Ποδόσφαιρο

MLS: “Μιλούν” οι έδρες

Σάββατο, 24 Ιουνίου 2023 - 13:34

Φουλ δράση στο θεαματικό πρωτάθλημα Ηνωμένων Πολιτειών, απόψε θα εμπιστευτούμε Κάνσας, Νιου Ινγκλαντ, φυσικά και το Λος Αντζελες.

MLS: “Μιλούν” οι έδρες

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις MLS

του Μάκη Κασσαλιά

ΚΑΝΣΑΣ-ΣΙΚΑΓΟ

Με τον φορμαρισμένο Μεξικανό φορ Πουλίδο να φτάνει τα επτά γκολ το Κάνσας γλίτωσε στις καθυστερήσεις την ήττα στην έδρα των ΛΑ Γκάλαξι (2-2) και βρίσκεται οριακά πίσω από τις προνομιούχες θέσεις της Δύσης (σερί 3-2-1). Μετράει έξι διαδοχικά γκολ-γκολ, over τα 6/7 πιο πρόσφατα. Αμφίβολος ο αρ. μπακ Ντενμπέ, εκτός οι βασικοί Μέλια (γκολκίπερ), Ζούσι (δεξιός μπακ), Αγκάντα (φορ, 1 γκολ) και οι αν. Φορντ (στόπερ), Πιέρ (δεξιός μπακ).

Πιθανόν να μεγαλώσει η αμερικανική… παροικία στο Σικάγο, καθώς φημολογείται συμφωνία με τον Νίκο Κωστένογλου για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία! Οι Φάιαρ μετά από έξι αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-3-3) πέρασαν χωρίς απώλειες από το Πόρτλαντ (1-2) μένοντας κοντά στις προνομιούχες θέσεις της ανατολικής περιφέρειας. Τιμωρημένος ο Γερμανίας βασικός στόπερ Τσίχος, αμφίβολος ο δεξιός μπακ Ντινς, νοκ άουτ οι βασικοί Τεράν (στόπερ) και Μιούελερ (εξτρέμ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το Κάνσας “δαγκώνει” μπροστά στο κοινό του, έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο με τους ασταθείς Φάιαρ. Επιλογή ο άσος, αν και θα έπρεπε να βρίσκεται ψηλότερα (1,76).

ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ-ΛΑ ΓΚΑΛΑΞΙ

Αναβλήθηκε λόγω κάκιστων καιρικών συνθηκών η αναμέτρηση με το Βανκούβερ, έησι το Κολοράντο έρχεται από την ήττα στο Ορλάντο (2-0) όπου είχε παίκτη λιγότερο από το 39’ και αριθμητικό ντεζαβαντάζ δύο παικτών από το 75’. Ηταν η έβδομη ήττα στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές (0-1-7). Συνδυασμός under και no goal τα 4/5 τελευταία σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Τιμωρημένοι οι Αμπουμπακάρ (αμυντικός, 2 γκολ), Γκαλβάν (μέσος), αμφίβολοι οι Εμπόνγκς (μέσος), Ρούμπιο (φορ), νοκ άουτ οι Πράις (βασικός μέσος), Ροντρίγκεζ (αν. γκολκίπερ).

Οι ΛΑ Γκάλαξι αν και πέρασαν δύσκολες στιγμές άγγιξαν τη νίκη κόντρα στο Κάνσας, εν τέλει δεν την πήραν (2-2) και παραμένουν στην προτελευταία θέση της Δύσης. Τόσο ο Τζουντ όσο και ο Κάσερες πέτυχαν το 2ο τους γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετό για τους Καλιφορνέζους που έχουν την δεύτερη λιγότερο παραγωγική επίθεση στην περιφέρεια. Νοκ άουτ ο βασικός φορ Ερνάντες (1 γκολ), ο στόπερ Κουλιμπαλί και ο βασικός μέσος Ροντρίγκες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Μεγάλες οι αδυναμίες του Κολοράντο, αλλά και οι Γκάλαξι μόνο εμπιστοσύνη δεν εμπνέουν. Αποφεύγουμε σημείο, πάμε στο πολύ πιθανό σενάριο τερμάτων με τον συνδυασμό γκολ-γκολ και over να πληρώνει 1,93.

ΣΟΛΤ ΛΕΙΚ-ΜΙΝΕΣΟΤΑ

Μεγάλο διπλό (πέμπτο φετινό, καλύτερη εκτός έδρας επίδοση στη δυτική περιφέρεια) επί του Σεντ Λούις (1-3) πανηγύρισε το Σολτ Λέικ και προσπαθεί να εδραιωθεί στις προνομιούχες θέσεις. Δίκαιη η επικράτηση των «βασιλικών», που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του Κολομβιανού μέσου Νέλσον Παλάσιο. Γκολ-γκολ τα 6/7 τελευταία, over τα τέσσερα από τα πέντε πιο πρόσφατα. Αμφίβολος ο αν. στόπερ Χολτ, νοκ άουτ οι Φαρνσγουόρθ (βασικός αρ. μπακ) και Ντιέγκο Λούνα (αν. μεσοεπιθετικός).

Η Μινεσότα είχε ρεπό μεσοβδόμαδα και προέρχεται από βαριά ήττα στο Μόντρεαλ (4-0), παραμένοντας χαμηλά με τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη (0-2-2). Είχαν προηγηθεί τρία διαδοχικά γκολ-γκολ, under τα τέσσερα από τα έξι τελευταία. Παραχώρησε τον Παραγουανό εξτρέμ Αμαρίγια στην Πατσούκα και θα κινηθεί για τον Φινλανδό Πούκι. Αμφίβολος ο βασικός αριστερός μπακ Λόρενς, εκτός πλάνων οι βασικοί Ντιμπασί (στόπερ), Λουντ (μέσος) και οι αν. Τζίμπα (αριστερός μπακ), Μαρκές (στόπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Καλύτερα αποδίδει εκτός έδρας το Σολτ Λέικ, υπολειτουργεί η Μινεσότα όμως δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Παίζουν όλα τα αποτελέσματα, χαμηλά το γκολ-γκολ (1,65) καθώς δύσκολα δεν θα επαληθευτεί.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ-ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ

Το Λος Αντζελες λύγισε την αντίσταση του Σιάτλ (1-0), δεύτερο κολλητό τρίποντο μετά από δύο απανωτές ήττες σκαρφαλώνοντας ξανά στην κορυφή της δυτικής περιφέρειας. Οι πρωταθλητές πήραν προβάδισμα από τα.. αποδυτήρια και το υπερασπίστηκαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Εξέτισε ο μεσοεπιθετικός Οπόκου (2 γκολ), αμφίβολος ο βασικός μέσος Τίλμαν, εκτός πλάνων ο βασικός αμυντικός μέσος Ακόστα και οι αν. Κρεπό (γκολκίπερ), Λεόνε (στόπερ), Παλένθια (δεξιός μπακ).

Αναβλήθηκε λόγω κάκιστων καιρικών συνθηκών η αναμέτρηση στο Κολοράντο και το Βανκούβερ έρχεται από ισοπαλία που έσωσε στο τέλος με το Σινσινάτι (1-1) και βρίσκεται οριακά πίσω από τις θέσεις πλέι οφ. Γκολ-γκολ τα 9/11 τελευταία (8/11 over) σε MLS και Canadian Championship, το οποίο κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά νικώντας το Μόντρεαλ (2-1). Παραμένει χωρίς διπλό, έχοντας συγκομιδή τριών ισοπαλιών σε επτά ταξίδια. Απουσιάζουν οι μέσοι Σεπφ και Αχμέντ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανεβάζουν και πάλι στροφές οι πρωταθλητές, δεν πρόκειται να συναντήσουν δυσκολίες κόντρα σε έναν αντίπαλο του.. χεριού τους. Ασος από ημίχρονο (2,50).

ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΤΑΙΜΠΕΡΣ-ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΣΙΤΙ

Ερχόμενο από τρία ματς όπου κράτησε ανέπαφη εστία αλλά πήρε μόνο μία νίκη, το Πόρτλαντ ηττήθηκε εντός έδρας από το Σικάγο (1-2) και εξήλθε των προνομιούχων θέσεων, έχοντας συμπληρώσει επτά αγωνιστικές με μόλις ένα τρίποντο (1-3-3) και μόνο τρία γκολ ενεργητικό. Συνδυασμός no goal και under 1,5 τα 6/7 τελευταία. Εκτός πλάνων οι βασικοί Γουίλιαμσον (μέσος), Γίμι Τσάρα (εξτρέμ) και οι Μπονίγια (δεξιός μπακ), Αγιάλα (αμυντικός μέσος), Μόρα (επιθετικός).

Η Νιου Γιορκ Σίτι στάθηκε καλά στη σκληρή έδρα της Ατλάντα αποσπώντας ισοπαλία (2-2), αλλά παραμένει εκτός των προνομιούχων θέσεων της ανατολικής περιφέρειας. Καθώς αυτή ήταν η τρίτη κολλητή ισοπαλία στο αρνητικό σερί έντεκα χωρίς νίκη σε πρωτάθλημα και κύπελλο (0-5-6) για την πρωταθλήτρια του 2021. Γκολ-γκολ τα 5/7 πιο πρόσφατα. Εξέτισε ο βασικός στόπερ Σανό, μοναδικός απόντας ο βασικός στόπερ Μάρτινς.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αδυνατεί να αποκτήσει σταθερότητα το Πόρτλαντ, είναι βέβαια σκληρό καρύδι μέσα στο Ορεγκόν και υπόσχεται μάχη στην απογοητευτική φέτος ΝΥ Σίτι. Και εδώ θα στραφούμε στα γκολ, με το over να πληρώνει 1,91.

ΣΑΝ ΧΟΣΕ-ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΣΙΤΙ

Στις πέντε αγωνιστικές διεκόπη το αήττητο σερί (2-3-0) του Σαν Χοσέ, που διασύρθηκε στο Χιούστον (4-1) για να απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις της δυτικής περιφέρειας. Οι Ερθκουέικς, που διατηρούνται αήττητοι μπροστά στο κοινό τους, αιφνιδιάστηκαν απόλυτα δεχόμενοι δύο γκολ στο πρώτο πεντάλεπτο (!) και δεν υπήρχε επιστροφή. Under τα 4/6 πιο πρόσφατα. Διαθέσιμοι οι τέσσερις διεθνείς που έλειψαν, εκτός πλάνων μόνο ο Βραζιλιάνος στόπερ Νέιθαν.

Το Σεντ Λούις δεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στο Σολτ Λέικ, δικαίως έμεινε με άδεια χέρια (1-3). Σαν να μην έφτανε αυτό, η νεοσύστατη ομάδα δέχτηκε διπλό πλήγμα χάνοντας για αρκετό καιρό με τραυματισμούς τον μέσο Λόβεν και τον επιθετικό Κλάους. Διαθέτει την δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση της περιφέρειας. Αμφίβολοι οι Λέβεν (μέσος)-Ζοάο Κλάους (βασικός επιθετικός), νοκ άουτ οι Νίλσον (στόπερ) και Γκλόβερ (αν. φορ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: “Προσγειώθηκε” το Σαν Χοσέ, ενώ το Σεντ Λούις μετά το φανταστικό του ξεκίνημα σταδιακά έρχεται στη δύσκολη πραγματικότητα. Θα ρισκάρουμε τον άσο (2,15) καθώς οι Καλιφορνέζοι αντλούν δύναμη από την έδρα, πολύ πιθανό και το over (1,66).

ΣΙΑΤΛ-ΟΡΛΑΝΤΟ

Το Σιάτλ υπέστη φυσιολογική ήττα στο Λος Αντζελες (1-0), συμπληρώνοντας επτά αγωνιστικές με μόλις μία νίκη (1-2-4) και χάνοντας ευκαιρία να ανέβει στη δεύτερη θέση της δυτικής περιφέρειας. Οι Σάουντερς δέχτηκαν γκολ στο πρώτο λεπτό και δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να απαντήσουν. Συνδυασμός no goal και under τα 5/6 τελευταία. Νοκ άουτ ο πρώτος σκόρερ Μόρις (9 γκολ) και ο αν. αμυντικός μέσος Κιταχάρα, αμφίβολος ο μέσος Ντόμπελαρ.

Το Ορλάντο άγγιξε μία πολύτιμη νίκη επί της Φιλαδέλφεια όμως δεν πήρε (2-2), τέταρτη ισοπαλία στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές (3-4-1) και βρίσκεται στα όρια των θέσεων πλέι οφ της ανατολικής περιφέρειας. Τα «λιοντάρια» μπήκαν δυνατά αλλά τελικά δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το προβάδισμα δύο τερμάτων, η ισοπαλία πάντως κρίνεται δίκαιη. Γκολ-γκολ τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα. Δεν υπολογίζονται οι αναπληρωματικοί Σαλίμ (στόπερ) και Γκρίνγουις (γκολκίπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Εμφανώς ντεφορμέ το Σιάτλ, στην ισχυρή του έδρα πάντως μπορεί να επιστρέψει στις επιτυχίες με το Ορλάντο να μην πείθει απόλυτα. Βεβαίως ο άσος δεν είναι για.. πολλά.

ΚΟΛΟΜΠΟΥΣ-ΝΑΣΒΙΛ

Το Κολόμπους είχε ρεπό μεσοβδόμαδα και έρχεται από ισοπαλία στην έδρα της ΝΥ Σίτι (1-1), παραμένοντας στις προνομιούχες θέσεις καθώς προηγήθηκαν τρεις συνεχόμενες νίκες όπου οι Κρου σκόραραν εννιά φορές. Στηρίζεται εν πολλοίς στους Κούτσο Ερνάντεζ (γκολ ή ασίστ στα 8/9 τελευταία) και Ζελαραγιάν, μετράει πέντε διαδοχικά γκολ-γκολ, over τα 4/5 τελευταία. Αμφίβολος ο μέσος Ντίαζ, νοκ άουτ οι αμυντικοί Ντέγκενεκ, Σάντς, Γουίλιαμς, Βαγιεδίθα και ο γκολκίπερ Ρουμ.

Το Νάσβιλ παρουσιάστηκε κατώτερη του αναμενόμενου, ο Μουχτάρ… σίγησε και μοιραία επέστρεψε με άδεια χέρια από την έδρα του Μόντρεαλ (1-0). Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι και το τρομερό σερί της καθώς αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από ένα εξαιρετικό αήττητο δέκα αγωνιστικών! Η ομάδα του Γκάρι Σμιθ δεν σκόραρε για πρώτη φορά μετά από 11 ματς, δεν αποχωρίζεται βέβαια τις πρώτες θέσεις. Έχασε το τελευταίο ο χρήσιμος αμυντικός ΜακΝότον, δεν υπολογίζεται ο ενίοτε βασικός φορ Μπένμπουρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φουλ επίθεση το Κολόμπους, πολύ δυνατό και το Νάσβιλ που δεν πτοείται από την διακοπή του αήττητου σερί. Εχει “μπόλικη” ισοπαλία (3,65) το ματς, σκοράρουν και οι δύο πάντως.

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΡΕΝΤ ΜΠΟΥΛΣ-ΑΤΛΑΝΤΑ Γ.

Εδειξαν χαρακτήρα οι Ρεντ Μπουλς που παρότι βρέθηκαν να χάνουν 2-0 από την Σάρλοτ στο πρώτο 20λεπτο, κατάφεραν σε πέντε λεπτά να απαντήσουν και να σώσουν έστω τον βαθμό (2-2). Κατώτερη του αναμενόμενου κρίνεται η έως τώρα πορεία τους, αν και με τον υπηρεσιακό Λεσέσν στον πάγκο παρουσιάζονται βελτιωμένοι. Δεν υπολογίζεται ο χρήσιμος μέσος Μόργκαν, αλλά επιστρέφουν από διεθνή καθήκοντα οι βασικοί Τόλκιν (αμυντικός) και Μπερκ (ε.).

Η Ατλάντα τα βρήκε σκούρα από τη Νιου Γιορκ Σίτι, δεν παράτησε πάντως το ματς και με γκολ στις καθυστερήσεις κατάφερε να πάρει έναν πόντο (2-2). Σταθερά ανταγωνιστική, «τρέχει» ένα αήττητο επτά αγωνιστικών, με πέντε ισοπαλίες πάντως και αρκετές αμυντικές αδυναμίες όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί. Γκολ/γκολ τα 5/6 τελευταία, εξέτισε ο 1ος σκόρερ Γιακουμάκης (10 γκολ), διαθέσιμοι και οι βασικοί Ρόμπινσον (στόπερ) και Ετιέν (εξτρέμ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ακόμη μία εξαιρετικά αμφίρροπη αναμέτρηση, όπου την λύση δίνουν τα γκολ. Κρατάμε το γκολ-γκολ (1,75), από κοντά και το over (1,87).

ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ-ΤΟΡΟΝΤΟ

Δεύτερη κολλητή νίκη με το ίδιο σκορ -μετά από πέντε αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-3-2)- κατέκτησε η Νιου Ινγκλαντ (3-1 το Ορλάντο) και φιγουράρει ψηλά στην ανατολική περιφέρεια. Οι “επαναστάτες” ήταν ανώτεροι και βρήκαν τις λύσεις στην επανάληψη. Οver τα έξι από τα επτά τελευταία (4/7 over 3,5). Αποδεσμεύτηκε ο επιθετικός Αλτιντορ, επιστρέφουν τρεις διεθνείς, νοκ άουτ ο αμυντικός Κέσλερ (1 γκολ) και οι μέσοι Μασιέλ, Μακ Ναμάρα, Μπορέρο, Νάτσο Χιλ.

Μια από τα ίδια για το Τορόντο που παρουσιάστηκε κατώτερο του αναμενόμενου σε εκτός έδρας αναμέτρηση και επέστρεψε με άδεια χέρια από το Σινσινάτι (3-0). Πρώτη ήττα μετά από ένα αήττητο τεσσάρων αγωνιστικών, αδυνατεί να αποκτήσει συνέπεια στην απόδοση του προβληματίζοντας ιδίως εκτός Καναδά παραμένοντας χωρίς διπλό φέτος. Επιστρέφουν από διεθνή καθήκοντα οι βασικοι Τζόνσον (τερμ,) Χέτζες (α0, σταθερά εκτός οι Μπράντλεϊ , Κοέλιο (μέσοι).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: “Χάνεται” εκτός έδρας το Τορόντο και η έκβαση εξαρτάται αποκλειστικά από τους γηπεδούχους, άσος (1,65)!

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ

Η Ουάσινγκτον ηττήθηκε εντός έδρας από το Σολτ Λέικ (1-2), μένοντας λίγο πίσω από τις προνομιούχες θέσεις της Ανατολής. Με παίκτη λιγότερο από το 26’ το έργο της ήταν πολύ δύσκολο, πάντως πάλεψε όσο μπορούσε. Μετράει έξι συνεχόμενα over και πέντε διαδοχικά γκολ-γκολ. Τιμωρημένος ο βασικός στόπερ Μπιρνμπάουμ (1 γκολ), αμφίβολοι οι Κου-Ντιπιέτρο (μεσοεπιθετικός), Ζαμούδιο (αν. γκολκίπερ), νοκ άουτ οι Γιαχζέ (αριστερός μπακ), Ροντρίγκες (εξτρέμ) και Ρομπέρτα (φορ).

Νέα παράσταση για το Σινσινάτι που χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ακόστα (ένα γκολ, μια ασίστ), έκαμψε την αντίσταση του Τορόντο. Σε σταθερά υψηλές πτήσεις, «τρέχει» ένα εντυπωσιακό αήττητο δέκα αγωνιστικών (οκτώ νίκες) και διατηρεί ήδη απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Επιστρέφουν από διεθνή καθήκοντα οι βασικοί Μιάζγκα (στόπερ) και Βάθκεθ (ε).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φουλ επίθεση το μότο της Ουάσινγκτον, εντυπωσιάζει και με το παραπάνω το Σινσινάτι. Αν και οι φιλοξενούμενοι ξεκάθαρα είναι πιο ποιοτικοί η έδρα ενδέχεται να παίξει τον ρόλο της, έτσι και εδώ θα προσανατολιστούμε στον συνδυασμό γκολ-γκολ και over (1,95).

ΣΑΡΛΟΤ-ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Σάρλοτ που παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα όπου προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο 20λεπτο, συμβιβάστηκε εν τέλει με τον βαθμό στην έδρα των ΝΥ Ρεντ Μπουλς. Εχασε ευκαιρία για ένα διπλό ουσίας και ψυχολογίας, συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη και μοιραία υποχωρεί. Γκολ-γκολ με over και τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας ματς, εξέτισε ο βασικός μέσος Τζόουνς, έτοιμος ο χρήσιμος μέσος Γιόζβιακ.

Νίκη ελπίδας για το Μόντρεαλ που κόντρα στα προγνωστικά «φρέναρε» το φορμαρισμένο Νάσβιλ (1-0). Με δύο σερί εντός έδρας νίκες ανέκτησε κάποια από την χαμένη αυτοπεποίθηση, αλλά όσο δεν βρίσκει λύσεις στα ταξίδια του θα… ταλαιπωρείται. Μετρά τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες (όλες με over), εννέα στα δέκα τελευταία! Εκτός και πάλι ο χρήσιμος επιθετικός Κιότο (7/3).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απρόβλεπτη ομάδα η Σάρλοτ, αλλά με δεδομένες αδυναμίες. Το Μόντρεαλ.. ξυρίζει εντός έδρας όμως εκτός Καναδά είναι άλλη ομάδα. Το αφήνουμε.

ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Γ.-ΙΝΤΕΡ ΜΑΙΑΜΙ

Εδειξε αντοχές η Φιλαδέλφεια που παρότι ήταν με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε με αντεπίθεση στο τελευταίο ημίωρο να επιστρέψει με ένα βαθμό από το Ορλάντο (2-2). Απάντησε στην ήττα από το Σαν Χοσέ, μοναδική στα δέκα τελευταία και δεν αποχωρίζεται τις πρώτες θέσεις. Over τα 5/6 πιο πρόσφατα, επιστρέφουν από διεθνή καθήκοντα οι βασικοι Μπλέικ (τερματοφύλακας), Γκάζνταγκ (μεσοεπιθετικός), αμφίβολος ο χρήσιμος μέσος Περέα.

Η ηχηρότατη μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι δεν άλλαξε κάτι αγωνιστικά, προς το παρόν τουλάχιστον για την Ιντερ Μαϊάμι που υπέστη έκτη συνεχόμενη ήττα στην έδρα της Νιου Ινγκλαντ (3-1) και παραμένει καθηλωμένη στον πάτο της Ανατολής. Πάντως έχει προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου (24 Αυγούστου εκτός έδρας με Σινσινάτι). Over τα 6/9 τελευταία σε όλες τις διοργανώσεις. Αμφίβολος ο αν. εξτρέμ Ρόμπινσον, νοκ άουτ οι βασικοί μέσοι Πιζάρο, Γκρέγκορε, Μότα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Για τα καλά έχει βρει τον εαυτό της η Φιλαδέλφεια, ενώ η Ιντερ Μαϊάμι περιμένει τον.. Μέσι για να γίνει ανταγωνιστική. Μέχρι τότε θα συνεχίσει να.. τρώει σφαλιάρες, σε τιμές διπλασιασμού ο συνδυασμός άσου και over.

ΟΣΤΙΝ-ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Το Οστιν παρουσιάστηκε απρόσμενα πειθαρχημένο αμυντικά και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, έκαμψε εύκολα την αντίσταση του Ντάλας (3-0) στο ντέρμπι του Τέξας. Η ομάδα του Τζος Γουλφ έχει δυνατότητες, αλλά παρουσιάζει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της, ενώ αδυνατεί να αποκτήσει συνέπεια στην άμυνα, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί. Over και τα πέντε τελευταία ματς, δεν υπολογίζεται και πάλι ο συνήθως βασικός αμυντικός Βαϊσάνεν.

Το Χιούστον «πάτησε» στο δυνατό ξεκίνημα (2-0 στο 5’), ενώ στο φινάλε ανέλαβε δράση ο Ισλανδός Ουλφάρσον που με δύο γκολ έδωσε διαστάσεις στην άνετη νίκη επι του Σαν Χοσέ (4-1). Εχει βρει για τα καλά ρυθμό, για πρώτη φορά φέτος μετρά τρεις σερί νίκες (9-1 γκολ) και καταδιώκει τους πρωτοπόρους. Over τα 5/6 τελευταία, επιστρέφει από εθνικά καθήκοντα ο βασικός μέσος Καρασκίγια, νοκ άουτ ο βασικός αμυντικός Χαντέμπε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ενδιαφέρον το ντέρμπι του Τέξας, αλλά και αρκετά αμφίρροπο. Σε άλλο τάιμινγκ θα πηγαίναμε με κλειστά μάτια στον άσο, τώρα όμως οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν και οι γηπεδούχοι έχουν απλώς “ελαφρύ” προβάδισμα.

Βαθμολογία -

24/06/2023Eastern Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Σινσινάτι Σινσινάτι 43 18 13 4 1 30 16 14
2 Νάσβιλ Νάσβιλ 35 19 10 5 4 28 14 14
3 Νιου Ίνγκλαντ Νιου Ίνγκλαντ 33 18 9 6 3 31 22 9
4 Φιλαδέλφεια Γιούνιον Φιλαδέλφεια Γιούνιον 31 18 9 4 5 30 19 11
5 Ατλάντα Γιουνάιτεντ Ατλάντα Γιουνάιτεντ 29 19 7 8 4 37 31 6
6 Κολόμπους Κρού Κολόμπους Κρού 28 18 8 4 6 36 26 10
7 Ορλάντο Σίτι Ορλάντο Σίτι 27 18 7 6 5 25 22 3
8 Μόντρεαλ Ιμπακτ Μόντρεαλ Ιμπακτ 25 18 8 1 9 20 27 -7
9 Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ Ουάσινγκτον Ντι Σι Γιουνάιτεντ 23 19 6 5 8 26 26 0
10 Σάρλοτ Σάρλοτ 23 19 6 5 8 27 35 -8
11 Σικάγο Φάιαρ Σικάγο Φάιαρ 20 18 4 8 6 24 28 -4
12 Νιου Γιορκ Σίτι Νιου Γιορκ Σίτι 20 19 4 8 7 20 25 -5
13 Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς 20 18 4 8 6 13 18 -5
14 Τορόντο Τορόντο 19 19 3 10 6 17 24 -7
15 Ίντερ Μαϊάμι Ίντερ Μαϊάμι 15 17 5 0 12 16 24 -8
Final Series
Final Series Play-offs
24/06/2023Western Conference
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Λος Άντζελες Λος Άντζελες 32 17 9 5 3 26 16 10
2 Σεντ Λούις Σίτι Σεντ Λούις Σίτι 29 18 9 2 7 35 23 12
3 Σιάτλ Σάουντερς Σιάτλ Σάουντερς 28 19 8 4 7 24 18 6
4 Ντιναμό Χιούστον Ντιναμό Χιούστον 27 18 8 3 7 24 22 2
5 Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς 27 19 7 6 6 22 24 -2
6 Ντάλας Ντάλας 26 19 7 5 7 21 22 -1
7 Ρεάλ Σολτ Λέικ Ρεάλ Σολτ Λέικ 26 19 7 5 7 23 29 -6
8 Όστιν Όστιν 22 18 6 4 8 21 27 -6
9 Βανκούβερ Γουάιτκαπς Βανκούβερ Γουάιτκαπς 22 17 5 7 5 27 21 6
10 Πόρτλαντ Τάιμπερς Πόρτλαντ Τάιμπερς 21 19 5 6 8 21 26 -5
11 Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι 21 20 5 6 9 23 29 -6
12 Μινεσότα Γιουνάιτεντ Μινεσότα Γιουνάιτεντ 20 17 5 5 7 15 22 -7
13 Λος Άντζελες Γκάλαξι Λος Άντζελες Γκάλαξι 14 17 3 5 9 16 29 -13
14 Κολοράντο Ράπιντς Κολοράντο Ράπιντς 13 18 2 7 9 14 27 -13
Final Series
Final Series Play-offs

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr