Ποδόσφαιρο

Προκριματικά EURO: Λετονία-Τουρκία, “φτωχός” συγγενής οι γηπεδούχοι

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2023 - 03:46

Δύσκολα θα πάρουν αποτέλεσμα οι Λετονοί κόντρα στην ανώτερη Τουρκία, όπου πάντως θα στραφούμε σε ποντάρισμα τερμάτων.

Προκριματικά EURO: Λετονία-Τουρκία, “φτωχός” συγγενής οι γηπεδούχοι

4ος όμιλος

21:45, Novasports4 HD

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΛΕΤΟΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Λετονία πάλεψε όμως ηττήθηκε στην Ουαλία (1-0), πιθανότατα και σε αυτά τα προκριματικά θα αρκεστεί σε ρόλο… ρυθμιστή. Πάντως στη Λίγκα Εθνών πήρε την άνοδο στη Γ’ κατηγορία, υπερτερώντας στην ισοβαθμία με την Μολδαβία και αφήνοντας πίσω Ανδόρα και Λιχτενστάιν (4-1-1). Αστέρι της ο επιθετικός Γκουτκόφσκις (Ράκοβ), αξιόλογοι και οι μέσοι της Ρίγας Σκόλα Ικάουνιεκς και Ζιούζινς, προηγήθηκαν πέντε συνεχόμενα γκολ-γκολ σε επίσημα και φιλικά. Μόνο μία φορά έχει πάρει την πρόκριση σε τελικά EURO (2004). Ο τεχνικός Ντάινις Καζάκεβιτς δεν υπολογίζει τους Κάρκλινς (αμυντικός, Λιεπάγια), Κάμες (μέσος, Ελβερουμ) και τον αν. γκολκίπερ Μάτρεβικς (Ρίγα).

Η Τουρκία στην πρεμιέρα πήρε πολύτιμο διπλό στην Αρμενία (με ανατροπή) ωστόσο ακολούθησε η εντός έδρας ήττα από την Κροατία, πλέον τρέχει σερί 7-1-2 σε επίσημα/φιλικά. Στο Nations League κατάφερε να επιστρέψει στην Β’ κατηγορία, παίρνοντας άνετα την πρωτιά στο γκρουπ με Λουξεμβούργο, Φερόε, Λιθουανία (4-1-1). Αρκετά ποιοτικό σύνολο διαχειρίζεται ο Γερμανός τεχνικός Στέφαν Κουντς, με ηγέτη τον επιτελικό της Ιντερ, Τσαλχάνογλου. Τα επτά από τα οκτώ τελευταία είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Για διάφορους λόγους έμειναν εκτός αποστολής οι μπακ Αϊχάν, Μουλδούρ, οι εξτρέμ Μορ, Ακγκιούν, Σινίκ και οι Κουτλού (μέσος), Ντουρσούν (φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Πολύ χαμηλά το διπλό (1,38) και δεν θα προτείναμε από ημίχρονο, πιο ενδιαφέρον το over (1,83).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr