Ποδόσφαιρο

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Η προέλαση της Σάμροκ

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 - 12:17

Η 20η αγωνιστική του ιρλανδικού πρωταθλήματος διεξάγεται την Παρασκευή

Πρέμιερ Ιρλανδίας: Η προέλαση της Σάμροκ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις της Πρέμιερ Ιρλανδίας.

ΚΟΡΚ-ΝΤΑΝΤΑΛΚ

Η Κορκ επικράτησε της Ντρόχεντα την Παρασκευή, βασιζόμενη στην καλή άμυνα, ενώ τη Δευτέρα ισοφαρίστηκε σε καίριο σημείο από την Μποέμιανς, ωστόσο βρήκε γκολ νίκης με τη σέντρα (2-1). Εντυπωσιακή η βελτίωση μετά την αλλαγή προπονητή, έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και όχι μόνο ξεκόλλησε από την προτελευταία θέση, αλλά δείχνει ότι υπάρχουν δυνατότητες για ακόμη καλύτερη πορεία από εδώ και πέρα. Εκτός δράσης παραμένει ο Ολουβαγέμι (τ. 2 συμ.).

Η Ντάνταλκ δεν μπορούσε να κοντράρει ουσιαστικά τη Σάμροκ την Παρασκευή, αλλά τη Δευτέρα ήταν εμφανώς ανώτερη της Γιου Σι Ντι (4-1). Μπορεί να δέχθηκε πρώτη γκολ, ωστόσο απάντησε με δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο και έτσι έφτασε στην άνετη επικράτηση. Το αρνητικό σερί τεσσάρων αναμετρήσεων (0-1-3) έφτασε στο τέλος για τους «λίλιγουαϊτς», το κακό είναι ότι βρίσκονται μετά βίας στο μέσο της κατάταξης και ενώ οι προσδοκίες αφορούν στο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός οι Ρ. Μπένσον (μ. 7/1), Μάουντνι (α.).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βελτιωμένη η Κορκ μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, αντιθέτως η Ντάνταλκ ακόμη δεν έχει βρει τον εαυτό της. Πάντως έχουν ευχέρεια στο σκοράρισμα οι φιλοξενούμενοι και καταλήγουμε στο γκολ-γκολ (1,80).

Μια προσφορά* σε περιμένει

ΝΤΕΡΙ-ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ

Η Ντέρι είχε τις ευκαιρίες της την Παρασκευή, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει εις βάρος της Σέλμπουρν, ενώ τη Δευτέρα μείωσε προσωρινά σε 2-1, αλλά ήταν εμφανώς χειρότερη από τη Σεντ Πάτρικς και μοιραία συνετρίβη (4-1). Χωρίς νίκη στα τελευταία τρία (0-1-2) η εκπρόσωπος του ιρλανδικού Βορρά, όχι μόνο έχει πέσει από την κορυφή και βλέπει τη Σάμροκ να ξεφεύγει, αλλά απέκτησε και συγκάτοικο, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει μάχη για την Ευρώπη. Εκτός οι Χάρκιν (μ.), Ουίλαν (ε. 3/2).

Η Μποέμιανς παρουσιάστηκε απόλυτα σοβαρή στο εντός έδρας ματς με τη Σλίγκο την Παρασκευή και πήρε τη νίκη, αλλά τη Δευτέρα δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην έδρα της Κορκ (2-1). Ισοφάρισε στην τελική ευθεία του ματς, «κατάφερε» να δεχθεί το 2-1 με τη σέντρα και έμεινε με άδεια χέρια. Μόλις μία νίκη στα τελευταία έξι (1-2-3) για τους πρωτευουσιάνους, το θετικό είναι ότι παραμένει στην τετράδα και δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εκτός δράσης οι Ντ. Ουίλιαμς (ε. 15/3), Κόνολι (ε. 12/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ανάμεσα σε δύο αξιόλογα σύνολα που όμως δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ένα «κλικ» στον άσο, πάντως έστω ένας βαθμός σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητες της Μποέμιανς.

ΝΤΡΟΧΕΝΤΑ-ΣΕΝΤ ΠΑΤΡΙΚΣ

Η Ντρόχεντα ήταν αξιόμαχη απέναντι στην Κορκ την Παρασκευή, αλλά δεν βρήκε γκολ και έμεινε με άδεια χέρια. Τη Δευτέρα άνοιξε και έκλεισε το σκορ απέναντι στην Σέλμπουρν, ωστόσο δέχθηκε τρία τέρματα ενδιάμεσα και μοιραία δεν πήρε βαθμό. Δύο διαδοχικές ήττες σε τρεις μέρες για τους «ντρογκς», έπεσαν στην προτελευταία θέση και καλείται να ανεβάσει στροφές προκειμένου να μην βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως. Εκτός παραμένουν οι Ουάιρ (α. 8/0) και Νουν (μ. 3/0).

Η Σεντ Πάτρικς εμφάνισε εξαιρετική επιθετική συνέπεια την Παρασκευή με τη Γιου Σι Ντι και τη Δευτέρα με την Ντέρι (4-1), σκόραρε επτά φορές σε 180 αγωνιστικά λεπτά και πανηγύρισε δύο πειστικές νίκες. Τέσσερις διαδοχικές επιτυχίες για τους «Αγίους», η σαφής βελτίωση έχει άμεσο βαθμολογικό αντίκτυπο, καθώς έπιασαν την Ντέρι στη 2η θέση και η όρεξη ανοίγει όλο και περισσότερο. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι ο βασικός στόχος και φέτος. Τιμωρημένος ο Μαλρέινι (μ. 17/4), εκτός οι Ρέντμοντ (α. 9/1), Γκρίβοστι (α. 8/0), Σίεμπεργκ (α. 6/0).
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ευάλωτη αμυντικά η Ντροχέντα και πληρώνει διαρκώς αυτά τα κενά, ενώ η Σεντ Πάτρικς έχει «λυθεί» επιθετικά. Πρώτο σημείο το διπλό (1,95), από κοντά και το over (1,76).

ΣΕΛΜΠΟΥΡΝ-ΣΛΙΓΚΟ ΡΟΒΕΡΣ

Η Σέλμπουρν είχε καλή παρουσία στην έδρα της Ντέρι την Παρασκευή και παρά το ότι δεν σκόραρε πήρε τον βαθμό. Τη Δευτέρα δέχθηκε το πρώτο και το τελευταίο γκολ στην αναμέτρηση με την Ντρόχεντα, ωστόσο χρειάστηκε λιγότερη από μισώ ώρα κατά το ενδιάμεσο και πανηγύρισε σπουδαία νίκη (3-2). Πρώτη επιτυχία έπειτα από τρία ματς (0-2-1) στα οποία δεν είχε σκοράρει, το θετικό είναι ότι δεν πρόκειται να κινδυνεύσει βάσει θέσης και ρόστερ. Αναμένεται να λείψει για ακόμη ένα ματς ο Μπάρετ (α. 12/0).

Προσφορά χωρίς κατάθεση* και στον τελικό του Champions League

Η Σλίγκο δεν... τίναξε τα αντίπαλα δίχτυα την Παρασκευή με την Μποέμιανς, ίδια η κατάληξη και τη Δευτέρα, απέναντι στην πρωταθλήτρια Σάμροκ (0-3). Από τη στιγμή που στα μετόπισθεν δεν ήταν πειστική, έχασε σε αμφότερα τα ματς, συμπλήρωσε πέντε ήττες στα τελευταία έξι και πλέον καλείται να κοιτάξει προς τα κάτω, καθώς μόνο απίθανο δεν είναι το να μπλέξει σε περιπέτειες. Σταθερό φέτος το πρόβλημα στο σκοράρισμα. Εκτός οι Μπάκλι (α.), Μπιρν (μ.), Μπόιλαν (μ.), αμφίβολοι οι Ουόλς (2ος τ.), Κλάνσι (ε. 9/1), Ο’ Σάλιβαν (ε. 4/0).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πήρε μία νίκη ώθησης η Σέλμπουρν, γενικότερα όμως «υπολειτουργεί» επιθετικά. Επικίνδυνη αλλά με δεδομένες αδυναμίες η Σλίγκο Ρόβερς, προς τον άσο «κλίνουμε» (2,05).

ΣΑΜΡΟΚ-ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ

Τοπικό ντέρμπι δίχως αντιπαλότητα. Η Σάμροκ δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα με την Ντάνταλκ την Παρασκευή, εντυπωσιακή στο δεύτερο ημίχρονο με τη Σλίγκο τη Δευτέρα, πανηγύρισε δύο σχετικά εύκολες νίκες, με μηδέν παθητικό (0-3). Αυτά τα δύο αποτελέσματα, σε συνδυασμό με την «αιμορραγία» του ανταγωνισμού, τη φέρνουν στην κορυφή και όλα δείχνουν ότι δεν πρόκειται να πέσει από αυτήν, δεδομένου ότι το ρόστερ της δεσπόζει εντός συνόρων. Τιμωρημένος παραμένει ο Τάουελ (μ. 14/4), εκτός δράσης εν νέου ο Μάνους (τ. 13 συμ.).

Η Γιου Σι Ντι έχασε «με κάτω τα χέρια» από τη Σεντ Πάτρικς την Παρασκευή, ενώ τη Δευτέρα «έκανε το λάθος» να προηγηθεί της Ντάνταλκ στο πρώτο δεκάλεπτο και στη συνέχεια δέχθηκε τέσσερα αναπάντητα τέρματα (4-1). Επτά διαδοχικές αποτυχίες για τους ουραγούς της μεγάλης κατηγορίας στην Ιρλανδία, είναι προφανές ότι δεν μπορούν να ελπίζουν στο παραμικρό, θα τερματίσουν στην τελευταία θέση και θα υποβιβαστούν. Χτύπησε στο τελευταίο ματς και αναμένεται να λείψει ο Μπίαν (ε. 19/2), εκτός δράσης σταθερά οι Τοντ (α.) και Ντίγκναμ (α. 11/1).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Συνεχίζει την προέλαση της η Σάμροκ και θα κάνει μία.. χαψιά την εξαιρετικά αδύναμη Γιου Σι Ντι. Ο συνδυασμός άσου από ημίχρονο με over πληρώνει 1,80.

Μια προσφορά* σε περιμένει

Βαθμολογία -

09/06/2023Premier Division
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σάμροκ Ρόβερς Σάμροκ Ρόβερς 39 20 11 6 3 40 18 22
2 Ντέρι Σίτι Ντέρι Σίτι 35 20 10 5 5 28 16 12
3 Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 35 20 11 2 7 36 28 8
4 Μποέμιανς Δουβλίνου Μποέμιανς Δουβλίνου 33 19 10 3 6 28 18 10
5 Σέλμπουρν Σέλμπουρν 29 19 7 8 4 19 13 6
6 Νταντάλκ Νταντάλκ 29 20 8 5 7 29 27 2
7 Σλίγκο Ρόβερς Σλίγκο Ρόβερς 22 19 6 4 9 19 26 -7
8 Κορκ Σίτι Κορκ Σίτι 21 19 6 3 10 23 34 -11
9 Ντροχέντα Γιουνάιτεντ Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 20 19 5 5 9 18 26 -8
10 Γιου Σι Ντι Γιου Σι Ντι 6 19 1 3 15 11 45 -34
UEFA Champions League Qualifiers
UEFA Conference League Qualifiers
Relegation Play-off
Relegation

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr