Ποδόσφαιρο

Κύπελλο Φινλανδίας: Η Κουόπιο… και οι υπόλοιποι

Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2023 - 12:30

Το Κύπελλο Φινλανδίας βρίσκεται στα προημιτελικά. Δεν προβλέπεται ημίωρη παράταση, αν δεν προκύψει νικητής στα 90’, ακολουθεί απ’ ευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Η ομάδα που θα το κατακτήσει φέτος, κερδίζει εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ της σεζόν 2024-25.

Κύπελλο Φινλανδίας: Η Κουόπιο… και οι υπόλοιποι

Προγνωστικά, αναλύσεις, livescores και εκτιμήσεις για το στοίχημα στις αναμετρήσεις Κυπέλου Φινλανδίας.

Μάριεχαμν - Κουόπιο

Η Μάριεχαμν έμεινε στο 0-0 με την Κότκα, στο τελευταίο ματς για την Α’ κατηγορία της Φινλανδίας. Μόλις μία νίκη στα τελευταία επτά, βρίσκεται στα όρια της δεκάδας και είναι προφανές ότι θα πρέπει να ανεβάσει στροφές για να μείνει μακριά από πιεστικές καταστάσεις. Φέτος νίκησε την Κούπιο εκτός έδρας και έχασε εντός για το πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζεται στην έδρα της, ωστόσο μέχρι στιγμής οι κληρώσεις ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα της, ουδέποτε αντιμετώπισε ισάξιο αντίπαλο. Εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής ο Ντομ. Αμφίβολοι λόγω τραυματισμού δίνονται οι Ένκβιστ και Χόπκατ.

Η Κουόπιο πέρασε από το Λάχτι με 4-3 και παραμένει στην κορυφή. Στο Κύπελλο ξεπέρασε δύο εύκολα εμπόδια, καθώς τόσο η Χέλσινγκφορς, όσο και η Γιβάσκιλα δεν θυμίζουν τις δυνατές ομάδες άλλων εποχών που θα μπορούσαν να την προβληματίσουν. Βέβαια, η απόδοση δεν κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα. Από την άλλη, είναι η ομάδα που κατέκτησε τα τελευταία δύο Κύπελλα και από τη στιγμή που έχει ήδη αποκλειστεί η Ελσίνκι, η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά και γίνεται ήδη λόγος για την κατάκτηση του τρίτου τροπαίου στη σειρά.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μάριεχαμν μπορεί να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά δεν φαίνεται να σκοράρει εντός έδρας. Η Κουόπιο από την άλλη, είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ σίγουρα θέλουν να πάρουν το τρίτο Κύπελλο στη σειρά. 2 (1.70).

Διπλή Προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Κότκα-Ούλου

Η Κότκα είχε «πονηρή» έξοδο για τη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο κράτησε το 0-0 στην έδρα της Μάριεχαμν. Κρατάει διακριτική απόσταση από τις θέσεις του κινδύνου, με ανεβασμένη ψυχολογία. Στο Κύπελλο έχει ξεπεράσει ήδη τέσσερα εμπόδια, αν και στους πρώτους τρεις γύρους ήταν το ακλόνητο φαβορί. Την καλύτερη εμφάνιση την έκανε με την Εκένας, όπου το έργο της, θεωρητικά, ήταν πιο δύσκολο. Δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για τη διάκριση στον θεσμό, αν και προέχει το να τερματίσει στην πρώτη εξάδα της κατάταξης. Εξέτισε ποινή μίας αγωνιστικής ο Ραμαντιγκάγιε. Παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού ο σημαντικός Μίκα.

Η Ούλου έκανε… περίπατο το Σάββατο με τη Χάκα, επικράτησε 3-0 εντός έδρας για την Α’ κατηγορία. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην τετράδα και δείχνει ότι μπορεί να κυνηγήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στο Κύπελλο πανηγύρισε ήδη τρεις προκρίσεις και ενώ σε κάθε περίπτωση είχε δύσκολες κληρώσεις, αφού αντιμετώπισε θεωρητικά τουλάχιστον ισάξιους αντιπάλους. Το ότι στους τελευταίους δύο γύρους προχώρησε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, τις προσφέρει πολύτιμες παραστάσεις για τη συνέχεια του θεσμού. Ο ποιοτικός αμυντικός Βαλένσια παραμένει εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κότκα βρέθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για τελευταία φορά, πριν από 23 χρόνια, όταν έχασε από την Ελσίνκι. Η Ούλου, έχει οαρει στα σοβαρά την διοργάνωση, ενώ είναι παραδοσιακά πολύ δυνατή, εκτός έδρας. 2 (2.30)

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

Σάλπα–Χόνκα

Η Σαλπα δεν δείχνει ότι μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε θέση στην πρώτη εξάδα. Έχει μόλις τρεις νίκες σε 13 ματς, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στην αστάθεια των μετόπισθεν. Στο Κύπελλο έχει ξεπεράσει ήδη τέσσερα εμπόδια. Και αν στους πρώτους τρεις γύρους δεν είχε αντιπάλους που θεωρητικά θα μπορούσαν να την προβληματίσουν, απέναντι στην Ιντερ Τούρκου έκανε την απόλυτη υπέρβαση και προκρίθηκε στα πέναλτι, κρατώντας το μηδέν παθητικό για 120’.

Η Χόνκα έφτασε κοντά στην εντός έδρας νίκη με αντίπαλο την Ελσίνκι, αλλά ένα… χαζό πέναλτι στα τελευταία λεπτά, την υποχρέωσε στο 1-1. Αήττητο σερί 2-2-0 για την ομάδα του Βέσα Βάσαρα στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στα όρια της πρώτης πεντάδας και ως εκ τούτου διεκδικεί με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δύο εμπόδια έχει ξεπεράσει ήδη στο Κύπελλο. Και αν με την Ελσίνκι ήταν το αουτσάιντερ, οπότε η επιτυχία της αποκτά ιδιαίτερο νόημα, με τη Β’ ομάδα του δικού της κλαμπ δεν θα ήταν δυνατόν να προκύψουν προβλήματα, έκανε μία καλή προπόνηση. Απουσιάζουν λόγω τραυματισμού οι Άλτο και Βουτιλάινεν, δεν πρόκειται για απρόοπτα αγωνιστικά προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σάλπα δεν έχει καταφέρει να κερδίσει, σε οχτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, όμως τα πηγαίνει εξαιρετικά στο Κύπελλο. Η Χόνκα δέχεται εύκολα γκολ, όπως έχει κάνει σε δέκα από τα έντεκα προηγούμενα παιχνίδια της. Ενώ η Σάλπα σκοράρει με σχετική ευκολία. G/G (2.17)

Βάνταν–Ιλβες

Η Βάνταν αγωνίζεται στην 4η κατηγορία της πυραμίδας του φινλανδικού ποδοσφαίρου, ωστόσο πολύ σύντομα αναμένεται να κερδίσει την άνοδο στο επόμενο επίπεδο. Βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου της, στο «-6» από την κορυφή, αλλά με τρία ματς λιγότερα. Σε επτά αγωνιστικές έχει 6-1-0 και το αστρονομικό 37-1 στα τέρματα! Οι τελευταίες τρεις νίκες της ήρθαν με σκορ 10-0, 9-0 και 6-1, είναι προφανές ότι διαθέτει υλικό για πιο ψηλά. Στο Κύπελλο έχει αποκλείσει ήδη τέσσερις αντιπάλους και μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις ενεπλάκη σε αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Η Ιλβες προηγήθηκε της Σεϊναγιόεν στο 55’, αλλά δεν κράτησε το προβάδισμα για πολλή ώρα, το 1-1 στο 70’. Δεν είναι αυτό που έψαχνε ο βαθμός, ωστόσο κρατάει απόσταση τεσσάρων βαθμών από την τελευταία τετράδα και στο χέρι της είναι η βελτίωση που θα την κρατήσει εκτός πίεσης. Ουδέν πρόβλημα στο Κύπελλο, έχει ήδη αποκλείσει τέσσερις αντιπάλους και σε όλες τις περιπτώσεις προχώρησε από θέση φαβορί. Είχε απέναντί της υποδεέστερες ομάδες και η παρουσία της ήταν σοβαρή, με αποτέλεσμα να μην αμφισβητηθεί η κυριαρχία της. Πιθανό να αγωνιστεί με αρκετές αλλαγές, δεδομένης της δυναμικότητας του αντιπάλου.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Βάνταν, μπορεί να αγωνίζεται στην 4η κατηγορία του ποδοσφαίρου Φινλανδίας. Αλλά πετυχαίνει πολλά γκολ, ενώ κατάφερε να φτάσει μέχρι αυτό το σημείο. Για την Ιλβες, αυτή η κλήρωση φαίνεται σαν δώρο. Παρόλα αυτά, τα τελευταία της 7 παιχνίδια, ήταν G/G. Οπότε αξίζει το ρίσκο για G/G (2.20)

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr