Ποδόσφαιρο

Α' Νορβηγίας: Γκολ και combo ανεβάζουν το ενδιαφέρον!

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2023 - 09:06

Όλη η αγωνιστική δράση της Νορβηγίας μαζεμένη εδώ. Έξι αγώνες διεξάγονται σήμερα.

Α' Νορβηγίας: Γκολ και combo ανεβάζουν το ενδιαφέρον!

ΟΝΤ-ΜΠΟΝΤΟ ΓΚΛΙΜΤ

Η Οντ είναι μια από τις πλέον ασταθείς ομάδες της Νορβηγίας σε ό, τι αφορά την απόδοση και τα αποτελέσματα που φέρνει. Στόχευε σε τρίτη σερί νίκη κόντρα στην Χάουγκεσουντ αλλά επέστρεψε στις μέτριες εμφανίσεις και έχασε δίκαια. Η ομάδα από το Σκίεν καλείται να βελτιώσει την αμυντική της λειτουργία, μπροστά έχει ποιότητα και εύκολα ή δύσκολα σκοράρει. Τα τέσσερα από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Μπόντο φαίνεται να βγάζει το πόδι από το γκάζι που είχε πατημένο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου. Έπειτα από την ήττα από την Στρομσγκόντσετ μόλις που πήρε τον πόντο στο ντέρμπι κορυφής με την Μόλντε. Διατηρεί διαφορά ασφαλείας, το ζητούμενο για τους κιτρινόμαυρους είναι αν επιστρέψουν στις ποιοτικές εμφανίσεις που τους έδωσαν εύκολες νίκες στο πρώτο σκέλος της περιόδου. Τα έξι από τα οκτώ πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Η Μπόντο είναι αρκετά δυνατή ομάδα, και όταν το 2 & over 1.5 προσφέρεται στο 1.72 το παίρνεις.

Διπλή Προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ-ΛΙΛΕΣΤΡΟΜ

Η Ρόζενμποργκ εξακολουθεί να κατρακυλά στον γκρεμό δίχως φρένα. Ακόμα και στο στοχευμένο ματς με την ουραγό Άαλεσουντ δεν μπόρεσε να επιβάλλει την κυριαρχία της, το άγχος λύγισε τα πόδια των παικτών της και υπέστησαν μία ακόμα ήττα που τους γκρέμισε στην 12η θέση ! Μία νίκη σε πέντε ματς, δύο νίκες στα 12 τελευταία παιχνίδια ο αποκαρδιωτικός απολογισμός για την ομάδα από το Τροντχάιμ. Δεν υπολογίζεται ο αριστερός μπακ Αουγκούστινσον.

Από κάπου να πιαστεί παλεύει η Λίλεστρομ, καθώς έπειτα από το εκρηκτικό ξεκίνημα στη σεζόν εσχάτως μοιάζει να ξεμένει από δυνάμεις. Μόνο μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς ο απολογισμός ποτ έριξε τους κιτρινόμαυρους έξω από την πρώτη εξάδα τα κατάταξης. Καλύτερη η εικόνα της εκτός έδρας όπου τρέχει αήττητο τεσσάρων αγώνων, ενώ σε ισάριθμα ματς στο γήπεδό της υπέστη πρόσφατα τρεις ήττες. Τα επτά από τα δέκα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Αψυχολόγητες οι δύο ομάδες, είναι ικανές για όλα. Goal/goal (1.65).

ΣΑΝΤΕΦΙΟΡΝΤ-ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Η Σάντεφιορντ επιβεβαίωσε την κάκιστη αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται με την συντριβή που υπέστη στο Σάρπσμποργκ. Ναυάγιο για τους «φαλαινοθήρες» που θα μπορούσαν να δεχθούν ακόμα και… διψήφιο αριθμό τερμάτων σε μια αποκαρδιωτική εμφάνιση. Πέντε ήττες στα έξι πιο πρόσφατα ματς, κατέπεσαν στην ζώνη των πλέι άουτ για την παραμονή. Η άμυνα θυνμλιζει παιδική χαρά όπου κάνει πάρτι κάθε αντίπαλος. Τα τρία πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 4,5 γκολ !

Η Στάμπαεκ ξεκίνησε με ενθουσιασμό και βάζοντας ψηλά τον πήχη τη φετινή περίοδο αλλά για μια ακόμα σεζόν κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά στα μεσαία στρώματα. Υποτονική και στο στοχευμένιο ματς με την Στρομσγκόντσετ όπου υπέστη δίκαιη ήττα. Μόνο ένας κερδισμένος πόντος στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς ο αποκαρδιωτικός απολογισμός για την ομάδα από το Όσλο που τίθεται νωρίς εκτός στόχων. Τα πέντε από τα έξι πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Παίζουν ανοιχτά οι δύο ομάδες, over 2.5 (1.80).

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet και το www.tostoixima.gr

ΣΤΡΟΜΣΓΚΟΝΣΤΕΤ-ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ

Η Στρόμσγκοντσετ έχει βρει ρυθμό και τομν τρόπο παιχνιδιού που τη; ταιριάζει. Με όπλο την αψεγάδιαστη αμυντική λειτουργία πέρασε και από το Όσλο επικρατώντας σε ένα σκληρό ματς της Στάμπαεκ. Τρεις συνεχόμενες νίκες για την ομάδα από το Ντράμεν με κοινό χαρακτηριστικό πως δε δέχθηκε γκολ σε αυτά τα παιχνίδια. Ανέβηκε στην πρώτη οκτάδα της κατάταξης, εκεί όπου εξαρχής έθεσε στόχο στη φετινή περίοδο. Πλήρης η αποστολή των κυανόλευκων δεν θα αλλάξει η πετυχημένη ενδεκάδα,

Η Σάρπσμποργκ είναι πιο φορμαρισμένη και θεαματική ομάδα στην Νορβηγική Λίγκα. Κόντρα στην Σάντεφιορντ έκανε ένα ακόμα πάρτι και αποθεώθηκε από τον κόσμο της στο φινάλε. Ανεβαίνει διαρκώς στην κατάταξη, οι επιτελείς της κάνουν όνειρα για θέση στην τριάδα. Ζητούμενο παραμένει η βελτίωση στην αμυντική λειτουργία ώστε να συνάδει με την επίθεση πολυβόλο που διαθέτουν οι μπλε. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: H Σάρπσμποργκ δείχνει να έχει πάρει τα πάνω της μετά από κάποιες συνεχόμενες νίκες. Θα τη στηρίξουμε σε ένα combo. 2Χ & over 1.5 (1.70).

ΤΡΟΜΣΟ-ΒΑΛΕΡΕΝΓΚΑ

Η Τρόμσο είναι η ομάδα που θεωρητικά κυνηγά την Μπόντο στην κούρσα για τον τίτλο, αν και οι επιτελείς της απεκδύονται τον ρόλο του διεκδικητή για να μην αγχώσουν τους παίκτες. Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν και από το Λίλεστρομ με άψογη τακτικά εμφάνιση, πανηγύρισαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους και παραμένουν σταθερά στην δεύτερη θέση της κατάταξης. Τα έξι από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Η Βαλερένγκα άλλαξε προπονητή όχι όμως και αγωνιστική εικόνα. Και στο στοχευμένο ματς με την Βίκινγκ παρουσίασε τα ίδια αρνητικά σημεία, σε ότι έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία και τα δύο γκολ που δέχθηκε ήταν ουσιαστικά δώρα στον αντίπαλο. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες στο παθητικό της ομάδας από το Όσλο που βρίσκεται μόλις πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Στα κάγκελα ο κόσμος. Τα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,.5 γκολ.

Εκτίμηση: H Τρόμσο εντός έδρας τη βρίσκει την άκρη της. 1 (2.18).

ΜΟΛΝΤΕ-ΜΠΡΑΝ

Η Μόλντε φάνηκε να παίρνει ένα πολύτιμο διπλό ουσίας και ψυχολογίας στο Μπόντο, αλλά λύγισε στην αντεπίθεσης που εξαπέλυσαν οι γηπεδούχοι, πήρε μόνο έναν πόντο και παραμένει σε διψήφια απόσταση από την πρωτοπόρο, Οι κυανόλευκοι πληρώνουν τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία, μπροστά έχουν ποιότητα και σκοράρουν με άνεση. Τα τέσσερα από τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ. Όλοι οι βασικοί παίκτες είναι διαθέσιμοι, δεν αλλάζει η ενδεκάδα.

Η Μπραν άφησε πίσω της δύο αρνητικά αποτελέσματα και έστω με άγχος πήρε την νίκη κόντρα στην υποδεέστερη Χαμ Καμ. Η ομάδα από το Μπέργκεν παραμένει σταθερά στην πρώτη τριάδα της κατάταξης, δεν είναι η τυπική νεοφώτιστη ομάδα, από την στιγμή που διαθέτει και υψηλό μπάτζετ και πολύ κόσμο να υποστηρίζει την προσπάθειά της. Μοναδικό ψεγάδι παραμένει η αμυντική λειτουργία. Και τα επτά πιο πρόσφατα ματς εξελίχθηκαν σε γκολ-γκολ και όβερ 2,5 γκολ.

Εκτίμηση: Είναι ένα ζευγάρι που σε ωθεί από μόνο του στα γκολ. Over 3.5 (2.15).

Διπλή Προσφορά* δωρεάν χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Βαθμολογία -

08/07/2023Eliteserien
Θέση Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Ν Ι H Γ/Υ Γ/Κ +/-
1 Μπόντο Γκλιμτ Μπόντο Γκλιμτ 32 13 10 2 1 34 13 21
2 Τρόμσο Τρόμσο 26 12 8 2 2 17 11 6
3 Μπραν Μπραν 24 13 7 3 3 26 16 10
4 Βίκινγκ Βίκινγκ 23 12 7 2 3 28 21 7
5 Σάρπσμποργκ Σάρπσμποργκ 21 12 6 3 3 21 12 9
6 Μόλντε Μόλντε 20 13 6 2 5 27 18 9
7 Λίλεστρομ Λίλεστρομ 17 11 5 2 4 18 17 1
8 Στρομσγκόντσετ Στρομσγκόντσετ 17 12 5 2 5 14 14 0
9 Οντ Οντ 16 13 4 4 5 10 13 -3
10 Στάμπαεκ Στάμπαεκ 15 12 4 3 5 15 20 -5
11 Χάουγκεσουντ Χάουγκεσουντ 15 12 4 3 5 12 17 -5
12 Ρόζενμποργκ Ρόζενμποργκ 13 13 3 4 6 14 19 -5
13 Βαλερένγκα Βαλερένγκα 10 11 3 1 7 15 19 -4
14 Χαμ Καμ Χαμ Καμ 10 13 3 1 9 13 30 -17
15 Σάντεφιορντ Σάντεφιορντ 9 11 2 3 6 13 21 -8
16 Άαλεσουντ Άαλεσουντ 7 13 2 1 10 9 25 -16
Promotion - Champions League (Qualification)
Promotion - Europa League (Qualification)
Promotion - Europa Conference League (Qualification)
Eliteserien (Relegation)
Relegation - OBOS-ligaen

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr