Ποδόσφαιρο

Α’ Φινλανδίας: Τα γκολ σε πρώτο πλάνο!

Σάββατο, 1 Ιουλίου 2023 - 11:53

Τα πονταρίσματα τερμάτων περνούν σε πρώτο πλάνο στις σημερινές αναμετρήσεις, ενώ αρκετά πονταρίσματα έχει πάρει ήδη το διπλό της Κουόπιο. 

Α’ Φινλανδίας: Τα γκολ σε πρώτο πλάνο!

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Φινλανδίας.

ΧΟΝΚΑ-ΕΛΣΙΝΚΙ

Χωρίς να ενθουσιάσει με την απόδοση της, η Χόνκα με γκολ στο 89΄, κατάφερε να πάρει την νίκη με 1-0 εντός επί της Βάασα. Αρχίζει να ανεβάζει ρυθμούς η ομάδα του Βέσα Βασάρα που μετράει αήττητη τριών αγώνων και έχει βασικό στόχο πρωτίστως να μείνει στην εξάδα για την συμμετοχή της, στα πλέι-οφ για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στον αγωνιστικό τομέα, συνεχίζει να απουσιάζει ο Βουτιλάινεν (μεσος) που δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα τραυματισμού του.

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο σκορ, αλλά μια κακή στιγμή και η αποβολή παίκτη της, στο 45΄, στοίχισε στην Ελσίνκι που δέχτηκε την ισοφάριση για το 1-1 εκτός με την Χάκα. Μόλις μια ήττα από την αρχή της σεζόν για την ομάδα του Τόνι Κοσκέλα αλλά με πολλές ισοπαλίες (έξι σε 14 ματς), παρότι παραμένει κοντά στην κορυφή, θεωρούμενη και φέτος το βασικό φαβορί για τον τίτλο. Αγωνιστικά, αποβλήθηκε και είναι τιμωρημένος ο Τοίβιο (στόπερ) ενώ τραυματίες παραμένουν οι Μόρεν (στόπερ) και Πέτερσον (στόπερ).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χόνκα είχε ένα πρόβλημα στο να σκοράρει γκολ, το οποίο σιγά σιγά αρχίζει να λύνει. Ενώ η Ελσίνκι, βρίσκει το τέρμα σχετικά εύκολα, επομένως το g/g (1.98) είναι εύκολη επιλογή.

Διπλή Προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

ΟΥΛΟΥ-ΧΑΚΑ

Με εξαιρετική εμφάνιση, η Ούλου πέρασε νικηφόρα από την Σεϊναγιόεν με 1-4 και επιβεβαίωσε ότι φέτος είναι ικανή για κάτι καλό. Μόλις μια ήττα στα πέντε τελευταία για την ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού, Ρικάρντο Ντουάρτε, έχοντας βασικό όπλο την επίθεση της (δεύτερη πιο παραγωγική στην κατηγορία μετά την Ελσίνκι) αλλά σίγουρα χρίζει βελτίωσης στην άμυνα.

Εκμεταλλεύτηκε σε μεγάλο βαθμό το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε στο 45΄ και με τέρμα στην επανάληψη, η Χάκα κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία με 1-1 εντός έδρας κόντρα στην Ελσίνκι. Πάντως η ομάδα του Τεεμού Ταίνιο παραμένει επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη ενώ μόνο σε ένα παιχνίδι έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Διαθέτει την χειρότερη άμυνα στην κατηγορία.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες δέχονται εύκολα γκολ, με την Χάκα να έχει την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα. Το over 2.5 (1.98) είναι ξεκάθαρο.

ΙΛΒΕΣ-ΣΕΪΝΑΓΙΟΕΝ

Βρέθηκε μόλις στο 5ο λεπτό πίσω στο σκορ, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι ευκαιρίες που δημιούργησε δεν βρήκαν αποτέλεσμα και τελικά ηττήθηκε με 2-1 εκτός από την Ιντερ Τούρκου. Μόλις μια νίκη στα οχτώ τελευταία παιχνίδια για την ομάδα του Τόνι Κάλιο που ψάχνει άμεση ανάκαμψη για να διατηρηθεί κοντά στην εξάδα και την συμμετοχή στα πλέι-οφ.

Την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα υπέστη η Σεϊναγιόεν και μάλιστα με ευρύ σκορ (1-4) εντός από την Σεϊναγιόεν. Στα δέκα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου δέχτηκε πίεση και δεν κατάφερε να πάει με το μηδέν στα αποδυτήρια. Ο Ισπανός τεχνικός, Χοακίν Γκόμεζ υποστήριξε ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή και η ήττα αλλά ζητούμενο είναι η άμεση αντίδραση και ανάκαμψη.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Ίλβες είμαι δυνατή εντός έδρας, ενώ η Σεϊναγιόεν δεν δέχεται εύκολα γκολ, διότι παίζει κλειστά. Δεν αναμένονται πολλά γκολ 2-3 G.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΒΑΑΣΑ-ΙΝΤΕΡ ΤΟΥΡΚΟΥ

Πάλεψε το παιχνίδι η Βάασα, αλλά προδόθηκε για ακόμα μια φορά από την άμυνα της και δεχόμενη γκολ στο 89΄, ηττήθηκε με 1-0 εκτός από την Χόνκα. Πέντε διαδοχικές ήττες (και επτά ματς χωρίς νίκη) για την ομάδα του Τζούσι Νουορέλα και πλέον η γκρίνια έχει κάνει την εμφάνιση της. Μεγάλο πρόβλημα το σκοράρισμα ενώ και αμυντικά δύσκολα κρατάει το μηδέν πίσω. Αγωνιστικά, δεν έχουν αναφερθεί καινούργια προβλήματα απουσιών.

Μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με γκολ στο 5ο λεπτό, έκανε πιο εύκολο το έργο της, ελέγχοντας απόλυτα το ματς για να φτάσει στην νίκη με 2-1 εντός επί της Ιλβες. Αήττητη στα έξι τελευταία (με τέσσερις νίκες) η ομάδα του Γιάρκο Βις, δείχνοντας σε καλή κατάσταση, ευελπιστώντας σε ανάλογη συνέχεια με στόχο να διεκδικήσει φέτος το κάτι παραπάνω.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βάασα έχει μεγάλο πρόβλημα με το σκοράρισμα, καθώς δυσκολεύεται αρκετά. Ενώ δεν κρατάει και το 0 εύκολα. Η Ίντερ Τούρκου, δείχνει καλή εικόνα, στα τελευταία παιχνίδια και θέλει να συνεχίσει έτσι NG (2.05).

ΜΑΡΙΕΧΑΜΝ-ΚΟΤΚΑ

Με ένα εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Μάριεχαμν πήρε τεράστια νίκη (όσο και τυχερή) με 0-1 εκτός επί της Κουόπιο. Έτσι άφησε πίσω της τρεις διαδοχικές ήττες, με τον τεχνικό, Ντάνιελ Νόρμεν να τονίζει ότι το αποτέλεσμα αυτό ήταν σημαντικό, κυρίως για την ψυχολογία των παικτών. Δύσκολα πάντως η Μάριεχαμν μπορεί να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την παραμονή της στην κατηγορία. Αγωνιστικά, συνεχίζουν να απουσιάζουν οι Ραϊτάνεν (στόπερ) και Ολαβάλε (φορ) που δεν έχουν αποθεραπευτεί πλήρως.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοση της στο δεύτερο ημίχρονο, η Κότκα κατάφερε να πάρει την νίκη με 2-0 εντός επί της Λάχτι. Άφησε έτσι πίσω δυο σερί ήττες, με τον τεχνικό, Τζούσι Λεπαλάχτι να ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια, αφού υπάρχει η αισιοδοξία για διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη εξάδα και τα πλέι-οφ. Πάντως μόνο δυο φορές στα δέκα τελευταία, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην εστία της.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση μετά από σημαντικές νίκες. Παρότι η Μάριεχαμν δεν έχει εξαιρετική σεζόν σχετικά με ότι συνηθίζει. Το over 2.5 (1.82) έχει καλή αξία.

https://www.youtube.com/watch?v=NnHhYDlo8zo&ab_channel=KuPS1923

ΛΑΧΤΙ-ΚΟΥΟΠΙΟ

Δέχτηκε μεγάλη πίεση στην επανάληψη η Λάχτι, με αποτέλεσμα να υποστεί την ήττα με 2-0 εκτός από την Κότκα. Μόλις μια νίκη στα εννιά τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος για την ομάδα του Μίκο Μανίλα και σίγουρα χρίζει βελτίωσης σε πολλούς τομείς για να μην μπει στην πορεία σε περιπέτειες αναφορικά με την παραμονή στην κατηγορία. Στον αγωνιστικό τομέα, συνεχίζει να απουσιάζει ο βασικός Λιούμπιτς (κίπερ) που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Αν και είχε πολλές και καλές στιγμές για να σκοράρει, η Κουόπιο ήταν αναποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και έτσι με πέναλτι στο 45΄, ηττήθηκε με 0-1 εντός από την Μάριεχαμν. Τέλος το νικηφόρο σερί τριών αγώνων για την ομάδα του Γιάβι Χονκαβάαρα που πάντως διατηρείται στην κορυφή και δείχνει ότι φέτος μπορεί να πετύχει τον στόχο του τίτλου (που ψάχνει τα τελευταία χρόνια και τον χάνει κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κουόπιο δεν δέχεται εύκολα γκολ, ενώ η Λάχτι χρειάζεται σίγουρα βελτίωση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, για NG (1.72).

Διπλή Προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Βαθμολογία -

01/07/2023Veikkausliiga: Regular Season
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Κουόπιο Κουόπιο 28 14 9 1 4 17 6 11
2 Ελσίνκι Ελσίνκι 27 14 7 6 1 23 10 13
3 Σεϊναγιοέν Σεϊναγιοέν 27 12 8 3 1 16 7 9
4 AC Ούλου AC Ούλου 21 13 6 3 4 20 19 1
5 Χόνκα Χόνκα 19 14 5 4 5 12 12 0
6 Ίντερ Τούρκου Ίντερ Τούρκου 17 10 5 2 3 16 13 3
7 Kooteepee Kooteepee 15 13 4 3 6 12 16 -4
8 Ίλβες Ίλβες 14 12 3 5 4 13 13 0
9 Χάκα Χάκα 11 13 2 5 6 15 22 -7
10 Λάχτι Λάχτι 10 11 2 4 5 8 15 -7
11 Μάριεχαμν Μάριεχαμν 9 12 2 3 7 12 19 -7
12 Βάασα Βάασα 6 12 1 3 8 6 18 -12
Playoff
Playout

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr