Ποδόσφαιρο

Α’ Νορβηγίας: Τα γκολ βροχή

Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 02:53

Έξι αγώνες για την δωδέκατη αγωνιστική ημέρα, του νορβηγικού πρωταθλήματος, με πολλά γκολ και σκληρές αναμετρήσεις. Με κάποιες ομάδες έτοιμες να κάνουν τα πάντα, για τους βαθμούς.

Α’ Νορβηγίας: Τα γκολ βροχή

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Α’ Νορβηγίας.

ΑΑΛΕΣΟΥΝΤ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Η Άαλεσουντ κατρακυλά στον γκρεμό δίχως φρένα. Και στο στοχευμένο ματς με την Τρόμσο δεν πήρε κάτι, πληρώνοντας την κάκιστη αμυντική λειτουργία. Ανέλαβε τα ηνία ο Κρίστιαν Γιόνσεν που θα κάνει ντεμπούτο κόντρα στην Ρόζενμποργκ. Ομάδα που δημιουργεί και σκοράρει με άνεση αλλά όλα πάνε στράφι. Τρεις συνεχόμενες ήττες στο παθητικό των «οράνιε» που κατέπεσαν στον πάτο της κατάταξης. Ο έμπειρος κόουτς Κρίστιαν Γιόνσεν ανέλαβε τα ηνία. Δεν υπολογίζεται ο Δανός στράικερ Άμιτζμπελ.

Σε γκρεμό δίχως φρένα κατρακυλά και η Ρόζενμποργκ. Η παλιά ποτέ κραταιά ομάδα έγινε φύλλο και φτερό και στη συνάντηση με την μεσαίας δυναμικής Σάρπσμποργκ από την οποία θα μπορούσε να δεχθεί άλλα τόσα τέρματα. Με υπηρεσιακό κόουτς πορεύεται έπειτα από την αποχώρηση του Σβέιν Μάαλεν, Μόνο μία νίκη σε τέσσερα ματς, κατέπεσε και από την πρώτη δεκάδα της κατάταξης. Παραμένουν τα θέματα στην άμυνα δέχεται εύκολα γκολ, σε όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς. Ο κεντρικός αμυντικός Χένρικσεν ρήξη χιαστών.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και οι δύο ομάδες, είναι σε τραγική κατάσταση. Με την Άαλεσουντ όμως, να είναι μακράν η χειρότερη του πρωταθλήματος. Η Ρόζενμποργκ μπορεί με λίγη προσπάθεια και τύχη, να πάρει τη νίκη. 2 (2.12)

ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ-ΤΡΟΜΣΟ

Η Λίλεστρομ έδωσε μάχη στο Μπέργκεν και πήρε πόντο ψυχολογίας κόντρα στην ποιοτική Μπραν. Οι κιτρινόμαυροι σε ένας ακόμα παιχνίδια αγωνίστηκαν με φουλ επιθετική τακτική, αλλά πλήρωσαν τις αδυναμίες τους στην άμυνα. Σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ εξελίχθηκαν στα τρία πιο πρόσφατα παιχνίδια. Μόνο μία νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ο πενιχρός απολογισμός, στοχευμένη η συνάντηση με την Τρόμσο. Ο έμπειρος κόουτς Γκέιρ Μπάκε δεν υπολογίζει στον κεντρικό αμυντικό Ρόσεθ που είναι ανέτοιμος,.

Η Τρόμσο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην κατηγορία, καθώς μετρά τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται φουλ επιθετικά σκοράρουν με ευχέρεια, αλλά τους λείπει η σταθερότητα στην άμυνα. Και τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και οβερ 2,.5 γκολ. Σημαντικές οι απουσίες των βόρειων, καθώς είναι ανέτοιμοι ο κεντρικός αμυντικός Όιβαν, ο αριστερός χαφ Νίλσεν, ο κεντρικός μέσος Άντονσεν και ο στράικερ Μικάελσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Λίλεστρομ δεν είναι πειστική, ενώ έχει δυσκολευτεί αρκετά με την φόρμα της. Από την άλλη η Τρόμσο, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ενώ είναι αήττητη εκτός έδρας. 2 (5.10)

ΜΠΡΑΝ-ΧΑΜ ΚΑΜ

Το θετικό σερί αποτελεσμάτων της Μπραν σταμάτησε στο Στάβανγκερ, όπου ηττήθηκε δίκαια από την πολύ καλύτερη Βίκινγκ. Η ομάδα από το Μπέργκεν είναι μεν νεοφώτιστη αλλά διαθέτει και το ρόστερ και την δυναμική για να βρίσκεται ψηλά στην κατάταξη. Ζητούμενο να ρεφάρει την κακή εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής και γενικότερα να βρει λύσεις στην άμυνα. Και τα πέντε πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 3,5 γκολ. Τιμωρημένος ο στόπερ-αρχηγός Νίλσεν, ανέτοιμος ο στράικερ Κάστρο.

Ο αγωνιστικός κατήφορος της Χαμ Καμ συνεχίζεται παρά τις προσπάθειες των πράσινων να βρουν λύσεις. Ήταν ανταγωνιστική κόντρα στην Οντ, είχε ευκαιρίες αλλά δεν βρήκε για μια ακόμα φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μόνο ένα γκολ πέτυχε στα επτά πιο πρόσφατα παιχνίδια! Μόνο ένας βαθμός το κέρδος σε οκτώ αναμετρήσει και αναπόφευκτα κατέπεσε στα όρια της επικίνδυνη ζώνης. Ο κόουττς Γκάουτε Χέσλτρουπ αναζητά λύσεις και αναμένεται αν προβεί εκ νέου σε αλλαγές στην ενδεκάδα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μπραν έχει πολλές απώλειες, όμως παραμένει η καλύτερη ομάδα στην αναμέτρηση. Η Χαμ Καμ, έχει σοβαρό θέμα στην άμυνα, καθώς δέχεται συνεχώς και εύκολα γκολ. Over 3.5 (1.90).

Οι αποδόσεις σου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες με το Bet Builder στο Pamestoixima.gr!

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ-ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ

Η Σάρπσμποργκ έκανε την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν στο Τροντχάιμ όπου πήρε παραμάζωμα την Ρόζενμποργκ. Κυριάρχησε, θα μπορούσε και διπλάσιο σκορ, ενώ για πρώτη φορά πρόσεξε και την άμυνά της, απειλήθηκε ελάχιστα.. Τέσσερις νίκες στα έξι πιο πρόσφατα ματς ανέβασαν τους κυανόλευκους στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Τα πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Σάντεφιορντ ήταν ανταγωνιστική στο Χάουγκεσουντ, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, πέτυχε δύο γκολ και όμως έμεινε ξανά με άδεια τα χέρια. Οι «φαλαινοθήρες» πληρώνουν την κάκιστη αμυντική λειτουργία και έτσι πάει στράφι η μεσοεπιθετική ποιότητα και η ευχέρεια στο σκοράρισμα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα δύο πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 4.5 γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάρπσμποργκ είναι φορμαρισμένη και θέλει να συνεχίσει την καλή της πορεία. Ενώ η Σάντεφιορντ δέχεται απίστευτα εύκολα γκολ, ενώ έχει να αγωνιστεί τρεις εβδομάδες. Άσσος και over 2,5 (1.85)

ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΟΝΤ

Η Χάουγκεσουντ στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο Μόλντε όπου ηττήθηκε δίκαια από την πρωταθλήτρια. Επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, είχαν προηγηθεί δύο νίκες για λογαριασμό των «γλάρων» που πληρώνουν τις αδυναμίες τους στα μετόπισθεν. Δεν κράτησαν απαραβίαστη εστία στα έξι πιο πρόσφατα ματς οι παίκτες του Γιοστάιν Γριντχάουγκ. Γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, Πολύ σημαντική η απουσία του στράικερ από το Μάλι και πρώτου σκόρερ Ντιαρά που εκτίει ποινή.

Η Οντ είναι μια ομάδα που προσέχει πρωτίστως την αμυντική λειτουργία της. Προέρχεται από δύο μαζεμένες νίκες με το μίνιμουν σκορ 1-0. Πειστική εμφάνιση στο Χάμαρ, όπου δεν ήταν καλύτερη από την Χαμ Καμ, αλλά για μια ακόμα φορά κράτησε καθαρή εστία και παραμένει στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης. Τα οκτώ από τα 11 πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε Under 2,5 γκολ και No Goal. Εξίσου αποτελεσματική στις εκτός έδρας αποστολές. Ανέτοιμος ο δεξιός χαφ Γιένγκαρ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χάουγκεσουντ είναι δυνατή ομάδα, που παίζει καλά ακόμα και όταν δεν νικάει. Η Οντ έχει κλειστή άμυνα και δεν δέχεται εύκολα γκολ, ενώ σκοράρει σχετικά εύκολα, εκτός έδρας. Πιθανό το G/G (1.70).

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ-ΜΟΛΝΤΕ

Η Μπόντο δεν έφθασε σε επίπεδα απόδοσης προηγούμενων αγώνων και ηττήθηκε στο Ντράμεν από την Στρομσγκόντσετ. Και εκεί ακόμα είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλο, ενώ της ακυρώθηκε γκολ ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, πριν δεχθεί το τελικό χτύπημα. Παραμένει η διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της, καθώς είχε αν προηγηθεί επτά συνεχόμενες νίκες. Σε όβερ 2,5 γκολ εξελίχθηκαν τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς. Νοκ άουτ οι μπακ Βεμπανγκομό, Λόντ, ο κεντρικός μέσος Σπάλντς και ο στράικερ Έσπεγιορντ.

Η Μόλντε πασχίζει να καλύψει το χαμένο έδαφος από το αρνητικό ξεκίνημα στη σεζόν αν και ακόμα παραμένει σε διψήφια απόδραση από την Μπόντο. Επιτακτική ανάγκη να κερδίσει στον βορρά και να μαζέψει την διαφορά από τους πρωτοπόρους. Τρεις νίκες στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός για τους πρωταθλητές, αλλά παραμένουν οι δυσκολίες στις εξόδους. Μόνο δύο διπλά στις έξι τελευταίες αποστολές ο απολογισμός. Νοκ άουτ ο κεντρικός αμυντικός Χάγκελσκεερ και οι επιθετικοί Μπερίσα, Άντερσεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η σεζόν ξεκίνησε με τις δύο τους να σκοπεύουν να διεκδικήσουν τον τίτλο. Η Μόλντε όμως έχει μείνει πίσω στην βαθμολογία. Η Μπόντο έχει κακή άμυνα τον τελευταίο καιρό, όμως εξαιρετική επίθεση. Μεγάλες πιθανότητες για G/G και over 2.5 (1.70).

Βαθμολογία -

02/07/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 31 12 10 1 1 32 11 21
2 Τρόμσο Τρόμσο 23 11 7 2 2 16 11 5
3 Μπραν Μπραν 21 12 6 3 3 24 15 9
4 Βίκινγκ Βίκινγκ 20 11 6 2 3 26 20 6
5 Μόλντε Μόλντε 19 12 6 1 5 25 16 9
6 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 18 11 5 3 3 15 11 4
7 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 17 10 5 2 3 18 16 2
8 Οντ Οντ 16 12 4 4 4 9 11 -2
9 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 15 11 4 3 4 15 19 -4
10 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 14 11 4 2 5 13 14 -1
11 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 13 12 3 4 5 14 18 -4
12 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 12 11 3 3 5 10 16 -6
13 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 10 10 3 1 6 14 17 -3
14 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 9 10 2 3 5 12 15 -3
15 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 7 11 2 1 8 10 27 -17
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 4 11 1 1 9 7 23 -16
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr