Ποδόσφαιρο

Α’ Νορβηγίας: Χωρίς φρένα η Μπόντο Γκλιμτ

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2023 - 12:07

Φουλ δράση στην Tippeligaen με οκτώ αναμετρήσεις, απόλυτο φαβορί η Μπόντο Γκλιμτ με την Χαμ Καμ.

Α’ Νορβηγίας: Χωρίς φρένα η Μπόντο Γκλιμτ

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Νορβηγίας.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΤΡΟΜΣΟ

Η Ααλεσουντ αδυνατεί να παρουσιαστεί ανταγωνιστική, παρότι προηγήθηκε ηττήθηκε από την Μπραν (1-3) και έχει καθηλωθεί στην τελευταία θέση. Μετρά μόλις μια νίκη μετά από δέκα αγωνιστικές, έχει κρατήσει μόλις μια φορά απαραβίαστη εστία ενώ έχει πετύχει τα λιγότερα τέρματα. Μετράει έξι συνεχόμενα over σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Μπραν. Τιμωρημένος ο μέσος Μπάρμεν, τραυματίες ο βασικός μέσος Λούντινγκ και ο Δανός φορ Αμιντζμπελ.

Εστω με την... ψυχή στο στόμα η Τρόμσο πήρε την δεύτερη κολλητή νίκη επί της Σάρπσμποργκ (2-1) ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση. Ο γκολκίπερ Χάουγκαρντ έγινε αναγκαστική αλλαγή μόλις στο 8’, δέχτηκε γκολ όμως είχε υπομονή και ανταμείφθηκε. Εφερε τέταρτο κολλητό over μετά από πέντε συνεχόμενα under, στο κύπελλο απέκλεισε την Αλτα (0-1). Αμφίβολοι οι Νίλσεν (αμυντικός), Ονσρουντ (μέσος), νοκ άουτ οι Νορχάιμ (μέσος), Μικάελσον (βασικός φορ, 1 ασίστ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χτυπητές οι αδυναμίες της Ααλεσουντ, ενώ η Τρόμσο έχει δυνατότητες αλλά και ταβάνι. Βρίσκουμε αξία στο over (2,20).

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-ΧΑΜ ΚΑΜ

Η Μπόντο Γκλιμτ πέρασε και από την έδρα της Βαλερένγκα (1-3), ένατη νίκη στο αήττητο ξεκίνημα δέκα αγωνιστικών. Δυσκολότερα πάντως από ότι δείχνει το 1-3, τουλάχιστον μέχρι να «καθαρίσει» στα μέσα της επανάληψης. Over τα 8/10 τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο (6/8 γκολ-γκολ), όπου μεσοβδόμαδα δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει την Ρανχάιμ εκτός έδρας (0-2). Αμφίβολοι οι μέσοι Κονράντσεν (2 ασίστ), Βέτι και ο αμυντικός Μπιόρκαν, νοκ άουτ οι Σάλτνες (μέσος), Εσπεγιορντ (φορ).

Αν και το 4-0 την αδικεί καθώς έχασε αρκετές ευκαιρίες (με κορυφαία δοκάρι στο 34’), η ουσία είναι πως η Χαμ Καμ υπέστη ακόμη μία βαριά ήττα στην έδρα της Ρόζενμποργκ (4-0) υποχωρώντας πλέον στην προτελευταία θέση. Εχει το μεγαλύτερο παθητικό στην κατηγορία, μετράει επτά συνεχόμενα over σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου απέκλεισε στην παράταση την Μπάερουμ (1-3). Το μοναδικό ερωτηματικό για τον Δανό τεχνικό Γιάκομπ Μίκελσεν αφορά τον αμυντικό Ντουν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ασταμάτητη η Μπόντο Γκλιμτ και κόντρα στην «τρύπια» αμυντικά Χαμ Καμ αναμένεται να κάνει.. πάρτι. Ο συνδυασμός άσου από ημίχρονο με over 3,5 πληρώνει 2,50.

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Πολύτιμη αλλά και τυχερή εκτός έδρας νίκη επί της Στρομσγκόντσετ (1-2) πανηγύρισε η Χάουγκεσουντ, βάζοντας τέλος στο σερί έξι αγωνιστικών χωρίς τρίποντο (0-3-3) και ανεβαίνοντας πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Ομως για τους «γλάρους» ακολούθησε ο αποκλεισμός στο κύπελλο από την Μπράτβαγκ (2-1), φέρνοντας πέμπτο κολλητό over μετά από τέσσερα συνεχόμενα under. Αμφίβολοι ο βασικός φορ Σέντερλουντ και ο Κοσοβάρος μέσος Παγιαζίτι, νοκ άουτ ο μέσος Εσκεσεν.

Η Σάντεφιορντ αντέδρασε στη συντριβή από την Μόλντε φτάνοντας σε ευρεία νίκη επί της Οντ (4-1), με το δεύτερο φετινό τρίποντο να την ανεβάζει πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη. Οι «φαλαινοθήρες» είχαν και με το παραπάνω ουσία στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, ενώ και αμυντικά έδειξαν καλά στοιχεία. Over τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αμφίβολος ο εναλλακτικός επιθετικός Χαΐμπ, νοκ άουτ ο βασικός μέσος Αμίν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανάσανε βαθιά η Χάουγκεσουντ, θεωρητικά έχει το πάνω χέρι απέναντι στην ευάλωτη αμυντικά Σάντεφιορντ (2,05) αλλά ο άσος δεν είναι για.. πολλά.

ΟΝΤ-ΜΟΛΝΤΕ

Η Οντ υπέστη βαριά ήττα στην έδρα της Σάντεφιορντ (4-1), μένοντας λίγο πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού με μόλις δύο νίκες σε δέκα αγωνιστικές. Εκτέθηκε η συνήθως αξιόπιστη άμυνα της (δεν έχει δεχτεί γκολ στα πέντε από τα δέκα ματς πρωταθλήματος (8/10 under, 7/10 no goal). Μετράει έξι συνεχόμενα γκολ-γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου αποκλείστηκε από την Σάρπσμποργκ (3-1). Αμφίβολοι ο βασικός επιθετικός Ινγκεμπριγκτσεν και ο αμυντικός Χίεν.

Η Μόλντε ίδρωσε αλλά τα κατάφερε στην έδρα της Βίκινγκ (3-4), σκαρφαλώνοντας στην τέταρτη θέση. Η πρωταθλήτρια είδε το πολύ γρήγορο προβάδισμα της να γίνεται… σκόνη όμως διατήρησε την ψυχραιμία της και άλλαξε ξανά το σκηνικό έχοντας αριθμητικό αβαντάζ από το 81’. Μεσοβδομαδα πήρε την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου αποκλείοντας την Κρίστιανσουντ (0-1), πρώτο under μετά από δέκα συνεχόμενα over. Μοναδικός απόντας είναι ο εξτρέμ Αντερσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Οντ αντί να βελτιώνεται χειροτερεύει, δύσκολα θα πάρει αποτέλεσμα με αντίπαλο την Μόλντε που δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της.

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΒΙΚΙΝΓΚ

Η Σάρπσμποργκ μεσοβδόμαδα προκρίθηκε στους «16» του κυπέλλου, νικώντας με 3-1 την Οντ. Ομως στο πρωτάθλημα είδε να διακόπτεται αήττητο επτά αγωνιστικών (4-3-0) στο Τρόμσο (2-1), υποχωρώντας στην έκτη θέση. Μετράει οκτώ διαδοχικά γκολ-γκολ (7/8 over) σε πρωτάθλημα και κύπελλο μετά από τέσσερα συνεχόμενα no goal. Ο Σουηδός τεχνικός Στεφάν Μπίλμπορν κάνει τα πλάνα του χωρίς τους Τόμασεν (αρ. μπακ) και Εντεργκορντ (αμυντικός), εξέτισε ο ενίοτε βασικός επιθετικός Σκόλεβικ.

Η Βίκινγκ έκανε ότι μπορούσε σε ματς ανατροπών απέναντι στην Μόλντε αλλά λύγισε στις καθυστερήσεις (3-4) έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα από το 81’, δεύτερη διαδοχική ήττα μετά από δύο κολλητές νίκες στο αήττητο έξι αγωνιστικών (4-2-0). Μετράει 6/7 over και 9/10 γκολ-γκολ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου προκρίθηκε στους «16» (1-2 την Φρέντρικσταντ με πέναλτι στο 94’). Τιμωρημένος ο βασικός δεξιός μπακ Μπιόρσολ, αμφίβολος ο αμυντικός Ούρμπανιτς, εκτός πλάνων ο επιθετικός Κβία-Εγκεσκουγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρουσα όσο και αμφίρροπη αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες πάντως να σκοράρουν αρκετά και επιλέγουμε τον συνδυασμό γκολ-γκολ και over (1,65).

ΣΤΑΜΠΑΕΚ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Η Στάμπαεκ πάλεψε αλλά δεν άντεξε στην έδρα της Λίλεστρομ (3-1), με την δεύτερη ήττα στις επτά τελευταίες αγωνιστικές (3-2-2) να την απομακρύνει από τις προνομιούχες θέσεις. Over και γκολ-γκολ τα έξι από τα οκτώ τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο, όπου αποκλείστηκε πρόωρα από την ερασιτεχνική Κιέλσας. Εξέτισαν οι βασικοί Παχόνικ (αμυντικός), Κρόγκσταντ (μέσος, 2 ασίστ), αμφίβολος ο στόπερ Λάρσεν, νοκ άουτ ο βασικός αμυντικός Νες (2 ασίστ).

Μετά από τέσσερις ήττες σε πέντε αγωνιστικές η Ρόζενμποργκ βρήκε την Χαμ Καμ.. μπόσικη φτάνοντας στην ευρύτερη νίκη της σεζόν. Πάντως το 4-0 την κολακεύει αναλογικά και με τις ευκαιρίες της ενώ θα έπρεπε να έχει σκοράρει τουλάχιστον μία φορά και ο αντίπαλος. Γενικότερα βεβαίως ο προβληματισμός είναι έντονος, μετά και τον αποκλεισμό-σοκ στο κύπελλο από την Στιόρνταλς Μπλινκ. Αμφίβολος ο μέσος Σκιέλμπρεντ, νοκ άουτ ο αριστερός μπακ Αουγκούστινσον και οι επιθετικοί Σέτερ, Θόρβαλντσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και εδώ δύσκολη η πρόβλεψη, μιας και η Ρόζενμποργκ γενικότερα έχει τα.. χάλια της. Παίζουν όλα τα αποτελέσματα, το αφήνουμε.

ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ-ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΤΣΕΤ

Αναμενόμενη εντός έδρας ήττα από την Μπόντο Γκλιμτ υπέστη η Βαλερένγκα (1-3), υποχωρώντας στην δέκατη θέση. Είχες τις ευκαιρίες της όχι όμως ουσία σε αντίθεση με τον αντίπαλο, την αδικεί το 1-3 όχι απαραίτητα η ήττα. Γκολ-γκολ και οver τα έξι από τα επτά τελευταία, ενώ στο κύπελλο δεν αντιμετώπισε δυσκολία για να αποκλείσει την Σότρα (0-2). Αμφίβολοι οι μέσοι Γιούκλερεντ και Ντράμεχ, νοκ άουτ ο δεξιός μπακ Μπορτσγκρέβνικ.

Σε εντός έδρας ήττα από την Χάουγκεσουντ υποχρεώθηκε η Στρομσγκόντσετ (1-2), άδικα πάντως πέφτοντας πλέον στη 12η θέση. «Επνιξε» το 0-1 ο γκολκίπερ, έχασε μεγάλες ευκαιρίες να ισοφαρίσει πριν τα καταφέρει αλλά γρήγορα έγινε το 1-2 που της.. έκοψε τα πόδια. Μεσοβδόμαδα πέρασε με 4-1 από την έδρα της Βαρντ Χάουγκεσουντ και συνεχίζει στους «16» του κυπέλλου. Γκολ-γκολ τα 6/8 τελευταία επίσημα, νοκ άουτ ο βασικός μέσος Ιπαλίμπο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Βάζει και δέχεται γκολ με ευκολία η Βαλερένγκα, απρόβλεπτο σύνολο η Στρομσγκόντσετ. Κρατάμε το γκολ-γκολ (1,62).

ΜΠΡΑΝ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Μπραν επικράτησε με ανατροπή της Ααλεσουντ (1-3, έχοντας και αριθμητικό αβαντάζ από το 70’) συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις, με έξι νίκες μετά από δέκα αγωνιστικές η κυπελλούχος φιγουράρει στη δεύτερη θέση. Τον ίδιο αντίπαλο απέκλεισε μεσοβδόμαδα στα πέναλτι (3-3 στα 120 λεπτά). Συνδυασμός γκολ/γκολ και over τα τέσσερα τελευταία στο πρωτάθλημα. Αμφίβολοι ο βασικός αμυντικός Λάρσεν και οι Σέρι (αμυντικός), Χέγκεμπο (επιθετικός), νοκ άουτ ο κεντρικός χαφ Γιένσεν.

Η Λίλεστρομ επικράτησε στο τέλος της Στάμπαεκ (3-1) μένοντας κοντά στις προνομιούχες θέσεις. Ερχόμενη από αποκλεισμό-σοκ στο κύπελλο, στα πέναλτι από την Ουλενσάκερ δέκα ημέρες μετά την ήττα στον τελικό του… περσινού κυπέλλου (2-0 από Μπραν), είδε το γρήγορο προβάδισμα της να χάνεται αλλά.. γέλασε τελευταία. Συνδυασμός γκολ-γκολ και over τα 6/8 πιο πρόσφατα πρωταθλήματος. Αμφίβολοι οι βασικοί αμυντικοί Ράνγκερ (3 ασίστ), Ρόσετ και ο βασικός φορ Ολσεν, νοκ άουτ ο αν. επιθετικός Σόλμπεργκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολλά χαμόγελα στη Μπραν, έχει πάρει τον.. αέρα της Λίλεστρομ και λογικά θα την νικήσει ξανά. Ο άσος συνδυάζεται με over 1,5 για καλύτερη απόδοση (1,90).

Βαθμολογία -

11/06/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 28 10 9 1 0 29 9 20
2 Μπραν Μπραν 20 10 6 2 2 21 10 11
3 Τρόμσο Τρόμσο 17 9 5 2 2 11 8 3
4 Μόλντε Μόλντε 16 10 5 1 4 24 15 9
5 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 16 9 5 1 3 16 14 2
6 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 15 9 4 3 2 11 8 3
7 Βίκινγκ Βίκινγκ 14 9 4 2 3 20 18 2
8 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 14 9 4 2 3 12 15 -3
9 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 12 10 3 3 4 12 13 -1
10 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 10 9 3 1 5 14 16 -2
11 Οντ Οντ 10 10 2 4 4 7 11 -4
12 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 9 9 2 3 4 10 12 -2
13 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 9 9 2 3 4 7 13 -6
14 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 8 9 2 2 5 10 14 -4
15 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 7 9 2 1 6 10 23 -13
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 4 10 1 1 8 5 20 -15
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr