Ποδόσφαιρο

Σκωτία: Ξεκίνημα με Λιγκ Καπ

Σάββατο, 15 Ιουλίου 2023 - 05:34

Η «αυλαία» για τη νέα σεζόν στη Σκωτία ανοίγει σήμερα με την 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Λιγκ Καπ

Σκωτία: Ξεκίνημα με Λιγκ Καπ

Πέντες ομάδες ξεκινούν τη σεζόν με νέο προπονητή.

* Υπάρχουν οκτώ όμιλοι αποτελούμενοι από πέντε ομάδες. Η κάθε ομάδα δίνει τέσσερα παιχνίδια. Στη φάση των «16» θα προκριθούν οι πρώτες κάθε ομίλου, καθώς και οι τρεις καλύτερες από εκείνες που θα τερματίσουν στη 2η θέση. Επίσης, σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι, όπου η νικήτρια θα πάρει μπόνους έναν ακόμη βαθμό/

ΕΛΓΚΙΝ – ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ

Η Ελγκιν (Β’ Σκωτίας) διαθέτει αρκετές αδυναμίες, στοχεύει στην αποφυγή της τελευταίας θέσης, η οποία οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Στα φιλικά είχε απολογισμό 1-0-4. Νέος προπονητής ο Ρος Ντράπερ.

Η Μάδεργουελ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο ματς με την Ελγκιν. Ξεκινάει τη σεζόν με στόχο να πλασαριστεί στην πρώτη εξάδα της Πρέμιερ. Καλή η εικόνα της στα φιλικά (3-0-1). Από τον Φλεβάρη έχει τεχνικό τον Στιούαρτ Κέτλγουελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισχυρό φαβορί η Μάδεργουελ, χαμηλός ο άσος (1,14), σε συνδυασμό με το Over 3,5, φτάνει σε αποδόσεις διπλασιασμού.

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με σούπερ δώρο

ΕΡΝΤΡΙΟΝΙΑΝΣ – ΝΤΑΜΠΑΡΤΟΝ

Η Ερντριόνιανς (Τσάμπιονσιπ), θεωρητικά, είναι η πιο αδύναμη ομάδας της κατηγορίας και παρουσιάζεται ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Για 2η σεζόν έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Ρις ΜακΚέιμπ.

Η Νταμπάρτον, θεωρητικά, είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες της Β’ Σκωτίας και είναι από τα φαβορί για την άνοδο. Στα φιλικά είχε απολογισμό 1-0-2. Για 2η διαδοχική χρονιά έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Στίβεν Φάρελ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ανώτερη η Ερντριόνιανς, μπορεί να επιβεβαιώσει τον άσο, ο οποίος κινείται γύρω στο 1,50.

ΙΝΒΕΡΝΕΣ- ΜΠΟΝΙΡΙΓΚ ΡΟΟΥΖ

Η Ινβερνές (Tσάμπιονσιπ) έχει ως βασικό στόχο το πλασάρισμα της στα πλέι οφ ανόδου στην Πρέμιερ. Για 3η σεζόν έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Γουίλιαμ Ντοντς.

Η Μπόνιρινγκ Ρόουζ αγωνίζεται στη Β’ Σκωτίας και στοχεύει στη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Εχει… ριζώσει στον πάγκο της ο τεχνικός Ρόμπερτ Χορν, ο οποίος είναι στην ομάδα από τον Νοέμβριο του 2018!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και αυτό το ματς έχει ισχυρό φαβορί. Στο 1,60 ο συνδυασμός του άσου με το Over 2,5.

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες στη Novibet!

ΙΣΤ ΦΑΙΦ - ΚΟΥΙΝΣ ΠΑΡΚ

Η Ιστ Φάιφ (B Σκωτίας) είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας, λογικά όμως δεν θα κινδυνέψει. Από τον περασμένο Οκτώβριο είναι στον πάγκο της ο τεχνικός Κρεγκ ΜακΝτόναλντ.

H Κουίνς Παρκ, φέτος, θέλει να κάνει την υπέρβαση και να πετύχει τον στόχο της ανόδου στην Πρέμιερ (πέρυσι αποκλείστηκε στον 1ο γύρο των πλέι οφ)! Εχει νέο προπονητή τον Ολλανδό Ρόμπιν Βέλντμαν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Κουίνς Παρκ έχει το προβάδισμα, στο 1,60 το διπλό.

ΚΕΛΤΙ ΧΑΡΤΣ – ΜΟΡΤΟΝ

Η Κέλτι Χαρτς (Α’ Σκωτίας) στοχεύει στο πλασάρισμα της στα πλέι οφ ανόδου. Στα φιλικά είχε απολογισμό 1-2-1. Εχει νέο προπονητή τον Μάικλ Τίντσερ.

Η Μόρτον είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Τσάμπιονσιπ και πρωταρχικός της στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει τεχνικό τον Ντούγκλας Αϊμρι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Μόρτον μπορεί να αγωνίζεται μία κατηγορία πιο πάνω από την Κέλτι Χαρτς, αλλά έχει αρκετές αδυναμίες. Θα επιλέξουμε το Goal/Goal στο 1,70.

ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ - ΑΝΝΑΝ

Κιλμάρνοκ (Πρέμιερ) στοχεύει στο πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Προβλημάτισε στα φιλικά, όπου καν δεν σκόραρε (0-1-2). Από τον Ιανουάριο του 2022 έχει προπονητή τον Ντέρεκ ΜακΙνες.

Η Ανναν είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Α’ Σκωτίας και στοχεύει στην αποφυγή του υποβιβασμού. Στις 7/7 έχασε 1-2 από την Καρλάιλ σε φιλικό. Από τον Ιούλιο του 2017 έχει προπονητή τον Πίτερ Μέρφι.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Φυσιολογικό φαβορί η Κιλμάρνοκ, στο 1,75 ο συνδυασμός του άσου με το Over 2,5.

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με σούπερ δώρο

ΚΛΑΙΝΤ - ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Η Κλάιντ (Β’ Σκωτίας) είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες της κατηγορίας, μάλιστα θεωρείται ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο! Εχει νέο προπονητή τον Μπράιαν ΜακΛιν.

H Xάμιλτον αγωνίζεται στην Α’ Σκωτίας, παρουσιάζεται ισχυρή και έχει τον τίτλο του πρώτου φαβορί για την άνοδο! Για 2η διαδοχική σεζόν έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Τζον Ράνκιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Χάμιλτον είναι σε πιο υψηλό επίπεδο από την Κλάιντ. Μπορεί να επιβεβαιώσει το διπλό του 1,95.

ΜΟΝΤΡΟΟΥΖ – ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ

Η Μοντρόουζ (Α’ Σκωτίας) είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και στοχεύει στην αποφυγή του υποβιβασμού. Από τον Δεκέμβριο του 2016 έχει προπονητή τον Στιούαρτ Πέτρι.

Η Σεντ Μίρεν λογικά δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ, δύσκολα όμως θα βρεθεί και στην πρώτη εξάδα. Στα φιλικά είχε απολογισμό 2-1-2. Από τον Φεβρουάριο του 2022 έχει τεχνικό τον Στίβεν Ρόμπινσον.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Λογικό φαβορί η Σεντ Μίρεν, το διπλό πλησιάζει το 1,50.

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες στη Novibet!

ΜΠΡΕΧΙΝ - ΛΙΒΙΝΓΚΣΤΟΝ

Η Μπρέχιν (6η κατηγορία) επιστρέφει στη διοργάνωση μετά από απουσία ενός χρόνου. Για 3η διαδοχική σεζόν έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Αντι Κιρκ.

Η Λίβινγκστον είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Πρέμιερ και στοχεύει στην αποφυγή του υποβιβασμού. Πάντως, είχε καλή εικόνα στα φιλικά (3-0-0). Από τον Νοέμβριο του 2020 έχει τεχνικό τον Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Ισχυρό φαβορί η Λίβινγκστον, στο 1,70 ο συνδυασμός του διπλού με το Over 2,5.

ΠΙΤΕΡΧΕΝΤ - ΠΑΡΤΙΚ ΘΙΣΤΛ

Η Πίτερχεντ (Β’ Σκωτίας) στοχεύει στο πλασάρισμα της στα πλέι οφ ανόδου. Στα φιλικά είχε απολογισμό 2-1-1. Εχει νέο προπονητή τον Τζέιμι ΜακΝι.

H Πάρτικ Θιστλ είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες της Τσάμπιονσιπ και θεωρείται από τα φαβορί για την άνοδο. Στις 4/7 νίκησε σε φιλικό 2-1 την Κέλτι Χαρτς. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει προπονητή τον Κρις Ντόουλαν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Πάρτικ Θιστλ έχει το προβάδισμα, γύρω στο 1,50 το διπλό.

ΣΠΑΡΤΑΝΣ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η Σπάρτανς (Β’ Σκωτίας) είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και στοχεύει στην αποφυγή της τελευταίας θέσης. Δέκα χρόνια στον πάγκο της έκλεισε ο τεχνικός Ντούγκι Σάμιουελ!

Θεωρείται ως το πρώτο φαβορί για την άνοδο στην Πρέμιερ και μάλιστα με διαφορά από τον ανταγωνισμό! Στα φιλικά είχε απολογισμό 2-0-1. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει τεχνικό τον Τζειμς Γκούντγουιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Και σε αυτό το ματς, οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί. Στο 1,75 ο συνδυασμός του διπλού με το Over 2,5.

Το Pamestoixima.gr σε υποδέχεται με σούπερ δώρο

ΣΤΕΝΧΑΟΥΣΜΙΟΥΡ - ΣΕΝΤ ΤΖΟΝΣΤΟΝ

Η Στενχάουσμιουρ (Β’ Σκωτίας) είναι από τις πιο ισχυρές ομάδες της κατηγορίας και στοχεύει στην άνοδο. Από τον περασμένο Ιανουάριο έχει τεχνικό τον Γκάρι Νέισμιθ.

Η Σέντ Τζόνστον είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της Πρέμιερ και στοχεύει στην αποφυγή του υποβιβασμού. Την Τρίτη νίκησε 3-0 την Ιστ Φάιφ σε φιλικό. Από τον περασμένο Απρίλιο έχει τεχνικό τον Στίβεν ΜακΛιν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Σεντ Τζόνστον είναι το φαβορί, το διπλό είναι στο 1,45, καλύτερο το Over 2,5 στο 1,60.

ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ ΑΛΜΠΙΟΝ – ΕΙΡ

Η Στέρλινγκ Αλμπιον (Α’ Σκωτίας) είναι η πιο αδύναμη ομάδα της κατηγορίας και θεωρείται ως πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Από τον Δεκέμβριο του 2021 έχει τεχνικό τον Ντάρεν Γιανγκ.

Η Εϊρ δεν δείχνει να έχει τη δυναμική να διεκδικήσει μία θέση στα πλέι οφ ανόδου στην Πρέμιερ, από την άλλη πάντως, δύσκολα θα κινδυνέψει. Από τον Ιανουάριο του 2022 έχει προπονητή τον Λι Μπιούλεν.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Εϊρ υπερέχει της Στέρλινγκ Αλμπιον και θα επιλέξουμε το διπλό στο 1,75.

ΣΤΡΑΝΡΑΕΡ - ΡΟΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Η Στρανράερ (Β’ Σκωτίας) είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας και στοχεύει στην αποφυγή της τελευταίας θέσης. Από τον περασμένο Απρίλιο έχει τεχνικό τον Σκοτ Αγκνιου.

Η Ρος Κάουντι παρουσιάζεται αρκετά αδύναμη και θεωρείται από τα φαβορί για τον υποβιβασμό στην Τσάμπιονσιπ. Για 3η διαδοχική σεζόν έχει στον πάγκο της τον τεχνικό Μάλκολμ Μακέι.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χαμηλό το διπλό στης Ρος Κάουντι (1,35), θα προσανατολιστούμε στο Over 2,5 (1,50).

Προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες στη Novibet!

ΦΟΡΦΑΡ – ΚΑΟΥΝΤΕΝΜΠΙΘ

Η Φόρφαρ (Β’ Σκωτίας) στοχεύει στη συμμετοχή της στα πλέι οφ ανόδου. Στις 8/7 νίκησε φιλικό την Φορμάτιν Γιουν. με 2-1. Από τον περασμένο Νοέμβριο έχει προπονητή τον Ρέι ΜακΚίνον.

Η Κάουντεμπιθ αγωνίζεται στην 5η κατηγορία, δεν δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να διεκδικήσει την άνοδο. Στις 4/7 έχασε σε φιλικό 2-3 από την Στενχάουσμιουρ. Από τον περασμένο Απρίλιο έχει προπονητή τον Κάλιουμ Ελιοτ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Η Φόρφαρ αγωνίζεται μία κατηγορία πιο πάνω. Εχει το προβάδισμα για τη νίκη, με τον άσο να είναι στο 1,75.

ΡΕΪΘ ΡΟΒΕΡΣ – ΝΤΑΝΦΕΡΜΛΙΝ

Η Ρέιθ Ρόβερς (Τσάμπιονσιπ) αναμένεται να είναι από τις ομάδες οι οποίες θα διεκδικήσουν την άνοδο. Καλή η εικόνα της στα φιλικά (3-1-0). Για 2η σεζόν έχει προπονητή τον Ιαν Μάρεϊ.
Η Ντανφέρμλιν αγωνίζεται και εκείνη στην Τσάμπιονσιπ και δείχνει πως βρίσκεται σε ένα επίπεδο πιο κάτω σε σχέση με τη Ρέιθ Ρόβερς. Στα φιλικά είχε απολογισμό 1-3-1. Για 2η χρονιά έχει τεχνικό τον Τζέιμς ΜακΠέικ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Θεωρητικά, είναι το πιο αμφίρροπο ματς της 1ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Λιγκ Καπ. Πιθανό το ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, το Goal/Goal στο 1,70.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr