στον όμιλο και διατηρεί ελπίδες! Η ομάδα του Σέζαρ Φαρίας προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε για το πρωτάθλημα. Ήταν η 2η σερί αλλά δεν την πείραξε αφού έχει το μυαλό στο Λιμπερταδόρες και αγωνίστηκε με αλλαγές. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερες απουσίες.

Πολύ καλά στάθηκε η Νιουμπλένσε στην δύσκολη αναμέτρηση με την Φλαμένγκο για να πάρει μια πολύτιμη ισοπαλία. Προηγήθηκε η νίκη επί της Αούκας, επίσης εντός που της έδωσε αέρα ακόμα και για πρόκριση στην επόμενη φάση. Κι όλα αυτά ενώ μετέχει για πρώτη φορά στο Λιμπερταδόρες δείχνοντας πως έχει τα φόντα να παλέψει για μια καλή πορεία. Η αναμέτρηση με την Φλαμένγκο ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι της έχοντας ολοκληρώσει το πρωτάθλημα Χιλής. Με 2-3 γκολ έβγαλε τα 4 από τα 5 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Η ομάδα του Γκαρσία πάει απόλυτα έτοιμη για να δώσει ένα κομβικό ματς. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν νέα προβλήματα.

Eκτίμηση: Περίεργο ματς, δεν είναι να μπλέκεις. Λόγω ασταθών αμυντικών λειτουργιών ίσως πόνταρα στο G/G (2.05).

Φιορεντίνα – Γουέστ Χαμ 1:2.80 Χ:3.15 2:2.75

ΠΑΛΜΕΙΡΑΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΟΥΑΓΙΑΚΙΛ

Η Παλμέιρας ήταν ανώτερη της Σέρο Πορτένιο, ο αντίπαλος είχε και αποβολή στο 12’ κι όλα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για να πάρει τη νίκη. Πάντως και η ίδια είχε αποβολή στο 77’. Η 3η σερί νίκη στον όμιλο της έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση και θέλει να δώσει συνέχεια. Μόλις δύο ήττες έχει στα 20 τελευταία εντός για το Λιμπερταδόρες. Η πρωταθλήτρια Βραζιλίας προέρχεται από το εντόε 3-1 επί της Κοριτίμπα για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε η ήττα από την Φορταλέσα για το κύπελλο, αλλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Είναι αήττητη στα 31 τελευταία εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις. Τιμωρημένος ο Ρίος (μέσος). Τραυματίας ο αμυντικός Ατουέστα.

Η Μπαρτσελόνα δέχθηκε το γκολ της ήττα από την Μπολίβαρ στις καθυστερήσεις σε ένα οδυνηρό αποτέλεσμα καθώς ουσιαστικά δεν έχει ελπίδες πρόκρισης και κοιτάει την 3η θέση που οδηγεί στο Σουνταμερικάνα. Με δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες έβγαλε τα 6 τελευταία στην Βραζιλία αναφορικά με το Λιμπεραδόρες και είναι μια καλή παράδοση. Με under έβγαλε τα 4 από τα 5 τελευταία εκτός στο Λιμπερταδόρες έχοντας 1 νίκη. Προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 3-1 από την Έμελεκ για το πρωτάθλημα Ισημερινού. Αποτέλεσμα που έφερε την παραίτηση του Μπούστος από τον πάγκο. Υπηρεσιακός ανέλαβε ο Καστίγιο που ήταν τεχνικός στην δεύτερη ομάδα. Αμφίβολοι οι βασικοί Ντίας (χαφ), Γκαϊμπόρ (μέσος).

Eκτίμηση: Δεν μπορεί να κοντράρει την Παλμέιρας η Μπαρτσελόνα. 1 & over 2.5 (1.65).

ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ - ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ

Η Ρίβερ Πλέιτ έμπλεξε με το 1-1 απέναντι στην Σπόρτινγκ Κριστάλ και πάει στο ντέρμπι με την Φλουμινένσε θέλοντας πάση θυσία τη νίκη. Από την Βραζιλιάνικη ομάδα διασύρθηκε με 5-1 στην πρώτη τους αναμέτρηση στον όμιλο. Μια νίκη έχει στα 5 τελευταία της στην διοργάνωση. Είναι σε σοκ και για τον θάνατο φιλάθλου της όπου έπεσε από τις εξέδρες στο ματς με την Ντιφένσα Χουστίσια για το πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και η θλίψη είναι μεγάλη στην οικογένεια της. Έχει βγάλει με νίκες τα 9 τελευταία εντός έδρας σε όλες τις διοργανώσεις και θέλει να δώσει μια συνέχεια. Τραυματίες οι αμυντικοί Μαμανά, Μαρτίνες και ο μέσος Ζουκουλίνι. Αμφίβολοι οι Πέρες (μέσος), Ντίας (αμυντικός).

Η Φλουμινένσε δεν πραγματοποίησε και την καλύτερη δυνατή εμφάνιση απέναντι στην Δε Στρόνγκεστ για να ηττηθεί και να χάσει την ευκαιρία να κάνει το 4Χ4 και να προκριθεί και μαθηματικά στην επόμενη φάση. Κάτι που είναι στο χέρι της. Το 2021 νίκησε με 3-1 της Ρίβερ στο «Μονουμεντάλ» και το αμέσως προηγούμενο ματς στην Αργεντινή ήταν η ήττα από την Μπόκα. Προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μπραγκαντίνο για το πρωτάθλημα. ΚΙ έτσι έβαλε τέλος σε 4 σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις. Ανάμεσα ήταν και το 2-0 από την Φλαμένγκο όπου αποκλείστηκε στο κύπελλο. Τραυματίες οι Κένο (επιθετικός), Μαρόνι (επιθετικός), Αλεξάντερ (χαφ).

Εκτίμηση: Προβάδισμα η Ρίβερ λόγω έδρας και γοήτρου. 1 (1.84).

ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΚΡΙΣΤΑΛ

Η Δε Στρόνγκεστ σκόραρε μόλις στο 4’ απέναντι στην Φλουμινένσε, στην συνέχεια ήταν πολύ δυνατή αμυντικά και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη. Την βοήθησε και το υψόμετρο της Λα Παζ που είναι στα 3.625 μέτρα πάνω από την θάλασσα. Με νίκη και ανάλογα το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα μπορεί να πάρει πρόκριση! Είναι αήττητη με 7 νίκες στα 9 τελευταία εντός στην διοργάνωση. Ο Αργεντινός Κλαούντιο Μπιάτζιο ήταν στον πάγκολ της στο ματς με την Φλουμινένσε, που ήταν η πρεμιέρα του. Ακολούθησαν δύο παιχνίδια πρωταθλήματος έχοντας 1 νίκη και 1 ήττα. Γενικά είναι αήττητη στα τελευταία 16 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις εντός έδρας. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν νέα προβλήματα.

Πολύ καλά στάθηκε η Σπόρτινγκ Κριστάλ απέναντι στην Ρίβερ Πλέιτ για να φέρει την ισοπαλία. Προηγήθηκε το 1-0 επί της Δε Στρόνγκεστ κι έτσι κράτησε ελπίδες πρόκρισης τις οποίες παίζει στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Πάντως στα 10 τελευταία εκτός στο Λιμπερταδόρες έχει μόλις δύο ισοπαλίες και θέλει να βάλει ένα τέλος. Η ομάδα του Βραζιλιάνου τεχνικού, Τιάγκο Νούνες προέρχεται από το εντός 4-2 επί τς Σιενσιάνο για το πρωτάθλημα του Περού. Μάλιστα είναι αήττητη στα 9 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις με 6 νίκες και πάει με σούπερ ψυχολογία στο άντρο της Δε Στρόνγκεστ. Αγωνιστικά δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερες απουσίες.

Εκτίμηση: Η Δε Στρόνγκεστ δείχνει ισχυρή στην έδρα της, μπορεί να φτάσει σε μια νίκη μέσα στη Βολιβία. 1 & under 4.5 (1.70).

Βαθμολογία -

07/06/2023Group A
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ρασίνγκ Κλουμπ Ρασίνγκ Κλουμπ 10 4 3 1 0 8 4 4
2 Φλαμένγκο Φλαμένγκο 5 4 1 2 1 5 4 1
3 Νουμπλένσε Νουμπλένσε 4 4 1 1 2 3 6 -3
4 Αούκας Αούκας 3 4 1 0 3 6 8 -2
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group B
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ιντερνασιονάλ Ιντερνασιονάλ 8 4 2 2 0 6 4 2
2 Ιντεπ. Μεντεγίν Ιντεπ. Μεντεγίν 7 4 2 1 1 8 6 2
3 Νασιονάλ Νασιονάλ 7 4 2 1 1 7 6 1
4 Μετροπολιτάνος Μετροπολιτάνος 0 4 0 0 4 4 9 -5
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group C
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπολιβάρ Μπολιβάρ 12 5 4 0 1 11 3 8
2 Παλμέιρας Παλμέιρας 9 4 3 0 1 8 4 4
3 Barcelona SC Barcelona SC 3 4 1 0 3 3 6 -3
4 Σέρο Πορτένιο Σέρο Πορτένιο 3 5 1 0 4 3 12 -9
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group D
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Φλουμινένσε Φλουμινένσε 9 4 3 0 1 9 3 6
2 Δε Στρόνγκεστ Δε Στρόνγκεστ 6 4 2 0 2 4 3 1
3 Σπόρτινγκ Κριστάλ Σπόρτινγκ Κριστάλ 4 4 1 1 2 5 8 -3
4 Ρίβερ Πλέιτ Ρίβερ Πλέιτ 4 4 1 1 2 7 11 -4
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group E
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Αρχεντίνος Τζούνιορς Αρχεντίνος Τζούνιορς 8 4 2 2 0 4 2 2
2 Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε 6 4 2 0 2 4 3 1
3 Κορίνθιανς Κορίνθιανς 4 4 1 1 2 4 3 1
4 Λίβερπουλ Μοντεβιδέο Λίβερπουλ Μοντεβιδέο 4 4 1 1 2 3 7 -4
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group F
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόκα Τζούνιορς Μπόκα Τζούνιορς 10 5 3 1 1 5 2 3
2 Ντεπορτίβο Περέιρα Ντεπορτίβο Περέιρα 7 5 2 1 2 5 5 0
3 Μονάγκας Μονάγκας 5 5 1 2 2 3 4 -1
4 Κόλο Κόλο Κόλο Κόλο 5 5 1 2 2 3 5 -2
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group G
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ατλέτικο Παραναένσε Ατλέτικο Παραναένσε 10 5 3 1 1 6 4 2
2 Ατλέτικο Μινέιρο Ατλέτικο Μινέιρο 9 5 3 0 2 6 4 2
3 Κλαμπ Λιμπερτάδ Ασουνσιόν Κλαμπ Λιμπερτάδ Ασουνσιόν 6 5 2 0 3 5 6 -1
4 Αλιάνσα Λίμα Αλιάνσα Λίμα 4 5 1 1 3 3 6 -3
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)
07/06/2023Group H
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Ατλέτικο Νασιονάλ Μεντεγίν Ατλέτικο Νασιονάλ Μεντεγίν 10 4 3 1 0 8 4 4
2 Κλαμπ Ολίμπια Κλαμπ Ολίμπια 8 4 2 2 0 6 3 3
3 Μέλγκαρ Μέλγκαρ 4 5 1 1 3 8 9 -1
4 Πατρονάτο Παρανά Πατρονάτο Παρανά 3 5 1 0 4 5 11 -6
Promotion - Copa Libertadores (Play Offs: 1/8-finals)
Promotion - Copa Sudamericana (Play Offs: 1/16-finals)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr