Ποδόσφαιρο

Α’ Φινλανδίας: Πονταρίσματα σε Σεϊναγιόεν

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023 - 11:07

Η… φουριόζα Κουόπιο προσφέρει ένα σημείο στάνταρ, ενώ αρκετά πονταρίσματα έχει πάρει και ο άσος της αξιόπιστης φέτος Σεϊναγιόεν κόντρα στην Ούλου.

Α’ Φινλανδίας: Πονταρίσματα σε Σεϊναγιόεν

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Φινλανδίας.

KTΠ - ΛΑΧΤΙ

Η Κότκα πάλεψε στην πρωτεύουσα, αλλά εν τέλει ηττήθηκε απο γκολ πέναλτι κόντρα στην ισχυρή Ελσίνκι στο τελευταίο ματς πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα του Γιούσα Λαπαλάχτι που αδυνατεί να αποκτήσει συνέπεια στην απόδοση της και μοιραία έχει χάσει έδαφος απο την πρώτη εξάδα.

Μέτριο κρίνεται το ζύγι για τη Λάχτι που αδυνατεί να αποκτήσει σταθερότητα στην απόδοση της. Στο τελευταίο ματς πάντως πριν την διακοπή του πρωταθλήματος έκαμψε την αντίσταση της Χάκα και… ξεκόλλησε, καθώς αυτή ήταν η πρώτη νίκη μετά απο επτά αγωνιστικές και πήρε έτσι αποστάσεις απο τις τελευταίες θέσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Απο τα δυνατά ματς της ημέρας. Δεν θα… μπλέξουμε με σημείο, κρατάμε τα 2-3 γκολ.

ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ - ΙΛΒΕΣ

Η Ιντερ Τούρκου προερχόταν απο την εκτός έδρας ισοπαλία στην έδρα της Ούλου που πιστοποίησε την βελτίωση της. Ξεκίνησε μουδιασμένα τη σεζόν, αλλά για πρώτη φορά “τρέχει” ένα αήττητο πέντε αγωνιστικών και ξαναμπήκε έτσι στο κόλπο για την εξάδα. Το καλό κλίμα χάλασε πάντως ο αποκλεισμός στο κύπελλο απο ομάδα Β΄Κατηγορίας (Σάλπα) στερώντας έτσι στον σύλλογο του Τούρκου την πρόκριση στα προημιτελικά. Αήττητη φέτος εντός έδρας.

Τα εύκολα δύσκολα έκανε η Ιλβες που παρότι προηγήθηκε στο 90’, συμβιβάστηκε εν τέλει με τον βαθμό κόντρα στη Χόνκα. Σταθερά ανταγωνιστική αν και έχει… εμμονή με τις ισοπαλίες μετρώντας τις περισσότερες στην κατηγορία. Ακολούθησε η άνετη πρόκριση επί της Κόκκολα (Β’ Κατηγορία, 4-1) που της έδωσε το εισιτήριο για τους “8” του κυπέλλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αμφίρροπη αναμέτρηση και το σετ θα μπορούσε να ειναι πιο ισορροπημένο και μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους. Κρατάμε το γκολ/γκολ στο 1.85.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΚΟΥΟΠΙΟ - ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ

Νέα νίκη για την Κουόπιο που χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, έκαμψε την αντίσταση της Βαασα συνεχίζοντας τις υψηλές πτήσεις. Μπορεί να ξεκίνησε μουδιασμένα την σεζόν (0-1-2), αλλά έκτοτε μετρά εννέα νίκες σε δέκα αγωνιστικές και όπως αναμενόταν “πάτησε” στην πρώτη θέση.

Λίγα πράγματα και πάλι απο τη Μάριεχμαν που δεν κατάφερε να προβληματίσει την Σεϊναγιόεν σε ένα ακόμα προβληματικό αποτέλεσμα. Αδυνατεί να βρει ρυθμό, μετρά τρεις σερί ήττες και πέντε ματς χωρίς νίκη, έχει περιοριστεί σε μόλις ένα τρίποντο και μοιραία έχει καθηλωθεί στις τελευταίες θέσεις. Θα αντιμετωπίσει την Κουόπιο στα προημιτελικά του κυπέλλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ξεκάθαρο φαβορί η Κουόπιο που έχει βρει για τα καλά ρυθμό. Ο άσος προσφέρεται σε αναμενόμενα διαβασμενη τιμή και θα τον συνδυάσουμε με over 1.5 στο 1.75.

ΣΕΙΝΑΓΙΟΕΝ - ΟΥΛΟΥ

Η Σεϊναγιόεν εκμεταλλεύτηκε την αποβολή αντιπαλου στο 30’ και χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα έκαμψε την αντίσταση της Μάριεχαμν. Το διπλό πιστοποίησε τη φετινή δυναμική της, αποτελεί τη μοναδική αήττητη ομάδα της κατηγορίας και έχει παγιωθεί στις πρώτες θέσεις με μοναδικό ψεγάδι τον αποκλεισμό στο κύπελλου (απο την Ούλου). Εντυπωσιακή αμυντικά, έχει δεχτεί τα λιγότερα τέρματα στην κατηγορία.

Η Ούλου χρειάστηκε να επιστρέψει στο σκορ για να σώσει τον βαθμό κόντρα στην Ιντερ Τούρκου. Ανταγωνιστική αλλά με πολλές μεταπτώσεις στην απόδοση της, όπως περίτρανα μαρτυρούν τα αποτέλεσμα (4-2-4 στα δέκα τελευταία ματς). Εντυπωσιάζει πάντως στο κύπελλο και στο τελευταίο χρονικό ματς, απέκλεισε δύσκολα την Βάασα και συνεχίζει στα προημιτελικά.

EKTIMHΣΗ: Εξαιρετικά κυλά η σεζόν για τη Σεϊναγιόεν που με έξοχες αμυντικές επιδόσεις δεν αποχωρίζεται τις πρώτες θέσεις. “Παίζεται” ο άσος στο 1.80.

ΧΑΚΑ - ΕΛΣΙΝΚΙ

Η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν κάτι παραπάνω απο καλοδεχούμενη για τη Χάκα που έψαχνε… απεγνωσμένα χρόνο για να ανασυνταχθεί. Με την ήττα στην έδρα της Λάχτι, συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές δίχως τρίποντο και μοιραία έχει εγκλωβιστεί στις τελευταίες θέσεις. Πιο ανταγωνιστική πάντως εντός έδρας όπου παραμένει αήττητη σε πέντε αγωνιστικές.

Αποστολή εξετελέσθη για την Ελσίνκι που μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, αλλά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Κότκα. Οι πρωτευουσιάνοι “τρέχουν” ένα αήττητο επτά αγωνιστικών, με τέσσερις πάντως ισοπαλίες, και συνεχίζουν να καταδιώκουν την κορυφή. Προβληματική βέβαια η σεζόν καθώς ο αποκλεισμός στο κύπελλο απο την Ούλου έφερε αρκετή γκρίνια στις τάξεις της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λίγα πράγματα απο την Χάκα που ποντάρει στην άμυνα για την παραμονή. Η Ελσίνκι δεν αποτελεί υπόδειγμα σταθερότητας φέτος αλλά έχει βέβαια τον πρώτο λόγο. Το διπλό μπορεί να συνδυαστεί και με under.

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΧΟΝΚΑ - ΒΑΑΣΑ

Η Χόνκα δέχτηκε γκολ στο 90’ αλλά έδειξε αντοχές στην έδρα της Ιλβες και κατάφερε να απαντήσει με γκολ στις καθυστερήσεις. Ανταγωνιστική, δεν αποχωρίζεται την πρώτη εξάδα αν και για την υπέρβαση απαιτείται βελτίωση στην επίθεση. Σε… διπλό ταμπλό, καθώς συνεχίζει και στα προημιτελικά του κυπέλλου. No Goal τα πέντε απο τα έξι τελευταία εντός έδρας ματς.

Λίγα πράγματα και πάλι απο την Βάασα που όπως αναμενόταν δεν κατάφερε να προβάλει ιδιαίτερη αντίσταση στην πρωτοπόρο Κουόπιο. Αδυνατεί να βρει λύσεις, έχει σημειώσει τα λιγότερα τέρματα στην κατηγορία και μοιραία έχει παγιωθεί απο νωρίς στην τελευταία θέση. Στο τελευταίο ματς αποκλείστηκε στο κύπελλο απο την Ούλου για τους “16” συνεχίζοντας τις χαμηλές πτήσεις.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αξιόπιστη παρουσιάζεται η Χόνκα και δικαίως προσφέρεται φαβορί κόντρα στην προβληματική εκτός έδρας Βάασα. Παίζεται ο άσος στο 1.75.

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info.oroi

Ρύποι: 21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.

Βαθμολογία -

27/06/2023Veikkausliiga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Κουόπιο Κουόπιο 28 13 9 1 3 17 5 12
2 Σεϊναγιοέν Σεϊναγιοέν 27 11 8 3 0 15 3 12
3 Ελσίνκι Ελσίνκι 26 13 7 5 1 22 9 13
4 AC Ούλου AC Ούλου 18 12 5 3 4 16 18 -2
5 Χόνκα Χόνκα 16 13 4 4 5 11 12 -1
6 Ίντερ Τούρκου Ίντερ Τούρκου 14 9 4 2 3 14 12 2
7 Ίλβες Ίλβες 14 11 3 5 3 12 11 1
8 Kooteepee Kooteepee 12 12 3 3 6 10 16 -6
9 Λάχτι Λάχτι 10 10 2 4 4 8 13 -5
10 Χάκα Χάκα 10 12 2 4 6 14 21 -7
11 Μάριεχαμν Μάριεχαμν 6 11 1 3 7 11 19 -8
12 Βάασα Βάασα 6 11 1 3 7 6 17 -11
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr